Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید حسن افتخار وافقی، معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایسکانیوز درباره افزایش ظرفیت پذیرش رشته‌های پزشکی بر اساس تصمیمات اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: فقط افزایش پذیرش دانشجو در رشته پزشکی برای حل مشکلات درمانی کشور کافی نیست، بلکه باید زیرساخت‌ها برای ارتقای این مهم در دستور کار تصمیم‌گیران قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال از لحاظ تخت‌های بیمارستانی، فضاهای دانشکده پزشکی و ...  کمبودهای فراوان وجود دارد. افزایش پذیرش دانشجو بدون ارتقای امکانات و بستر جدید امکان پذیر نیست.

 وی افزود: هم‌اکنون در بین دانشگاه‌های کشور دانشگاه آزاد اسلامی با ظرفیت کامل در زمینه پذیرش دانشجوی پزشکی در حال فعالیت هستند. اغلب فعالان رشته‌های پزشکی، پرستاری و ... محصل در دانشگاه آزاد اسلامی در  بیمارستان‌های تامین اجتماعی به فعالیت می‌پردازند، چون دانشگاه آزاد اسلامی فقط یک بیمارستان فرهیختگان را داشته و این بیمارستان هم کفاف نیاز دانشجویان پزشکی را نمی‌دهد.

دانشکده‌های پزشکی دولتی دو برابر ظرفیت دانشجو پذیرش دارند

افتخار وافقی ادامه داد: دانشکده‌های پزشکی دولتی دو برابر ظرفیت دانشجو پذیرش دارد. برای مثال در بسیاری از کلاس‌های دانشگاه به‌رغم اینکه پذیرش ۸۰ تا ۱۰۰ نفر است، اما شاهد پذیرش ورودی‌های ۱۲۰ نفر در مهر و ۱۰۰ نفر در بهمن هستیم. سالانه ورودی کلاس‌های رشته های پزشکی بین ۲۰۰ تا ۲۲۰ نفر است که تقریبا دو برابر ظرفیت بیمارستان‌ها و فضاهای آموزشی است. از سوی دیگر  ارتقای زیرساخت‌های پزشکی، سلامت، ساخت و تجهیز بیمارستان حدود ۱۰ سال طول می‌کشد.

این پزشک ادامه داد: از سوی وزارت بهداشت و درمان بودجه‌های عمرانی برای تهیه بیمارستان لحاظ نشده تا بتوان بیمارستان‌های جدید ساخت و تجهیز کرد. از سوی دیگر در بسیاری از نقاط کشور تعداد تخت‌های بیمارستانی از لحاظ سرانه‌های موجود امکان افزایش وجود ندارد. با افزایش تعداد بیمارستان‌های آموزشی، تعداد تخت‌های بیمارستانی، دیگر تجهیزات و ایجاد هیات علمی در مراکز آموزشی می‌توان در راستای افزایش پذیرش محصلان رشته پزشکی اقدامی مناسب انجام داد.

لزوم پرداخت سوبسیت به دانشگاه آزاد اسلامی برای تربیت کادر پزشکی

افتخار وافقی عدم هماهنگی بین افزایش پذیرش و نبود امکانات و تجهیزات لازم را مهمترین چالش در زمینه تربیت نیروهای جدید در حوزه پزشکی دانست و افزود: بی‌شک این اقدام کیفیت آموزش را کاهش می‌دهد. شاهد فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی و پردیس‌ها در تربیت دانشجویان پزشکی، پرستاری و ... هستیم. بی‌شک با ایجاد سوبسیت یا یارانه برای فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی از سوی دولت اتفاق مناسبی رقم می‌خورد. هم‌اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی هیات علمی بالینی وجود نداشته و راه‌اندازی این امکان نیازمند صرف وقت است. برای مثال دانشگاه آزاد اسلامی فقط بیمارستان فرهیختگان را داشته و دیگر نقاط از بیمارستان مستقل برخوردار نیستند.

تربیت دانشجو بیش از ظرفیت‌های موجود

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان ادامه داد: در بسیاری از استان‌ها از دیگر سازمان‌ها بیمارستان به شکل اجاره‌ای در اختیار گرفته شده و هم‌اکنون با این ظرفیت در حال فعالیت هستند. افزایش ظرفیت‌ها نیازمند ایجاد زیرساخت‌ها است. برای مثال کلاس‌های علوم پایه بیش از ۱۱۰ نفر ظرفیت وجود ندارد و تمامی امکانات و تجهیزات باید ایجاد شود و در مرحله بعد افزایش ظرفیت لحاظ شود. هم‌اکنون اغلب دانشگاه‌ها بیش از ظرفیت‌های موجود به پرورش دانشجو  می‌پردازند.

بسیاری از پزشکان بیکار هستند

افتخار وافقی درباره چالش‌های پزشکی در کشور گفت: باید پزشکان کشور بکار گرفته شوند. در این شرایط شاهد بسیاری از رفتارها همچون مهاجرت پزشکان یا فعالیت پزشکان در مشاغل دیگر نیستم. این در حالی که بسیاری از پزشکان کشور بیکار هستند. در گام نخست باید پزشکان بیکار به کار گمارده شده و در مرحله بعد به افزایش ظرفیت پزشکی پرداخت.

به گفته وی در رشته پزشکی کیفیت آموزش از اهمیت برخوردار است و در این شرایط باید افزایش ظرفیت بدون توجه به  ایجاد زیرساخت‌ها و تجهیزات مشکلات متعدد بروز می‌کند. برای مثال در شرایط کنونی با مراجعه بیمار به دانشگاه‌های علوم پزشکی ۳۰ دانشجو  پزشکی به سمت بیمار رفته و دیگر وی اجازه فعالیت به آنها را نمی‌دهد.

این پزشک تاکید کرد: در صورت افزایش تعداد دانشجویان بدون توجه به ظرفیت‌های آموزشی، تجهیزات و امکانات درمانی نمی‌توان کاری از پیش برد، چون هر گونه افزایش جمعیت نیازمند ارتقای تجهیزات، آموزش و کیفیت است.

لزوم ایجاد شرایط مناسب برای رغبت  فعالیت پزشکان در مناطق محروم

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان درباره چالش‌ها و نارسایی‌ها برای فعالیت پزشکان در مناطق محروم تاکید کرد: برای افزایش تمایل پزشکان و فعالیت‌شان در مناطق محروم باید مزایا ایجاد کرد تا پزشکان جوان برای فعالیت در این مناطق بیش از پیش رغبت داشته باشند.

به گفته وی امکانات برای فعالیت پزشکان در مراکز استان برای مناطق محروم هم اعمال می‌شود. تامین امکانات  و شرایط مناسب برای فعالیت پزشکان در مناطق محروم هزینه‌های کشور را کاهش داده و سرانه درمان را ارتقا می‌دهد.

انتهای پیام/

زهرا سلیمانی کد خبر: 1122520 برچسب‌ها دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت پزشکان در مناطق محروم برای فعالیت پزشکان افزایش ظرفیت بیمارستان ها افزایش پذیرش زیرساخت ها برای مثال هم اکنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۹۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، صادق ستاری فرد در آیین افتتاحیه صعود پانصد معلم کوهنورد هشت استان جنوب کشور به قله «بل» در شهرستان اقلید استان فارس، گرامیداشت هفته معلم و یادواره شهدای فرهنگی کنگره ملی ۱۵ هزار شهید استان فارس گفت: معلمان قله‌های بسیاری همچون قله های؛ علم، عطوفت، مهربانی، نجابت، ایثار و از خود گذشتگی را فتح  و وجودشان را برای دانش آموزان هزینه می‌کنند.
وی افزود: در ابتدای انقلاب اسلامی توجه به سرمایه انسانی بود که پیروزی را ممکن ساخت لذا گردهمایی معلمان حول یک محور باعث تحول در جامعه می‌شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: پیامبر اسلام در ابتدا برای نیل به هدف تربیت نیروی انسانی، مسجد را بنا کرد لذا اکنون ما هم در آموزش و پرورش نیاز به ایجاد فضا‌های مختلف آموزشی و تربیتی مطلوب داریم تا تربیت به معنای واقعی کلمه محقق شود.
صادق ستاری فرد ادامه داد: گام بعدی پیامبر (ص) ارائه محتوا بود و قرآنی را که از جانب خداوند بر او نازل شد به جامعه معرفی کرد و امروز ما باید بر اساس سند تحول بنیادین، محتوای خوب ارائه دهیم.
گفت: نظام محاسبه‌ای که پیامبر (ص) انجام دادند همان نظام ارزشیابی امروزی است که ما باید در دستور کار قرار دهیم، زیرا جهت دهنده همه ارکان تربیتی، نظام ارزشیابی است.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: رهبر معظم انقلاب ، پارسال به صراحت از هزینه کردن در آموزش و پرورش به عنوان سرمایه گذاری یاد کردند،  بنابراین ضروری است که سهم بودجه‌ای آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور، افزایش یابد.
۵۰۰ معلم کوهنورد از هشت استان اصفهان، بوشهر، کرمان، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد، یزد و فارس صبح امروز به قله «بل» بلندترین قله استان فارس صعود کردند.

دیگر خبرها

  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • تحویل ۹۰۰۰ تخت بیمارستانی تا شهریور ماه امسال
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • پشت پرده تربیت فیزیوتراپیست در دوره‌های کوتاه مدت
  • پشت پرده تربیت نیروی فیزیوتراپی در دوره‌های کوتاه مدت
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت