Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@21:36:18 GMT

دفتر توسعه تجارت ایران و عمان راه‌اندازی می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۵۱۲۰۹

دفتر توسعه تجارت ایران و عمان راه‌اندازی می‌شود

ایسنا/فارس رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: طی هفته‌های آتی، دفتر تجارت ایران و عمان در مسقط راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

سهراب شرفی سه‌شنبه ۳۰ آذر در جمع خبرنگاران گفت: استان فارس به عنوان معین تجارت با کشور عمان انتخاب شده و در راستای فعال سازی ارتباطات تجاری بین کشورهای ایران و عمان، در اولین گام عملی، دفتر تجارت توسط خانه صنعت، معدن و تجارت در مسقط راه‌اندازی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: از هدف راه‌اندازی این دفتر که ظرف ۲ هفته آینده و با حضور گروهی از تجار و بازرگانان و فعالان اقتصادی استان فارس، در کشور عمان، اجرایی خواهد شد، توسعه صادرات غیرنفتی و عبور از تحریم‌ها است.

شرفی اضافه کرد: با توجه به فروکش کردن جنگ یمن و فعال شدن یک بازار مصرف و اینکه مهمترین مسیر تامین نیازهای آن کشور، مسقط است، بسترسازی برای توسعه صادرات و روابط تجاری با عمان، بسیار ضروری است.

این فعال اقتصادی، ضمن تاکید براینکه راه‌اندازی دفتر توسعه تجارت در عمان، هیچ بارمالی و هزینه‌ای برای دولت در پی نخواهد داشت، گفت: ما باید برای جبران بازار از دست رفته قطر و بازار در حال از دست رفتن عراق، تلاش کرده و به نوعی بازارهای جدیدی را ایجاد کنیم.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس در خصوص علت از دست دادن بازار قطر، توضیح داد: بعد از تحریم قطر از سوی عربستان و امارات، زمینه برای حضور گسترده تولیدکنندگان و کالاهای ایرانی در بازار آن کشور فراهم شد؛ اما علیرغم تلاش‌ها، به دلیل نبود زیرساخت، این مهم محقق نشد.

شرفی با بیان اینکه بازار قطر، یک فرصت مطلوب برای عرضه تولیدات موادغذایی ایران، با محوریت استان فارس، گفت: متاسفانه به دلیل نبود زیرساخت حمل و نقل هوایی کالا، کارگوسنتر، در فارس، با زحمت در آن دوره زمانی طلایی تنها امکان اختصاص ۴ پرواز باری از شیراز به قطر و حمل حدود ۱۲۰ تن کالا فراهم شد.

او اضافه کرد: همزمان با ما، کشور ترکیه با گسیل تمام ظرفیت باری در حمل و نقل هوایی، موفق شد ظرف مدت یک هفته کل بازار قطر را به تولیدات خود اختصاص دهد و بازار از دست ایران خارج شد.

شرفی با یادآوری اینکه ترکیه حتی از ظرفیت ترانزیت زمینی نیز برای دستیابی کامل به بازار قطر به خوبی بهره برد، گفت: توسعه ارتباط با کشور عمان و دیگر بازارهای هدف، باید برای افزایش صادرات، در دستور کار قرار گیرد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: اقتصاد به نوعی مانند فوتبال است، اگر از فرصت‌هایی که ایجاد می‌شود، به موقع و صحیح و کامل استفاده نکنیم، قطعا آن را از دست خواهیم داد. اینگونه نیست که فرصت فعالیت اقتصادی، ماندگار و دائم باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی معدن و تجارت راه اندازی استان فارس بازار قطر خانه صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۱۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود

سید عزت‌الله ضرغامی امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دیدار با لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان که در محل دفتر وزیر میراث‌فرهنگی برگزار شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند. از این که یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، افزود: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکار‌های تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌های مختلف منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است. اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

گردشگری مسئولیت اجتماعی ماست

او سپس به حوزه گردشگری اشاره کرد و ادامه داد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند گردشگران سلامت هستند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

او در ادامه صحبت‌های خود به سابقه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

گردشگری دریایی ایران و عمان تقویت می‌شود

ضرغامی سپس به مرز دریایی ایران و عمان اشاره کرد و افزود: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

همکاری در حوزه میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سپس به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و افزود: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی افزود: صنایع‌دستی ایران جایگاه اول را در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر اشاره کرد و افزود: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. این که یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

پیشنهاد برپایی نمایشگاه‌های مشترک صنایع‌دستی

لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه صنایع‌دستی نیز ۹۰ درصد فعالان صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مندی برای همکاری در حوزه صنایع‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع‌دستی برپا کنیم.

این مسئول عمانی در ادامه به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • شبه سوئیفت ایران از طریق ارز‌های ملی راه‌اندازی شد
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • ۲۰۰ تاجر آفریقایی برای توسعه تجارت شناسایی شد
  • خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود