Web Analytics Made Easy - Statcounter

همگرایی هوش مصنوعی و نانوفناوری بیشتر می‌شود. این کار نقش پررنگی در آینده توسعه فناوری‌های نانو برای پاسخ به نیاز‌های اجتماعی و اقتصادی خواهد داشت.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اجرای ۵ برنامه ملی، همگرایی این دو فناوری افزایش خواهد یافت. برنامه‌هایی، چون «پایش و ترویج دستاورد‌های همگرایی فناوری نانو و هوش مصنوعی»، «ساماندهی و شبکه‌سازی افراد و نهاد‌های فعال در همگرایی این دو فناوری در کشور»، «شناسایی و حمایت از ایجاد زیرساخت‌های لازم در بهره‌گیری از هوش مصنوعی در پروژه‌های توسعه فناوری و محصولات نانو» و «حمایت از پروژه‌های بهره‌مندی از هوش مصنوعی در پایش فناوری نانو».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متخصصان و کارشناسان معتقدند که این کار باعث کارآمدی بهتر فناوری‌های نانو در کشور خواهد شد. به طور مثال پروژه‌هایی، چون «طراحی نانوسیستم‌ها و نانوحسگر‌ها برای تحلیل دقیق نانومواد»، «ارتقای تصویربرداری نانومقیاس و افزایش دقت تحلیل آن»، «مدل‌سازی شیمیایی نانومواد»، «پیش‌بینی ساختار و پویایی اتمی نانوذرات و مشخصه‌یابی خواص آن» و «طراحی مدل‌های پیش‌بینی برای ارتقای عملکرد محصولات نانو با بهره‌گیری از هوش مصنوعی»، گواه روشنی بر اهمیت این موضوع است.

بر همین اساس ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال ارتقای همگرایی این دو فناوری با یکدیگر است و برای اجرایی شدن این کار مطالعاتی برای پایش نمونه‌هایی از دستاورد‌های همگرایی هوش مصنوعی و فناوری نانو را آغاز کرده است. همچنین افراد و گروه‌های فعال در این حوزه را نیز شناسایی و با آن‌ها جلسات متعددی برای شناسایی و انتخاب تیم‌های مناسب برگزار کرده است. تعریف پروژه‌های پایلوت برای بهره‌مندی از هوش مصنوعی در پایش فناوری‌های نانو نیز اقدام دیگر ستاد در این حوزه است.

در واقع هوش مصنوعی به سیستم‌هایی گفته می‌شود که کمک می‌کند تا یک ماشین شرایط پیچیده را درک و فرایند‌های فکری و شیوه‌های استدلالی را شبیه‌سازی کند. در نهایت از طریق یادگیری از تجربیات، توانایی تحلیل، استدلال و پاسخ پیدا می‌کند تا بتواند واکنش‌هایی مشابه رفتار انسانی از خود نشان دهد. این فناوری می‌تواند تاثیر مثبتی در افزایش کارایی محصولات نانوفناوری ایران‌ساخت داشته باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محصولات نانو هوش مصنوعی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هوش مصنوعی محصولات نانو فناوری نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۵۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی رقیب گوگل و اوپن ای آی در راه است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، مدل جدید هوش مصنوعی که به طور داخلی از آن به عنوان MAI-۱ یاد می شود اخیرا تحت نظارت مصطفی سلیمان، یکی از بنیانگذاران دیپ مایند (زیر مجموعه گوگل) توسعه یافته است.

هدف دقیق از ابداع این مدل هوش مصنوعی هنوز مشخص نشده و به سطح عملکرد آن بستگی دارد. ممکن است مایکروسافت مدل جدید را به زودی و در کنفرانس توسعه دهندگان Build در ماه جاری میلادی معرفی کند.

از سوی دیگر این شرکت فناوری از اظهار درباره هوش مصنوعی جدید خودداری کرده است. طبق گزارش موجود MAI-۱ بسیار بزرگتر از نمونه های کوچک قبلی است که مایکروسافت آموزش داده و این بدان معنا است که گرانقیمت تر خواهد بود.

مایکروسافت ماه گذشته یک مدل هوش مصنوعی کوچکتر به نامPhi-۳ را راه اندازی کرد تا با گزینه های ارزان قیمت تر، مشتریان وسیع تری را جذب کند. این شرکت میلیارد ها دلار در اوپن ای آی سرمایه گذاری کرد و فناوری آن را در محصولات نرم افزراری خود به کار گرفت تا به این ترتیب به یکی از پیشروان هوش مصنوعی مولد تبدیل شود.

براساس گزارش موجود، این شرکت آمریکایی خوشه بزرگی از سرورهای مجهز به واحدهای پردازش گرافیکی را همراه مقدار زیادی داده پردازش کرده تا مدل را ارتقا دهد. MAI-۱ حدود ۵۰۰ میلیارد پارامتر دارد. حال آنکه چت جی پی تی ۴ شرکت اوپن ای آی هزار میلیارد و Phi-۳ مینی ۳.۸ میلیارد پارامتر دارند.

کد خبر 6098956 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • هوش مصنوعی رقیب گوگل و اوپن ای آی در راه است
  • هوش مصنوعی ناشناخته‌های کیهان را کشف می‌کند
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است!
  • زیرساخت‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی شهر جدید مهستان ارتقا می‌یابد
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت + جدول