Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@01:15:44 GMT

دو نکته حیاتی درباره جنگ روایت‌ها

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۴۸۹۱۷

دو نکته حیاتی درباره جنگ روایت‌ها

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، اولین چیزی که با شنیدن جنگ روایت ها به ذهن می رسد، موضوع مهم تولید محتوا و تبیین صحیح مسائل و موضوعات گوناگون اجتماعی، تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و ... برای مردم است. یعنی در نگاه اول، اینگونه بر می آید که دشمن روایت می کند و ما هم روایت می کنیم و آنگاه ما باید سعی کنیم با ورود به موقع و بهره گیری از مستندات و استدلال قوی، روایت دشمن را کنار بزنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر جنگ روایت ها را از این زوایه بنگریم، هر چند غلط نیست اما تمام ماجرا هم نیست! در حقیقت،  در عصری که مردم در معرض بمباران اطلاعاتی هستند و ما با جنگ های ادراکی، شناختی روبرو هستیم، خطای راهبردی است که فقط از این منظر به جنگ روایت ها بنگریم. از همین رو، جنگ روایت ها را باید از دریچه پلتفرم ها و همچنین مدیریت میدانی نیز مشاهده کرد.

توضیح اول اینکه، اساساً محتوا را نمی توان جدای از پلتفرم های رسانه ای دید. پلتفرم های رسانه ای به دلیل سیاست حاکم بر آنها، قطعاً بر نوع روایت ها، تولید محتوا و مقدار ضریب دادن به محتوا مؤثر هستند. از یک روزنامه و سایت گرفته تا شبکه های اجتماعی، همگی در راستای سیاست های خاص خود، خبر یا تحلیل منتشر می کنند و اساساً هیچ رسانه ای در دنیا نمی تواند خنثی باشد.

این نکته از آن جهت مهم است که عده ای گمان می کنند که مثلاً در فضای اینستاگرام یا توییتر و فیسبوک، یک زمینِ برابر برای تولید محتوا وجود دارد و فقط یک چیز در آن کم است و آن هم تولید محتوا!

در اینکه قابلیت تولید محتوا در همه شبکه های شبکه ای اجتماعی وجود دارد، در آن شکی نیست، اما موضوع اصلی، نحوه برخورد صاحبان پلتفرم ها با روایت ها و نقش آنها در حذف یا جلوگیری از ضریب دهی به برخی محتواست.

برای نمونه، هنگام  شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی، در روزهای اولیه، با بمباران تولید محتوا از سوی ایرانیان روبرو بودیم، اما مدیریت شبکه های اجتماعی خارجی به سمتی حرکت کرد که این موضوع را سانسور کند و یا اگر هم به هر دلیلی نتوانست سانسور کند، حداقل جلوی ضریب دهی به روایت ها و تحلیل های مربوط به این اتفاق را بگیرد.

البته این موضوع، مختص به ما ایرانی ها هم نیست. جهت دهی یا تحریم روایت ها از سوی شبکه های اجتماعی آمریکایی باعث شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور اسبق آمریکا، بعد از اتفاقات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا و حذف شدن از شبکه های اجتماعی معروف، به سمت تأسیس شرکت رسانه ای مستقل خود قدم بردارد تا صدای خود را به مردم آمریکا و جهان برساند.

بنابراین به این نتیجه می رسیم که در مقیاس کلان، برای اثرگذاری قابل توجه در دنیای روایت ها، در مرحله اول باید رسانه ای مستقل داشت و در ضمن آن تا جایی که امکان دارد از رسانه های دیگر نیز  به اندازه ظرفیت آنها  – و نه بیشتر – برای رساندن روایت خود به گوش جهانیان استفاده کرد.

اما نکته دوم که درباره جنگ روایت ها باید به آن اشاره کرد، مدیریت میدانی روایت هاست. توضیح اینکه به دلیل شرایط و امکانات موجود در عصرما، گاهی اوقات برخی روایت های غلط انداز و مغرضانه، مانند ویروس های مهلک، در مدت زمان اندک به ذهن همه مردم حمله کرده و آرامش روانی جامعه را از بین می برد و گاهی اوقات نیز بحران ها و آسیب های قابل توجه به همراه دارد و ممکن است حتی به فروپاشی یک کشور نیز منجر شود. شایعات، تهمت ها، روایت های معارض گونه و غلط انداز و ... هیچ کدام  در جامعه، بدون بازخورد نیستند و گاهی اوقات ده ها میلیون نفر را درگیر می کنند.

باید توجه کرد که گاهی اوقات در جنگ روایت ها باید در مقابل روایت غلط، روایت صحیح و مستند ارائه دهیم و یا مانند یک درمانگر وارد می شویم و با روایت خود، روایت غلط را اصلاح یا از بین ببریم، اما گاهی هم نیاز است تا اقدامات پیشگرانه انجام دهیم. یعنی اصلاً نگذاریم برخی روایت های خاص مانند عفونت به جان مردم بنشیند.

این موضوع در فضای مجازی بسیار مهم است. از همین رو مقام معظم رهبری در سال ۹۶ و در دیدار با مسئولان نظام فرمودند: «امروز بهمنی از گزاره‌های درست و نادرست دارد روی سر مراجعین اینترنت ما فرود می‌آید؛ اطلاعات غلط، اطلاعات نادرست، اطلاعات مضر، شِبه اطلاعات -بعضی چیزها اطّلاعات واقعی نیست، اطلاع‌نمایی است- خب اینها دارد مثل یک بهمنی فرود می‌آید؛ ما چرا باید اجازه بدهیم این اتفاق بیفتد؟ ما چرا باید اجازه بدهیم آن چیزهایی که برخلاف ارزشهای ما است، برخلاف آن اصول مسلمه‌ی ما است، برخلاف همان اجزا و عناصر اصلی هویت ملی ما است، به­‌وسیله‌ی کسانی‌ که بدخواه ما هستند، در داخل کشور توسعه پیدا کند؟ نه. کاری کنید که از منافع و سودها و بهره‌های فضای مجازی همه بتوانند استفاده کنند، سرعت اینترنت را افزایش هم بدهید -این کارهایی که باید انجام بگیرد، انجام بگیرد- اما در آن چیزهایی که به ضرر کشور شما، به ضرر جوان شما و به ضرر افکار عمومی شما نیست؛ این چیز خیلی مهمی است»

در هر صورت باید توجه کنیم که در جنگ افکارها، نرم افزارها و پلتفرم ها در نقش همان جنگ افزارهای سابق هستند. بنابراین برای مقابله با این جنگ افزارهای نوین، هم باید اقدامات ایجابی و هم اقدامات سلبی انجام داد و گریزی هم از آن نیست و در همه جای دنیا یک موضوع پذیرفته شده است؛ زیرا هر نگاه غیر از این، ساده اندیشی و ساده لوحی و نشناختن کف میدان است.

منبع: پایگاه خبری جهان‌نیوز

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جنگ شبکه های اجتماعی جنگ روایت ها روایت شبکه های اجتماعی جنگ روایت ها تولید محتوا گاهی اوقات پلتفرم ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۸۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ماه و شش بازی حیاتی در انتظار پرسپولیس

به گزارش "ورزش سه" با اعلام برنامه چهار هفته پایانی لیگ برتر حالا کادر فنی پرسپولیس مثل تمام تیم‌های لیگ برتری برنامه پیش روی خود را تا روز آخر می داند و بر اساس آن برای تمرینات خود  زمان بندی می‌کند.

با مشخص شدن این برنامه پرسپولیس طی یک ماه و شش بازی دشوار باید هم فاصله امتیازی خود با استقلال را جبران کند هم به گونه ای نتیجه بگیرد که شانس اول قهرمانی باشد و سرانجام به جام دست یابد.

برای این منظور سرخ ها شش بازی دشوار و نفسگیر در پیش دارند که  سه تا از آنها در ورزشگاه آزادی و سه تای دیگر خارج از خانه برگزار می شود با این تفاوت که بازی خارج از خانه مقابل هوادار هم در تهران  و زمین حریف برگزار می‌شود.

طبق برنامه اعلامی سازمان لیگ شش بازی پایانی پرسپولیس از چهارشنبه 12 اردیبهشت آغاز و یازده خردادماه به پایان خواهد رسید.

فاصله بازی سپاهان تا نساجی و سپس فاصله بازی نساجی تا هوادار پنج روزه است اما از بازی با هوادار تا دیدار مقابل استقلال خوزستان 10 روز فاصله افتاده است.بعد از آن نیز فاصله بازی ها پنج روز پنج روز خواهد بود.

از سه بازی خانگی سرخ ها مقابل سپاهان ، استقلال خوزستان و مس رفسنجان تنها بازی هفته آخر در تاریخ یازدهم خردادماه جمعه برگزار خواهد شد.

نکته مهم این برنامه نسبت به فصل قبل اینجاست که پرسپولیس در بازی آخر در خانه و در روز جمعه میزبان است  اگر شرایط در آن روز به گونه ای رقم بخورد که سرخ ها به قهرمانی برسند مقابل هواداران خودشان و در ورزشگاه آزادی جشن قهرمانی خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • روایت تسنیم از نشست خبری امام‌جمعه خرم‌آباد+فیلم
  • جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه عربی
  • جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه انگلیسی
  • روایت رسانه اسرائیلی از عقب‌نشینی جزئی تل‌آویو برای توافق با حماس
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • چه کسی ناظر بر ابتذال جاری در آپارات است؟
  • نقش حیاتی تولید در گره گشایی مشکلات جامعه
  • یک ماه و شش بازی حیاتی در انتظار پرسپولیس
  • چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده
  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار