Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ بر‌اساس سنت در شب یلدا خانواده‌ها دور هم جمع می‌شوند و این شب را جشن می‌گیرند، اما به دلیل نوسانات قیمت، این شب برای خانواده ها گران سحر می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، یلدا جشن ایرانی است که قدمتی 7 هزار ساله دارد گذشتگان ما به دانش گاه شماری دریافتند که نخستین شب زمستان بلندترین شب سال است و اقوام‌ مختلف ایران، بلندترین شب سال را به گونه ای خاص و برگرفته از آیین ها و سنت های بومی منطقه خود جشن می‌گیرند و این شب را به صبح می رسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرزدن به بزرگ‌ترهای خانواده، نشستن دور کرسی،خوردن میوه ، آجیل، طبخ غذاهای محلی، گرفتن فال حافظ و برخی بازی های محلی  برخی از سنت‌های شب یلدای مازنی‌هاست.

**گلایه های مردم از گرانی میوه و آجیل**

اما بازار و آشفتگی قیمت‌های اجناس مختلف، کمی تنوع خرید شب یلدا را برای مردم محدود کرد.آقای انصاری فروشنده آجیل گفت:معمولا هرساله مردم خرید عید و شب یلدا را به روزهای آخر موکول می‌کنند و تا کنون بازار متعادل بود قیمت‌ها نیز کمی افزایش یافت بادام هندی 450 هزار تومان،پسته 350هزار تومان، 4 مغز 350 هزار تومان است.

خانم 50 ساله ای که از بیرون تماشاگر  محصولات فروشگاه بود پرسیدم برای شب یلدا خرید کردید، گفت آجیل 350هزار تومان شد دلمان می خواهد اما توان خرید نداریم ترجیح می‌دهم چیزی که  برای یخچال خانه و فرزندانم ضروری هست را خریداری کنم البته سعی می کنم به طور سنتی با موادی که در خانه دارم حلوای برنجی درست کنم.

آقای صادقی فرهنگی باز نشسته نیز گفت: یلدا شبی سنتی و موجب دلگرمی اعضای خانواده و بستگان می شود اما وقتی به بازار و مغازه ها سر میزنی همه مردم از گرانی‌ها گلایه دارند باید نظارتها و کنترل قیمت بیشتر شود تا همگان بتوانند حداقل مایحتاج زندگی خودرا فراهم کنند وشرمنده زن و فرزند خود نشوند.

به میوه‌فروشی‌ها سری میزنم کندس یا همان ازگیل کیلویی،40هزار تومان ،هندوانه 13 هزار تومان،سیب کیلویی 25 هزار تومان،کیوی 25هزار تومان،موز38هزار تومان،خرمالو 20هزار تومان، پرتقال 15هزار تومان،یافا 20هزار تومان،لیمو30هزار تومان و انار 35تومان است جوانی 30ساله که خود را سید حمید معرفی کردگفت خوشبختاته در کشور ما تنوع و فراوانی محصولات کشاورزی و باغی  را داریم اما گرانی قیمتها آزار دهنده است هنوز ازدواج‌نکردم مادرم مرا برای خرید به بازار فرستاد متاسفانه حتی میوه های متوسط هم گران هستند

**یلدا کهن ترین جشن ایرانی ** 

محدرضاحسن پور پژوهشگر و دبیراجرایی هفته مازندران نیز گفت: شب یلدا یکی از کهن‌ترین جشن ایرانی است که روز کوتاه وشب بلند تر می شود غروب آفتاب 30آذرتا طلوع صبح اول دی نخستین روز زمستان شب یلدا می‌گویند، از قدیم الایام  نیاکان ما این شب را جشن  می گرفتند. ریشه یلدا نیز از ریشه سریانی به معنای زایش و  تولد است. افزایش تابش نور خورشید بیشتر خودنمایی می کند به همین دلیل دهمین ماه سال را دی نامیدند.

 مردم از خوراکی هایی که مخصوص زمستان است؛ غذاهای مختلفی مانند سبزی پلو با ماهی، خوراک اردک، فسنجان،میوه هایی مانند انار، تنقلات محلی مانند بهاردونه، پشت زیک، تخمه های مختلف، گندم برشته ،کندس ولیک ،خرمالو،نارنگی و هندوانه را تدارک‌می می بینند.

در گذشته در مراسم شب نشینی بزرگترای فامیل برای کوچکترها قصه و داستان تعریف می کنند فال حافظ می گرفتند، شعر می خواندند،دور کرسی جمع می‌شدند در این شب  عروس و دامادهای تازه از بزرگترها هدیه دریافت می کردند و به دختران دم بخت هدیه می دادند تا بختشان بازشودفال حافظ طرفداران زیادی دارد و سعی می کردند برای آینده خود تفعلی به فال حافظ بزنند.

**یلدای فاطمی با قرائت خانوادگی حدیث کساء**

مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران نیز از برگزاری پویش یلدای فاطمی با قرائت خانوادگی حدیث شریف کساء در تمامی شهرهای مازندران خبر داد.

 حجت الاسلام ناصرشکریان امیری ،با اشاره به اهمیت حفظ حرمت ایام شهادت حضرت زهرا (س) در دورهمی های خانوادگی شب یلدا ، افزو‌‌د: این برنامه در جهت رفع گرفتاری ها و مشکلات و به ویژه ریشه کن شدن ویروس منحوس کرونا از جوامع انسانی و اسلامی برنامه ریزی شده است .

توزیع بسته‌های معیشتی میوه شب یلدا در محله حصه اصفهان به روایت تصویرنظارت هم مانع افزایش قیمت اقلام شب یلدایی نشدجایزه ویژه برای شهرداری تهران در شب یلدابه گزارش تسنیم دوسالی است که یلدایمان کرونایی است علی رغم تزریق واکسن باز هم باید فاصله گذاری اجتماعی و نکات بهداشتی را رعایت کنیم اما آنچه مهم است حال جیبب بیشتر مردم خوب نیست یلدا و یلداها بهانه ای برای دور هم بودن است سرزدن به بزرگترا،زنده نگه داشتن آیین ها و دور شدن از فضای مجازی است باید توجه دولت به اقشار مستضعف و کم‌درآمد جامعه بیشتر شود تا سرمای زمستان با گرمای دل همگان به خوشی سپری شود.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هزار تومان شب یلدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۸۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس

استان فارس با داشتن آب و هوای متنوع، مکان مناسبی برای کشت و برداشت انواع محصولات کشاورزی همچون موز، گوجه فرنگی و غلات است.

آغاز کشت گوجه فرنگی در بیضا

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: کشت گوجه فرنگی نشایی در این شهرستان آغاز شده است و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: کشت گوجه فرنگی از ابتدای اردیبهشت ماه در این شهرستان آغاز شده است و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.

او با بیان اینکه همه نشا‌های گوجه فرنگی مورد نیاز کشاورزان در گلخانه‌های موجود در شهرستان تولید می‌شود، افزود: ۱۰ واحد گلخانه‌ای با مساحت ۶۰ هزار مترمربع، کارِ تهیه و تامین نشاء را به عهده دارند.

مویدی گفت: تاکنون در سطح ۲۷۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان گوجه فرنگی کشت شده است و پیش بینی می‌شود سطح کشت این محصول تا پایان فصل کشت به هزار و ۵۰۰ هکتار برسد.

او تصریح کرد: عمده ارقام نشاء مصرفی این محصول صیفی شامل برومیا، سانسید، ۴۱۲۹، ثمین، باسیما، بدرو، متین و ۸۳۲۰ است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مزارع گوجه فرنگی این شهرستان تماما به روش نواری آبیاری می‌شود، اضافه کرد: شرایط مناسب آب و هوایی، استفاده از بذر مناسب، شرکت در کلاس‌های ترویجی و رعایت اصول فنی کاشت از سوی کشاورزان از جمله دلایل تولید محصول با کیفیت در بیضا است.

او بیان کرد: کشت و برداشت گوجه فرنگی در بیضا با ایجاد اشتغال فصلی قابل توجه، علاوه بر فروش در میادین میوه و تره بار استان و تامین گوجه فرنگی یک واحد صنعتی تولید رب گوجه در شهرستان بیضا، به کارنجات رب گوجه شهر‌های مجاور نیز ارسال می‌شود.

مویدی اضافه کرد: پارسال ۸۷ هزار تن محصول گوجه فرنگی از سطح هزار و ۴۵۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان برداشت شد.

برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب 

بیش از ۶ تن موز گلخانه‌ای برای نخستین بار در شهرستان داراب تولید شد.

فتحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب اظهار کرد: برای نخستین بار گلخانه‌ای به سطح ۳۸۰ متر مربع با ۱۰۳ درخت موز در شهرستان داراب ایجاد شد.

او افزود: تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم موز از این گلخانه برداشت شده است.

فتحی گفت: تغییر الگوی کشت و اجرای کشت گلخانه‌ای یکی از مهم‌ترین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دولت در بخش کشاورزی است که شرایط را برای حرکت به سمت کشاورزی پیشرفته و علمی فراهم می‌کند. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب بیان کرد: کشاورزی در محیط گلخانه، علاوه بر آن که اثربخشی مستقیم بر مبارزه با آفات و امراض گیاهی دارد، در مدیریت مصرف آب هم نقش به‌سزایی داشته و برای شهرستانی، چون داراب که با کمبود منابع آبی همراه است، بهترین روش برای استفاده مناسب از منابع آبی موجود خواهد بود.

آغاز کشت ذرت علوفه‌ای بهاره در مرودشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از آغاز کاشت ذرت علوفه‌ای بهاره با هدف تامین علوفه مورد نیاز دامداری‌های شهرستان خبر داد.

منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با اشاره به آغاز کاشت ذرت علوفه‌ای بهاره با هدف تامین علوفه مورد نیاز دامداری‌های شهرستان، اظهار کرد: کاشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان به ۲ صورت بهاره در فروردین ماه و تابستانه در خرداد ماه انجام می‌شود.

او ادامه داد: عملیات برداشت ذرت علوفه‌ای بهاره از اوایل مرداد ماه و برداشت ذرت علوفه‌ای تابستانه نیز از اواخر مهرماه آغاز می‌شود.

امیریان تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه طرح الگوی کشت، سطح ابلاغی ذرت علوفه‌ای در شهرستان ۶ هزار و ۷۳۵ هکتار تعیین شده است.

او افزود: مبارزه تلفیقی با آفات و بیماری‌ها، تغذیه مناسب، اجرای برنامه‌های ترویجی به منظور افزایش بهره‌وری آب و راندمان تولید در واحد سطح در دستور کار این مدیریت است.

امیریان با بیان اینکه ذرت علوفه‌ای به عنوان یکی از محصولات مهم کشاورزی، تامین کننده خوراک دام بوده و در حفظ امنیت غذایی جامعه نقش موثری دارد، گفت: به منظور مدیریت بهینه آب و همچنین ارتقای تولید ذرت علوفه‌ای، بیش از ۹۰ درصد از اراضی تحت کشت این محصول در امسال با سیستم آبیاری نوین کشت می‌شود و میانگین برداشت در شهرستان ۶۵ تن در هکتار است.

او با بیان اینکه کشت ذرت علوفه‌ای با دستگاه ردیف کار انجام می‌شود، تصریح کرد: استفاده از آب کمتر، کوتاهی دوره رشد، گسترش یکنواختی رشد در مزرعه، افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش خطر سرمازدگی آخر فصل از فواید کشت ذرت علوفه‌ای بهاره است.

مدیر جهاد کشاورزی مرودشت افزود: ذرت علوفه‌ای به دلیل داشتن پروتئین، سلولز، نشاسته و فیبر یکی از بهترین نباتات برای تغذیه دام به حساب می‌آید.

قلع و قمع ساخت و ساز‌های غیرمجاز در اراضی کشاورزی کوار

مدیر جهاد کشاورزی کوار گفت: ۱۶ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی منطقه شاه بهرامی در کوار خبر داد.

عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی کوار با بیان اینکه با دستور قضایی دادستان دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان و با همکاری فرماندهی انتظامی، قلع و قمع ۱۶ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی منطقه شاه بهرامی در مساحت حدود ۲۵ هکتار انجام شد.

او افزود: هر گونه ساخت و ساز در اراضی کشاورزی مستلزم گرفتن مجوز تغییر کاربری از جهاد کشاورزی است.

جوکار، به بهره برداران بخش کشاورزی توصیه کرد: قبل از هر گونه اقدام از جمله خرید زمین و ایجاد ساخت و ساز‌های جدید با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی از وضعیت زمین و امکان اخذ مجوز تغییر کاربری اطلاع حاصل کنند تا از اتلاف سرمایه‌های آنان جلوگیری به عمل آید.

صادرات گوجه فرنگی شهرستان مهر به حوزه خلیج فارس 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر گفت: گوجه فرنگی این شهرستان به منظور مصرف در بازار‌های داخلی و صادرات به کشور‌های حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود.

مجید صفری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر اظهار کرد: با توجه به سطح زیرکشت ۲۵۰ هکتاری این محصول پیش‌بینی می‌شود حداقل ۱۰ هزار تن گوجه فرنگی از مزارع شهرستان تولید و به منظور مصرف در بازار‌های داخلی و صادرات به کشور‌های حوزه خلیج فارس عرضه شود.

او گفت: ۱۰ تن محصول تولید شده گوجه فرنگی از مزارع شهرستان مهر به کشور امارات متحده عربی صادر شده است.

صفری بیان کرد: برداشت این محصول از اواخر فروردین ماه امسال آغار شده و تا اواخر خردادماه ادامه دارد.

او افزود: کشاورزانی که قصد صادرات محصول تولیدی خود را دارند باید از طریق سامانه سانکا و کسانی که قصد فروش محصول خود در بازار‌های داخلی را دارند از طریق سامانه سبک نسبت به ثبت اطلاعات و دریافت کد شناسه سلامت محصول اقدام کنند.

آغاز برداشت غلات از مزارع گراش 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت: عملیات برداشت گندم، جو و کلزا از سطح هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان آغاز شده است.

حسن مرادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش اظهار کرد: عملیات برداشت گندم، جو و کلزا از سطح هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تن محصول از این سطح تولید شود.

او بیان کرد: در سال زراعی جاری با تلاش کشاورزان عملیات برداشت غلات از سطحی معادل هزار و ۷۰۰ هکتار گندم، ۱۵۰ هکتار جو و ۵۰ هکتار کلزا انجام می‌شود.

مرادی تصریح کرد: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده امسال نزدیک به ۶ هزار تن گندم، ۵۰۰ تن جو و ۱۵۰ تن کلزا از مزارع برداشت خواهد شد.

او اضافه کرد: در سال زراعی جاری با توجه به وضعیت خشکسالی مشکلاتی برای کشاورزان ایجاد شد ولی بارندگی‌های آخر فصل برای کشاورزی مطلوب بود.

مرادی گفت: با پیگیری‌های انجام شده، مرکز خرید گندم شهرستان گراش واقع در بخش آرد به‌صورت شبانه روزی آماده دریافت محموله‌های گندم کشاورزان شهرستان است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه از هر هکتار محصول گندم و جو برداشت شده به طور میانگین ۳ تن کاه و کلش جمع‌آوری می‌شود، گفت: امسال با هزار و ۹۰۰ هکتار کشت گندم، جو و کلزا پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲ هزار کاه تولید شود که این میزان کاه و کلش تولیدی تامین کننده بخشی عمده‌ای از علوفه مورد نیاز دامداران شهرستان گراش خواهد بود.

گرده افشانی نخیلات در فسا 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا از گرده افشانی نخیلات در سطح ۱۷۰ هکتار باغات این شهرستان خبر داد. 

محمدصادق فانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا اظهار کرد: گرده افشانی نخلستان‌ها از اواسط فروردین ماه آغاز شد و تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه دارد. 

او اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۳۵۰ هکتار از باغات فسا زیر کشت درخت نخل قرار دارد که ۱۷۰ هکتار آن مثمر است.

این مقام مسئول ادامه داد: گرده افشانی نقش بسیار مهمی در افزایش تولید و کیفیت محصول خرما دارد و رعایت اصول و دقت در انجام آن ضروری است.

فانی تصریح کرد: گرده افشانی نخیلات به‌صورت سنتی و دستی توسط کارگران ماهر انجام می‌شود و هر کشاورز بر اساس تعداد نخل‌های خود عملیات گرده‌افشانی را برای تولید محصول انجام می‌دهد.

او گفت: در برنامه تغییر الگوی کشت، توسعه کشت نخیلات به‌عنوان یکی از کشت‌های کم آب بر و متحمل به بی آبی در دستور کار قرار دارد که رقم زاهدی، شاهانی، پیاروم و کبکاب بیشترین توسعه را در شهرستان دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • چه پوششی مناسب افرادیست که حساسیت فصلی دارند؟
  • پایان گرده افشانی ۶۲۸ هکتار نخلستان در لامرد
  • ۶۰۰ معلم نمونه مازندرانی تقدیر می‌شوند
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • گرده افشانی ۲ هزار و ۴۵۰ هکتار از نخلستان های خفر
  • گرده‌افشانی ۶۲۸ هکتار نخیلات لامرد پایان یافت
  • تلاش فدراسیون کبدی برای ادامه همکاری با «مازندرانی»
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی