Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، معرض اشعه های مختلف قرار گرفتن، گاهی می تواند در بدن انسان ایجاد آسیب نماید و عدم ترمیم کامل چنین آسیبی نیز ممکن است از ادامه بقا یا تولیدمثل سلول ها ممانعت به عمل آورد. نتیجه چنین اتفاقی می تواند ایجاد سلول زنده اما تغییریافته ای باشد که متحمل یک جهش ژنتیکی ناشی از تابش اشعه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موارد مذکور برای شخصی که این سلول ها بخشی از وجود او است، ممکن است نتایج متفاوتی به بار آورد. بیشتر اندام ها یا بافت های بدن با از دست دادن تنها چند سلول، تأثیر خاصی نمی پذیرند، اما اگر تعداد سلول های از بین رفته زیاد باشد، می تواند موجب عدم عملکرد صحیح بافت مورد نظر و بروز آسیب باشد.

در مورد اشعه ها، احتمال بروز چنین آسیب هایی در دوزهای کم اشعه صفر است، اما بالاتر از حد معینی از اشعه که از آن با «دوز آستانه» یاد می شود، احتمال بروز آسیب در بافت می تواند حتی تا صد درصد افزایش یابد.

معمولاً بالاتر از دوز آستانه، شدت آسیب، وابسته به دوز بوده و هرچه دوز بیشتر شود، بالاتر می رود. این نوع آثار، آثار قطعی نامیده می شوند. ازجمله این صدمات می توان به بروز سرطان و یا آثار وراثتی دیگر اشاره کرد. درواقع در صورت تحت تابش قرار گرفتن سلول های سوماتیک یا بدنی احتمال بروز سرطان با دوز اشعه افزایش می یابد. این اتفاق در مورد سلول های جنسی نیز می تواند به عقیمی بینجامد.

موضوع مورد اشاره فوق، نظر گروهی از پژوهشگران کشور از دانشگاه علوم پزشکی شیراز را به خود جلب نموده تا در خصوص آن مطالعه ای را انجام دهند. در این مطالعه، اثر امواج وای فای که این روزها به شکلی گسترده در محیط ما وجود دارند در کنار اشعه رادیواکتیو گاما بر وضعیت سلول های جنسی نر مورد بررسی واقع شده اند.

در این مطالعه از ۶۰ رأس موش آزمایشگاهی استفاده شده است که روی آن ها برای بررسی تأثیرات فوق، از تزریق ماده رادیواکتیو تکنسیوم ۹۹ و امواج وای فای به صورت مجزا از یکدیگر یا ترکیب با هم استفاده شده است.

بر اساس نتایج این مطالعه، قرار گرفتن غدد و سایر نقاط حساس بدن موجود زنده در نزدیکی یک منبع تولیدکننده امواج الکترومغناطیسی نظیر امواج وای فای، می تواند به فعالیت طبیعی آن ها لطمه زده و عملکرد نرمال آنان را مختل نماید.

به گفته محمد عاطفی، پژوهشگر مرکز تحقیقات حفاظت در برابر پرتوهای یون ساز و غیریون ساز دانشگاه علوم پزشکی شیراز و همکارانش، نتایج بررسی های ما نشان داد که تعداد اسپرم و همچنین درصد اسپرم های متحرک و دارای شکل نرمال چه در گروه موش هایی که تحت تأثیر هر دو نوع اشعه قرار گرفتند و چه آن هایی که صرفاً یکی از دو اشعه فوق به آن ها تابانده شد، کاهش معنادار و قابل توجهی پیدا کردند.

این محققان می گویند: اگرچه از رواج تلفن همراه و شبکه های وای فای کمتر از دو دهه می گذرد و نیاز به تحقیقات طولی بیشتری در این زمینه وجود دارد، اما آثار زیان بار بیولوژیکی ناشی از امواج میدان الکترومغناطیس غیرقابل اغماض است.

آن ها می افزایند: «قرار گرفتن مغز، غدد جنسی و سایر نقاط حساس بدن انسان در نزدیکی یک منبع تولیدکننده امواج الکترومغناطیسی، می تواند به فعالیت طبیعی آن ها لطمه زده و عملکرد عادی آن ها را مختل نماید».

این نتایج نشان می دهند که برای سالم ماندن عملکردهای مختلف بدن و بقای قدرت تولیدمثل و تولد فرزندان سالم، بایستی نسبت به در معرض امواج وای فای بودن، به شکلی محتاط تر عمل نمود.

منبع: برنا

انتهای پیام/

زینب امینیان کد خبر: 1125113 برچسب‌ها دانستنی ها

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانستنی ها امواج وای فای قرار گرفتن سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۷۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک کشته در پی انفجار منزل مسکونی در قوچان

دادستان عمومی و انقلاب شهر قوچان گفت: شامگاه سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت حادثه انفجار یک منزل مسکونی در شهر قوچان منجر به فوت یک نفر شد.

حسن همتی‌فر، ۱۱ اردیبهشت‌ماه در تشریح این حادثه در جمع خبرنگاران عنوان کرد: یک واحد منزل مسکونی در خیابان شهید واقفی شهر قوچان در پی بروز حادثه انفجاری تخریب شده است.

وی با بیان اینکه در نخستین لحظات بروز این حادثه نیروهای آتش‌نشانی در صحنه حاضر شده و آتش حاصل از انفجار را مهار کردند، افزود: نیروهای خدماتی در حال حاضر در حال آواربرداری از محل حادثه هستند.

دادستان عمومی و انقلاب شهر قوچان با بیان اینکه علت این حادثه در دست بررسی است، گفت: متأسفانه در پی بروز این حادثه یک نفر ساکن منزل مسکونی فوت کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: یک کشته و 3 مصدوم در انفجار منزل مسکونی در خرمشهر انفجار منزل مسکونی در شیراز با یک کشته و سه مصدوم

دیگر خبرها

  • بارش‌های بهاری میهمان استان قزوین 
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • یک کشته در پی انفجار منزل مسکونی در قوچان