Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ابعاد وجودی، شخصیتی، علمی و معنوی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ، تاکید کرد: بزرگداشت وپرداختن به مکتب سردار دلها نباید منتهی به یک روز و یک هفته شود بلکه باید بااستفاده و بکارگیری همه ظرفیت های فرهنگی، هنری و رسانه ای در جهت معرفی و تبیین ابعاد مختلف شخصیت این شهید والا مقام تلاش کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران آنلاین ،محمدمهدی اسماعیلی در همایش علمی و پژوهشی مکتب حاج قاسم؛ دانشگاه و رسانه که در واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد با بیان اینکه کنترل ویروس کرونا باعث آغاز فعالیت دوباره برنامه های فرهنگی و مذهبی شد، خاطرنشان کرد: سال گذشته که نخستین سالگرد عروج ملکوتی شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی را داشتیم به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا امکان تجلیل و بزرگداشت و برگزاری برنامه های مختلف و متنوع در شأن شخصیت این شهید والا مقام مسیر نشد اما بحمدالله امسال با توجه به اقدامات خوبی که توسط دولت مردمی صورت گرفت ، فضا و شرایط به گونه ای رقم خورده که بتوان برگزاری اجتماعات فرهنگی، هنری، مذهبی و ... را در بخش گسترده و وسیعی در سراسر کشوربرگزار و از این طریق بتوانیم نسبت به سردار سلیمانی ادای دین نمائیم.

اسماعیلی در ادامه سخنان خود با تاکید براین نکته که در حوزه های مختلف به شخصیت های جامع و الهام بخش نیاز داریم و هویت در کشورها حول و حوش برخی از نمادها شکل می گیرد، اظهار داشت: زمانیکه در باره مکتب انقلاب اسلامی ایران  و این پدیده بی نظیر در این دوره معاصر صحبت می شود نمی توان از شخصیت امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر این انقلاب گذشت چرا که همه اینها به هم گره خورده است.
وی ادامه داد: همچنین درباره مکتب رها بخش که سخن می گوئیم نمی توانیم  شخصیت پیامبر(ص) را جدا از این مهم فرض کنیم، همچنین زمانیکه از حادثه کربلا صحبت می شود نمی توان آن را بدون نام امام حسین(ع) بیان کرد.  

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این نکته که انقلاب اسلامی در سه دهه اخیر و در دوره زعامت رهبر معظم انقلاب اسلامی به استراتژی نوین در موضوع الهام بخشی در منطقه رسیده است، اظهار داشت: پس از سه دهه که این موضوع را ارزیابی می کنیم، جمهوری اسلامی ایران یک راهبرد روشن را توسط رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مدیریت کردند و بدین منظور در منطقه غرب آسیا تحول مهمی شکل گرفت.

اسماعیلی ادامه داد: تحول مهم این است که امروز منطقه درگیر پیام ایستادگی، مقابله با ظلم، مقاومت و پایداری در برابر ستم و بیان معارف اسلام است.همچنین منطقه به یک ساختار روشن رسید و وقتی از آن سخن به میان می آوریم، نامش را مکتب مقاومت می گذاریم.
وی افزود: مکتب مقاومت در سه دهه اخیر به شخصیت محوری یعنی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گره خورده و نماد این راهبرد موفق، انقلاب اسلامی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: کنشگری و حضور این شخصیت نه تنها محدود به حضور نظامی، دفاعی و امنیتی او نشد بلکه جلوه های جدید از ایشان را نمایان کرد و هر چه زمان جلوتر رفت، درخشش بیشتری گرفت.

به گفته وی، بنای نیروهای انقلاب اسلامی مانند نیروی قدس بر شهرت نیست چراکه  از این امر به دلیل اقتضائات شغلی و موقعیت های مکانی گریزان هستند.

اسماعیلی تاکید کرد: شخصیت سرداردلها شهید والا مقام حاج قاسم سلیمانی به دلیل ابعاد مختلفی که پیدا کرد، رهبر معظم انقلاب اسلامی با افتخار به این شخصیت، عنوان مکتب را اطلاق کردند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: چه اتفاقی افتاد، حاج قاسمی که نماد مکتب مقاومت بود به درجه ای از درخشش و تاثیرگذاری در حوزه های مختلف رسید که در زمان شهادت و عروج ملکوتی، او عنوان مکتب توسط رهبر فرزانه به نام او شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود همچنین درباره ابعاد فرهنگی، هنری و رسانه ای شخصیت سردار شهید سلیمانی با طرح این سوال که آیا حاج قاسم فقط یک تئوریسین در این حوزه ها بود؟، تصریح کرد: پاسخ به طور طبیعی منفی است. چرا که سرداردلها حاج قاسم سلیمانی دارای شخصیتی معنوی، نظامی، دفاعی، امنیتی و اخلاقی بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در حوزه فرهنگی و هنری به دنبال اجرای منش، مشی و سلوک این شهید بزرگ هستیم. حاج قاسم از شخصیت دفاعی به نماد کاملی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف رسید.
به گفته اسماعیلی ، عقلانیت در سیره، سلوک، منش و مشی حاج قاسم، او را تبدیل به مکتب کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال تاکید کرد: دشمن، جسم مادی شهید والا مقام حاج قاسم سلیمانی را نشانه گرفت و تصور کرد حوزه الهام بخشی حاج قاسم را در منطقه کور می کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه امروز در جنگ روایتی و رسانه ای با مکتب حاج قاسم قرار داری به حذف عکس و اسم سردار شهید سلیمانی در شبکه‌های مجازی اشاره و تصریح کرد: شبکه سلطه که در فضای مجازی حاکم است اجازه هشتگ کردن نام شهید سلیمانی و بارگذاری تصویرش را نمی‌دهد و اگر فردی هم این کار را انجام بدهد بلافاصله پست او را حذف می‌کند؛ در حقیقت امپریالیسم رسانه‌ای اجازه نمی‌دهد که اسم حاج قاسم در دنیا بیان شود.

عضو کابینه دولت سیزدهم در عین حال تصریح کرد: در اینجا تکلیف فرهنگ،هنر و رسانه این است که این شخصیت صاحب مکتب را به مردم جهان معرفی و ابعاد مختلف وجودی و معنوی و... سردار شهید سلیمانی را برای همگان تبیین کنند.

به گفته اسماعیلی،  در جنگ نابرابر رسانه‌ای همه باید همت خود را کنار هم قرار داده با همه ظرفیت های موجود در مقابل دشمنان به ویژه سلطه رسانه ای کار جدی انجام دهیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اکنون و پس از گذشت ۲ سال از شهادت سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی، جریان رسانه‌ای امپریالیسم بیش از قبل از نام او می‌ترسد و همین مسئله ظرفیت بزرگی را پیش‌روی جریان فرهنگی و هنری در کشور قرار داده که باید انجام کارها و فعالیت های جدی رسانه ای و فرهنگی و هنری را در دستور کار خود قرار دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلامی در ادامه سخنان خود توجه به اخلاق، ایثار، گذشت، فداکاری و ... را از ویژگی‌های این شهید والا مقام عنوان کرد که اکنون در حوزه های فرهنگ، هنر و رسانه تبلور پیدا کرده است.

اسماعیلی با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از ده‌ها جشنواره، هنرهای نمایشی تئاتر، هنرهای تجسمی، موسیقی و اقدامات و فعالیت هایی در حوزه نشر و رسانه و... در کشور با محوریت ایشان در حال برگزاری و اقدام است و یا در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: در ستادی که برای این منظور راه‌اندازی کرده‌ایم، برنامه‌های زیادی را جلو برده و خواهیم ‌برد.

به گفته وی،همه ما می‌دانیم که حاج قاسم بود که منطقه را از پدیده وحشی داعش نجات داد اما امروز کشوری دیگرما فیلمی ساخته و حذف این غده سرطانی را به خود نسبت داده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد:اینها نشان می‌دهد که در این زمینه کار کمی انجام دادیم و باید بیش از گذشته کارهای جدی و مضاعف انجام  دهیم.

وی یادآور شد: در جشنواره فجر امسال بخش ویژه ای به نام سرباز وطن گنجانده شده وهمچنین در جشنواره سینماحقیقت که پشت سر گذاشتیم بخشی نیزبا همین عنوان در این رویداد بزرگ سینمایی قرار داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: براین باورم که باید جریان فرهنگی و هنری را با استفاده از همه ظرفیت های ممکن پشت این کار آورده و با قدرت روایتگری جلوی دسیسه رسانه‌های غربی برای تحریف واقعیت را بگیریم.

اتنهای پیام/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شهید حاج قاسم سلیمانی شهید والا مقام انقلاب اسلامی فرهنگی و هنری شهید سلیمانی سردار شهید رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۶۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند

جلسه شورای سیاست گذاری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در محل برگزاری این نمایشگاه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 وزیر فرهنگ در این جلسه ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: انشاالله اصحاب فرهنگ و ادب دوره کم نظیری به لحاظ آمار، کمیت و کیفیت را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: خوشحال هستیم بخش مهمی از کار در اختیار تشکل‌های صنفی و فعالان با سابقه این حوزه قرار گرفته است؛ این کار متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت از این فرایند است.

تقریبا روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ایران به لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از کشور‌های دنیا نیست؛ تقریبا روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم و جشنواره‌های مختلف محلی استانی ملی و منطقه‌ای رخ می‌دهد.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگی کشور خواهد بود، گفت: در طول یکسال اخیر (از نمایشگاه قبلی تا الان) تلاش کردیم بخش مهمی از نیاز‌ها را مورد توجه قرار دهیم و به همه ضعف‌ها اذعان می‌کنم، اما در عین حال دوستانمان تلاش کردند وضعیت را به شکلی قابل اتکا و افتخار درآورند.

ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند

وی با اشاره به تولید کاغذ در کشور افزود: در حوزه تولید کاغذ جشن خود کفایی کاغذ کتب درسی را داشتیم و در آستانه تکمیل کارخانه پیشرفته در حوزه کاغذ هستیم که در ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند.

حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است و بر همین اساس آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان هستیم و انشاالله این کار را ادامه خواهیم داد.

اسماعیلی ادامه داد: ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی که به زبان اصلی تسلط دارند مورد تاکید رهبری قرار گرفته بود که برنامه ویژه‌ای برای این مهم تدارک دیده شده است.

امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم

وزیر فرهنگ گفت: امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ منتظر هستیم تامین اعتبار لازم صورت گیرد تا حمایت‌ها علاوه بر اعضای هیات علمی، طلاب و دانشجویان به سایر بخش‌های جامعه از جمله دانش آموزان دوره دوم دبیرستان نیز داده شود.

وی افزود: انشاالله امسال عدد قابل توجهی را به این کار اختصاص می‌دهیم و حمایت جدی اتفاق می‌افتد، دولت و مجلس کار بسیار مهمی را انجام دادند و برای اولین بار تبصره ۱۳ در حال عملی شدن است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: دکتر احمدوند برای روز‌های نمایشگاه تمهید کنند تا با صنوف مختلف جلسه داشته باشیم تا محلی برای حل مشکلات باشد.

شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد

وزیر فرهنگ گفت: شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد. با وزیر صمت صحبت کردم و آقای علی آبادی تعدادی از شرکت‌های خودروسازی را مکلف کردند تا برای بهبود در امر کتابفروشی‌های سیار در این حوزه وارد شوند.

اسماعیلی در عین حال تصریح کرد: اعضای ستاد برای اصحاب کتاب، فرهنگ، ادب هر نوع گشایشی را که لازم باشد پیشنهاد دهند و ما نیز تلاش می‌کنیم بخش عمده آن را انجام دهیم.

باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم

وزیر فرهنگ گفت: تقدیر از پیشکسوتان در برنامه امسال پیش بینی شده است؛ نمایشگاه کتاب صرفا نباید برای فروش کتاب استفاده شود بلکه باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم.

تحقق عدالت فرهنگی با همزمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شود

وی افزود: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود، اما تحقق عدالت فرهنگی با همزمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

نقش تبلیغات در رسانه‌ها برای ایجاد شور و نشاط فرهنگی میان مردم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر مهم بودن تبلیغات در رسانه‌ها و سطح شهر گفت: مردم باید احساس شور و نشاط فرهنگی کنند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه مردم ایران در مورد نمایشگاه کتاب خاطره بسیار مثبت و متعالی دارند، گفت: به مسائلی از قبیل حمل و نقل و مشکلات اینچنینی باید پرداخته شود.

وی افزود: هر سه نظر سنجی در مورد عملیات وعده صادق نشان دهنده احساس غرور مردم از این اتفاق بود، چه کسی فکر می‌کند در بالاترین سطح برخورد نظامی اینگونه غرور ایجاد کند؟ بازار‌های اقتصادی در حال رسیدن به ثبات هستند و دولت هم با اهتمام در صحنه قرار دارد.

نمایشگاه کتاب باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل را نشان دهد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نمایشگاه سال گذشته الگویی در مدیریت فرهنگی مسأله پوشش بود. امسال نمایشگاه باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل پیش رو را نشان دهد.

وی ضمن اشاره به قدردانی رهبر انقلاب در مورد اقدامات انجام شده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب پارسال، افزود: سال گذشته استقبال میلیونی مخاطبان را بدون کمترین حاشیه‌ای داشتیم. دشمن می‌خواهد مردم را در مقابل هم قرار دهد ولی بنا داریم در این فضا با روحیه جهادی و استفاده از ابزار‌های اقناعی، تبلیغی و گفتگو محور فضای مطلوبی را برای حوزه مسائل فرهنگی ایجاد کنیم و نسبت به این مسأله خیلی امیدوار هستیم.

نظرسنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه به‌صورت روزانه باشد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید براینکه برای مسأله فلسطین حتما باید رویداد تعریف کرد، گفت: نظر سنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه اگر روزانه صورت گیرد مفیدتر است این رویکرد باعث می‌شود نواقص روز اول در روز سوم نباشد و فضای پذیرش انتقاد را باز کند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه در جشنواره‌های گذشته مسابقه نقد جشنواره‌ها را برگزار کردیم و به کسانی که دقیقتر اشکالات را بگویند جایزه می‌دهیم، گفت: آمادگی داریم جلسه کارگروه نشر و کاغذ با حضور معاون اول رئیس جمهور را اینجا برگزار کنیم.

گفتنی است، گزارش آخرین وضعیت آماده سازی نمایشگاه از جمله موارد مطرح شده توسط اعضا در این جلسه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • عیادت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از «رضا رویگری»
  • عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب شد
  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • مطلبی از حواریون امام(ره) بود
  • فعالیت در زمینه گام دوم انقلاب؛ توقعی به جا از تهران تایمز است
  • دست پر «مکتب حاج قاسم» در نمایشگاه کتاب تهران
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • کنگره شهدای مرکزی به یک جریان عظیم فرهنگی در کشور تبدیل شده است
  • فیلم| در آخرین دیدار شهید زاهدی با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟