Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از اختراع سامانه هوشمند سازی اشیا موزه‌ای عصر روز یکشنبه در موزه ارامنه تهران برگزار شد.

در این مراسم سید احمد محیط طباطبایی رئیس ایکوم ایران، قلی نژاد معاون پژوهشگاه میراث فرهنگی و گروه مخترعان هوشمند سازی اشیا موزه‌ای به همراه اسقف اعظم ارامنه حضور داشتند.

در این برنامه محمودرضا گرجی و سالار بصیری به عنوان مخترعان و مرجان حاجی رحیمی به عنوان ایده پرداز این سیستم به معرفی کارکرد آن پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمودرضا گرجی توضیح داد این سیستم هوشمند در ویترین‌های موزه قرار می‌گیرد تا بتواند دما، رطوبت، لرزه و حضور موجودات موذی را به موزه دار اطلاع دهد. در واقع اگر اتفاقی خارج از استانداردهای لازم در هر یک از ویترین‌های اشیا موزه‌ای بیفتد، این سامانه که به سامانه مرکزی متصل است، هشدار داده و راهنمایان، کارکنان و مدیر موزه را مطلع خواهد کرد. حتی این امکان را دارد که بتواند حشرات موذی داخل ویترین‌ها را نیز دور کند. بنابراین این سامانه به هیچ اپراتوری نیاز ندارد.

این اختراع پیش از این در جهان ثبت نشده بود. به همین دلیل توانست در مسابقه بین المللی فدراسیون جهانی مخترعان که در سوئیس برگزار شد و مسابقه‌ای در ترکیه عنوان اختراع برتر را در حوزه موزه‌ای به دست آورد.

مرجان حاجی رحیمی ایده پرداز این اختراع در این مراسم گفت: ما بررسی کردیم در موزه‌ها یک دیتالاگر وجود دارد که باید برای مشخص شدن شرایط ویترین موزه‌ها و یا کل موزه آن دیتالاگر را برداشت و به کامپیوتری متصل کرد و آیتم‌های آن را استخراج کرد. در حالی که این سامانه هوشمند نیازی به جابجایی ندارد. آیتم‌های مورد نظر آن نیز بیشتر از دیتالاگر است.

وی با بیان اینکه این اختراع از صفر تا صد با هزینه شخصی طراحی و تولید شده است، اظهار داشت: موزه ارامنه همکاری بسیار خوبی با ما در این زمینه داشته است. ما می‌خواستیم در موزه‌ای این سیستم را نصب کنیم که احتیاج به نامه نگاری‌های طولانی مدت نداشته باشد. همکاری مناسب با ما انجام شود و تنوع محصولات موزه‌ای نیز در آن بالا باشد.

ایده پرداز این طرح گفت: به همین دلیل موزه ارامنه که در آن نسخ خطی، لباس، نقره و نقاشی وجود داشت را انتخاب کردیم و به عنوان پایلوت این سیستم را نصب کردیم. خوشبختانه جواب خوبی هم گرفتیم. امیدواریم موزه‌های دیگر بتوانند از این سیستم برای پایش اطلاعات اشیا موزه‌ای خود استفاده کنند.

وی بیان کرد: این اختراع از ایده تا اجرا ۱۱ ماه طول کشید و ما آن را به روش‌های مختلف امتحان کردیم. تا قبل از اینکه در مسابقه شرکت کنیم، مطمئن شدیم که در هیچ موزه‌ای چنین امکاناتی نباشد. با همکاری ایکوم ایران توانستیم اطلاعات مربوط به نگهداری از هر شیء موزه‌ای را دریافت کنیم. وزارت میراث فرهنگی این اطلاعات را ندارد اما ایکوم تمام این اطلاعات را داشت و در اختیار ما قرار داد.

گرجی نیز در این برنامه گفت: این سیستم حتی به لرزه نیز حساس است و می‌تواند مدیران موزه‌ای را از راه دور نیز مطلع کند.

احمد محیط طباطبایی رئیس ایکوم ایران در ادامه مراسم گفت: امیدوارم موزه‌های دیگر بتوانند این سیستم را برای نگهداری از آثار خود اجرا کنند. در این میان موزه ارامنه تمام ویژگی‌های لازم را برای پایلوت شدن این سیستم داشت.

شاهمرادیان مدیر موزه ارامنه نیز گفت: امیدوارم جوانان ایران در هر جایی که هستند سربلند باشند. ما همکاری‌های لازم را با افرادی که می‌خواهند با موزه مشارکت کنند، انجام خواهیم داد.

کد خبر 5373944 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی موزه شهرداری تهران قوه قضاییه وزارت آموزش و پرورش سازمان تامین اجتماعی لایحه بودجه لایحه بودجه 1401 ناجا روز پرستار آلودگی هوا شرکت کنترل کیفیت هوای تهران یوسف نوری ترافیک آتش سوزی تصادفات رانندگی اشیا موزه ای موزه ارامنه موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۵۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش بینی ترسناک از هوای تابستان امسال!

تین نیوز

برای تابستان امسال رکوردشکنی گرما و رطوبت استوایی پیش بینی شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، برای تابستان امسال رکوردشکنی گرما و رطوبت استوایی پیش بینی شده است. کمربند گرمسیری برای گرمای بی سابقه تابستان امسال آماده می شود و شرایط برای رکوردهای جدید در دما و رطوبت فراهم شده است.

ایسنا در گزارشی به نقل از ارث نوشت: این پیش بینی، بر اساس نتایج تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، بر تأثیر فزاینده تغییرات آب وهوایی همراه با ال نینوی شدید تأکید می کند.

چرا رطوبت گرما را خطرناک می کند؟

بدن ما برای خنک ماندن به شدت به تعریق متکی است. هنگامی که عرق از پوست ما تبخیر می شود، گرما را با خود می برد و دمای داخلی بدن ما را کاهش می دهد، با این حال، در رطوبت بالا، هوا به شدت مملو از بخار آب است. این امر تبخیر عرق ما را بسیار سخت تر می کند و اثر خنک کنندگی آن را کاهش می دهد.

رطوبت بالا مانع از عملکرد مؤثر فرآیند تنظیم دمای طبیعی ما می شود و خنک ماندن بدن در شرایط گرم را بسیار دشوارتر می کند.

پروفسور ویلیام از محققان این تحقیق گفت اگر نتوانید بدن خود را تا دمای زیر ۹۸.۶ درجه فارنهایت یا ۳۷ درجه سانتی گراد خنک کنید، جان خود را از دست خواهید داد. عرق اصلی ترین راه برای خنک کردن خود در هنگام گرم شدن است.

ال نینو و گرم شدن زمین منجر به رطوبت گرمسیری می شود

افزایش مداوم دمای زمین که به عنوان گرمایش جهانی شناخته می شود، باعث افزایش میزان بخار آب در جو می شود به این دلیل که هوای گرمتر می تواند رطوبت بیشتری را در خود نگه دارد. ال نینو، الگوی آب وهوایی طبیعی است که باعث گرم شدن اقیانوس آرام گرمسیری می شود. این امر تبخیر را بیشتر می کند و مقدار زیادی هوای گرم و مرطوب را به اتمسفر می فرستد. نتایج این تحقیق در Geophysical Research Letters منتشر شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • هوای ایلام از عصر امروز بارانی می‌شود
  • چمبر تست دما و رطوبت چیست؟
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند
  • عوامل تاثیرگذار بر کپک زدن فرش
  • همه چیز درباره ثبت اختراع در سطح جهانی یا پتنت بین‌المللی
  • جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟
  • جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ سازمان تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟
  • (تصاویر) «چری» با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد
  • یک پیش بینی ترسناک از هوای تابستان امسال!