Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیشترین مقدار کلسترول بدن در کبد ساخته می‌شود. برخی از کلسترول‌ها می‌توانند مشکلات سلامتی مختلفی را مانند بیماری‌های کبدی ایجاد کنند.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام هومکا، کلسترول یک ماده چربی است که در برخی از غذاها نیز وجود دارد. کلسترول دو نوع مختلف دارد که یکی برای بدن مفید و ضروری است و دیگری برای بدن مضر است؛ اما عملکرد کبد چه ارتباطی با تولید کلسترول دارد؟ برای رسیدن به پاسخ این سؤال با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقدار طبیعی کلسترول در بدن چقدر است؟

HDL (لیپوپروتئین با چگالی بالا) و LDL (لیپوپروتئین با چگالی پایین) دو نوع اصلی کلسترول هستند. دانشمندان سطح کلسترول برحسب میلی‌گرم در دسی‌لیتر خون اندازه‌گیری می‌کنند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری CDC مقدار طبیعی این دو کلسترول را به‌صورت زیر بیان کرده است:

 مقدار طبیعی HDL: ۴۰ mg/dl (۳۰-۸۰ mg/dl)  مقدار طبیعی LDL: کمتر از ۱۰۰ mg/dl (۱۰۰-۱۳۰ mg/dl) وظیفه HDL و LDL در بدن چیست؟

HDL کلسترول را از سلول‌های بدن به کبد می‌برد و بعد از تجزیه آن توسط کبد به‌عنوان یک ماده زائد از بدن خارج می‌شود. این فرآیند به سلامتی بدن کمک می‌کند به همین دلیل به HDL کلسترول خوب نیز می‌گویند.

LDL کلسترول را از کبد به سلول‌ها می‌برد. سلول‌ها از کلسترول استفاده می‌کنند اما مقدار زیادی از آن وارد شریان خون شده و در آن رسوب می‌کند. بالا بودن LDL زمینه ابتلا به مشکلات قلبی و مغزی را فراهم می‌کند. به همین علت به آن کلسترول بد نیز می‌گویند.

اثرات بالا بودن کلسترول در بدن

به بالا بودن سطح LDL در آزمایش خون کلسترول بالا می‌گویند. در این شرایط کلسترول می‌تواند در شریان‌ها که رگ‌های خونی اصلی بدن هستند ایجاد شود و در نتیجه خون‌رسانی و اکسیژن‌رسانی به اندام‌ها محدود می‌شود. تجمع کلسترول می‌تواند باعث باریک شدن رگ‌ها شود که این اتفاق می‌تواند خطر لخته شدن خود را افزایش دهد. اگر خون کافی به قلب نرسد، خطر ابتلا به بیماری‌های کرونری قلبی، حملات و نارسایی‌های قلبی را افزایش می‌یابد. همچنین اگر خون کافی به مغز نرسد خطر سکته‌های مغزی نیز افزایش می‌یابد.

آیا بیماری‌های کبدی باعث افزایش سطح کلسترول می‌شود؟

بیماری‌های کبدی مختلفی وجود دارد مانند هپاتیت، کبد چرب الکلی و کبد چرب غیرالکلی. بیماری‌های کبدی باعث ایجاد اختلال در کبد می‌شود. یکی از مهم‌ترین وظایف کبد تجزیه کلسترول است. اگر کبد به‌درستی کار نکند تجمع کلسترول در بدن صورت می‌گیرد.

کلسترول چگونه بر کبد تأثیر می‌گذارد؟

اگر سطح کلسترول بالایی داشته باشید، رژیم غذایی نامناسب می‌تواند باعث تجمع چربی در اطراف کبد شود. در این شرایط خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) افزایش می‌یابد. این بیماری در درازمدت می‌تواند باعث آسیب رسیدن به کبد شود. بیماری کبد چرب غیرالکلی می‌تواند باعث بروز سکته مغزی یا دیابت شود. تشخیص و درمان به‌موقع این بیماری بسیار اهمیت دارد زیرا در مراحل اولیه این بیماری می‌توان از بدتر شدن آن جلوگیری کرد. همچنین کاهش چربی کبد در مراحل اولیه بیماری ساده‌تر است.

کلسترول بالا و مشکلات کبدی چگونه درمان می‌شود؟

فرد مبتلا به کلسترول بالا و مشکلات کبدی با ایجاد تغییر در سبک زندگی خود و یا درمان دارویی مشکلات خود را برطرف کنند. به این افراد توصیه می‌شود به‌طور منظم ورزش کنند، رژیم غذایی سالم داشته باشند و وزن خود را کاهش دهند. ارگ این روش‌ها مؤثر نبود پزشک درمان دارویی را شروع می‌کند. درمان بیماری‌های کبدی به نوع بیماری بستگی دارد. ترک مصرف الکل و سیگار به فردی که بیماری کبد چرب دارد توصیه می‌شود.

رژیم غذایی تأثیر بسزایی در کاهش خطرات ابتلا به بیماری‌های کبدی دارد. وزن مناسب نیز اصلی ضروری برای حفظ سلامتی است. مصرف غذاهای پرچرب، فست فود و غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی باید کنار گذاشته شود. خوردن پروتئین و کربوهیدرات کافی به سلامتی فرد کمک شایانی می‌کند. برخی از مواد غذایی مفید برای کبد عبارت‌اند از:

 گریپ‌فروت زغال‌اخته  انگور  گلابی  آب چغندر  کلم بروکلی  آجیل ماهی پرچرب  روغن‌زیتون کلسترول بالا چگونه تشخیص داده می‌شود؟

کلسترول بالا معمولاً علائمی ندارد ولی با استفاده از آزمایش خون به‌سادگی می‌توان مقدار کلسترول در خون را اندازه‌گیری کرد. آزمایش کلسترول یک فاکتور روتین در چکاپ‌های سالانه است اما پزشک این آزمایش را به افرادی که خود یا خانواده او سابقه بیماری قلبی، دیابت و اضافه‌وزن داشته باشند توصیه می‌کند. در این آزمایش مقدار LDL، HDL، کلسترول و تری‌گلیسرید اندازه‌گیری می‌شود. اما LDL و HDL در آزمایش خون چیست؟ HDL در آزمایش خون نشان‌دهنده سطح کلسترول خوب در بدن است و LDL بیانگر مقدار کلسترول بد در بدن است.

بیوپسی و تست عملکرد کبد نیز از راه‌های تشخیص کلسترول بالا در بدن است. آزمایش‌های مختلفی برای بررسی سلامت کبد انجام می‌شود. یکی از آن‌ها آزمایش SGPT و AST است. فاکتور SGPT در آزمایش خون آنزیم‌های آسپارتات آمینوترانسفراز را اندازه‌گیری می‌گیرد و به‌وسیله آن مشکلات کبدی شناسایی می‌شود.

آزمایش و تفسیر آزمایش خون در منزل با هومکا

کبد نقش اساسی در بدن دارد و یکی از عضوهای بدن است که می‌تواند خود را ترمیم کند. به همین علت تشخیص به‌موقع بیماری‌های کبدی و اندازه‌گیری مقدرا کلسترول در بدن بسیار حائز اهمیت است. شما می‌توانید برای تشخیص بیماری‌های کبدی و یا اطلاع از مقدار کلسترول در بدن خود آزمایش خون بدهید. برای انجام آزمایش نیازی نیست که حتماً به آزمایشگاه مراجعه کنید. شما می‌توانید با استفاده از خدمات هومکا این آزمایشات را در خانه یا محل کار خود انجام دهید. همچنین هومکا این امکان را فراهم کرده است که نتیجه آزمایش خون شما توسط پزشک تفسیر شود و نیازی به مراجعه به مراکز پرجمعیت درمانی ندارید. کافی است وارد وب‌سایت هومکا به آدرس www.homeca.ir شوید و خدمت مورد نظر خود را درخواست دهید. همچنین می‌توانید با شماره ۹۱۰۲۵۵۹۵-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

انتهای رپرتاژ آگهی 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کنترل کلسترول خون بیماری های کبدی بیماری های کبدی کلسترول در بدن مقدار کلسترول تواند باعث آزمایش خون کلسترول بالا اندازه گیری سطح کلسترول مقدار طبیعی کبد چرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۱۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، غربالگری نوزادان یکی از مهم‌ترین اقدامات پزشکی برای مراقبت‌های اولیه کودکان است. این فرایند به منظور شناسایی زودهنگام بیماری‌ها و اختلالات مادرزادی در نوزادان انجام می‌شود. هدف از غربالگری، امکان تشخیص به موقع و درمان سریع این اختلالات است تا از بروز عوارض جدی و غیر قابل بازگشت پیشگیری شود.

در طول چند دهه گذشته، برنامه‌های غربالگری نوزادان به طور چشمگیری گسترش یافته و اکنون به بخش جدایی ناپذیر مراقبت‌های بهداشتی نوزادان تبدیل شده است. این برنامه‌ها شامل آزمایش‌های متعددی برای تشخیص زودهنگام بیماری‌های متابولیکی، هورمونی، ژنتیکی و سایر اختلالات است که می‌تواند سرنوشت زندگی کودک را تغییر دهد.

علی رغم پیشرفت‌های چشمگیر در این زمینه، چالش‌های متعددی همچنان وجود دارد. چالش‌هایی مانند دسترسی نامناسب به مراکز بهداشت غربالگری در برخی مناطق، هزینه تست غربالگری نوزاد و موضوعات غیره که نگرانی‌هایی برای والدین نوزادان به وجود آورده است. در این مقاله، به بررسی اهمیت، بهترین زمان آزمایش غربالگری و کلیات تست غربالگری نوزاد خواهیم پرداخت.

اگر در انتظار فرزندتان هستید که هنوز متولد نشده است و در حال حاضر نگرانی برای محافظت از سلامت فرزندتان دارید، این مقاله کمک بسیاری به شما خواهد کرد تا اطلاعات کافی درمورد غربالگری نوزاد به دست آورید.

غربالگری نوزادان چیست؟

غربالگری نوزاد جزو خدمات بهداشت عمومی است که در این فرایند یک سری تست‌ها برای نوزادان طی چند روز هفته انجام می‌شود. در غربالگری، نوزادان تازه متولد شده برای گروهی از اختلالات سلامتی که در بدو تولد ممکن است دچار آن شوند، مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

با یک آزمایش خون ساده، پزشکان می‌توانند شرایط نادر ژنتیکی مرتبط با هورمون و متابولیک را که می‌تواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود بررسی کنند.

غربالگری نوزادان به پزشکان امکان می‌دهد بیماری‌های مرتبط نوزادان را به سرعت تشخیص دهند تا در صورت وقوع بیماری، درمان را در اسرع وقت آغاز کنند.

دلیل غربالگری نوزادان

برای نوزادانی که مشکل سلامتی دارند، انجام آزمایش غربالگری می‌تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد. آزمایش غربالگری نوزاد با هدف شناسایی نوزادانی است که ممکن است سالم به نظر برسند؛ اما دارای یک بیماری نادر سلامتی هستند که اگر درمان نشود ممکن است آسیب جدی برای نوزاد ایجاد کند. تست غربالگری مانند آزمایش پاشنه پای نوزاد می‌تواند مشکلات سلامتی مانند زردی نوزاد آشکار کند.

بیماری‌هایی مانند زردی نوزادان یا همان یرقان خطر جدی برای سلامت نوزاد دارند و باید در اسرع وقت درمان شوند.

بنابراین، درمان زودهنگام بیماری‌ها می‌تواند سلامت نوزادان را بهبود بخشد و از ناتوانی شدید یا حتی مرگ نوزاد نیز جلوگیری کند.

غربالگری نوزادان چند مرحله است؟

غربالگری بر اساس هر نوزادی ممکن است متفاوت باشد؛ اما به طور کلی آزمایش غربالگری نوزاد شامل مراحل زیر است:

غربالگری شنوایی نوزادان

آزمایش شنوایی نوزاد بلافاصله پس از تولد نوزاد انجام می‌شود. اگر در بیمارستان زایمان کنید، ممکن است قبل از ترخیص شما و نوزادتان، این آزمایش به شما پیشنهاد شود. در غیر این صورت، این تست غربالگری توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی یا پزشک متخصص در چند هفته اول تولد نوزاد انجام می‌شود. در این آزمایش با استفاده از هدفون‌های کوچک و نرم افزار ویژه، تیم پزشکی بررسی می‌کند که کودک شما چگونه به صدا و امواج صوتی پاسخ می‌دهد.

آزمایش پاشنه پای نوزاد

آزمایش پاشنه پای نوزاد شامل گرفتن نمونه کوچکی از خون نوزاد برای بررسی بیماری‌های نادر اما خطرناک (زردی نوزاد) است. یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی از پاشنه پای نوزاد چند قطره خون را روی کارت‌های مخصوص جمع آوری می‌کند تا برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده شود. پس از غربالگری نوزادان در مراکز بهداشت نتایج این آزمایش غربالگری معمولاً زمانی که کودک شما پنج الی هفت روزه شود آماده می‌شود.

آزمایش قلب نوزاد

این آزمایش برای بررسی شرایط قلبی شناخته شده به عنوان نقص مادرزادی قلبی یا CCHD استفاده می‌شود. این آزمایش ساده یا استفاده از روشی به نام پالس اکسیمتری برای بررسی سطح اکسیژن در خون نوزاد انجام می‌شود.

برای غربالگری نوزادان نارس چه بیماری‌هایی مورد آزمایش قرار می‌گیرند؟

برای غربالگری نوزاد نارس بیماری‌های مختلفی تحت بررسی قرار می‌گیرد. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به تیروئید نوزادان اشاره کرد؛ این بیماری باعث کاهش سطح هورمون‌های تیروئید نوزاد و در نتیجه آن عقب ماندگی ذهنی و جسمی نوزاد می‌شود.

فنیل‌کتونوری یکی دیگر از بیماری‌هایی است که در غربالگری نوزاد مورد آزمایش قرار می‌گیرد. فنیل آلانین یکی از اسید آمینه‌های مهم و ضروری بدن است. نقص ژنتیکی آنزیم‌هایی که باعث مصرف فنیل آلانین در چرخه سوخت و ساز بدن می‌شوند، باعث افزایش سطح آن در بدن و ظهور آن در ادرار می‌گردد. در صورت درمان نشدن فنیل کتونوری، سطح بالای فنیل آلانین به بافت مغز آسیب می‌رساند و باعث عقب‌ماندگی ذهنی نوزاد می‌شود. تشخیص زودهنگام و درمان آن با رژیم‌های غذایی خاص سبب رشد طبیعی کودک می‌شود.

افزایش گالاکتوز یا همان گالاکتوزمی، کودکان مبتلا به این بیماری به دلیل نقص ژنتیکی در تولید برخی آنزیم‌ها قادر به استفاده از قند موجود در شیر نخواهند بود؛ بنابراین گالاکتوز خون نوزاد بالا می‌رود و ممکن است باعث بروز آب مروارید و آسیب به کبد و مغز نوزاد شود. از نشانه‌های افزایش گالاکتوز در بدن می‌توان به استفراغ طولانی اشاره کرد که باعث عوارض جبران ناپذیری می‌شود.

همچنین یک مورد مهم دیگر در آزمایش غربالگری نوزاد بررسی کمبود آنزیم G۶PD بوده که به دنبال آن بیماری فاویسم به همراه دارد. در این بیماری یکی از آنزیم‌های گلبول قرمز خون کاهش پیدا می‌کند که می‌تواند باعث بروز بیماری‌های دیگری از جمله یرقان یا همان زردی نوزاد شود.

زردی در بین نوزادان تازه متولد شده بسیار شایع است به همین دلیل باید تست‌ها و آزمایش‌های لازم برای این بیماری انجام شود. زمانی که درجه زردی نوزاد افزایش پیدا می‌کند باید درمان این بیماری فوراً آغاز شود تا نوزاد از عوارض و خطرات احتمالی آن دور بماند.

بهترین زمان غربالگری نوزاد چه وقتی است؟

همان‌طور که اشاره کردیم بلافاصله پس از تولد نوزاد بهترین زمان غربالگری است؛ نوزادان ۷۲ ساعت پس از تولد الی ۵ روز اول زندگی خود بهتر است غربالگری شوند.

نتایج غربالگری نوزادان از نظر کم شنوایی و بیماری قلبی به محض انجام آزمایش در دسترس است.

نتایج آزمایش خون معمولاً در پنج روزگی تا روز هفتم پس از تولد نوزاد آماده می‌شود. در صورت مثبت بودن آزمایش‌های غربالگری به والدین نوزاد اطلاع داده می‌شود.

مثبت بودن تست غربالگری نوزاد به این معنی نیست که کودک قطعاً دارای شرایط وخیم پزشکی است. پزشکان برای تأیید یا رد تشخیص بیماری‌های نوزاد آزمایش‌های بیشتری را تجویز می‌کنند.

اگر بیماری خاصی برای نوزاد تشخیص داده شود، پزشکان ممکن است برای نوزاد با توجه به وضعیت او روش درمانی تجویز کند.

زمانی که نوزاد بیمار می‌شود، باید درمان آن به سرعت شروع شود. درمان نوزاد ممکن است شامل رژیم غذایی، مصرف داروهای خاص یا استفاده از دستگاه‌های درمانی؛ مانند دستگاه فتوتراپی شود.

استفاده از دستگاه فتوتراپی (نوردرمانی) زمانی صورت می‌گیرد که نوزاد مبتلا به بیماری یرقان شده باشد؛ زیرا این روش سریع‌ترین راه درمان زردی نوزاد است. زمانی که بیلی روبین خون نوزاد از حد معمول فراتر می‌شود، دستگاه زردی با تابش امواج و نورهای خاص، سبب تجزیه و دفع بیلی روبین خون نوزاد می‌شود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6090064

دیگر خبرها

  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • مد جدیدی به نام طالع بینی؛ با متولدین این ماه وارد رابطه نشوید!
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی