Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کنسرسیوم صادراتی ایران و اوراسیا با بیان اینکه از مهر ماه ۱۴۰۱ عوارض گمرکی صادرات محصولات ایرانی به این اتحادیه برداشته می‌شود گفت: با توجه به قیمت رقابتی و استاندارد بودن، محصولات کشاورزی فرآوری شده و مواد غذایی بیشترین قابلیت صادرات را دارند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، امیرعباس افشار امین مدیر اجرایی مرکز کنسرسیوم صادراتی ایران و اوراسیا امروز در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: براساس قراردادهای تجاری ایران با اتحادیه اوراسیا مقرر شده که از مهرماه 1401 کالاهای ایرانی بدون پرداخت حقوق گمرکی به کشورهای این منطقه صادر شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کالاهای صادراتی البته باید استانداردهای مورد نیاز این اتحادیه را رعایت کنند به همین منظور حتی دفاتری نیز در مسکو و ایروان ایجاد شده است تا به صادرات کالاهای ایرانی کمک کند.

مدیر اجرایی مرکز کنسرسیوم صادراتی ایران و اوراسیا ادامه داد: براساس تفاهم صورت گرفته حتی مفاد اولیه مورد نیاز تولید کالاهای صادراتی به این منطقه تامین می شود تا بتوان کالایی رقابتی را به این کشورها صادر کرد.

افشار امین در پاسخ به سوال خبرنگاران خبرگزاری تسنیم، تصریح کرد: انواع محصولات فراوری شده غذایی مانند انواع خشکبار فراوری شد و خرما ماکارونی انواع شیرینی و شکلات و کنسرو قابلیت صادراتی بالایی برای ارسال به این کشورها دارند.

وی افزود: مواد غذایی فراوری کشور ما استانداردهای مورد نیاز برای صادرات به اتحادیه اوراسیا را پاس می کند همچنین قابلیت هایی در زمینه صادرات محصولاتی مانند شیرالات و پارچه داریم.

مدیر اجرایی مرکز کنسرسیوم صادراتی ایران و اوراسیا اظهار داشت: با توجه به تفاوت قیمتی که به ویژه در بخش مواد غذایی و در مرحله بعد پارچه و شیرالات داریم می توانیم بخش مناسبی را از این بازارها در اختیار خود قرار دهیم.

افشار امین با اشاره به استانداردهای صادرات محصولات کشاورزی خام، گفت: متاسفانه در این بخش بسیاری از محصولات کشاورزی ما به صورت خام قابلیت صادرات به اوراسیا را ندارند به طوری که خرمای ما استانداردهای لازم و ضدعفونی مورد نظر اتحادیه اروپا را انجام نمی دهد اما کنسرسیوم خود برای انجام صادرات وارد میدان شده و محصولات صادراتی را براساس خواست این کشورها فراوری می کند.

وی اظهار داشت: برای تسهیل صادرات به کشورهای اتحادیه اوراسیا حتی شلف های فروشگاهی را در فروگشاه های زنجیره ای این کشورها اجاره کرده ایم و مبلغ حاصل از صادرات را بعد از فروش محصول خود در این کشورها دریافت می کنیم.

مدیر اجرایی مرکز کنسرسیوم صادراتی ایران و اوراسیا ادامه داد: در حال حاضر نیز صادرات به کشورهای روسیه و ارمنستان در حال انجام است که امیدواریم از سال اینده و با برداشته شدن تعرفه های گمرکی صادرات به دیگر کشورها را نیز شاهد باشیم و میزان صادرات به دو کشور یادشده افزایش یابد.

افشار امین تاکید کرد: با برداشته شدن تعرفه های گمرکی از سال اینده براورد شده که بتوان 300 میلیون دلار صادرات در یک سال به کشورهای این منطقه داشته باشیم.

رشد 73 درصدی تجارت ایران با اوراسیا در 8 ماهه امسال

بنابراین گزارش، رامین مهمان پرست سخنگوی سابق وزارت امور خارجه و فعال در بخش دیپلماسی اقتصادی نیز در این نشست، اظهار کرد: اقدامات حمایتی مانند تسهیل قوانین صادراتی اعطای مشوقهای صادراتی تامین و واردات مواد اولیه مورد نیاز و ماشین الات از جمله مواردی هست که می تواند صادرات ما را به ویژه به کشورهای همسایه و اتحادیه اوراسیا افزایش دهد.

وی افزود: در حال حاضر وارد کننده های انحصاری کالا به شکل مافیایی در کشور وجود دارد و به اشکال مختلف چوب لای چرخ تولیدکنندگان داخلی می کنند حتی شاهدیم که در واردی نیز برای فراهم شدن امکان واردات اقدام به‌آمار سازی دارند.

این فعال بخش دیپلماسی اقتصادی ادامه داد: بازار منطقه یکی از جذاب ترین بازارهای دنیاست زیرا علاوه براینکه بکر و دارای امنیت لازم است برای کشورمان نیز مزیت های نسبی در ارتباط با هزینه حمل و نقل و قیمت تمام شده دارد.

مهمان پرست اظهار داشت: قابلیت تامین بازار 600 میلیون نفری منطقه برای کشورمان محیاست که بخش خصوصی خود با وجود تحریم ها می تواند راه های صادرات را هموار کند.

وی تاکید کرد: تحریم ها تنها تا 20 درصد می تواند مشکل و هزینه ایجاد کند و بخش خصوصی خود زمینه های صادرات این محصولات را با شرکای خارجی خود فراهم می کنند.

بنابراین گزارش تجارت کشورمان با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا در 8 ماهه سال، از لحاظ وزنی 42 درصد و از لحاظ ارزش 73 درصد رشد داشته است.

 هشت میلیون و 566هزار و 18 تن کالا به ارزش سه میلیارد و 626 میلیون و 262هزار و 452دلار کالا بین ایران و پنج عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در هشت ماه نخست امسال تبادل شد که از این میزان 6میلیون و 726 هزار و 846تن به ارزش دو میلیارد و 862میلیون و 623هزار و 303دلار از مبدا این کشورها به ایران کالا فروخته شده، که این میزان واردات نسبت به مدت مشابه 66درصد در وزن و 98درصد در ارزش بیشتر از مدت مشابه سال قبل بوده است.

 در این مدت صادرات کشورمان به اوراسیا هم یک میلیون و 839هزار و 172تن به ارزش 763میلیون و 639 هزار و 149 دلار بوده است که نسبت به هشت ماهه سال 99تغییری در وزن نداشته اما در ارزش کالای صادر شده 18 درصد رشد داشته است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزی صادرات اتحادیه اوراسیا کشاورزی صادرات اتحادیه اوراسیا اتحادیه اوراسیا افشار امین مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۴۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها

به گزارش قدس آنلاین، بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار ما همزمان و حتی شاید ساعتی پیش از باز شدن در سالن‌های هفده‌گانه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به عنوان بزرگ‌ترین و شاخص‌ترین رویداد تجاری برای معرفی توانمندی‌های صادراتی کشورمان به بازارهای جهانی، خیل عظیم بازدیدکنندگان ایرانی و خارجی در محوطه نمایشگاه و ورودی‌ها خودنمایی می‌کند؛ بازدیدکنندگانی که طبعاً به واسطه ترکیب چهره و رنگ پوست، لباس‌های ملی و محلی و یا کت و شلوارهای رسمی به آسانی امکان تشخیص «خارجی بودن» یا «هموطن بودن» را به بیننده می‌دهند.

تحریم، حریف توان و اراده ایرانی نیست
ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران که از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ برقرار است، خوشبختانه با استقبال چشمگیر استان‌ها و شرکت‌های داخلی و خارجی همراه بوده به طوری که فعالان حوزه‌های صنعت ساختمان و خدمات فنی، مهندسی و پتروشیمی، صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، فرش و صنایع ‌دستی و گردشگری، صنعت دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی در آن حضور به هم رسانده‌اند تا ضمن معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های تولیدی و صادراتی خود عرصه تجارت خارجی کشور و بازارهای هدف برای محصولات وطنی را چابک‌تر، هموارتر و شفاف‌تر کنند.
در این گردهمایی بزرگ اقتصادی و تجاری  ۲هزار و ۵۰۰ تاجر از ۱۰۰ کشور و ۸۰۰ شرکت برتر صادراتی داخلی حضور دارند.از سویی با توجه به حضور پررنگ استان‌ها به نظر می‌رسد رویداد بزرگ برای صاحبان صنعت و تولید در اقصی نقاط کشور به قدری انگیزه‌بخش بوده که غرفه‌هایی برای خود تدارک دیده‌اند تا از نزدیک هر آنچه در چنته دارند را برای معرفی به جامعه هدف ارائه کنند و به خوبی اثبات کنند میله‌های سخت و بلند تحریم هیچ گاه محکم‌تر و برافراشته‌تر از پرچم اراده صنعتگران و صادرکنندگان ایرانی و قوی‌تر از اراده دیپلماسی اقتصادی کشورمان برای توسعه ظرفیت‌ها و روابط اقتصادی با کشورهای همسایه، منطقه و بازارهای جهانی نیست.

حضور پرتعداد میهمانان خارجی در محوطه بیرونی سالن‌ها و همچنین غرفه‌های نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به خوبی مؤید این واقعیت است که فرصت پنج‌روزه برگزاری این گردهمایی، علاوه بر معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی اقتصادی و تجاری کشور، امکان دستیابی بیش از پیش به ذائقه طرف‌های تجاری، آشنا شدن شرکت‌های ایرانی با توان و ظرفیت اقتصادی و تجاری میهمانانشان و بازاریابی به صورت رودررو و بی‌واسطه فراهم آمده است.

هدف گذاری یک میلیارد دلاری
بر اساس اظهارات مجریان نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران حدود ۶۰درصد از تاجران حاضر در نمایشگاه سال گذشته برای نخستین بار به ایران سفر کرده بودند و پس از بازدید از نمایشگاه پنجم و آشنایی با توان و ظرفیت‌های تجاری شرکت‌های ایرانی، امسال حضور پررنگ‌تر و پرتعدادتری در نمایشگاه داشته‌اند.

ارقام منتشر شده از دستاوردهای نمایشگاه سال گذشته ایران اکسپو نشان می‌دهد در نتیجه قراردادهای منعقد شده میان طرف‌های ایرانی و خارجی بیش از یک میلیارد دلار صادرات محقق شده و بر این اساس انتظار می‌رود امسال رقم صادرات حاصل از این گردهمایی فراتر از رقم یک میلیارد دلار باشد.

نمایشگاه ششم ایران اکسپو ۲۰۲۴ در شرایطی بستری هموار برای متنوع‌تر شدن کالاها و گروه‌های کالایی صادراتی و افزایش آمار مقاصد و بازارهای صادراتی ایران فراهم آورده که همزمان با این رویداد شاخص تجاری، برنامه‌هایی برای بازدید از کارخانه‌های بزرگ، شهرک‌های صنعتی و دانش‌بنیان‌ها هم پیش‌بینی شده و قرار است در این فرصت پنج‌روزه ۳هزار و ۵۰۰جلسه بی‌توبی (Business-to-Business) نیز برای فروش محصولات و خدمات بین شرکت‌ها برگزار شود.

فرزانه غلامی

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • استقبال کم‌سابقه سرمایه‌گذران ۱۰۳کشور از ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • افزایش ظرفیت صادراتی خراسان شمالی دستاورد نمایشگاه اکسپو است
  • واکنش همتی به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران/ دنبال اصلاح شیوه حکمرانی باشید
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان