Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@00:15:59 GMT

افزایش سپرده های لیر در سال ۲۰۲۲

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۳۵۲۸۴

افزایش سپرده های لیر در سال ۲۰۲۲

بانک مرکزی ترکیه متعهد شده که سپرده های لیر را در سال ۲۰۲۲ افزایش دهد.

به گزاش برنا به نقل از بلومبرگ، پس از اینکه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اقدامات بحث برانگیزی برای مهار کاهش ارزش لیر اعلام کرد، بانک مرکزی ترکیه افزایش سپرده های لیر را در سال آینده در اولویت قرار خواهد داد. این بانک بر اساس سند سیاست پولی و خارجی برای سال ۲۰۲۲، هدف تورم میان مدت ۵ درصدی خود را حفظ خواهد کرد، حتی اگر تورم واقعی به بالای ۲۰ درصد برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما وعده سیاست پولی سخت‌تر ناچی آگبال، رییس کل سابق را که در سند سال گذشته داده بود، کنار گذاشت. بانک مرکزی در حال حاضر اقداماتی را برای تشویق سپرده های لیری از طریق جذابیت بیشتر به نگهداری ارز انجام داده است. این کشور گفته که از تبدیل حساب‌های پس‌انداز فارکس و طلا به حساب‌های لیر پشتیبانی می‌کند و رقم بیشتری به وام‌دهندگان تجاری می‌پردازد که برخی از سپرده‌های ارزی خود را در بانک مرکزی به لیر تغییر می‌دهند. همچنین کمیسیون سالانه ذخایر مورد نیاز بانک ها را به صورت ارزی دریافت خواهد کرد.

 لیر در ماه دسامبر به شدت نوسان کرد و باعث شد که اردوغان قول دهد از سپرده های لیر با سپرده های فارکس در برابر نوسان ها محافظت کند که مشکلات اساسی مانند تورم بالا و شکاف اعتباری دولت را حل نمی کند. اگرچه ارز از پایین ترین سطح خود افزایش یافته، اما از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۸ درصد در برابر دلار ضعیف تر شده است.

یکی از عوامل اصلی کاهش ارزش لیر، کاهش هزینه های استقراض توسط بانک مرکزی از ماه سپتامبر، تحت فشار اردوغان بوده است، که محبوبیت او با تورم رو به رشد که با کاهش ارزش پول همراه بوده، آسیب دیده است.

 بانک مرکزی اعلام کرد که قصد دارد در سال ۲۰۲۲ ذخایر ارز خارجی را که با سقوط لیر کاهش یافته، پر کند. ذخایر خالص بین المللی در هفته منتهی به ۱۷ دسامبر حدود ۹ میلیارد دلار کاهش یافت که بزرگ ترین کاهش هفتگی از سال ۲۰۰۲ است.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا رئیس جمهور ترکیه سیاست پولی تورم تورم سیاست پولی بانک مرکزی ارز بانک مرکزی مشکلات دولت ارز دلار کاهش هزینه رشد پول دلار ترکیه تورم دولت رئیس جمهور رجب طیب اردوغان سپرده های لیر بانک مرکزی سال ۲۰۲۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۵۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد

بانک مرکزی ترکیه نرخ بهره را ۵۰ درصد نگه داشت.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی جمهوری ترکیه (CBRT) اعلام کرد که نرخ بهره را پس از افزایش در ماه گذشته بدون تغییر در ۵۰ درصد نگه می‌دارد.

کمیته سیاست پولی استدلال کرد که به دلیل تاخیر بین افزایش نرخ‌ها و تاثیر آن بر تورم، توقف در انقباض الزامی است.

بانک افزود که «به شدت به ریسک‌های تورمی توجه می‌کند».

بانک ترکیه گفت: تا زمانی که شاهد کاهش قابل توجه و پایدار در روند زیربنایی تورم ماهانه نباشد و تا زمانی که انتظارات تورمی به محدوده پیش‌بینی شده باز نگردد، موضع پولی فشرده خود را حفظ خواهد کرد.

این سازمان مجددا تاکید کرد که آماده است تا در صورت پیش‌بینی وخامت قابل توجه و مداوم تورم، نرخ‌ها را بیشتر افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا