Web Analytics Made Easy - Statcounter

ما هیچ جرمی مرتکب نشده‌ایم، فکر می‌کنیم فدراسیون ایران باید در این زمینه شفاف‌سازی کند.

به گزارش مشرق، ماجرای قرارداد باشگاه گل‌گهر با اریک باگناما بازیکن اهل گابن، جنجال بزرگی به‌راه انداخت و به مهم‌ترین سوژه این روزهای فوتبال ایران تبدیل شد که ماحصلش شکایت سه باشگاه از تیم سیرجانی و حکم 3 بر صفر شدن سه مسابقه بود که البته همچنان با توجه به کشیده‌شدن پرونده به کمیته استیناف ماجراهای مربوط به این قصه ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته یکی از موارد مهم این پرونده که به‌ گفته مسئولان کمیته انضباطی باعث‌شده این پرونده همچنان باز بماند، شناسایی افرادی است که در جعل مدارک دست داشته‌اند. جاودانی عضو کمیته انضباطی در این خصوص گفت که از طریق پلیس فتا تلاش می‌شود جاعل یا جاعلان شناسایی و به دادگستری معرفی شوند که نشان می‌دهد احتمالا پای افراد داخلی در میان است. در این شرایط این سوال مطرح است که تکلیف ایمیل‌هایی که ظاهرا به فدراسیون فوتبال رسیده و تایید کرده است که یکی از مسئولان در گابن اقدام به ارسال اطلاعات اشتباه کرده چه می‌شود؟ آیا افرادی در داخل کشور با همدستی فردی در فدراسیون گابن اقدام به ارسال ایمیل جعلی کرده‌اند؟ آیا ایمیل‌ها از داخل ایران به فدراسیون رسیده است؟

برای پیگیری بهتر ماجرا سعی کردیم از یک مسئول در فدراسیون گابن استعلام بگیریم. البته برقراری ارتباط با فدراسیون کشور گابن یا هر مقام رسمی و غیررسمی فوتبال این کشور از برقراری ارتباط کاملا اختصاصی با مقام اول و ارشد فیفا سخت‌تر است، نه تلفنی، نه ایمیل شفاف و درستی و نه حتی توئیتر و فیس‌بوک به‌روز و استانداردی. در هر حال وقتی موضوع یک پرونده، بازیکنی از چنین کشوری باشد، باید دانست که اوضاع پیچیده است و فضا برای جعل و دروغ و فریب بسیار باز و وسوسه کننده است.

با ارسال ایمیل به چند درگاه و پورتال و ادمین اینستاگرام و توئیتر فدراسیون فوتبال گابن راه به‌جایی نبردیم تا اینکه یکی از خبرنگاران روزنامه ملی گابن راه تماس تلفنی از طریق واتساپ و ارسال فایل صوتی را معرفی کرد و قول داد که سوالات را به ریاست فدراسیون فوتبال گابن برساند. این راه نیز البته به در بسته مذاکرات خورد، اما درنهایت پیر آلن مونگنگی که ریاست فدراسیون گابن را در اختیار دارد و نامش فقط در سایت کنفدراسیون فوتبال آفریقا دیده می‌شود و در سایت فیفا خبری از نام وی نیست، شخصا به زبان فرانسه پاسخگوی سوالات شد. متن این گفت‌وگوی کوتاه را در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید:

سرنوشت گل‌گهر در انتظار یک تیم لیگ برتری دیگر؟ احتمال تغییرات در گل‌گهر؛ قلعه‌نویی روی لبه تیغ!

اولین سوال کوتاه طبق شرطی که شما گذاشتید (فقط چند سوال کوتاه پرسیده شود) این است که آیا برای فوتبال گابن دنبال راهی ارتباطی نیستید؟ دامنه وب‌سایت شما به مبلغ دو و نیم دلار برای فروش گذاشته شده و آخرین به‌روزرسانی حقوقی مربوط است به سال 2019، این فدراسیون فوتبال خود را رسمی و فعال می‌داند؟

قرار شد سوال خود را بپرسید و من پاسخگو باشم، این موضوعات چرا برای یک خبرنگار ایرانی مهم است؟

مهم است چون یک بازیکن اهل کشور شما با تایید ایمیل فدراسیون فوتبال گابن با یک تیم باشگاهی ایرانی قرارداد بسته و نامه‌های مربوط به تایید ملی‌پوش بودن او ظاهرا جعلی است؟ شما نباید در این خصوص روشنگری کنید؟

ما هیچ جرمی مرتکب نشده‌ایم، فکر می‌کنیم فدراسیون ایران باید در این زمینه شفاف‌سازی کند. من اطلاعات زیادی در این خصوص ندارم، اما خبر دارم که فدراسیون فوتبال ایران یا همان باشگاه ایرانی مکاتباتی داشته و ما از طریق روابط‌عمومی خود پاسخ رسمی داده‌ایم.

مشکل اصلی همینجا است، به‌شدت علاقه‌مند هستیم بدانیم شما با چه آدرس ایمیل یا شماره تماسی پاسخ ایران را داده‌اید؟ چیزی که هرگز در اینترنت قابل رویت نیست؟ شماره فدراسیون فوتبال گابن در وب‌سایت فدراسیون فوتبال شما فقط پیش‌شماره دارد و باقی آن صفر است!

نه، هرگز این‌طور نیست، این وب‌سایت درحال به‌روزرسانی است و شما زمانی به وب‌سایت سر زده‌اید که درحال بارگذاری بوده است، شماره تلفن و سایر اطلاعات به‌زودی به‌روزرسانی خواهد شد.

صحبت شما بسیار عجیب است در هر حال اطلاعات بیشتری از بازیکن گابنی اریک باگناما ندارید؟ به‌تازگی تصاویری منتشرشده که نشان از تایید رسمی شما دارد؟

من توضیحات لازم را دادم، سایر اطلاعات را به شما نمی‌دهیم هر چیزی که لازم بود را به دست مدیران همان باشگاه یا رئیس فدراسیون فوتبال کشورتان رسانده‌ایم.

منبع: روزنامه فرهیختگان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت بازیکن گابنی گل گهر سیرجان رییس فدراسیون خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت فدراسیون فوتبال گابن فدراسیون گابن وب سایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۰۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ سیاست ارزی بانک مرکزی از شروع ریاست فرزین در این بانک، با نام تثبیت ارزی عجین شده است تا بتواند از رشد تورم و گرانی‌ها جلوگیری کند؛ رویکردی که از همان ابتدا با تخصیص ارز ترجیحی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان برای واردات کالا‌های ضروری، اساسی و دارویی و همچنین تخصیص ارز نیمایی برای واردات سایر نیاز‌های کشور همراه شد. اما منتقدان نیز ساکت نبودند و از تجربه تلخ و فساد دلار ۴۲۰۰ تومانی زمان دولت روحانی سخن گفتند و از ادامه این مسیر ابزار نگرانی کردند و توصیه و پیشنهادشان به بانک مرکزی، اجرایی کردن سیاست ارز تک نرخی در اقتصاد ایران بود؛ اتفاقی که نه تنها اتفاق نفتاد، بلکه نرخ‌های جدیدی که به دادوستد‌های ارزی کشور اضافه شد؛ همچون نرخ مرکز مبادله!

اما در هر صورت سال گذشته، به گفته فرزین رئیس کل بانک مرکزی، نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان برای واردات کالا‌های اساسی، تخصیص و تامین یافت و از طریق مرکز مبادله ارز و طلا نیز نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار ارز با نرخ زیر ۴۰ هزار تومان برای واردات تمامی کالا‌های قانونی تخصیص یافت. فرزین با تاکید بر اینکه بانک مرکزی اصلا کاری به نرخ کانال‌ها و بازار غیررسمی ندارد اظهار داشت: بانک مرکزی در سال گذشته ۶۹ میلیارد دلار ارز تامین کرد.

حال یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم و افکار عمومی از بانک مرکزی در مقام تصمیم گیر در حوزه سیاست‌های ارزی کشور، شفاف سازی در خصوص دریافت کنندگان ۶۹ میلیارد دلاری است که شخص رئیس کل به آن اشاره داشته است؛ یعنی دو گروه که یکی به ارز ۲۸۵۰۰ دسترسی داشته و گروه دیگر نیز به دلار نیمایی با نرخ زیر ۴۰ هزار تومان.

با این حال؛ به رغم سکوت بانک مرکزی و عدم پاسخ به این مطالبه مردم و کارشناسان اقتصادی، گمرک کشورمان در اقدامی قابل تقدیر، لیست ۱۰۰ واردکننده نخست در سال گذشته را همراه با میزان ارز دریافتی منتشر کرده است؛ لیستی که در مجموع نشان می‌دهد از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان اسفندماه سال قبل، ۶۶ میلیارد دلار و ۲۰۴ میلیون دلار به صد شرکت واردکننده جهت واردات کالا‌های خود از سوی بانک مرکزی ارز تخصیص یافته و تامین شده است. وارداتی که در لیست دیگری که توسط گمرک در خصوص آمار واردات طی دوازده ماهه سال گذشته  منتشر شده، مشخص است که در این مدت، از اسکوتر گرفته تا کنجاله و سویا و قطعات خودرو و ویتامین های دارویی وارد کشور شده است و دامنه گسترده ای را شامل می شود.

لیست کامل ۱۰۰ واردکننده نخست ۱۴۰۲ را «اینجا» ببینید.

اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که به رغم اینکه در فضای مبهم و عدم اطلاع رسانی از سوی سیاست گذار ارزی، انتشار چنین لیستی از سوی گمرک، با اهمیت است؛ اما نکته مهم آنجاست که مشخص نشده است که کدام شرکت در گروه ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار دارد و کدام در گروه دلار نیمایی و صرفا مجموعه‌ای از هر دوی این‌ها آورده شده است. به عنوان نمونه شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، مشخصا در امر واردات کالا‌های اساسی فعالیت می‌کند و بر اساس آمار گمرک، در سال گذشته بیش از یک میلیارد و ۸۷۸ میلیون دلار دریافت کرده است که به احتمال بسیار زیاد، همه این میزان ارز به نرخ ۲۸۵۰۰ بوده است؛ اما برای سایر شرکت‌های فعال در حوزه‌های خودرویی، فولادی، غذایی و ...، نمی‌توان به طور مشخص گفت که چه نوع ارزی دریافت کرده اند.

بنابراین ضرورت دارد تا در ادامه شفاف سازی گمرک در خصوص صد واردکننده و میزان دریافت ارز، بانک مرکزی نیز در گزارشی دقیق، آمار و ارقامی از دریافت کنندگان ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی منتشر کند تا برای مردم مشخص شود که ۲۰ میلیارد دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به چه شرکتی و در چه حوزه‌ای رسیده است تا در نهایت در خصوص تغییرات قیمتی کالا‌های وارد شده توسط شرکت‌ها و عملکرد درست یا نادرست آن در تامین نیاز کالا‌هایی بازار، شفاف سازی شود.

مطالبه بالا در شرایطی اهمیت پیدا کرده است که به تازگی رئیس کل اسبق بانک مرکزی که زمانی در راس مدیریت و سیاست گذاری ارزی کشور قرار داشته است، در یادداشتی خیرخواهانه به مسوولان دولتی گفته است: براساس گزارش مسوولان بانک مرکزی در طول سال گذشته یعنی ۱۴۰۲، مبلغ ۶۹ میلیارد دلار ارز با نرخی بسیار پایین‌تر از نرخ ارز در بازار، برای واردات تامین شده است. از کل مبلغ ارز تامین‌شده ۱۹ میلیارد ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به ازای هر دلار برای نهاده‌های کشاورزی و دامی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته و ۵۰ میلیارد دلار دیگر نیز با نرخ هردلار حدود ۳۸ هزار تومان از طریق سامانه نیما برای واردات سایر کالا‌های مصرفی، مواد اولیه و کالا‌های واسطه تخصیص و تامین ارز شده است.

همتی تاکید داشته است: "در طول سال ۱۴۰۲، با توجه به میانگین اختلاف ۱۵ هزار تومانی نرخ نیما با نرخ ارز بازار، مبلغ بالقوه رانت توزیع‌شده بابت ۵۰ میلیارد تخصیص و تامین ارز اعلامی، در حد ۷۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود که قطعا بخش عمده آن بالفعل شده است. درخصو‌ص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی میانگین اختلاف ۲۵ هزار تومانی آن با نرخ بازار، در سال گذشته رانت بالقوه ۴۷۵ هزار میلیارد تومان می‌شود. باتوجه به قیمت فزاینده محصولات و کالا‌هایی نظیر مرغ و گوشت، اتومبیل، موبایل و عمده کالا‌های مصرفی و قطعات و مواد واسطه‌ای مصرفی مردم و بنگاه‌های تولیدی که مردم به‌عینه در بازار لمس می‌کنند، خوش‌بینانه‌ترین نظر این است که حداقل ۵۰ درصد اختلاف نرخ به‌صورت رانت توزیع شده باشد. این یعنی حداقل ۶۰۰ هزار میلیارد تومان رانت توزیع شده است، بدون تاثیر جدی در کنترل قیمت کالا‌های مرتبط و بدتر از آن موجب تاثیر منفی بر ارزش صادرات و تراز تجارت غیرنفتی و نیز زیان شرکت‌های صادرات‌محور بورسی و نهایتا سهامداران بورس شده است. "

 

 

دیگر خبرها

  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است
  • رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح: اگر جرمی در بین نیروهای مسلح اتفاق بیفتد مجازات این نیروها سنگین تر و شدیدتر خواهد بود
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کنید چقدر ایمن هستند؟
  • رسمی؛ پدرو روچا رئیس جدید فدراسیون فوتبال اسپانیا
  • رئیس جدید فدراسیون فوتبال اسپانیا معرفی شد
  • رئیس جدید فدراسیون فوتبال اسپانیا انتخاب شد
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۷ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • باشگاه‌های لالیگایی در خطر محرومیت از حضور در رقابت‌های اروپایی