Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته می‌شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت‌های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رمزگشایی از تصادف بی‌سابقه مترو کرج

حادثه تصادف دو قطار مترو با یکدیگر، تاوان غفلت از شیوه‌‌‌های نوین تامین مالی برای اداره شهر است.روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:

برخورد دو قطار مترو در خط کرج - تهران حوالی ساعت ۷:۰۸ روز چهارشنبه رخ داد. تصادف مربوط به دو قطار هم‌‌‌جهت تندرو و کندرو در مسیر کرج - تهران بوده و آنها از بغل با یکدیگر برخورد کرده‌‌‌اند؛ برخوردی که به تخریب تعدادی از درهای واگن‌‌‌ها منجر شد. تا زمان نگارش این گزارش حادثه مذکور تلفات جانی نداشت و تعداد مصدومان ۲۲ نفر اعلام شد. اگرچه علت قطعی حادثه مذکور به طور رسمی اعلام نشده اما به نظر می‌رسد با توجه به کدهایی که مدیران شهری در مصاحبه‌‌‌های اولیه درباره این موضوع داده‌‌‌اند، در کنار سه فرضیه احتمالی، فرضیه چهارمی وجود دارد که می‌تواند تعریف دقیق‌‌‌تری از علت این تصادف کم‌‌‌سابقه ارائه کند.فرضیه چهارم ترکیبی از سه عامل خطای راهبری، اشکال فنی و فرسودگی است که زمینه‌‌‌ساز بروز این حادثه شده است. در واقع بروز حادثه تصادف دو قطار مترو با یکدیگر، تاوان غفلت از شیوه‌‌‌های نوین تامین مالی برای اداره شهر است و به نظر می‌رسد با توجه به شرایط حاکم بر بودجه کل کشور، وقت آن رسیده که مدیریت شهری باور کند چاره‌‌‌ای جز ایستادن روی پای خود ندارد و باید ظرفیت‌‌‌های درآمدزایی پایدار برای شهر را فعال کند.

ضرب‌الاجل پکن به اینفلوئنسرهای فضای مجازی برای پرداخت مالیات معوقه

اداره مالیات چین به اینفلوئنسرهای شبکه های اجتماعی ۱۰ روز فرصت داد تا مالیاتهای معوقه خود را بپردازند.این اقدام بخشی از برنامه دولت پکن برای سخت تر کردن راه های فرار مالیاتی و محدود کردن درآمد زایی افراد مشهور موسوم به «سلبریتی» هاست.ضرب الاجل مسئولان چین به بدهکاران مشهور مالیاتی در حالی مطرح می شود که پیش تر نیز جریمه های سنگین مالیاتهای معوقه برخی از سلبریتی ها خبرساز شده بود.به عنوان مثال هوانگ وی که از او بعنوان «ملکه پخش زنده در شبکه های اجتماعی» یاد می شود به تازگی به خاطر فرار مالیاتی به پرداخت ۲۰۰ میلیون دلار جریمه محکوم و حساب کاربری او با بیش از ۱۱۰ میلیون دنبال کننده مسدود شد./یورو نیوز

تفرشی: کسی برنده گروکشی‌ها نخواهد شد،از تجربه روحانی استفاده کنید

مجید تفرشی، پژوهشگر و تاریخ نگار:تیم فعلی مذاکره کننده، در گذشته نقدهای زیادی به برجام و مذاکرات منتهی به آن داشته و از آن به عنوان جسد متعفن و توافق شرم آور نام می برد، اما در حال حاضر به نتیجه دیگری رسیده است. اگر ما بخواهیم این سرکوفت‌ها را در یادآوری رویکرد گذشته به دولت بزنیم کار چندان درستی نیست و کسی در این بین برنده گروکشی ها و رفتار مشابه نخواهد بود.اشکال دولت فعلی این نیست که برجام را پذیرفته است، مشکل این است که از تجربه های سلف خود استفاده لازم و کافی نبرده است.سوال این است که چرا باید همه چیز را معطل و بدون استفاده از دانش و تجربه گذشته دوباره از نقطه صفر شروع کنیم. به نظر می‌رسد که در حال حاضر تلاش بر این است تا توافق به سرعت انجام نشود تا احتمالا بگویند که مانند دولت گذشته خواستار توافق سریع نیستیم.اتلاف وقت یک آستانه و حدی دارد چرا که شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران مانند چند سال گذشته نیست و اگر همین روند ادامه پیدا کند و یک توافق کامل و شامل در زمانی مناسب انجام نشود، ایران نسبت به طرف مقابل بیشتر متضرر خواهد شد./خبرآنلاین

خط قرمز مرکز پژوهش‌های مجلس روی «طرح صیانت» داد خبرگزاری فارس را درآورد!

خبرگزاری فارس در انتقاد از ایرادات مرکز پژوهش های مجلس به طرح صیانت نوشت:در نامه‌ای که در پایان مهلت ده‌روزه بررسی طرح از سمت این مرکز منتشر شده است، وجود ادبیات غیرکارشناسی در برخی بندها موجب تعجب کارشناسان شده است.در حالیکه انتظار می‌رود نقدها و اشکالات طرح حمایت از حقوق کاربران به‌صورت دقیق مورد اشاره قرار گیرد، وجود تعابیری مانند «ترغیب نخبگان به مهاجرت» و «مداخله بسیار زیاد طرح در شئون مختلف زندگی مردم» از جمله فضاسازی‌های غیرکارشناسی است که هر نوع قانونگذاری در این فضا را مورد هدف قرار داده است.در واقع در فضای پر از تنش و تقابل که موضوع حیاتی حکمرانی مجازی را به حاشیه برده است، تنزل سطح مرکز پژوهش‌های مجلس با این تعابیر سیاست‌زده، همانطور که گفته شد بیش از هر چیزی دغدغه نخبگان و کارآفرینان برای تصویب قوانین شفاف و دقیق را قربانی می‌کند.انتظار می‌رود این مرکز اشکالات طرح حمایت از حقوق کاربران را با ادبیاتی کارشناسی و با ارائه دلایل منطقی و تخصصی ارائه نماید و از افتادن در دام چنین ادبیاتی پرهیز نماید.

کدام استان‌ها بیشترین رمزارز را استخراج می‌کنند؟

آذربایجان‌شرقی، تهران، اصفهان و خراسان‌رضوی بیشترین و هرمزگان، یزد، کهگیلویه‌وبویراحمد، قم و اردبیل کمترین سهم را در استخراج غیرمجاز رمزارز داشته‌اند. بررسی‌های نشان می‌دهد حدود ۲۰درصد کسری برق در تابستان امسال ناشی از فعالیت مراکز استخراج رمز‌ارز بوده است و پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۰درصد کسری پیش‌بینی شده برای گاز در کل کشور در زمستان امسال نیز ناشی از فعالیت استخراج غیرمجاز رمز‌ارز باشد./همشهری

گلایه از هجمه‌های اخیر به مهدوی‌کیا؛این رفتارها ظلم به اسطوره است

حجت‌الاسلام علیرضا علیپور مسئول سابق کمیته صیانت فدراسیون فوتبال:در روزهای گذشته نقل قولی از یونس محمود رسانه‌ای شد که گفته بودند، یونس محمود و سایر بازیکنان عرب پس از اطلاع از نقش پرچم رژیم صهیونیستی بر روی لباس بازیکنان نسبت به حذف آن اقدام کردند و مهدی مهدوی‌کیا این کار را انجام نداده است. این یک خط خبری دروغ و جهت‌دار است. از طریق واسطه با یونس محمود صحبت کردیم. فایل صوتی یونس محمود هم موجود است. او به صراحت هرگونه عدم همراهی مهدوی‌کیا در اعتراض به لباس‌های آن دیدار را رد می‌کند. اینکه به نقل از یونس محمود گفته شده ما پرچم‌ها را حذف کردیم و روی آن را با چسب پوشاندیم اما مهدوی‌کیا این کار را انجام نداد یک دروغ آشکار است. یونس محمود هم به شدت این موضوع را رد کرده است. متاسفانه اصل این جریان‌سازی دروغ و ساختگی است.این رفتارها ظلم به یک اسطوره فوتبال است./ایسنا

جزییات شکایت اخیر طلاب از بازیگران زن

اخیرا خبر شکایت عده ای از طلاب از برخی بازیگران زن در فضای مجازی منتشر شده است.بر اساس مستندات پرونده از این ۱۱۰ نفر، ۷۴ نفر آقا و ۳۶ نفر خانم هستند. این شکایت از افراد زیر صورت گرفته است:نیوشا ضیغمی، شبنم مقدمی، بهنوش بختیاری، سحر قریشی، فلور نظری، آزاده صمدی، بهاره رهنما، الناز شاکردوست، الهام صالحی، صباکمالی، الهام حمیدی، ریحانه پارسا، سمانه پاکدل، لیندا کیانی

علم‌الهدی:باید از هنرمندان که به برکت نظام به موفقیتی رسیدند پرسید برای نظام و انقلاب چه کردند

امام جمعه مشهد:از هنرمندانی که به برکت نظام اسلامی به موقعیت و موفقیتی رسیده‌اند باید مطالبه شود که برای این نظام و انقلاب چه کردند، همه از این نظام طلبکار هستند اما هیچ کدام نمی‌گویند برای بستری که زمینه موفقیت آنان را فراهم کرده چه کردند.

روزنامه دولت: مردم 70درصد مشکلات امروز را زیر سر دولت قبل می دانند

روزنامه دولت نوشت:حفظ جان و نان مردم باید در اولویت دغدغه دولت‌ها باشد، اما این وضعیت طی سالیان اخیر شکل بغرنجی به خود گرفت چرا که دولت وقت نسبت به وظیفه خود در تأمین سلامت و معیشت مردم کم توجه شد و در دولتی که قرار بود هم چرخ سانتریفیوژها بچرخد، هم چرخ اقتصاد، هم سفره مردم کوچک‌تر شد، هم پیشرفت صنعت هسته‌ای متوقف گردید.نظرسنجی‌های ملی نیز این نکته را عیان می‌کند که مردم واقف به این شرایط به ارث رسیده هستند. به گونه‌ای که طبق نظرسنجی‌ها 70 درصد مردم، دولت جدید را میراث‌دار مشکلات دولت قبل می‌دانند و 67 درصد مردم نیز از عملکرد رئیسی و کابینه او در حل مشکلات طی 100 روز ابتدایی آغاز به کار اعلام رضایت کرده‌اند.

پناهیان: مسجدی‌ها و هیئتی‌ها باید کارهای اقتصادی راه‌اندازی کنند

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه امروز امتحان ما در جهاد اقتصادی است که باید به اقتصاد مقاومتی برسیم، گفت: یکی از عوامل تعیین‌کننده تکلیف و موقعیت امتحان رهبر معظم انقلاب هستند که بارها به مساله اقتصاد مقاومتی اشاره کردند. در اقتصاد مقاومتی مهمترین رکن مردمی شدن است که دولتی بودن آن باید کاهش پیدا کند.وی بیان کرد: مسجدی‌ها و هیئتی‌ها باید با تعاون و همکاری یکدیگر کارهای اقتصادی راه‌اندازی کنند. راه اندازی تعاونی تولید و مصرف طوری که مالکیت خصوصی را انکار نکند و سرمایه‌داری را هم نداشته باشد رمز و راز نجات اقتصاد ما و تربیت نفوس برای حضرت حجت(عج) است.

ادعای آمریکا: کشتی ایران را توقیف کردیم

آمریکا از توقیف یک کشتی ماهیگیری از منشا ایران به مقصد یمن در دریای عرب خبر داد.به گزارش دی وی آی دی اس، نیروی دریایی آمریکا ادعا کرده که در این کشتی ۱۴۰۰ سلاح کلاشینکف و ۲۲۶ هزار گلوله کشف شده است.ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای که در توئیتر نیز منتشر شده است می گوید این کشتی ماهیگیری بدون پرچم در بخش شمالی دریای عرب در نزدیکی عمان و پاکستان در حرکت بوده است.

آیت‌الله خاتمی: دانشگاه امام علی(ع) به حق فیضیه ارتش است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: بیش از دو دهه است که توفیق آشنایی با دانشگاه افسری امام علی (ع) ارتش را دارم که به حق، مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) آن را فیضیه ارتش نامگذاری کرده‌اند.آیت‌الله سید احمد خاتمی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری در جمع فرماندهان و دانشجویان دانشگاه افسری امام علی(ع) نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: بیش از دو دهه است که توفیق آشنایی با دانشگاه افسری امام علی (ع) ارتش را دارم که به حق، مقام معظم رهبری (مدظله العالی) آن را فیضیه ارتش نامگذاری کرده‌اند.وی، جایگاه دانشگاه افسری را بسیار ارزشمند خواند و خطاب به دانشجویان، تصریح کرد: باید دانشگاه افسری امام علی(ع) را دوست داشت چون در این فضا شهدایی مانند نامجوها، صیاد شیرازی‌ها و... نفس کشیده‌اند. شما جای این خوبان قدم گذاشتید و ان‌شاءالله شما افسران و فرماندهان، میراثدار خوبی برای این نعمت خواهید بود.عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آمادگی رزمی و توان دفاعی نیروهای مسلح تأکید کرد: آمادگی و قدرت رزمی نیروهای مسلح کشور، موجب بازدارندگی است. سرمایه نیروهای مسلح ما عشق به اهل بیت(ع) است، سرمایه‌ای که جبهه و دفاع مقدس ما را اداره کرد.خاتمی ادامه داد: آیت‌الله اشرفی اصفهانی نقل کرد که به صیاد شیرازی در عملیات فتح‌المبین، گفتم عملیات آینده‌تان را با رمز یا زهرا (س) شروع کنید، اگر پیروز نشدید، اشرفی را نفرین کنید و همین شد که عملیات فتح‌المبین فخر عملیات‌های اسلام شد و کمر دشمن در آن شکست.

نماینده مجلس: طرح صیانت با قانون اساسی مغایرت‌ داشت

نماینده مجلس دهم گفت: مرکز پژوهش‌ها برای اصلاح طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی، همان ابهاماتی که در مجلس دهم نیز وجود داشت، با نظر کارشناسی مطرح کرد.فاطمه ذوالقدر درباره ایراد مرکز پژوهش‌ها به طرح صیانت گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس دهم در بررسی طرح صیانت، به دلیل مغایرت‌هایی که با قانون اساسی داشت، گزارش‌های وزارت اطلاعات که خودشان ارائه کردند و مشکلاتی که در زیر ساخت‌های فضای مجازی وجود داشت، تصمیم گرفت این طرح به مرکز پژوهش‌ها برود و با تشکیل کمیسیونی در آنجا و بررسی ابهامات آن، تطابق بیشتری با صیانت از حقوق کاربران داشته باشد.وی افزود:‌ مجددا این طرح را در مجلس یازدهم، بدون آنکه کار کارشناسی انجام شود تا ابهامات آن برطرف شود، دوباره مطرح کردند. همین کار باعث شد نگرانی‌هایی در جامعه و مخصوصا کسب و کار مردم در فضای مجازی ایجاد شود. مرکز پژوهش‌ها هم با طرح این موضوع که همچنان ابهاماتی در طرح وجود دارد، تشخیص داد که زمان بیشتری برای اصلاح این طرح نیاز است. من نمی‌دانم چرا عده‌ای دنبال موضوعی هستند که باعث ایجاد نگرانی و ابهامات در سطح جامعه شده است.او تصریح کرد:‌ واقعا بررسی و تصویب این طرح در اولویت نیست. الان اولویت مردم، معیشت و مشکلات اقتصادی است. اگر نمایندگان مجلس بخواهند طرح‌هایی که شاید در اولویت هم نباشد را تصویب کنند، اول باید ابهامات این طرح را رفع کنند، بعد مرکز پژوهش‌ها بیاید با بررسی دقیق که ابهامات آن رفع شده و مغایرت‌هایی نداشته باشد، کار کارشناسی خود را که در پی حفظ صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی است، انجام دهد.

ممانعت انگلیسی‌ ها از ساخت یادبود سردار سلیمانی در فرودگاه بغداد

به رغم کسب مجوزهای لازم گروهی انگلیسی وابسته به شرکت موسوم به «G4S» از ساخت یادواره برای فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران و نایب رئیس شهید سازمان الحشدالشعبی عراق ممانعت به عمل آورده‌اند.منابع عراقی شامگاه چهارشنبه خبر دادند که شرکت مجری طرح ساخت بنای یادبود برای شهید حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و شهید «ابومهدی المهندس» نایب رئیس سازمان الحشدالشعبی عراق در فرودگاه بغداد از تعویق ساخت این یادواره خبر داده است. بر اساس گزارش کانال تلگرامی «صابرین نیوز»، شرکت مجری طرح ابتدا خاطرنشان کرد که پس از خواسته پیشین «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر فعلی عراق درباره موکول کردن اجرای طرح یادشده به زمانی دیگر به علت حضور «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در رأس قدرت و بیم او از اعمال تحریم علیه عراق، ساخت بنای یادبود به تعویق افتاد.با این حال، شرکت مذکور اضافه کرد: «ما از حضور یک سری شرکت خارجی در محل که مانع اجرای دستور و [مفاد] سند قانونی شدند، غافلگیر شدیم».

عضو جبهه پایداری: وقتی حاکمیت مذاکره را می‌پذیرد مجلس هم می‌پذیرد

روزنامه شرق نوشت: روز گذشته بیژن نوباوه از نمایندگان مجلس و از اعضای جبهه پایداری گفته است: «این سیاست دکترین جدید آمریکا و اروپایی‌هاست که سعی می‌کنند با زیرسؤال‌بردن جدیت ایران در مذاکرات و طرح درخواست‌های فرابرجامی از ایران امتیاز بگیرند. این در حالی است که ایران با ارائه یک طرح کامل جدیت خود را در مذاکرات نشان داده و هیچ‌گونه مطالبات فراتر از برجام را مطرح نکرده است».او با بیان اینکه آمریکا نمی‌تواند با طولانی‌کردن مذاکرات از ایران امتیازی بگیرد، گفت: «آمریکا با واردکردن آخرین ضربات خود به دنبال امتیازخواهی از ایران است اما همه دنیا می‌دانند که آمریکا و اروپا راهی جز پذیرش درخواست کاملا قانونی ایران برای بازگشت به برجام و لغو همه تحریم‌ها ندارند».نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس حامی تیم مذاکره‌کننده است، گفت: «وقتی حاکمیت مذاکره را می‌پذیرد مجلس هم تابع همه مواضع جمهوری اسلامی است. بزرگ‌ترین خدمت مجلس به تیم مذاکره‌کننده تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران بود که باعث شد ایران دست برتر را در این مذاکرات داشته باشد. آمریکایی‌ها با استناد به قوانین کنگره به دنبال تأمین منافع مورد نظر خود بوده و هستند. ما هم با تصویب این طرح توانستیم دست هیئت مذاکره‌کننده ایران در مذاکره را برتر نشان دهیم». نوباوه این سخنان را در حالی مطرح می‌کند که تا پیش از روی‌کارآمدن دولت سید ابراهیم رئیسی یکی از مخالفان برجام بود. او در سال 97 در گفت‌وگو با خبرگزاری «فارس» گفته بود: «طرفداران FATF همان طرفداران برجام هستند؛ برجامی که امروز بر همه دنیا معلوم شده است که قراردادی یک‌طرفه، بدون تأمل، تعمق و تأنی کافی و بایسته بود که از سوی دیپلمات‌های ما امضا شد و حتی از داخل همان تیم مذاکره‌کننده جاسوس پیدا شد».

اولیانوف: همه می خواهند برجام سریعتر بازگردد

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان های بین المللی و همچنین مذاکرات وین ضمن اعلام زمان ادامه مذاکرات، اعلام کرد که تمامی مذاکره کنندگان خواهان رسیدن به توافق در کوتاه ترین زمان ممکن هستند.اولیانوف در همین باره در پیامی توییتری نوشت: مذاکرات وین در ۲۷ دسامبر (۶ دی) ادامه می یابد. معمولاً انجام کسب و کار جدی بین تعطیلات کریسمس و سال نو میلادی، امری معمول نیست. در این مورد خاص، این مسئله نشانه آن است که همه مذاکره‌کنندگان نمی‌خواهند تا زمان را از دست بدهند و هدفشان بازگرداندن سریع‌ترین برجام است.

جزئیات نامه رهبر انقلاب به پوتین از زبان سفیر ایران در روسیه

سفیر ایران در روسیه درباره اهمیت نامه رهبر انقلاب به رئیس جمهور روسیه گفت: نامه بسیار مهمی بود که مقام معظم رهبری برای پوتین ارسال کردند در این نامه در خصوص همکاری های دوجانبه نکاتی را مقام معظم رهبری متذکر شدند همچنین در بحث همکاری های منطقه ای، مسائل منطقه قفقاز و همچنین در خصوص همکاری هایمان در سوریه، در زمینه برجام و انرژی هسته ای.

کیهان: به هتل «اوین» خوش آمدید!

یکی از این زندانیان به نام مهدی.م که به چهار سال حبس محکوم است چندی پیش مقاله‌ای مفصل را برای بی‌بی‌سی فرستاد که در این رسانه معاند منتشر شد.به گزارش کیهان، در حالی که رسانه‌های معاند و دشمنان جمهوری اسلامی جنجال و دروغ‌پردازی درباره نوع برخورد با زندانیان امنیتی را تبدیل به یک رویه ثابت و همیشگی کرده و بصورت سازمان‌دهی شده و گله‌ای در این زمینه روایت‌های جعلی تولید کرده و پمپاژ می‌کنند اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد میان ادعاها و واقعیت فاصله عجیب و غریبی وجود داشته و از قضا ماجرا در مواردی برعکس است.برای نمونه یکی از این زندانیان به نام مهدی.م که به چهار سال حبس محکوم است چندی پیش مقاله‌ای مفصل را برای بی‌بی‌سی فرستاد که در این رسانه معاند منتشر شد. مقاله‌ای که در آن وی از یک محکوم امنیتی دیگر دفاع کرده و حکم او را زیر سؤال می‌برد. این زندانی به تازگی نیز با خبرنگار نیویورک تایمز مصاحبه کرده و این روزنامه آمریکایی گزارشی را علیه نظام با استناد به ادعاهای این فرد محکوم منتشر کرده است. نکته جالب و مضحک گزارش نیویورک تایمز آنجاست که در گزارش خود می‌نویسد زندان اوین جایی است که زندانیان سیاسی در آنجا نگه داشته شده و شکنجه می‌شوند!این هم از عجایب و غرایب روزگار است که یک زندانی امنیتی از داخل زندان برای رسانه انگلیسی مقاله می‌فرستد با روزنامه آمریکایی علیه نظام مصاحبه می‌کند و حامیانش مدعی هستند چنین محکومانی تحت فشار هستند. به راستی از مسئولان قضایی -بخصوص سازمان زندان‌ها- و سیستم امنیتی باید پرسید در کجای دنیا محکومان اینچنینی که به سرباز و پادوی دشمن تبدیل شده‌اند، با رسانه‌های کشورهای متخاصم می‌توانند تماس بگیرند و از درون زندان و در حال گذراندن دوران حبس خود به اعمال مجرمانه خود ادامه دهند؟!گفتنی است اخیراً بی‌بی‌سی گزارشی پر سر و صدا از برخورد غیرانسانی و شکنجه‌آمیز با برخی محکومان منتشر کرده است که مراجعه به محتوای این گزارش به اصطلاح افشاگرانه نشان می‌دهد این زندانیان گفته‌اند زمان دسترسی آنان به تلفن برای تماس با خارج از زندان کاهش یافته است و این مصداق شکنجه و آزار آنان است!

تشکر «فؤاد حسین» از عربستان بابت همکاری برای انتقال «حسن ایرلو» به ایران

فؤاد حسین گفت: درباره انتقال سفیر ایران در یمن دولت عراق تلاش فراوانی کرد و نخست وزیر الکاظمی سعی کرد که با طرف سعودی ارتباط بگیرد برای انجام این کار و از اینجا در تهران از عربستان سعودی به خاطر همکاری با عراق برای انتقال سفیر ایران از یمن به ایران تشکر کنم. همچنین می‌خواهم اشاره کنم که آمریکایی‌ها با عربستان در این خصوص همکاری داشتند و از کسانی که این تلاش جدی را انجام دادند که از طریق ارتباط با عربستان زمینه انتقال سفیر ایران را فراهم کنند.

علی جنتی: ماجرای حقوق دلاری کذب است

در پی انتشار مطلبی در یکی از رسانه ها در خصوص دریافت حقوق دلاری در یک شرکت توسط علی جنتی و محمد طیب نیا دو تن از اعضای دولت یازدهم ، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم توضیحاتی را ارائه کرد.وی اعلام کرده است: من از اواخر سال ۲۰۱۷ از طرف شرکت سرمایه گذاری‌های خارجی ایران به عنوان عضو هیات مدیره ICD وابسته به بانک توسعه اسلامی معرفی شدم و دوره عضویت هم سه سال است و اوائل سال ۲۰۲۱ پایان یافته و فعلا نماینده عربستان سعودی جایگزین شده است. از ابتدای شیوع کرونا هم بیش از یک سال جلسه حضوری تشکیل نداده است. در اطلاعیه وی آمده است: عضویت اینجانب در هیات نظارت ایهاگ به اتفاق آقای دکتر طیب نیا پایان یافته و مسئولیتی در آن هیات ندارم . این جلسات هم هرسه ماه یکبار برگزار می‌گردید و مدتی هم به دلیل کرونا تعطیل بود.جنتی تصریح کرده است هیچگونه وجهی به عنوان حقوق از نهادهای فوق الذکر دریافت نکرده ام وشرکت ایهاگ صرفا حق الجلسه‌ای پرداخت مینمود که طبق مصوبه مجمع عمومی شرکت سرمایه گذاری ایران ۸۰ در صد آن به حساب آن شرکت واریز شده است.در پایان توضیحات جنتی تاکید شده است: عضویت جناب آقای دکتر طیب نیا در هیات مدیره بانک ایران و مصر نیز بر اساس روال قانونی و حفظ منافع ایران صورت گرفته و ایشان نیز صرفا حق الجلسه ای دریافت کرده‌اند و بیش از دو سال است که به دلیل تیرگی روابط ایران و مصر هیچیک از نمایندگان ایران نتوانسته‌اند به قاهره سفر کنند و عملا جلسات هیات مدیره آن بانک بدون حضور ایران تشکیل شده است .

مشاور لاریجانی: آقای کوچک زاده تا لحظه آخر آویزان احمدی‌نژاد بود

مشاور علی لاریجانی در دوران ریاست قوه مقننه در ارتباط به حواشی پس از انتشار نامه ردصلاحیت علی لاریجانی در شبکه های اجتماعی و اظهارات سخنگوی دستگاه قضاء گفت: فیلم صحبت‌های آقای ظریف را چه کسی منتشر کرد؟! کسی که می‌تواند فیلم آقای ظریف را در آن ابعاد منتشر کند، منتشر کردن یک نامه برایش کاری دارد؟!

حاشیه‌ها در خصوص ردصلاحیت علی لاریجانی تمامی ندارد. در پی انتشار نامه‌ای منتسب به علی لاریجانی، مهدی کوچک‌زاده، نماینده ادوار مجلس طی اظهاراتی نسبت به گفته‌های وی واکنش نشان داد که باعث شروع جنجال جدیدی در رابطه با دلایل ردصلاحیت علی لاریجانی توسط شورای نگهبان شد.مهدی کوچک‌زاده، نماینده ادوار مجلس طی نامه‌ای در واکنش به نامه علی لاریجانی نوشت: « شما ممکن است با نامه‌پراکنی و انشای وزین و عالی اذهان را نسبت به شورای محترم نگهبان که هیچ‌کس مدعی عصمت آن نیست و خود بنده و بسیاری از همفکرانم‌ از برخی عملکردهای آن شورای محترم بیش از دیگران گله‌مندیم، تخریب کنید، اما بدون شک مصداق کسی خواهید شد که با مشاهده غرق شدن خود همه را پایین می‌کشد.»

در همین رابطه با منصور حقیقت‌پور، مشاور علی لاریجانی در دوران ریاست بر مجلس شورای اسلامی با دیده بان ایران به گفت‌وگو پرداخته که مشروح این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید.*آقای حقیقت‌پور! مهدی کوچک زاده، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در واکنش به نامه علی لاریجانی اظهار کرده که «حالا که دارید غرق می‌شوید همه را می‌خواهید پایین بکشید!» نظرش ما در این باره چیست؟

آقای کوچک زاده متهم به دست داشتن در به روی کار آمدن احمدی‌نژاد و انحرافات وی، است. ایشان در ابتدا موضع خودش را در قبال احمدی‌نژاد مشخص کند. ما نامه دکتر لاریجانی را یک رویکردی جهت اینکه وضعیت مملکت بهبود شود، می‌دانیم. ایشان در کمال دلسوزی راهکار ارائه داد. آقای لاریجانی مثل کوچک زاده یک ذره هم به کسی اهانت نکرده است. آقای لاریجانی مظلوم است. ظلمی که در حق ایشان شده است آنقدر آشکار است که رهبر انقلاب اعلام کردند که در حق آقای لاریجانی جفا کردید و حالا باید جبران کنید. من از آقای کوچک‌زاده درخواست می‌کنم که موضع‌اش را در برابر سخنان 14 خرداد مقام معظم رهبری و احمدی‌نژاد مشخص کنند. همه می‌دانند ایشان تا لحظه آخر آویزان احمدی‌نژاد بود! نامه آقای لاریجانی بسیار منصفانه و مصلحانه و در روند اصلاح امور کشور بود.

نگرانی محمدرضا باهنر برای دولت رئیسی

محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نگرانم مسائل روزمره دولتمردان را از اصلاحات ساختاری بازدارد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایام فاطمیه اومیکرون حسن ایرلو حذف نسخ کاغذی بسته ویژه خبری بسته خبری اخبار روز ایام فاطمیه اومیکرون حسن ایرلو حذف نسخ کاغذی دانشگاه افسری امام علی مقام معظم رهبری حقوق کاربران آقای کوچک زاده آقای لاریجانی مرکز پژوهش ها مذاکره کننده علی لاریجانی سفیر ایران فضای مجازی احمدی نژاد یونس محمود راه اندازی مهدوی کیا طرح صیانت منتشر شد دو قطار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۱۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

خبر آنلاین نوشت: حلقه حامیان رئیسی در پارلمان روز به روز کوچکتر می‌شود، حلقه‌ای که دو سال و اندی پیش پای بیانیه حمایت از او برای کاندیداتوری را امضا کرده بودند، اما در گذر زمان، حمایت‌ها کمرنگ و کمرنگ‌تر شد.

پایانِ سکوت

گرچه در فاز اول حامیانِ منتقدِ دولت، وارد فاز سکوت شدند تا کمتر بخاطر این حمایت به چالش کشیده شوند، اما عملکرد پر انتقاد دولت در حوزه‌های اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی و حتی اجتماعی و فرهنگی کار را به جایی رسانده که سکوت‌ها یکی بعد از دیگری شکسته می‌شود و تریبون‌ها در پارلمان در نقد رئیسی و دولتمردانش یکی بعد از دیگری روشن می‌شود.

نقد‌ها تنها مربوط به صندلی‌های پایین مجلس نیست و هیات رئیسه نیز منتقد رویکرد‌های دولت، خاصه رویکرد‌های اقتصادی است. آنچنان که قالیباف در جلسه مشترک با دولتی ها، در اظهارنظری انتقادی که کم سابقه نیز به نظر می‌رسد، نه تنها دولت را به نقدکشید بلکه ضرب الاجل هم برای دولت تعیین کرده است.

او در دومین نشست بررسی مسائل ارزی که وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و معاون پارلمانی دولت از یک سو و محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددی مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در سوی دیگر آن حضور داشتند، صریح و بدون تعارف به انتقاد از دولتی‌ها پرداخت و گفت؛ «همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.»

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت؛ «به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.»

قالیباف با تعیین این ضرب الاجل آنهم در حالی که کمتر از یک ماه تا پایان عمر مجلس یازدهم باقیمانده، شمشیر را برای رئیسی و تیم اقتصادی او از رو بست.

فقط قالیباف نیست!

قالیباف، اما در نقد دولت تنها نیست و در همین چند جلسه برگزار شده مجلس در سال جاری بار‌ها و بار‌ها تریبون نمایندگان به نقد دولت باز شده است. آشفتگی بازار ارز و سکه محور اصلی انتقادات بوده است که گرانی بیشتری را به زندگی و معیشت مردم وارد کرده است.

قالیباف به جز صراحتی کم سابقه در اظهاراتش، کنایه هایش را نیز روانه دولت کرده است. او در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت؛ «در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند. ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.»

اشاره قالیباف به تذکر‌ها و انتقاداتی است که طی روز‌های اخیر به هیات رئیسه مجلس می‌شود و نمایندگان خواستار برگزار کردن جلسه‌ای با محوریت آشفتگی‌ها در بازار ارز و اثرات سوء آن بر گرانی کالا‌های اساسی شده اند.

قیمت خودرو، بازار داغ فیلترشکن ها، قیمت مسکن، حقوق بازنشستگان و ... از دیگر محور‌هایی است که زمینه ساز انتقاد از دولت رئیسی شده است. انتقاداتی که به نظر می‌رسد دیرتر از آنچه باید، کلید خورده است و بعید نیز به نظر می‌رسد دولت رئیسی تن به اجرایی کردن خواسته‌های پارلمان نشینان بدهد.

در جدول زیر مروری بر مواضع انتقادی نمایندگان در جلسات علنی صحن مجلس طی چند هفته اخیر داشته ایم؛


نام نماینده /حوزه انتخابیه


نوع انتقاد

(تذکر، اخطار، نطق)

 

متن انتقادات


سید ناصر حسینی پور/ گچساران


تذکر

در ارتباط با چند هزار میلیارد هزینه‌های مربوط به فیلترشکن شفاف‌سازی کنید چرا که مردم از نان شب خود می‌گذرند اما از هزینه‌های اینترنت نمی‌گذرند. آیا برای میزان دقیق گردش مالی هزینه‌های فیلترشکن و دلایل عدم برخورد با آن پاسخی دارید؟

 

فرهاد بشیری/ پاکدشت

 

تذکر

دورهم جمع شدن خوب است اما مهم‌تر از آن رفع مشکلات مردم و بازار ارز و حفظ ارزش پول ملی است. باید به طور جدی در این زمینه تصمیمات قاطع گرفته شود.

محسن زنگنه/ تربت حیدریه

 

تذکر

بیش از هشت ماه است که طرح مقاوم سازی نظام ارزی کشور آماده شده منتها اعلام وصول نمی‌شود. انتظار می‌رود که هیات رئیسه هرچه سریع‌تر این کار را انجام دهد.

رحمت‌الله نوروزی/ علی‌آباد کتول

تذکر

رئیس بانک مرکزی در بحث ارز ترجیحی و ارز نیمایی و هم در موضوع ارز آزاد مسئول است. تقاضا داریم تیم اقتصادی دولت توجهی ویژه به مسائل داشته باشد.

محمدرضا میرتاج الدینی/ تبریز

تذکر

سیاست‌های ارزی بانک مرکزی درست نیست و علیرغم پیش‌بینی افزایش صادرات، هنوز مشکلات ادامه دارد.

 

 

مرتضی حسینی/ میانه

 

 

تذکر

 

جناب وزیر صمت شما بعد از دستگیری عده‌ای اختلاسگر و دزدان بیت‌المال در فولاد میانه چه اقدامی انجام دادید؟ چرا با مدیران وقت که این اختلاس در مجموعه آنها اتفاق افتاده بود برخورد نکرده و آنها را برکنار نکردید و به وضعیت فولاد میانه به طور اساسی رسیدگی نمی‌کنید؟

علی یزدی‌خواه/ تهران

نطق

آقای فرزین رئیس بانک مرکزی در مصاحبه اخیر خود گفت که بنده مسئول کنترل بازار آزاد ارز نیستم؛ سوال این است که مسئول بازار ارز چه کسی است که باید این بازار را کنترل کند؟

ابراهیم رضایی/ دشتستان

نطق

ارز و اقلام اساسی مورد نیاز مردم گران و گران‌تر می‌شود و همه شوکه می‌شوند آنان که مسئولیت دارند باید پاسخگو باشند.

ابراهیم عزیزی/ شیراز

نطق

دولت ضمن بررسی علل و عوامل افزایش قیمت کالاهای اساسی و افزایش قیمت مایحتاج مردم و نوسانات بازار ارز و سکه پاسخ قانع کننده‌ای به افکار عمومی بدهد.

سلمان اسحاقی/ قائنات

تذکر

کاهش زمان استفاده‌ از برق چاه‌های کشاورزی باعث آسیب زدن به مشارکت مردمی و جهش تولید و وارد شدن صدمه به میزان و کیفیت تولیدات محصولات کشاورزی می شود.

فتح الله توسلی/ بهار

نطق

وضعیت خودرو پاشنه آشیل وزارت صمت است، آیا وزیر از وضعیت خودرو و کیفیت و قیمت آن اطلاع دارید؟

 

احمد مرادی/ بندرعباس

 

تذکر

مقرر شد هیچ مدیر پروازی در کشور نباشد اما همچنان شاهد فعالیت این افراد هستیم؛ حال اینکه آنها بعضا سه روز در ماه هم در محل خدمت خود نیستند. این اتفاق ضربه مهلکی به تولید کشور و کارخانجات فعال آن وارد خواهد کرد.

فاطمه محمد بیگی/ قزوین

تذکر

با حذف ارز ترجیحی قرار بود مابه التفاوت نرخ ارز ترجیحی جبران شود اما ما در حال حاضر شاهد این هستیم که بیشتر هزینه سلامت توسط مردم و از جیب مردم پرداخت می‌شود.

محمدجواد عسکری/ داراب و زرین دشت

تذکر

اگر قرار است جهش تولید با مشارکت مردم انجام شود اعمال تعرفه درست نیست.

 

الیاس نادران / تهران

 

نطق

سیاست غلط اقتصادی دیگر که بازار سرمایه و پول را متأثر کرد، انتشار اوراق گواهی ۳۰ درصدی در اسفندماه سال گذشته بود. تصور دولت از انتظارات تورمی ناشی از این جهش نرخ چیست؟ هزینه جمع آوری منابع و مهار نقدینگی و آینده فروشی چه بلایی بر سر سرمایه گذاران خواهد آورد؟ کدام بازار با این تصمیم متعادل شده است؛ بورس، سرمایه، ارز، طلا، خودرو؟

علی اکبر بسزطامی/ ایلام

 

تذکر

استفساریه ماده ۱۱۲ درباره حق بازنشستگان از مناطق جنگی اجرا نمی شود و دولت به بهانه بار مالی آن را اجرا نمی کند. حق این قشر در حال تضییع شدن است.

 

عباس مقتدایی/ اصفهان

 

تذکر

فرو نشست اصفهان جدی است و ابنیه تاریخی اصفهان مورد آسیب قرار گرفته است. در این شرایط تغییرات پی در پی، مدیریت میراث فرهنگی اصفهان را زمین گیر کرده است. این سوال وجود دارد که آقای وزیر میراث فرهنگی در حال انجام چه کاری است.

 

عباس گودرزی/ بروجرد

 

نطق

قیمت خرید مسکن و اجاره بها وحشتناک شده و خارج از عهده بخش عمده مردم در شهرستان‌های مختلف است. دولت در این خصوص باید رویه را تغییر دهد، مسکن یکی از شعارهای اصلی دولت بوده و برای آن باید اهتمام جدی تری را به خرج دهد.

محمدرضا صباغیان/ بافق و مهریز

تذکر

مجلس شورای اسلامی لازم است برای دو موضوع جلسه ویژه‌ای برگزار کند اولین موضوع بحث افزایش قیمت کالاهاست که انتظار مردم اقدامی از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این موضوع است. موضوع دیگر بحث تعیین تکلیف طرح ساماندهی کارکنان دولت است این طرح دستاورد مجلس شورای اسلامی بوده که هنوز تعیین تکلیف نشده است.

حبیب‌الله دهمرده/ زابل و زهک

تذکر

گرانی‌ها واقعاً با روح و روان مردم بازی می‌کند، ضرورت دارد که در موضوع ارز جلسه‌ای اضطراری گذاشته شود.

علیرضا سلیمی/ محلات

تذکر

وضعیت گرانی ارز و سکه به نحوی است که نیاز است جلسه‌ای ضروری در این بخش با حضور وزیر اقتصاد و امور دارایی و رئیس کل بانک مرکزی در مجلس شورای اسلامی برگزار شود.

 

مهرداد گودرزوند/ رودبار

 

نطق

 

دولت باید با مشورت با اقتصاددان‌های برجسته مشکلات معیشتی را حل و فصل کند. امروز نباید بازار ارز که بخش بزرگی از آن دولتی است، اینطور دچار تلاطم باشد و فشار سنگینی بر تولید وارد کند و معیشت مردم هم دچار مشکل شود.

حسینعلی حاجی دلیگانی/ شاهین شهر

تذکر

باید به این سوال پاسخ داده شود که اگر ارز نداریم، چگونه ارزپاشی صورت می‌گیرد و اگر ارز داریم چرا وضعیت قیمت‌ها اینگونه است و این سوال اصلی مردم در ابتدای سال از مجلس است

جواد نیک‌بین/ کاشمر

تذکر

از وقتی جلسه مشترک دولت و مجلس برگزار شد رئیس جمهور در این جلسه فرمایشاتی را مطرح کردند اما از روز گذشته تا به امروز نرخ ارز هزار تومان نیز افزایش پیدا کرده است

tags # محمد باقر قالیباف ، سید ابراهیم رئیسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • جریمه تا ۱۰۰ برابری در انتظار استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز
  • در ۸ سال دولت احمدی‌نژاد، قیمت نان ۳۲ برابر شد!
  • مومنی، اقتصاددان: در هشت سال دولت احمدی نژاد، قیمت نان 32 برابر شد!
  • دولت رئیسی با ۸ پاسخ عجیب به ضرب‌الاجل اقتصادی قالیباف واکنش نشان داد / دعوای مجلس و دولت شدت گرفت
  • پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است
  • اولین واکنش دولت رئیسی به ضرب الاجل اقتصادی قالیباف
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست