Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس اسپانیا، آخرین اجلاس سران اروپا در سال ۲۰۲۱ میلادی، روز پنج‌شنبه در بروکسل با محوریت سه موضوع مبارزه با بیماری کووید-۱۹، افزایش سرسام‌آور قیمت برق و نبرد ژئواستراتژیک با روسیه بر سر مسئله اوکراین برگزار شد. نشستی که اگر چه ۲۷ عضو اتحادیه اروپا را در مسئله مبارزه با ویروس کرونا به توافق رساند و مواضع آن‌ها در مسئله روسیه را به یکدیگر نزدیک کرد اما شکاف میان اعضای اتحادیه در موضوع بحران انرژی را برجسته کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشستی که نه تنها پس از ساعات طولانی بحث و تبادل نظر، نتیجه و توافقی در پی نداشت بلکه اظهارنظرهای لهستان با حمایت مجارستان در مخالفت با نظام حقوقی سهم کشورها در جبران هزینه های انتشار گازهای گلخانه ای به منزله اولین هشدار ورشو قلمداد شد که به نوشته ال پائیس می‌تواند شرایط ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا را به یک مصیبت واقعی تبدیل کند.

لهستان به عنوان کشوری که بخش عمده برق مورد نیاز خود را از نیروگاه های حرارتی با سوخت زغال سنگ تامین می کند، سهم بسزایی در تولید گازهای گلخانه ای در اروپا دارد و لذا باید سهم بیشتری در جبران هزینه های ناشی از آن بپردازد.

«ماتئوس موراویتسکی» نخست وزیر لهستان با انتقاد از ساز و کار سهم کشورها در جبران هزینه های انتشار گازهای گلخانه ای که قیمت آن در سال ۲۰۲۱ تا  دو برابر افزایش یافته است، خواستار اصلاحات عمیق در این مکانیزم شد که به عقیده وی توسط دلالان دستکاری شده است.

در حالی که کاهش ۵۵ درصد انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۳۰  نسبت به سطح سال ۱۹۹۰ و گذار به منابع انرژی پاک‌تر از جمله تعهدات اقلیمی اتحادیه اروپا است اما کشورهایی مانند لهستان و جمهوری چک، برق مورد نیازشان را از محل زغال سنگ تولید می‌کنند.

اتحادیه اروپا به این ترتیب با افزایش بلندپروازی‌های آب و هوایی خود، متعهد شده است که انتشار گازهای گلخانه‌ای را سریع‌تر در این دهه کاهش خواهد داد و این بدان معناست که قیمت کربن باید با سرعت بیشتری افزایش یابد. مسئله ای که بی تردید خوشایند لهستان نخواهد بود.

به نوشته ال پائیس، مذاکرات انرژی در جهت رسیدن به توافقی مشترک در حالی به خودی خود، طولانی و پر پیچ و خم بود که این موضع‌گیری لهستان به منزله اقدامی تلافی‌جویانه از طرف ورشو در مواجهه با فشار فزاینده کمیسیون اروپا با هدف مجاب کردن این کشور به رعایت قوانین اتحادیه و کلیه احکام صادره توسط دیوان عدالت اروپا تلقی شد.

اتحادیه اروپا با تهدید به مسدود کردن دستیابی لهستان به صندوق اعتبارات بازیابی چند میلیون دلاری و عدم تصویب این بودجه در صورت عدم اصلاح سیستم قضایی خود، ورشو را تحت فشار قرار داده است.       

لهستان به همراه مجارستان، یکی از معدود کشورهای اتحادیه اروپا است که طرح بازیابی اقتصادی آن هنوز تایید و تصویب نشده است. کمیسیون اروپا اطمینان داده است که تا زمانی که اصلاحات قضایی این کشور انجام نشود، ۳۶ میلیارد یورو درخواست شده توسط ورشو در قالب وام و کمک‌های مالی به منظور مقابله با بیماری همه‌گیر به این کشور سرازیر نخواهد شد.

دادگاه دادگستری اتحادیه اروپا در پایان ماه اکتبر لهستان را به دلیل عدم توقف فعالیت سیستم قضایی این کشور به پرداخت روزانه یک میلیون یورو جریمه کرد.

علاوه بر این جریمه، بروکسل از طریق مکانیسم مشروط‌ ‌سازی نیز ورشو را تحت فشار قرار داده است. این مکانیسم به منزله ابزاری برای جلوگیری از رسیدن منابع مالی اروپایی به رژیم‌های غیر لیبرال طراحی شده است. بر اساس این طرح، اتحادیه اروپا در مورد آثار ناشی از بدتر شدن حاکمیت قانون بر مدیریت سرمایه‌های اروپایی از دو کشور مجارتان و لهستان خواستار ارائه توضیحات شده است.

«زبیگنیو زیوبرو» وزیر دادگستری لهستان در مصاحبه با نشریه فایننشیال تایمز گفت: لهستان باید باج‌گیری اتحادیه اروپا با حق وتو در همه مواردی که نیاز به اتفاق آرا در اتحادیه اروپا دارد را پاسخ دهد. وی افزود: لهستان همچنین باید تعهد خود به سیاست آب‌وهوایی و انرژی اتحادیه اروپا که منجر به افزایش شدید قیمت انرژی شده است را مورد بازبینی قرار دهد.

لهستان چندین سال است که با بروکسل (محل نهادهای اتحادیه اروپا) بر سر اصلاحات قضایی که از سوی حزب محافظه‌کار حاکم یعنی حزب «قانون و عدالت» اجرا و به تضعیف استقلال قضایی متهم شده، درگیر است. اکنون با گذشت پنج سال از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، تنش‌ها میان لهستان و اتحادیه اروپا شرایط مشابهی با دوره برگزیت را رقم زده است.

با این حال، یک روز پس از تصمیم تاریخی و جنجالی عالی‌ترین دادگاه لهستان مبنی بر ناسازگاری مواد معاهدات اتحادیه اروپا با قانون اساسی این کشور، «ماتئوش موراویتسکی» نخست وزیر لهستان اعلام کرد که این کشور تصمیمی برای خروج از اتحادیه اروپا ندارد.

برچسب‌ها انرژی برق اتحادیه اروپا لهستان گاز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انرژی برق اتحادیه اروپا لهستان انرژی برق اتحادیه اروپا لهستان گاز انتشار گازهای گلخانه ای اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۳۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش قدس آنلاین، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

به نقل از یورونیوز، رئیس دیپلماسی اروپا در جریان نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض با همتای سعودی خود دیدار کرد.

در این دیدار، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان گفت: حتی اگر آتش‌بس در غزه حاصل شود، ما همچنان باید با پیامدهای درگیری نه‌تنها در غزه بلکه در کرانه باختری رود اردن، فراتر از آن، در منطقه خود مواجه شویم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

بورل اظهار کرد: به من گفتند که جغرافیا دیگر مهم نیست. در اوکراین، جنگ برای سرزمین است و اینجا در غزه و فلسطین، جنگ برای سرزمین است، دو طرف برای یک سرزمین می‌جنگند و تنها راه‌حل این است که آن را به اشتراک بگذارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اروپا از تخلفات فیس‌بوک و اینستاگرام تحقیق می‌کند
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند