Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در تشریح جزئیات بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: دولت در بودجه ۱۴۰۱ اقداماتی انجام داده‌است که میزان افزایش درآمدهای دولت نسبت‌به میزان مصارف بیشتر باشد یعنی دولت سعی کرده بار بودجه را به مردم تحمیل نکرده و درنتیجه مجبور به خلق پول نشود.

روح اله متفکر آزاد روز چهارشنبه، یکم دی‌ماه، در نشستی با حضور اساتید و دانشجویان بسیجی که به همت سازمان بسیج دانشجویی و بسیج اساتید دانشگاه‌های آذربایجان شرقی در تالار شهریار دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: بودجه ۱۴۰۱ حدود سه هزار و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است که دو هزار و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان مربوط به بودجه شرکت‌های دولتی که شامل دخل‌وخرج این شرکت‌ها است و ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان نیز بودجه عمومی کشور است البته بر اساس تبصره ۱۴ که یک بودجه در داخل بودجه است و دخل و خرجش از طریق هدفمندی‌ها تامین می‌شود، ۴۷۰ هزار میلیارد تومان نیز به بودجه عمومی کشور اضافه می‌شود و در واقع این تبصره یک امکان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: از این ۱۵۰۰ میلیارد تومان، ۱۳۳ هزار میلیارد تومان مربوط به درآمدهای اختصاصی و ۱۳۷۲ هزار میلیارد تومان نیز بودجه عمومی کشور است و ۶۶۴ هزار میلیارد تومان از این مبلغ نیز به‌عنوان درآمد پایدار در نظر گرفته شده‌است که این رقم افزایش چشمگیری داشته‌است البته نگرانی‌هایی بابت تحمیل بار مالیاتی به مردم وجود دارد که دولت با اقداماتی مانند تداوم معافیت‌های کرونایی، معافیت‌های مالیاتی تداوم اقداماتی که در بودجه سال گذشته توسط مجلس انجام شد ازجمله مالیات بر خانه‌های لوکس و ...،  سعی دارد که این کار اتفاق نیفتد.

متفکر آزاد افزود: در کنار ۶۶۴ هزار میلیارد تومان درآمد پایدار، ۴۰۸ هزار میلیارد تومان واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای از جمله نفت، اموال منقول ‌و غیرمنقول در نظر گرفته‌شده است همچنین در خصوص نفت نیز ۱۲۰۰ بشکه در روز با بشکه‌ای ۶۰ دلار با نرخ ۲۳ هزار تومان و ۲۹۹ هزار میلیارد تومان نیز به‌عنوان واگذاری دارایی‌های مالی مانند استقراض از صندوق توسعه ملی در نظر گرفته‌شده است.

انضباط بودجه سال ۱۴۰۱ بیشتر است

وی خاطر نشان کرد: تخمین کسری بودجه تامین نشده بودجه سال ۱۴۰۱ تقریباً نصف سال ۱۴۰۰ است که معنی این موضوع فشار کمتر بر مردم است و در کل می‌توان گفت انضباط بودجه سال ۱۴۰۱ بیشتر است.

وی با انتقاد از توزیع دلار ۴۲۰۰ تومانی در دولت قبل گفت: در طول این چند سال ۱۳۷۰ هزار میلیارد تومان دلار ۴۲۰۰ تومانی معادل ۶۵ میلیارد دلار داده شده‌است که به اندازه‌ی بودجه‌ی عمومی یک‌ساله کشور به شمار می‌رود.

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی طوری مدیریت شود که تبعات کمتری داشته باشد

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در خصوص تبعات حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی خاطرنشان کرد: ما می‌دانیم که حذف ارز  ۴۲۰۰ تومانی می‌تواند تبعاتی مانند سوءاستفاده کردن، ملتهب شدن بازار و ... به‌همراه داشته باشد اما توقع‌مان از دولت این است که این‌موضوع را به‌نحوی مدیریت کند که کمترین تبعات ممکن را داشته باشد.

بودجه آذربایجان به اصفهان داده نشده است

متفکر آزاد در بخش پایانی سخنان خود در خصوص جدول منتشرشده در رسانه‌ها و بیان این‌موضوع که اصفهان بودجه آذربایجان را تصاحب کرده است، گفت: این‌موضوع اصلا درست نیست چراکه جدول منتشرشده در خصوص درآمدهای مالیاتی است و با توجه به اینکه در اصفهان سه برابر آذربایجان مالیات داده می‌شود، طبیعتا درآمد مالیاتی آنها نیز از آذربایجان بیشتر است که این‌موضوع به دلیل سرمایه‌گذاری‌های زیادی است که در اصفهان انجام می‌شود لذا این‌موضوع که اصفهان بودجه آذربایجان را برده‌است، اصلا صحت ندارد.

مطالبات جوانان از دولت باید افزایش یابد

نمانیده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی گفت: نباید جوانان کشور متوقف شوند و هر روز باید مطالبات جوانان افزایش یابد.

جعفر راستی ادامه داد: نمایندگان مجلس نیز بعد از روی کار آمدن دولت انقلابی آقای رئیسی نسبت به گذشته مطالبات زیادی را مطرح می‌کنند.

وی با بیان اینکه انتقاد از مسئولین به نفع خود مسئولین است، افزود: ما باید خوشحال باشیم که جوانان از ما انتقاد می‌کنند و این موضوع باعث افزایش دقت در انجام امور نیز خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در این جلسه تعدادی از اساتید و دانشجویان بسیجی دانشگاه‌های آذربایجان شرقی به بیان دیدگاه‌های خود در موضوعات مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پرداختند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی بودجه لایحه بودجه ۱۴۰۱ دلار 4200 تومانی ارز قیمت ارز هزار میلیارد تومان نیز بودجه سال ۱۴۰۱ ۴۲۰۰ تومانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۶۴۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوضاع آب کدام استان‌ها خوب نیست؟ 

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین از وزارت نیرو، "عیسی بزرگ‌زاده" با بیان اینکه میزان آب مخازن سدهای کشور به بیش از ۳۲ میلیارد متر مکعب رسیده است، گفت: این مجموع آب موجودی در همه مخازن سدهای وزارت نیرو است، پرشدگی سدهای کشور ۶۵ درصد است و این یعنی هنوز ۳۵ درصد مجموع سدها خالی است، اما اگر بخواهیم سدهای کشور را بررسی کنیم باید بگویم که تقریباً میزان آب موجود در مخازن نسبت به سال گذشته ۴۰۰ میلیون متر مکعب بیشتر شده است.

وضعیت مطلوب ۶ سد حوضه آبریز دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته

سخنگوی صنعت آب ادامه داد: اگر بخواهیم نگاهی به وضعیت ۱۳ سد دریاچه ارومیه داشته باشیم، باید بگویم وضعیت این سدها ۶ درصد نسبت به سال گذشته بهتر شده است و پرشدگی مخازن این سدها ۷۷ درصد است. در حال حاضر آب موجود در این ۱۳ سد یک میلیارد و ۲۶۳ میلیون متر مکعب است. در مورد زاینده‌رود اصفهان و حجم آب موجود در سد زاینده‌رود باید گفت که در حال حاضر حجم آب موجود در سد زاینده‌رود ۳۹۶ میلیون متر مکعب است و پرشدگی این سد ۳۲ درصد است که نسبت به سال گذشته ۲۹ درصد عقب‌تر است، اما باوجود این درصد پرشدگی مخزن این سد مطلوب است و برای تأمین آب شرب اصفهان با مشکل مواجه نخواهیم شد.

کاهش ۵ درصدی آب پنج سد تهران

سخنگوی صنعت آب به وضعیت سدهای تهران هم اشاره کرد و گفت: در ارتباط با ۵ سد استان تهران که شامل سدهای لار، لتیان، ماملو، امیرکبیر و طالقان است، مجموع آب مخازن این سدها ۱۸۷ میلیون متر مکعب و پرشدگی این سدها ۲۶ درصد است که نسبت به بهار سال گذشته ۵ درصد کاهش داشته است. این یعنی اینکه شهروندان تهرانی باید حداقل ۱۵ درصد در مدیریت آب صرفه‌جویی کنند.

وی افزود: در سدهای زنجیره کارون، دز، کرخه، مارون، جره و سد کوچری وضعیت قابل قبولی نسبت به سال قبل داریم و این خبر بسیار خوبی است. خوشبختانه سد دز ۹۹ درصد پر شده است. در آذربایجان شرقی سد ارس نسبت به سال گذشته وضعیت بسیار خوبی دارد و ۱۰۰ درصد مخزن این سد پر شده و این یعنی نسبت به سال گذشته ۳۲ درصد افزایش داشته است. سدهای خدا آفرین و ستارخان نیز ۳۱ درصد مخزن‌شان پر شده و میزان آب موجود مخازن آنها نسبت به سال گذشته دو برابر رشد داشت است.

ذخیره آب سد استقلال بندرعباس ۵۲ درصد کاهش یافت

بزرگ‌زاده به وضعیت سدهای هرمزگان اشاره کرد و گفت: اما در بندرعباس سد استقلال متأسفانه حجم موجود آب نسبت به سال گذشته ۵۲ درصد کمتر است و در حال حاضر ۲۵ درصد این سد پر شده و حجم آب موجود در این سد ۶۹ میلیون مترمکعب است، اما سد شمیل و نیان در همین منطقه وضعیت بهتری دارند و با پرشدگی ۳۵ درصدی نسبت به سال گذشته ۴۱ درصد رشد داشته است. سد سرنی در منطقه هرمزگان نیز ۱۱ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. سد بیجار در استان گیلان ۲۶ درصد نسبت به سال گذشته افزایش حجم داشته و این شرایط خوبی برای مردم این استان در پی خواهد داشت.

وی ادامه داد: سد اکباتان در استان همدان نسبت به سال گذشته ۸۲ درصد آب بیشتری دارد و سد قشلاق با رشد ۳۱ درصدی نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد مخزن این سد پر شده است. در استان گلستان سدهای وشمگیر، گلستان و بوستان در وضعیت بهتری نسبت به سال قبل بسر می‌برند. در استان فارس سد درودزن و سد سلمان فارسی نسبت به مدت مشابه سال قبل کمی عقب هستند. سد رودبال داراب فارس وضعیت خوبی ندارد و نسبت به سال گذشته ۴۱ درصد عقب است. همچنین در استان کرمانشاه حجم آب سد گاوشان ۴ درصد نسبت به سال گذشته کمتر است، اما در وضعیت خوبی بسر می‌برد. سد چاه نیمه‌ها نسبت به سال گذشته شرایط بهتری دارند و حجم آب این سد ۱۸۲ میلیون متر مکعب است.

سخنگوی صنعت آب از تأمین آب شرب مردم سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: خوشبختانه برای استان سیستان و بلوچستان امسال با توجه به بارش‌های خیلی خوب و حجم آب سدها مشکل آب شرب نخواهیم داشت و تأمین آب این مناطق تضمین شده است. با بضاعت آبی و پروژه‌هایی که انجام دادیم آب شرب ۵ شهرستان استان سیستان و بلوچستان و همچنین زاهدان تأمین خواهد شد. همچنین با منابع آب ذخیره شده از فعالیت سامانه‌های بارشی، کمبود آب مناطق تحت پوشش شبکه انتقال آب سدها اعم از شرب و کشاورزی در این استان به مدت چهار سال رفع شد. همچنین طبق هدفگذاری انجام شده، تأمین آب شرب ۱۹۰۰ روستا در سیستان در این دولت به نتیجه خواهد رسید.

خارج شدن ۱۰ استان از تنش آبی

بزرگ‌زاده با اشاره به خارج شدن ۱۰ استان از تنش آبی به دلیل بارش‌های مطلوب بهاری گفت: خوشبختانه ۱۰ استان مهم کشورمان از تنش آب خارج شدند و این موضوع بسیار مهمی است. استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، یزد، ایلام، گلستان، همدان، آذربایجان غربی، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان بارش‌های خوبی نسبت به متوسط بلند مدت دریافت کردند که این میزان از ۱۰ درصد تا ۶۹ درصد است. این استان‌ها امسال از تنش آبی خارج شدند. استان‌های کردستان، آذربایجان شرقی، اصفهان، مازندران، کرمان و مرکزی در شرایط نرمال قراردارند و استان‌های هرمزگان، قم و اردبیل کمی زیر نرمال هستند، اما استان‌های خراسان شمالی، البرز، گیلان، چهارمحال و بختیاری، فارس، بوشهر، زنجان، سمنان، خراسان رضوی، تهران و قزوین شرایط سختی از نظر میزان بارش دارند به‌طوری که در این استان‌ها ۱۰ درصد تا ۲۸ درصد کمتر از نرمال بارش داشتیم. بنابراین از شهروندان تهران، مشهد، بندرعباس، داراب، البرز و قزوین می‌خواهیم در مصرف آب مدیریت کنند.

وی در پایان گفت: در حال حاضر میزان آب موجودی سدهای کشور چنان که اشاره کردم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰۰ میلیون متر مکعب بیشتر است. سال گذشته حجم آب ۳۱.۹۷ میلیارد متر مکعب بود وامسال به ۳۲.۳۹ میلیارد متر مکعب رسیده است و امیداریم با بارش‌های روزهای آینده این میزان حجم آب بیشتر شود.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904090

دیگر خبرها

  • لایحه‌ مالیاتی دولت برای سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید
  • افزایش ۶۰ درصدی درآمدهای مالیاتی استان سمنان
  • شورا و شهرداری در کنار هم در ارائه خدمت به شهروندان
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • اوضاع آب کدام استان‌ها خوب نیست؟ 
  • خروج معاینه فنی خودروهای تهران از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت
  • قیمت پژو پارس افزایش یافت +جدول
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • بارندگی‌های بی سابقه در استان یزد