Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کمیته کشوری اخلاق در پژوهش های علوم پزشکی گفت: مرحله پیش بالینی واکسن «mRNA» ایرانی کرونا طی شده است و این واکسن در آستانه ورود به مرحله کارآزمایی بالینی قرار دارد.

دکتر احسان شمسی کوشکی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: این واکسن تکنولوژی مشابه واکسن فایزر دارد و احتمالا در چند هفته آینده کارآزمایی بالینی آن آغاز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ساخت واکسن «mRNA» کرونا در کشور توسط یک شرکت دانش بنیان در حال انجام است که امیدواریم در آینده نزدیک به نتیجه مطلوب برسد.

دبیر کمیته کشوری اخلاق در پژوهش های علوم پزشکی در پاسخ به این سوال که آیا با وجود تعداد زیادی از تولیدکنندگان واکسن کرونا لزومی برای ساخت واکسن جدید وجود دارد، گفت: توسعه این پلتفرم در کشور به لحاظ بهره مندی از فناوری های نوین، کاملا منطقی و ضروری است. به همین منظور باید در این زمینه نیز تحقیقات صورت گیرد.

شمسی کوشکی اظهار داشت: از این پلتفرم می توان برای ساخت سایر واکسن ها و مقابله با سویه های جدید کرونا نیز استفاده کرد.

دبیر کمیته کشوری اخلاق در پژوهش های علوم پزشکی افزود: واکسن «mRNA» کرونا یک تکنولوژی پیشرفته است که توسعه آن در کشور خیلی مهم است و برای تحول در صنعت واکسن سازی به ما کمک اساسی می کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تولیدکنندگان جدید هم می توانند وارد این عرصه شوند، گفت: با توجه به اینکه اطمینانی از وضعیت آینده بیماری کرونا نداریم، اگر تولیدکنندگان جدید واکسن کرونا تمایل به ورود به این عرصه داشته باشند، با طی کردن مسیر استاندارد می توانند اقدام به ساخت این واکسن کنند.

شمسی کوشکی توضیح داد: سازمان غذا و دارو استدلال های تولیدکنندگان را می شنود و در صورت پذیرش استدلال ها، آنها می توانند وارد این عرصه شوند.

وی افزود: از بهره گیری از فناوری های پیشرفته برای ساخت واکسن استقبال می کنیم. در واقع عرصه ساخت واکسن بر روی ایده های نوین و پیشرفته، بسته نیست.

دبیر کمیته کشوری اخلاق در پژوهش های علوم پزشکی یادآور شد: استفاده از تکنولوژی های جدید مانند این محصول فناورانه در کشور یک افتخار است و تولیدکنندگان ما در این مسیر قرار گرفته اند.

واکسن mRNA ساختارهای ژنتیکی را به سلول های بدن تحویل می‌ دهد تا خودشان پروتئین های ویروسی یا باکتریایی بسازند. سیستم ایمنی بدن به اینها پاسخ می‌ دهد و ایمنی ایجاد می‌ کند.

واکسن های mRNA خواص ایمونولوژی مورد نظر را با وضعیت امنیتی عالی و انعطاف پذیری دیده نشده از واکسن های ژنتیکی ترکیب می‌کند. بر اساس بیان پروتئین در مکان خود، واکسن mRNA قادر به گنجاندن یک پاسخ ایمنی متعادل شامل هر دو ایمنی سلولی و مزاجی هستند.

RNA ذاتا حاملی ایمن است چون به صورت حداقلی و فقط حامل اطلاعاتی است که با ژنوم تداخل ندارد. از آنجا که هر پروتئین را می‌توان بدون نیاز به تنظیم فرایند تولید بیان کرد، واکسن mRNA نیز حداکثر انعطاف پذیری را با توجه به توسعه دارد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ساخت واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۷۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند

آفتاب‌‌نیوز :

حامد جز جلالیان با اشاره به انجام طرح کشوری فلورایدتراپی دانش‌آموزان در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: با تامین ۶۳ هزار وارنیش فلوراید برای دانش‌آموزان ابتدایی ۶ تا ۱۲سال این طرح در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

وی بیان کرد: با تامین و دریافت وارنیش فلوراید از وزارت متبوع، توزیع وارنیش در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت چهار شهرستان (نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور  ادامه داد: این طرح به صورت رسمی از هفته اول اردیبهشت‌ماه تمامی بهورزان و مراقبین سلامت با مراجعه به مدارس و با نظارت مستقیم تمامی مراقبین ناظر مراکز و حضور دندانپزشک مراکز خدمات جامع سلامت در مدارس تحت پوشش به صورت روزانه انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: هدف از طرح وارنیش فلورایدتراپی دانش‌آموزان، آموزش بهداشت دهان و دندان به دانش‌آموزان، معاینات مستمر دندانپزشکی و کاهش ۴۰ درصدی پوسیدگی‌ دندان دانش‌آموزان توسط ماده وارنیش فلوراید است.

دو واکسن به برنامه واکسیناسیون متداول کودکان در نیشابور اضافه می‌شود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ادامه اظهار کرد: همزمان با آغاز هفته جهانی ایمن‌سازی ۲۴ تا ۳۰ آوریل مصادف با ۵ لغایت ۱۱ اردیبهشت‌ماه دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به برنامه واکسیناسیون متداول کشوری کودکان اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسن پنوموکوک به شکل تزریقی و واکسن روتا به صورت خوراکی است، ادامه داد: واکسن پنوموکوک مهمترین راه پیشگیری از بیماری های عفونی ناشی از این میکروب از جمله عفونت ریه، عفونت مغزی یا مننژیت، عفونت گوش، قلب، خون، استخوان و سینوزیت است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اذعان کرد: سالیانه از حدود ۵۰ هزار عفونت‌ شدید پنوموکوکی با تزریق واکسن پنوموکوک پیشگیری می‌شود که کاهش مصرف آنتی بیوتیک و کاهش بروز  مقاومت آنتی بیوتیکی را در پی دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه کمیته کشوری ایمن‌سازی این واکسن در سنین ۲ ، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود در خصوص واکسن روتا گفت: واکسن روتاویروس نیز که از اسهال‌های شایع در کودکان پیشگیری می‌کند  به صورت خوراکی در سه نوبت ۲، ۴ و ۶ ماهگی مصرف می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • بروکراسی فلج‌کننده اداری مانع ورود تولیدکنندگان به اقتصاد می‌شود
  • ورود وزیر دفاع به آستانه پایتخت قزاقستان برای شرکت در اجلاس شانگهای
  • ورود وزیر دفاع آستانه پایتخت قزاقستان برای شرکت در اجلاس شانگهای
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد