Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، عزیز نژاد کارشناس اقتصادی در برنامه تیتر امشب در خصوص آسیب شناسی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی تصریح کرد:  هدف اصلی از اجرای سیاست تخصیص ارز ترجیحی، حمایت از اقشار آسیب پذیر و دهک های پایین جامعه و حفظ قدرت خرید آن‌ها در برابر گرانی بوده است اما مشاهده می شود روند افزایش قیمت کالاهای هدف که ارز ترجیحی گرفته اند بیشتر بوده  و سیاست گذار به هدف اصلی خود دست نیافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در اقتصاد ایران جریان شفاف اطلاعات در خصوص قیمت گذاری و نظام توزیع وجود ندارد و در گلوگاه هایی که باید نظارت جدی انجام  شود،  این کار صورت نمی گیرد و این امر زمینه را فراهم می کند تا اشخاصی که به ارز ترجیحی دسترسی دارند، تعیین کننده قیمت کالاها در بازار شوند.

این کارشناس اقتصادی گفت: اگر ارز ترجیحی داده می شود، کالا باید مشمول قیمت گذاری شود اما چون امکان نظارت برخط و جامع وجود ندارد اشخاص سودجو از این ضعف نظارتی استفاده می کنند و با احتکار کالا قیمت را بالا می برند.

او در خصوص بازصادرات کالاهای اساسی به دلیل مابه التفاوت قیمت در داخل و خارج از کشور توضیح داد: در شرایطی که ارزش دلار و یورو در برابر ریال بیشتر شد، اشخاص در کشورهای همسایه  اقدام به خرید کالاهای اساسی و خروج آن به صورت قاچاق  از ایران کردند. وقتی تفاوت قیمت در داخل و خارج کشور فاحش باشد این کار به صورت غیر مجاز انجام می شود.

 

در ادامه برنامه بنی طبا کارشناس اقتصادی بیان کرد: سیاست تخصیص ارز ترجیحی اثری به اندازه هزینه ای که برای حاکمیت داشت، در بازار نگذاشته  است  و سیست گذار به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد به هدف خود رسیده است.

او ادامه داد: یکی از تبعات این سیاست ،  کانالیزه شدن تامین مایحتاج مردم است و از این جهت آسیب پذیر شده ایم.

این کارشناس اقتصادی گفت: ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار میلیارد تومان مابه التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز آزاد کالاهای اساسی بود که به جیب سودجویان رفت و این رانت از ابتدای زنجیره واردات  تا انتها صورت گرفت به گونه ای که واردات انجام  شده و دوباره به صورت قاچاق خارج شده یا با ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات غیر از کالاهای اساسی انجام گرفته است.

بنی طبا گفت: سامانه اطلاعاتی مناسبی نداشتیم و خروجی این سیاست مابه التفاوتی قیمتی بوده  که به دست سودجویان رسیده است.

در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ارز ترجیحی کالاهای اساسی کارشناس اقتصادی کالاهای اساسی ارز ترجیحی تخصیص ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۰۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟

شاخص‌های ارزی در بازار روز گذشته به رشد نرخ خود ادامه دادند. به عقیده فعالان ارزی، نرخ دلار در بازار روز یکشنبه به کف حمایتی خود برخورد کرده و پس از آن به واسطه بازگشت خریداران به بازار تغییر روند داده است. به نظر می‌رسد بازار ارز پس از نوسانات قیمتی یک ماه اخیر اکنون به دنبال بازیابی کریدور آرامش است.

به گزارش دنیای اقتصاد، دامنه نوسانات نرخ ارز کوچک نشد. در حالی که انتظار می‌رفت پس از اتمام روند کاهشی بازار و اصلاح آن، نرخ شاخص‌های ارزی وارد بازه ثبات شود؛ قیمت این پول‌های خارجی در جریان یک روند افزایشی جدید قرار گرفتند. به عقیده برخی از تحلیلگران روند کاهشی به گونه‌ای بود که نقطه ورود مناسبی برای معامله‌گران به وجود آورد در نتیجه بسیاری از افراد در سطوح قیمتی کانال‌های ۶۰ و ۶۱ هزار تومانی اقدام به خرید کردند که این بالا رفتن میزان تقاضا منجر به رشد نرخ شد.

آمار و ارقام نشان می‌دهد که بازار ارز در یک ماه اخیر نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده است. بر اساس نرخ‌های نقدی ثبت شده، قیمت این ارز از ابتدای سال تا روز ۲۶ فروردین ماه حدود ۱۱ درصد رشد را تجربه کرده بود. این در حالی است که در صورت احتساب نرخ‌های فردایی، بازدهی دلار در بازه مذکور حدود ۱۶ درصد بود. اما پس از تخلیه هیجانات سیاسی، نرخ بازدهی این ارز از ابتدای سال، در روز‌های ابتدایی هفته جاری به زیر یک درصد رسید.

فعالان بازار عامل اصلی تشدید روند کاهشی را حمایت‌های بانک مرکزی می‌دانند. اکنون که از حجم سیگنال‌های منفی موجود در فضای اخبار کاسته شده به نظر می‌رسد بازار در حال بازیابی نقطه تعادل عرضه و تقاضا است. البته باید توجه داشت که در روز‌های اخیر مقامات بانک مرکزی اقدام به انتشار برخی سیگنال‌های مثبت کرده‌اند.

محسن کریمی، معاون بین‌المللی بانک مرکزی در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی گفت: «خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.»

او در ادامه افزود: «بانک مرکزی در ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.»

در سال گذشته نیز اخبار مربوط به آزادسازی منابع بلوکه شده ارزی و همچنین بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با عربستان سعودی توانست انتظارات تورمی بازار را برای مدتی کنترل کرده و زمینه‌ساز ورود نرخ ارز به بازه ثبات ۳ ماهه شود. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز دوشنبه به رقم ۶۱ هزار تومان رسیده بود در عصر دیروز با رشدی هزار و ۵۵۰ تومانی در رقم ۶۲ هزار و ۵۵۰ تومان به فروش رسید. سکه طلا نیز در این روز با رشد قیمت چشمگیر ۲ میلیون و ۲۰ هزار تومانی در رقم ۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد.

دیگر خبرها

  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • انجمن واردکنندگان برنج : چرا برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج رسما اعلام نمی‌شود؟
  • تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به ۸ گروه کالایی در سال ۱۴۰۳+ جزییات
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • تخصیص ۴۰ میلیارد تومان برای تکمیل ۲ طرح بازآفرینی شهری در نجف آباد
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • باید به سواحل خلیج فارس به صورت یکپارچه نگریست