Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مهدی هدایت‌نیا دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی گفت: قیمت شیرخام  ۶۴۰۰ تومان افزایش داشته است، قیمت سایر محصولات لبنی‌ حدود ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده و این موضوع منجر به کاهش مصرف لبنیات توسط مردم شده است. چنانکه سرانه مصرف لبنیات در جهان ۱۱۰ کیلوگرم و در ایران به ۶۰ کیلوگرم رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: وزارت جهاد کشاورزی در تاریخ ۱۶ تیرماه امسال با افزایش قیمت شیرخام اعلام کرد، هر کارخانه‌ تولید شیرخشک که شیر خام را با قیمت ۶۴۰۰ تومان خریداری کند از عوارض ۱۶ هزار تومانی به ازای هر کیلو صادرات شیرخشک معاف خواهد شد. همچنین کارخانه‌ها می‌توانند چربی مازاد را بدون پرداخت عوارض صادر کنند.

هدایت نیا گفت: بر همین اساس وزارت جهاد کشاورزی ضوابطی را برای صادرات شیرخشک اعلام نمود. برای هر کیلو شیرخشک ۱۰ کیلوگرم شیر خام استفاده می‌شود بنابراین با افزایش حدود ۲۰۰۰ تومانی قیمت شیر خام کارخانه‌دار برای هر کیلو شیرخشک ۲۰ هزار تومان اضافه‌تر پرداخت می‌کرد و این رقم نسبت به پرداخت عوارض صادرات زیانی آشکار محسوب می‌شد.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی گفت: البته برخی از کارخانه‌های تولید شیرخشک به علت وضعیت نامناسب اقتصادی شروع به تولید کردند و همین موضوع باعث افزایش قیمت شیر خام شد. همچنین باوجود افزایش قیمت شیر، قیمت سایر محصولات لبنی افزایش پیدا نکرد و به کارخانه‌های تولید محصولات لبنی اعلام شد، تا ابلاغیه‌ای درباره افزایش قیمت صادر نشده نباید قیمت محصولات خود را افزایش دهند.

 بیشتر بخوانید

چرا این روزها مردم لبنیات سنتی می خرند تا صنعتی؟

هدایت نیا گفت: همین‌ موضوع باعث به‌وجود آمدن مشکلاتی برای کارخانه‌های استان شد و برخی واحدها جریمه شدند زیرا باوجود خرید شیر خام با قیمت ۶۴۰۰ تومان ملزم بودند محصولات خود را با قیمت قبلی (آذر ماه سال گذشته) بفروشند. به همین دلیل شیر زیادی جذب نشد و قیمت شیر خام از ۶۴۰۰ تومان بالاتر نرفت.

او گفت: در مرحله اول دستور آزادی‌سازی ۳۰۰۰ تن صادرات شیر خشک اعلام شد. طبق این دستور حدود ۲۷۰۰ تن شیرخشک با تعهد کارخانه‌های تولیدکننده از گمرک کشور صادر شد که بیشتر مربوط به کارخانه‌های اصفهان بود. همچنین طبق ‌مصوبه‌ای اعلام شد که‌ هر تولیدکننده شیرخشک به منظور خارج کردن محصولات خود از گمرک دوماه فرصت دارد.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی گفت: در مرحله دوم که قرار بود صادرات شیرخشک از سایر استان‌ها صورت گیرد، بار دیگر صادرات ۳۰۰۰ تن شیرخشک اعلام شد اما به دلیل نگرانی‌هایی درباره افزایش قیمت شیرخشک جلوی این صادرات گرفته شد.

هدایت‌نیا گفت: به‌ همین دلیل همکاران ما در خراسان رضوی موفق به صادرات شیرخشک نشدند. البته طبق آماری که از سوی سازمان امور دام استان به دست ما رسیده، حدود ۵ کارخانه در خراسان رضوی آمادگی خود را برای تولید شیرخشک به منظور صادرات اعلام کرده‌اند و کیفیت شیرخشک آن‌ها تایید شده و درخواست‌ آن‌ها در دست بررسی است.

حدود ۸۰۰۰ تن چربی مازاد در کارخانه‌های استان دپو شده است

او گفت: مصوبه جدید وزارت جهاد کشاورزی مغایرتی با تصمیمات قبلی این وزارتخانه دارد. طبق تعرفه‌های جدید، عوارض صادرات هر کیلو شیرخشک ۱۰ هزار تومان، کره ۱۵ هزار تومان، خامه ۶۰۰۰ تومان و روغن ۲۰ هزار تومان اعلام شده است. در صورتی‌که تا پیش از این صادرات خامه به صورت آزاد و بدون دریافت عوارض و ممنوعیت انجام می‌شد. هم اکنون حدود ۸۰۰۰ تن چربی مازاد در کارخانه های استان دپو شده و تکلیف صادرات آن مامعلوم است.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی گفت: بعید است که قیمت شیرخشک افزایش پیدا کند. زیرا تولیدکننده باید علاوه بر پرداخت ۱۰ هزار تومان عوارض گمرک، حدود ۶۰۰۰ تومان نیز ارز نیمایی پرداخت کند و دیگر تمایلی برای صادرات ندارد.

هدایت‌نیا گفت: هم اکنون قیمت شیرخشک در بازار داخلی ۶۰ هزار تومان است که در صورت صادرات نهایتا به مبلغ ۷۷ هزار تومان ‌خواهد رسید و این موضوع توجیه اقتصادی نداشته و مشکلی را از تولیدکننده حل نخواهد کرد.

او گفت: با افزایش قیمت شیرخام به ۶۴۰۰ تومان، قیمت سایر محصولات لبنی‌ نیز حدود ۶۰ درصد افزایش پیدا کرد و این موضوع منجر به کاهش مصرف لبنیات توسط مردم شده است. همچنین سرانه مصرف لبنیات در جهان ۱۱۰ کیلوگرم و در ایران به ۶۰ کیلوگرم رسیده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام//ف.ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیمت لبنیات لبنیات سنتی افزایش قیمت شیر صادرات شیرخشک محصولات لبنی افزایش پیدا مصرف لبنیات صادرات شیر کارخانه ها ۶۴۰۰ تومان هزار تومان اعلام شد شیر خام او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۱۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده

بهره‌وری انرژی برای آینده‌ای پایدار حیاتی است، با این حال افزایش بیش‌ازحد استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر بدون وجود زیرساخت‌های کارآمد و مدیریت مصرف، جهان را با مشکلات بسیار مواجه می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اتلاف انرژی یک مشکل بزرگ است و حدود سه‌چهارم انرژی جهانی به دلیل سیستم‌ها یا زیرساخت‌های ناکارآمد و رفتارهای مصرف نادرست هدر می‌رود. بهره‌وری انرژی اغلب به نفع افزایش ظرفیت انرژی تجدیدپذیر نادیده گرفته می‌شود، حال آن‌که بهبود آن و کاهش اتلاف انرژی می‌تواند انتشار کربن را پایین آورد، در هزینه‌ها صرفه‌جویی کند و بار تولید انرژی سبز را کاهش دهد. از آنجا که دولت‌ها بر توسعه ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر خود تمرکز می‌کنند، بسیاری از آن‌ها یک عنصر حیاتی برای تقویت امنیت انرژی پاک یعنی مدیریت زباله‌های انرژی را نادیده می‌گیرند.

دردسرهای افزایش اتکا به انرژی‌های تجدیدپذیر

کشورها در سراسر جهان باید سیستم‌های موجود خود را اصلاح کنند تا اطمینان حاصل شود که انرژی در حمل‌ونقل و استفاده از بین نمی‌رود و شبکه‌های برق آماده پذیرایی از پروژه‌های انرژی پاک جدید می‌شوند که انتظار می‌رود طی دهه‌های آینده ارائه شوند.

این توسعه نیازمند تمرکز بیشتر بر کاهش اتلاف انرژی به جای افزایش ظرفیت انرژی تجدیدپذیر است، زیرا جایگزینی انرژی‌های فسیلی با انرژی‌های تجدیدپذیر بدون توجه به کارآمدی و کاهش مصرف در عمل بی‌فایده خواهد بود. یکی از موارد مشکل‌ساز در این زمینه برای اروپا، عرضه بیش از حد پنل‌های خورشیدی از چین به‌دنبال افزایش اهداف ظرفیت انرژی خورشیدی خود توسط دولت‌ها است.

چین در تولید مقادیر زیادی پنل با هزینه کم بسیار موفق بوده است. این امر به تولید بسیار کمتر پنل‌های خورشیدی در مناطق گران‌تر مانند اروپا و اتکای بیشتر به چین برای تهیه پنل‌های خورشیدی در سراسر جهان منجر شده و رقابت تولیدکنندگان داخلی را با مشکل مواجه کرده است. به این ترتیب دولت‌ها به فکر وضع تعرفه‌هایی بر صادرات انرژی‌های تجدیدپذیر چین هستند که به زودی به ایالات متحده نیز راه پیدا خواهد کرد.

انتظار می‌رود چین مقادیر زیادی پنل‌های خورشیدی را به کشورهای سراسر جهان بفروشد و به آن‌ها امکان توسعه پروژه‌های انرژی خورشیدی کم‌هزینه را بدهد. این امر نشان‌دهنده پیشرفت چشمگیر در فناوری انرژی خورشیدی است، با این حال می‌تواند منجر به اتکای بیش از حد به افزایش ظرفیت به جای بهبود کارایی در تمام منابع انرژی و کاهش مصرف انرژی شود.

بهره‌وری انرژی از لحاظ تاریخی بیشترین سهم را در کاهش گازهای گلخانه‌ای به ارمغان آورده است. معرفی مجدد آن برای عصر انرژی‌های تجدیدپذیر و دستیابی به اهداف کربن‌صفر خالص تا سال ۲۰۵۰، بشر را قادر می‌سازد تا به این روند ادامه دهد.

برخورداری از شانس مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی و پای‌بندی به توافق‌نامه پاریس در سال ۲۰۱۵ برای رسیدن به هدف کربن‌صفر خالص و حفظ گرمایش جهانی به زیر ۱.۵ درجه سانتی‌گراد، نیازمند بهره‌وری انرژی است. بهره‌وری انرژی می‌تواند یک‌سوم صرفه‌جویی کربن مورد نیاز را تا رسیدن به کربن‌صفر خالص تأمین کند و با برق‌رسانی هرچه بیشتر سیستم انرژی خود، ایجاد انعطاف‌پذیری در عرضه، تقاضا و ذخیره‌سازی انرژی و استفاده مجدد از گرمای اتلاف‌شده، کارایی انرژی را افزایش می‌دهد.

بهره‌وری انرژی در اروپا

مهندسی سیستم انرژی آینده نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا و بریتانیا ممکن است بتوانند با به حداکثر رساندن پتانسیل تقاضا، هزینه‌های اجتماعی سالانه ۱۱.۲ میلیارد دلاری را تا سال ۲۰۳۰ و ۱۶.۶ میلیارد دلاری را تا سال ۲۰۵۰ کاهش دهند. این انعطاف‌پذیری به این مناطق کمک می‌کند تا انتشار گاز کربن‌دی‌اکسید خود را تا حدود ۴۰ میلیون تن کاهش دهند و تولید برق از گاز طبیعی را به میزان ۱۰۶ تراوات ساعت یا حدود یک‌پنجم مصرف گاز طبیعی اتحادیه اروپا برای تولید برق نسبت به سال ۲۰۲۲ کاهش دهد. انتقال از سوخت‌های فسیلی به یک سیستم کاملاً الکتریکی می‌تواند تا ۴۰ درصد از مصرف انرژی نهایی را کاهش دهد.

بهره‌وری انرژی در فناوری‌های نوظهور

اطمینان از بهره‌وری انرژی در فناوری‌های نوظهور نیز بسیار مهم است. بازار هیدروژن با سرعتی بالا در حال رشد است، زیرا دولت‌ها و شرکت‌ها در سراسر جهان به دنبال جایگزین‌های سوخت پاک‌تر برای نیرو دادن به صنایعی مانند تولید و هوانوردی هستند. تبدیل انرژی تجدیدپذیر به هیدروژن از طریق الکترولیز به مقادیر زیادی انرژی نیاز دارد که بسیاری معتقدند بهتر است به‌طور مستقیم به‌عنوان برق مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین جهان باید فناوری‌های الکترولیز با راندمان بالا را برای بهبود فرآیند تبدیل و تمرکز بر کاهش تقاضا برای هیدروژن توسعه دهد. به این ترتیب یکپارچه‌سازی استراتژیک بخش‌هایی که گرمای اضافی را برای کاهش تقاضای انرژی و افزایش کارایی به کار می‌برند، ممکن و ضروری است.

تا پایان دهه تا ۵۳ درصد از انرژی ورودی جهانی به‌عنوان گرمای اضافی هدر می‌رود، اما این گرما می‌تواند برای تأمین انرژی ماشین‌آلات و همچنین گرمایش ساختمان‌ها و آب استفاده می‌شود.

سیستم‌های انرژی موجود در سطح جهانی بسیار ناکارآمد هستند و تقاضای انرژی در جهان همچنان در حال افزایش است. بنابراین، دولت‌ها در تلاش هستند تا به سرعت منابع انرژی موجود را با انرژی‌های تجدیدپذیر جایگزین کنند تا از تلاش‌های کربن‌زدایی حمایت کنند. در این میان برای کاهش ناکارآمدی‌ها و مهار مصرف غیرضروری انرژی، کار چندانی انجام نمی‌شود. بهبود بهره‌وری انرژی و کاهش استفاده بیش از حد به کاهش انتشار کربن و همچنین کاهش بار دولت‌هایی که به دنبال افزایش تولید انرژی سبز با سرعتی ناپایدار هستند، کمک می‌کند.

کد خبر 748687

دیگر خبرها

  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • ماهانه ۶ هزارتن شیرخشک در کشور مصرف می‌شود
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال