Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساختمان‌های ساخته شده امروزی از تجهیزات بسیار مختلفی در جهت رفاه تمامی ساکنین استفاده می‌کنند، که هر کدام از این تجهیزات کارایی خاص خود را دارند و اغلب کارایی این محصولات تامین رفاه بیشتر ساکنین ساختمان می‌باشد.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام تهویه مهاجر، ما در ادامه این مطلب قصد داریم که تعدادی از تجهیزات و تاسیسات ساختمان را برای شما معرفی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ما همراه باشید.

تاسیسات ساختمان چیست؟

تجهیزات تاسیسات ساختمان یکی از اصلی‌ترین رکن‌های یک ساختمان به حساب می‌آید. این تجهیزات ساختمان  به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول تاسیسات مکانیکی که شامل: سیستم‌های گرمایشی و  سرمایشی، تهویه مطبوع، تاسیسات آتش‌نشانی، بهداشتی، گازرسانی و آسانسور می‌باشد.  دسته دوم تاسیسات الکتریکی هستند که شامل: روشنایی، برق‌رسانی، تلفن و آنتن، هشدارهای حریق، دوربین‌های مداربسته و غیره می‌باشند.

تاسیسات مکانیکی ساختمان

هدف عمده استفاده از تجهیزات مکانیکی مواردی شامل سیستم گرمایشی و سرمایشی، تهویه مطبوع، تاسیسات آتش‌نشانی، بهداشتی، گازرسانی و آسانسور است . سیستم مکانیکی معمولا وظیفه تامین کردن آب گرم و سرد را برای ساکنین به عهده دارد. برای هرکدام از سیستم‌های گفته شده، وسیله‌های پیشرفته‌ایی طراحی شده که در قسمت موتورخانه و یا پشت‌بام ساختمان نگهداری می‌شود. قسمت اصلی تاسیسات ساختمان مرتبط به تجهیزات گرما و سرما می‌باشد، که در ادامه به برخی از این تجهیزات مکانیکی اشاره شده است.

تاسیسات سرمایش و گرمایش و تهویه مطبوع:

این تاسیسات از مهم‌ترین قسمت‌های یک ساختمان به حساب می‌آیند. در سیستم‌های گرمایشی مرکزی، گرمای مورد نیاز در یک قسمت تولید شده و توسط وسایل توزیع نظیر رادیاتور، فن‌کویل، کانال و غیره به بخش‌های دیگر فرستاده می‌شوند.

چیلر: وظیفه تولید آب سرد ساختمان به عهده چیلر است. چیلر گرما را از آب دریافت کرده و باعث خنک شدن آب می‌شود.

فن کویل: فن کویل یک سیستم تهویه مطبوع می‌باشد که قابلیت سرمایش و گرمایش را در یک فضای نسبتا کوچک بر عهده دارد.

هوارسان: کارایی هوارسان‌ها مانند فن کویل است، با این تفاوت که هوارسان را برای محیط‌های خیلی بزرگ‌تر با حجم هوای ورودی بسیار بیشتر افراد استفاده می‌نمایند.

سیستم گرمایش از کف: سیستم گرمایش از کف، لوله‌هایی هستند که با عبور آب‌گرم از درون این لوله‌ها گرمای مورد نیاز اتاق‌ را تامین خواهد می‌کنند.

برج خنک کننده: برج خنک کننده در یک ساختمان مانند یک رادیاتور برای خودرو عمل می‌کند. برج‌های خنک کننده معمولا بسیار بزرگ هستند و مقدار زیادی آب را به اطراف می‌پاشند که به خاطر همین مسئله معمولا در قسمت پشت‌بام ساختمان نصب خواهند می گردند.

سیستم اعلام حریق: این سیستم جز سیستم آتش‌نشانی ساختمان بوده و مجهز به سنسور و کنترلر می‌باشد. همچنین در لحظه‌های ابتدایی وجود دود، آتش را تشخیص می‌دهد. سپس به وسیله آژیر یا چراغ‌های چشمک‌زن ساکنین را مطلع خواهد کرد.

سیستم اطفای حریق: معمولا در ساختمان‌های مدرن با طراحی پیشرفته در کنار سیستم اعلام حریق به‌طور همزمان از سیستم اطفای حریق نیز استفاده خواهد شد، که در زمان تشخیص حریق به‌صورت کاملا خودکار اقدام به خاموش کردن آتش می‌کند. معمولا این سیستم بر پایه آب و گاز عمل خواهد کرد.

تاسیسات الکتریکی ساختمان

تاسیسات الکتریکی ساختمان متفاوت از قسمت مکانیکی می‌باشد، تاسیسات الکتریکی ساختمان شامل بخش‌های مختلفی است. برخی از این تاسیسات شامل:

توزیع نیروی برق، از اصلی‌ترین تاسیسات الکتریکی ساختمان محسوب می‌شد. باید بدانید که با اطلاعات جزیی از سطوح ولتاژ، سطح ولتاژی که اداره برق در اختیار ما می‌گذارد ۲۰ کیلو ولت است، اما باید این ۲۰ کیلو ولت به ۴۰۰ کیلو ولت تبدیل شود تا برق مصرفی ساختمان تامین شود. بنابراین برای این‌کار از ترانسفورماتور استفاده می‌کنند. ترانسفورماتور، مبدل‌هایی هستند که سطح ولتاژ را تغییر می‌دهند.

تابلو برق ATS: در برخی از ساختمان‌ها هرگز نباید برق قطع شود زیرا باعث آسیب جانی به افراد خواهد شد، مانند بیمارستان. به همین خاطر سیستم‌هایی طراحی شده است که به محض قطع شدن برق، برق‌های پشتیبان را وارد مدار می‌کنند. تابلو برق ATS تا زمانی که برق شهری وصل باشد مصرف کننده از برق شهری استفاده می‌کند اما در زمان قطع شدن برق، مصرف کننده را به دیزل ژنراتور وصل خواهد کرد.

علاوه‌ بر موارد گفته شده تاسیسات الکتریکی ساختمان، سیستم‌های برق در تاسیسات ساختمان نیز شامل:

منبع تغذیه و توزیع سیستم‌های اطلاعاتی و مخابراتی سیستم‌های کنترل سیستم‌های امنیتی و دسترسی سیستم‌های تشخیص روشنایی داخلی و خارجی

توصیه آخر

ما سعی کردیم در این مطلب شما را با تجهیزات تاسیسات ساختمان به‌طور کامل آشنا کنیم و تمامی اطلاعات ابتدایی مورد نیاز شما را برای یک انتخاب ارائه دهیم، اما نکته مهم‌تر این است که این تجهیزات تاسیسات ساختمان را از کجا تهیه کنیم؟ پیشنهاد ما به شما تهویه مهاجر می‌باشد. این شرکت یکی از بهترین فروشگاه‌های اینترنتی در زمینه خرید این تاسیسات است که شما بسیار راحت می‌توانید محصول مورد نظر خود را به‌صورت مجازی انتخاب کنید و طبق اطلاعات موجود در سایت تهویه مهاجر از تمامی ویژگی‌های محصول مدنظر آگاه شوید. یکی از مزایای تهویه مهاجر ارسال کارشناس برای کمک به شما در زمان تحویل و نصب محصول است، با این‌کار شما به‌راحتی می‌توانید محصول مدنظر خود را نصب کنید و دچار هیچ‌گونه مشکلی نخواهید شد. اما از مزیت‌های دیگر این فروشگاه معتبر، می‌توان به ارسال سریع محصولات اشاره کرد. شما با مراجعه به سایت تهویه مهاجر می‌توانید از آخرین اخبار در جهت نصب و راه‌اندازی و ویژگی‌های محصولات جدید آگاه شوید و قیمت‌تمامی اجناس را غیرحضوری خواهید دید. بهتر است در صورت هرگونه ابهام در زمینه خرید محصولات با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تجهیزات تاسیسات ساختمان تهویه مطبوع تجهیزات تاسیسات ساختمان تهویه مطبوع فن کویل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۴۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید

آفتاب‌‌نیوز :

امروزه در بسیاری از شرکت‌ها با رشد جمعیت و نیازمندی به ساخت مسکن، استفاده از روش‌های نوین ساختمان‌سازی پیش از هرچیزی به چشم می‌خورد. متاسفانه به دلیل عدم زیر ساخت‌های موجود، در برخی از کشور‌ها استفاده از روش‌های نوین در ساخت و ساز صورت نگرفته و همچنان از روش‌های سنتی و قدیمی استفاده می‌کنند که با مشکلات و چالش‌های بسیاری همراه است؛ برای مثال، استفاده از مصالح سنتی مثل تیرچه بلوک، موزائیک، آجر مجوف قطعات بتنی و... اجرای کار طولانی شده، هزینه ساختمان بالا رفته و هزینه تمام شده ساخت افزایش خواهد یافت. از طرفی ساختمان‌هایی که با روش‌های سنتی ساخته می‌شوند، مقاومت کمی در برابر زلزله داشته و ایمنی تضمین شده‌ای ندارند. از این رو، به منظور افزایش عمر سازه، بالا رفتن کیفیت ساخت، افزایش سرعت و کاهش هزینه‌های نهایی، به کارگیری روش‌های نوین در ساختمان سازی ضرورت دارد.

اهمیت استفاده از روش‌های نوین ساختمان سازی

به نقل از شرکت قالب گستر سپنتا تولید کننده قالب‌های فلزی بتن بدیهی است که با پیشرفت صنعت ساختمان، زمینه رشد هر کشوری فراهم می‌شود. با وجود موضاعات و روش‌های بسیاری که برای ساخت و ساز مدرن و ساخت خانه‌های سبز پیشنهاد شده، همچنان در کشور عزیزمان شاهد استفاده از روش‌های سنتی هستیم که طبق آمار‌های اعلام شده، همین موضوع نشان دهنده استفاده کم از روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران است. ساخت و ساز فرایندی زمانبر، پرهزینه و حتی حادثه‌زا است؛ از این رو، جهت کاهش وزن سازه و پایین آمدن هزینه‌های ساخت، باید فناوری‌های ساختمان سازی مورد استفاده قرار گیرند. همچنین به کارگیری این روش‌ها، استفاده درست از منابع را به دنبال خواهد داشت و منجر به کاهش انرژی و مصالح مصرفی می‌شود.

روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران

یکی از اهداف اصلی در استفاده از روش‌های نوین ساختمان سازی، سبک سازی سازه بوده که با کاهش نیرو‌های لرزه‌ای وارده همراه است. در سبک سازی از مصالح جدیدی استفاده شده که در نهایت منجر به بالا رفتن ایمنی ساختمان خواهند شد. سپنتا در ادامه مهمترین و شناخته شده‌ترین روش‌های نوین در ساختمان سازی ایران اشاره خواهد کرد:

۱. سیستم تیلت آپ (Up-Tilt)

بدون شک از بهترین و پرکاربردترین روش‌های ساختمان سازی در ایران، سیستم تیلت آپ یا Up-Tilt نام دارد که در ساخت سازه‌های اداری و تجاری مانند فروشگاه‌ها، ساختمان‌های صنعتی، مجتمع‌های اداری و... از این تکنیک استفاده می‌شود. سیستم تیلت آپ شامل ۳ نوع سیستم جعبه‌ای، سیستم قاب صلب و سیستم ترکیبی است که برای ساخت ساختمان‌های کوتاه تا ۴ طبقه کاربرد دارد. از جمله مزایای Up-Tilt؛

افزایش استحکام سازه در برابر بلایای طبیعی مثل زلزله، طوفان و... پایین آوردن هزینه‌های ساختمان سازی در انبوه سازی افزایش سرعت ساخت سازه به شکل چشمگیر مقاومت بالا در برابر نشست، اکسیداسیون، ترک، آتش سوزی و... به کارگیری تعداد کمتر نیروی انسانی ۲. سیستم ICF یا قالب‌های ماندگار

از بهترین روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران می‌توان به استفاده از سیستم ICF یا قالب‌های ماندگار اشاره کرد. این سیستم مرکب بوده که از دو بخش بتن مسلح و پنل‌های پلی استایرن تشکیل شده است؛ بتن مسلح به عنوان عضو باربر و پنل‌ها به عنوان قالب و عایق حرارتی و صوتی عمل می‌کنند. دلیل نامگذاری این سیستم با نام قالب‌های ماندگار، به این علت است که قالب‌ها بعد از بتن ریزی در جای خود مانده و جزئی از دیواره محسوب می‌شوند

به دلیل نفوذناپذیری پلی استایرن، مقاومت سازه در برابر شرایط جوی افزایش می‌یابد. استفاده از این سیستم، کاهش وزن سازه را به دنبال دارد. قالب‌های ماندگار، مقاومت بالایی در برابر زلزله دارند. برای بتن ریزی، نیازی به قالب بندی نیست. به دلیل عایق بودن پلی استایرن، در تمام فصول سال قابل اجرا هستند.

۳. سیستم JK، روشی نوین در صنعت ساخت و ساز

از دیگر روش‌های نوین ساختمان سازی که برای اولین بار در فرانسه ابداع شد، سیستم JK نام دارد. این سیستم شامل یک بافت فولادی بوده که بتن سبک به درون آن ریخته می‌شود و باعث افزایش هرچه بیشتر مقاومت ساختمان خواهد شد. اجزای تشکیل دهنده سیستم JK شامل پانل، ییم و بتن سبک است؛ پانل به کار رفته در سیستم، شبکه‌ای از جنس ورق گالوانیزه بوده که نقش اسکلت را به عهده دارد. ییم‌ها هم از چهار مفتول هم امتداد که دوتا در بالا و دوتا در پایین قرار دارد، تشکیل شده‌اند که توسط یک مفتول زیگزاگی بهم وصل هستند. از جمله مزایای سیستم JK به عنوان یکی از بهترین روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران است.

سرعت اجرای بالا عایق صوتی، حرارتی و رطوبت سیستم قالب تونلی و لارج پنل سبک‌تر از سازه‌های متداول عدم نیاز به اسکلت فولادی یا بتنی ۴. سیستم پانل‌های سه بعدی

جالبه بدانید سیستم پانل‌های سه بعدی که شامل پانل‌های دیواری و سقفی هستند، جزء روش‌های نوین در ساختمان سازی به حساب می‌آیند. این سیستم از یک لایه عایق پلی استایرن منبسط شده در وسط و دو شبکه فلزی در طرفین تشکیل شده که پس از نصب، بر روی شبکه‌های فلزی بتن پاشیده می‌شود. پانل‌های دیواری جداکننده بوده و نقش باربری دارند در حالی که نقش پانل‌های سقفی، انتقال بار به پانل‌های دیواری است. همچنین لازم به ذکر است به دلیل مشکلاتی مانند سختی بتن پاشی به سطح زیرین، گاهی برای ایجاد سقف این سیستم از روش دیگری مثل تیرچه و بلوک استفاده می‌شود.

۵. سیستم ترونکو

و، اما آخرین فناوری از روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران، سیستم ترونکو است. در این سیستم از لوله‌های توخالی در مقطع دایره‌ای با جنس گالوانیزه استفاده شده که مانند عایق صوتی و تا حدی عایق حرارتی عمل می‌کنند. وزن سازه ساخته شده با این روش بسیار سبک و کم است. سیستم ترونکو برای ساختمان یک الی دو طبقه کاربرد داشته و از قالب‌های ساختمانی ساده با اعضای فلزی نورد سرد شده شامل اعضای قائم با مقاطع مختلف، تیر‌های قوطی شکل و بادبند‌های ضربدری تشکیل شده است.

دیگر خبرها

  • قیمت کولر صنعتی | 2 سال گارانتی | شرایط چک و اقساط
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • بازدید معاونت بهره‌برداری و توسعه فاضلاب از تاسیسات فاضلاب شهرستان سلماس
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • افزایش ۳۳ درصدی خدمات پستی البرز در خرید و فروش اینترنتی
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود
  • معرفی آوین شاپ فروشگاه تجهیزات نظافت صنعتی و خانگی
  • امینکو تامین کننده کلیه تجهیزات تاسیساتی