Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سید شمس الدین حسینی رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس و مهدی نیازی معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزیر صمت امشب با حضور در برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری به بررسی مشکلات واحد‌های تولیدی پرداختند.

سید مهدی نیازی معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزیر صمت با اشاره به تسهیلات سرمایه ثابت و سرمایه در گردش گفت: تامین مالی به صورت ناقص در سیستم بانکی صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عموماً بانک‌ها در تامین مالی سرمایه در گردش با چالش مواجه هستند.

وی با اشاره به اینکه عموما تامین مالی سرمایه در گردش بنگاه‌ها ناقص اتفاق می‌افتد افزود: طرح ممکن است توجیه فنی نداشته باشد، ما نمی‌توانیم بگوییم که همه طرح‌ها توجیه اقتصادی فنی دارد.

نیازی با اشاره به اینکه تامین مالی سرمایه در گردش ناقص است بنابراین تولید به نقطه سربه‌سر نمی‌رسد و واحد دچار مشکل می‌شود ادامه داد: ممکن است نوع مدیریت و نوع کالا‌هایی که انتخاب می‌شود مسائلی را در قیمت تمام شده و رقابت پذیری ایجاد کند.

معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزیر صمت با اشاره به اینکه اگر بنگاه‌ها زودتر به صاحب اصلی شان برنگردند با توجه به شرایطی که در بانک تعیین می‌شود عملاً ممکن است به چرخه تولید باز نگردند خاطرنشان کرد: قانونگذار به درستی ستادی را تشکیل داده است تا به صورت موردی تمام آنچه را که ایجاد می‌شود، بررسی کند. اگر واقعاً شرایط استمرار تولید برای واحد تولیدی وجود دارد و دچار بدهی معوق شده می‌تواند بدهی را از حالت معوق خارج کند.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد موضوعاتی که بنگاه‌ها با آن درگیر هستند به تامین مالی برمی‌گردد عنوان کرد: در زمانی که ثبات اقتصادی داریم دچار این عوارض نمی شویم، اگر تحلیل را به شیوه اقتصاد کلان انجام دهیم در دوره‌هایی که نوسان اقتصادی داریم این چالش‌ها بیشتر بروز پیدا می‌کند و یک عارضه بیرونی به صورت عمومی تحلیل می‌شود.

نیازی با اشاره به اینکه نقدینگی خواهی در حال افزایش است گفت: برای کالایی که امسال تولید می‌شود ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته منابع بیشتری باید پرداخت شود، اگر بنگاهی نیاز ارزی بیشتری داشته باشد این ۵۰ درصد بیشتر می شود.

راهکارهایی مانند نظام اعتبارسنجی را برای اعطای تسهیلات دنبال می کنیم

معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزیر صمت با اشاره به نرخ سود تسهیلات بانکی افزود: بازپرداخت تسهیلات ۸ میلیاردی، ۳۸ میلیارد می شود و بنگاه در بازپرداخت دچار مشکل می‌شود. لذا راهکارهایی مانند نظام اعتبارسنجی و اهلیت سنجی را با دوستان بانک مرکزی دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه تعامل بسیار گسترده ای میان نظام بانکی و بانک مرکزی شکل گرفته است ادامه داد: بانک مرکزی دستورالعمل شیوه تامین مالی را هفته گذشته ابلاغ کرده است لذا با هفت بانک تعاملاتمان را شروع و تفاهماتی را منعقد کردیم که انشاالله عملیاتی و نهایی می‌شود.

نیازی با اشاره به اینکه تسهیلات بر اساس نظام فاکتوری پرداخت می‌شود گفت: اگر روش تامین مالی اتفاق می‌افتاد انحراف نقدینگی به بخش تولید کاهش پیدا می‌کرد.

در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واحدهای تولیدی تامین مالی سرمایه در گردش تامین مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۵۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است

​مدیرعامل بانک صادرات ایران همزمان با آغاز عملیاتی شدن برات الکترونیک این بانک به عنوان نخستین برات الکترونیک شبکه بانکی کشور، برای تامین مالی غیرنقدی بخش تولید از طریق ابزارهای نوین زنجیره تأمین اعلام آمادگی کرد. - اخبار بازار -

محسن سیفی در حاشیه رونمایی از نخستین برات الکترونیک کشور توسط این بانک که با حضور سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، مدیران ارشد این وزارت خانه، معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی، خزانه‌دار کل کشور، نمایندگان قوه قضائیه، مدیران عامل بانک‌ها، مدیران ارشد بانک صادرات ایران و اصحاب رسانه در محل تالار جهاد اقتصادی ساختمان وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، با تشریح قابلیت‌های نوین بانک صادرات ایران در زمینه تکمیل بسته تامین مالی غیر نقدی، برای حمایت از بخش‌های مختلف تولیدی اعلام آمادگی کرد.

او با بیان اینکه خوشحالیم که امروز در بانک صادرات ایران موفق شدیم به عنوان اولین بانک بسته اسناد تجاری را تکمیل و از آنها  در جهت تامین مالی زنجیره تأمین در بخش تولید استفاده کنیم، افزود: در سال‌هایی که تأمین مالی نقدی در نظام بانکی کشور اشباع شده  و در عین حال بانک‌ها موظف به تأمین مالی بخش‌های مختلف تولیدی هستند، بانک صادرات ایران با استفاده از ابزارهای مختلف تامین مالی غیر نقدی از تولید حمایت خواهد کرد و برات الکترونیک سهم مهمی از این ماموریت را بر عهده خواهد داشت.

 او افزود: امروز برات الکترونیک بانک صادرات ایران در کنار چک الکترونیک (چکنو) و در کنار سفته الکترونیک و همچنین سامانه توثیق الکترونیک دارایی (ست)، بسته کاملی برای تامین مالی زنجیره تولید فراهم کرده است.

 سیفی از عبور تعداد چکنوهای صادره از مرز 4 میلیون برگه و صدور بیش از 90 هزار برگ سفته الکترونیک  در بانک صادرات ایران خبر داد و افزود: با عملیاتی شدن برات الکترونیک  که حداقل سررسید آن یک ماه و حداکثر 12 ماه است، زنجیره کاملی از ابزارهای تامین مالی غیر نقدی در بانک صادرات ایران فراهم آمده که در خدمت شبکه تولید کشور قرار خواهد گرفت.

بانک صادرات ایران پیشرو در عملیاتی کردن برات الکترونیک سپامی

نخستین برات الکترونیک سپامی توسط بانک صادرات ایران با هدف ارائه خدمت نوین، تسهیل و تسریع در عرصه پرداخت غیرحضوری پول صادر و این ابزار نوین در اختیار فعالان اقتصادی و تولید قرار گرفت.

این محصول خدمت نوین بانک صادرات ایران برای تامین مالی زنجیره تامین واحد‌های تولیدی است و علاوه بر چکنو، خدمت دیگری برای مشتریان بانک به ویژه بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی به حساب می‌آید.

بانک صادرات ایران به عنوان نخستین بانک کشور با هماهنگی بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی با عملیاتی کردن پروژه برات الکترونیک، خدمت نوین دیگری را برای تسریع در پرداخت‌های آنی در نظام بانکی کشور ارائه کرد و در نخستین اقدام پس از دریافت کد سپام از بانک مرکزی و ارسال  درخواست صدور برات به وزارت امور اقتصادی و دارایی، نخستین برات الکترونیک سپامی نظام بانکی کشور با داشتن شناسه خزانه‌داری کل کشور و شناسه سپام بانک مرکزی با امضای بانک صادرات ایران به عنوان برات‌گیر صادر شد. 

بانک صادرات ایران پس از عملیاتی کردن نخستین چک امن الکترونیک با عنوان «چکنو»، در صدور و استفاده از برات الکترونیک نیز  در کشور پیشرو است.

بدین ترتیب واحدهای تولیدی، بنگاه‌های اقتصادی، شبکه فروش و تامین ‌کنندگان می‌توانند با رونمایی این محصول توسط مراجع سیاستگذار، از این خدمت در بانک صادرات ایران استفاده کنند. 

برات الکترونیک به عنوان یکی از ابزارهای تامین مالی زنجیره تامین و بر اساس دستورالعمل ارائه خدمات تامین مالی زنجیره تامین توسط مؤسسات اعتباری طراحی شده و شیوه‌نامه اجرایی آن پس از تصویب در کمیسیون اعتباری به تایید هیئت‌عامل بانک مرکزی رسیده است. این سند تجاری الکترونیکی دارای کلیه ویژگی‌های ذکر شده در ماده 223 قانون تجارت و قانون تجارت الکترونیک است.

برات الکترونیک غیر کاغذی، با سررسید حداقل یک ماه و حداکثر یک سال با درخواست برات‌دهنده (بنگاه خریدار) در وجه یا به حواله‌کرد دارنده برات (بنگاه فروشنده) از طریق سامانه برات صادر و شناسه یکتای آن در سامانه سپام ثبت می‌شود و بانک بر اساس اعتبار برات‌دهنده (بنگاه خریدار) نسبت به قبول برات الکترونیک و تادیه کل مبلغ آن در سررسید اقدام خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • برات الکترونیکی رونمایی شد | جزئیات و اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • خاندوزی: جعبه ابزار تامین مالی برای تحقق جهش تولید آماده شد
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • راه ‌اندازی برات الکترونیک برای تامین مالی تولید