Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان گفت: زمانیکه برچسب بی اعتمادی به محصولات کشاورزی ایران می‌خورد، این اتفاق می‌تواند چرخه صادرات را مختل کند.

احمدرضا همتی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مشکل برگشت محصولات صادراتی کشاورزی به کشور، اظهار کرد: معتقدم که تحریم‌ها و همچنین تهاتر محصولات کشاورزی بین ایران و این کشورها، باعث بی‌توجهی به استانداردها و از دست دادن بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به‌عنوان مثال به دلیل پول‌های بلوکه شده ایران در هند، به جای پول از هند، چای وارد کشور می‌شود که در این شرایط به استانداردهای موجود توجه نمی‌کنیم.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه در بحث مرجوع شدن محصولات کشاورزی از کشورهای مختلف به ایران اعلام شده که باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی بیش از استاندارد موجود است، گفت: اینکه کجا این بی‌دقتی صورت گرفته، مشخص نیست و ناشی از عدم نظارت درست بر تولید محصولات کشاورزی از کاشت تا برداشت است؛ به‌عنوان مثال از حدود ۴۰۰۰ هزار گلخانه موجود که شاید این بی دقتی از سوی ۳۰ درصد آنها صورت گرفته، اما بقیه کشاورزان و صادرکنندگان چوب بی دقتی را خورده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه به طور قطع نیازمند پالایش بیشتر بر روی محصولات صادراتی کشاورزی هستیم، افزود: مردم در داخل کشور معتقدند که خارجی‌ها محصولات کشاورزی ایران را به دلیل نداشتن استانداردها برگشت می‌زنند، اما همین محصولات بدون هیچ نظارتی بر نوع و میزان مصرف سموم، سر سفره‌شان می‌آید.

همتی ادامه داد: البته برخی از این مسائل سیاسی است، اما زمانی این شرایط نمود می‌کند که ما بهانه منطقی دست مصرف‌کنندگان بیرونی دهیم و آنها نیز به دلیل این نقطه ضعف‌مان محصولات کشاورزی ایران را آنالیز کرده و متوجه باقی مانده سموم بالا در آنها می‌شوند، بنابراین در این شرایط نه تنها به سلامت غذایی محصولات کشاورزی در داخل اهمیت نمی‌دهیم و به نوعی مرگ‌های خاموش کشور همچون انواع بیماری‌ها و سرطان‌ها، ناشی از عدم نظارت بر رعایت استانداردها در محصولات کشاورزی است، از سوی دیگر به دلیل مشکلات موجود و عدم رعایت استانداردها در مصرف سموم، به نوعی اعتماد بازارهای هدف صادراتی از ایران سلب می‌شود.

وی راه حل این مشکل را نظارت کافی و کامل دستگاه‌های متولی به خصوص وزارت جهاد کشاورزی بر میزان و کیفیت سموم وارداتی دانست و ادامه داد: از سوی دیگر باید از طریق گمرک به بهترین شکل ممکن محصولات هدایت و نظارت شود، همچنین بعد از کنترل و بررسی سموم و تطبیق آنها با استانداردهای بین‌المللی، آموزش و نظارت در مراکز تولید محصولات کشاورزی بسیار بااهمیت است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان با اعتقاد بر اینکه به دلیل بی‌دقتی و بی‌توجهی به استانداردهای محصولات کشاورزی، نه تنها بازارهای هدف صادراتی، بلکه کشاورزان داخل نیز دچار آسیب شده‌اند، اظهار کرد: زمانی می‌توانیم کشاورزان را مقصر این ماجرا بدانیم که از قبل کاشت، آموزش‌های لازم را درباره نحوه استفاده از سموم و ماندگاری سموم به آنها داده باشیم، بنابراین در اتفاق اخیر دستگاه‌های متولی مقصر هستند و تا زمانی که این بی‌توجهی ادامه یابد، باید هر روز شاهد این مسائل باشیم.

وی تصریح کرد: وزارت جهادکشاورزی و متولیان وزارت بهداشت باید نظارت بهتری بر بازارها داشته باشند، که در این اتفاق هر دو مشکل را گردن یکدیگر می‌اندازند که این نشان از نبود نظارت است.

به اعتقاد همتی، زمانی‌که برچسب بی اعتمادی به صادرات محصولات کشاورزی ایران می‌خورد، این اتفاق می‌تواند چرخه صادرات را مختل کند که به دنبال آن شاهد ضرر و زیان غیرقابل جبرانی خواهیم بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کشاورزی سم و کود صادرات محصولات کشاورزی ایران محصولات کشاورزی بی دقتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۸۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد

مهدی صفوی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: توانمندی‌های صادراتی استان بوشهر در قالب یک نمایشگاه در تهران عرضه شد که منجر به تفاهم‌نامه‌های همکاری برای فروش تولیدات و محصولات صادراتی استان شد.

وی با اشاره به معرفی تولیدات استان بوشهر به بازارهای منطقه‌ای و جهانی تاکید کرد: تفاهم‌نامه‌های خوبی در قالب این نمایشگاه امضا شد که فضای مناسبی برای توسعه صادرات است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به عقد چندین قرارداد فروش خارجی گفت: با امضای تفاهم‌نامه‌های جدید، صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد.

وی افزود: از مهمترین دستاوردهای این نمایشگاه معرفی زنجیره‌های ارزش محصولات راهبردی آبزیان، خرما، صنایع پایین دست پتروشیمی، مصالح ساختمانی، لوازم خانگی، خرما، خرما، آبزیان و مصالح ساختمان بود.

کد خبر 6095572

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • چین صدر جدول نمایشگاه‌ها؛ ۸۵ درصد صادرات ایران برپایه نفت است
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد