Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: وقتی که رئیس قوه قضاییه یک کشور، با ذهن باز و دید وسیع و نگاهی انسانی به قضایا نگاه می‌کند، قطعاً در امنیت روحی و روانی و ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی خیلی مؤثر است.

خبرگزاری میزان _ ایلنا نوشت: جلال جلالی‌زاده پیرو تاکید رئیس دستگاه قضا در ضرورت رعایت عدالت و بازنگری سازوکار جواب‌دهی دستگاه‌های نظارتی و امنیتی درباره نتیجه استعلامات انتصاب‌های مدیریتی و ضرورت رعایت عدالت در این خصوص به طوری که نقاط ضعف و قوت توأماً مورد توجه قرار گیرد، گفت: نظر‌ها و مواضع اخیر آقای محسنی اژه‌ای، به نوعی برای همه هموطنان موجب خوشحالی و شادمانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: وقتی که رئیس قوه قضاییه یک کشور، با ذهن باز و دید وسیع و نگاهی انسانی به قضایا نگاه می‌کند، قطعاً در امنیت روحی و روانی و ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی خیلی مؤثر است.

جلالی‌زاده تأکید کرد: خیلی از افراد بخاطر چنین رویکردی در احراز صلاحیت‌ها و تنها توجه به ضعف‌های افراد، از خدمت به نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران محروم شدند.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب تأکید کرد: همچنان که رئیس قوه قضائیه اشاره کردند، هیچ انسانی معصوم نیست، یعنی در حال حاضر ما نمی‌توانیم هیچ انسانی را مبرا از خطا، اشتباهات، لغزش‌ها و گناهان بدانیم انسان، انسان است.

وی ادامه داد: بنابراین در چنین جامعه‌ای ما باید تلاش کنیم، کسانی که قصد خدمت دارند و کسانی که پس از تصدی می‌توانند مسئولیت خود را به خوبی ایفا کنند، آن‌ها را از خدمت محروم نکنیم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اضافه کرد: هر انسانی دارای نقاط قوت و ضعف است و اگر ما با نگاه رحمانی، انسانی و اخلاقی به انسان‌ها توجه کنیم، خیلی از انسان‌ها در اثر نگاه مثبت ما تغییر موضع می‌دهند، اما اگر ما در مقابل اشتباهات آن‌ها سخت‌گیری کنیم و با یک اشتباه انسانی، آن را از گردانه خدمات خارج کنیم، دچار عکس‌العمل می‌شود و با واکنش‌های منفی‌تر مواجه می‌شود.

جلالی‌زاده تأکید کرد: از اظهارنظر و سخنان رئیس قوه قضاییه در مورد صلاحیت افراد برای انتصابات و تفویض مسئولیت‌ها استقبال می‌کنم و امیدوارم این نگاه مثبت شامل همه افراد بشود و بخاطر گرایش حزبی یا جناحی یا خدایی نخواسته بخاطر مسائل اخلاقی یا مشکلاتی که هر شخصی شخصاً برای خودش دارد، آن‌ها را کنار نگذاریم برای همین هم ایجاب می‌کند از تخصص افراد در خدمت به مردم، در خدمت به نظام و خدمت به کشور استفاده شود.

وی افزود: ما سعی می‌کنیم با سعه صدر چنین افرادی را جذب کنیم و از توان و تجربه و خدمات آن‌ها استفاده کنیم و قطعاً همچنان که ایشان گفته‌اند، هیچ انسانی بدون ضعف نیست، اما مدیریت صحیح، سعه صدر و نگاه اسلامی و انسانی به افراد موجب جذب آن‌ها می‌شود.

جلالی‌زاده تصریح کرد: امروز ما شاهدیم که برخورد نادرست یا غیرمنطقی با افراد موجب شده است که خیلی از سرمایه‌ها را از دست بدهیم و این‌ها از کشور خارج شوند و مطمئناً این برخورد‌ها و این اعلام مبارزه و حمایت‌ها از سوی رئیس قوه قضاییه که می‌تواند امنیت را در جامعه تأمین بدهد و تثبیت بکند بسیار مؤثر است.

وی اضافه کرد: امیدوارم با این دست اقدامات رئیس دستگاه قضا، شاهد توسعه بیشتر امنیت قضایی در کشورمان باشیم و قوه قضاییه به مأمنی برای همه شهروندان این کشور تبدیل شود.

جلالی‌زاده تأکید کرد: آقای محسنی اژه‌ای به نکته بسیار مهمی اشاره کردند و آن هم بحث عدالت است، قوه قضاییه وقتی به عدالت در کشور تأکید می‌کند، این ویژگی به سایر ادارات نهاد‌ها و مؤسسات تسری پیدا خواهد کرد و همگان مجبورند به این نکته توجه کنند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اضافه کرد: اگر درباره شخصی به اظهارنظر پرداختیم و نقاط قوت و ضعف ایشان را سنجیدیم و احساس کردیم که نقاط ضعف در قابل نقاط قوت کمتر است، ایجاب می‌کند که ما نقاط قوت را بپذیریم و در این مورد رأفت اسلامی و عطوفت با اجرای عدالت و احسان همگی دست به دست هم می‌دهند و به جامعه امید بیشتری می‌بخشند.

جلالی‌زاده اظهار داشت: توجه به شایستگی، عدالت و امیدبخشی و استفاده از شایستگان، می‌تواند همبستگی ملی را بیشتر تقویت کند.

بیشتر بخوانید: عضو کمیسیون صنایع مجلس: شاهد تحول در اداره اموال تملیکی هستیم

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: قوه قضاییه رئیس قوه قضاییه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قوه قضاییه رئیس قوه قضاییه فعال سیاسی اصلاح طلب رئیس قوه قضاییه جلالی زاده نقاط قوت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۳۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مجازات "تشهیر" برای مجرمان خشن به کار گرفته نمی‌شود؟

دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد شهید مرتضی مطهری امروز با حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای؛ رئیس قوه قضاییه دیدار کردند. در این دیدار سخنان متعددی در خصوص بازخوانی شخصیت علمی و دینی شهید مطهری و نیز برنامه‌های پیش‌بینی شده برای بزرگداشت چهل‌وپنجمین سالگرد شهادت آیت‌الله مطهری بیان شد.

به گزارش تسنیم، در بخشی از این دیدار علی مطهری؛ مسئول ستاد بزرگداشت شهید مطهری و از شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی شناخته شده کشورمان، موضوع اصل به‌کارگیری مجازات "تشهیر" در قبال مرتکبین "جرایم خشن" و همچنین تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت را به دستگاه قضا پیشنهاد داد.

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای؛ رئیس قوه قضاییه در پاسخ به این پیشنهاد تصریح کرد: "یکی از اقدامات بازدارنده در قبال مجرمین، معرفی و شناساندن آن‌ها به جامعه به عنوان یک مجرم است؛ در عین حال باید توجه داشت که همه قوا و دستگاه‌های حکومتی از جمله قوه قضاییه باید ملتزم به قانون باشند و در حال حاضر قانون به ما اجازه این امر را نداده است. علی‌ایحال تأکید می‌کنم که هر موردی که به قانون تبدیل شد قوه قضاییه ملتزم به انجام آن است."

اما اصل "تشهیر" چیست و امکان به‌کارگیری در خصوص کدامیک از مجرمان را دارد؟

با نگاهی به متون فقهی درمی‌یابیم که "تشهیر" یکی از انواع مجازات‌های تعزیری است که به اعتقاد قاطبه فقها، مجازات اصلی جرم شهادت زور است و از نظر مشهور فقها در مورد قاذف، قوّاد، کلاهبردار و مفلس هم اجرا می‌شود. البته بین فقها در مورد فلسفه، موارد و کیفیّت اجرای تشهیر اختلاف نظرهایی وجود دارد.

آنچنان که برخی پژوهشگران علم حقوق بیان کرده‌اند؛ تعادل میان صیانت از حقوق فردی و حفظ و استمرار امنیت اجتماعی از جمله رسالت‌های کلیدی سیستم عدالت کیفری است که در حوزه برخی ضمانت‌ اجراها به چالش کشیده می‌شود. همچنان‌ که در پاره‌ای جرایم، حفظ حیثیت اشخاص و امنیت روانی جامعه ایجاب می‌کند حتی‌الامکان از اعلان و افشای جرم خودداری شود. در مقابل، معرفی مرتکبان برخی جرایم نیز لازمه استقرار امنیت اجتماعی تلقی می‌شود.

مجازات "تشهیر" نمونه بارزی از گزاره فوق بوده که در برخی مواد قانونی مورد اشعار مقنن قرار گرفته است. از جمله این موارد می‌توان به مواد 19، 23 و 36 قانون مجازات اسلامی به عنوان مجازات‌هایی اصلی و تکمیلی و همچنین تبصره 2 ماده 353 قانون آیین دادرسی کیفری اشاره کرد.

به هر حال نظام کیفری اسلام، مجازات "تشهیر" را به رسمیت شناخته و در ساختاری سازمان‌یافته و با اهدافی مشخص در بازدارندگی و پیشگیری به کار بسته است؛ اما اینکه برای محکومان جرایم خشن هم می‌توان از اصل "تشهیر" استفاده کرد یا نه؟ سؤالی است که بنا به گفته رئیس قوه قضاییه تا به امروز قانون مانع آن است و در صورت تصویب در مجلس و تأیید از سوی شورای نگهبان، می‌توان از این اصل برای تعزیر مجرامان بهره برد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است
  • وحدت در جامعه اسلامی مهم‌ترین رکن پیشرفت است
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • اژه‌ای:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • از روان تا درمان
  • چرا مجازات "تشهیر" برای مجرمان خشن به کار گرفته نمی‌شود؟
  • رئیس قوه قضاییه:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • جوانی جمعیت نجات دهنده کشور از آینده هولناک کهنسالی است
  • دستگیری عوامل نزاع و درگیری در پل قویون ارومیه