Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-می گویند از مهمترین اولویت های استراتژیک محمد بن سلمان، تثبیت حکومت و قبضه قدرت و حذف دیگر افراد خاندان سلطنتی از قدرت است.
به گزارش خبرگزاری آریا،بن سلمان در رفتار با عموم مخالفان سیاسی، آزادی ها را سرکوب کرده و در آزاد کردن زندانیان اندیشه با وجود پایان دوره محکومیتشان تعلل می کند.
این رفتار باعث تشدید خفقان در جامعه و خاندان سلطنتی شده است طوری که خاندان سلطنتی وی را برای آزادی شاهزاده «بسمه دختر سعود بن عبد العزیز» تحت فشار قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در چنین وضعیتی روزنامه آمریکایی (New York Times) اعلام کرده است که محمد بن سلمان به منظور انحصار قدرت، و تثبیت پایه های حکومت خود، به سرکوب خاندان سلطنتی روی آورده است.
با نگاهی به اوضاع عربستان به راحتی می توان دید که به دلیل سرکوب های پی در پی، - که پس از عموزاده ها گریبانگیر دیگر اعضای خاندان سلطنتی هم شده است – فشار در این کشور به حداکثر رسیده است.
شاهزاده های تحت تعقیب
بن سلمان در 4 نوامبر 2017 بلافاصله پس از صدور فرمان ملک سلمان به تشکیل کمیته عالی مبارزه با فساد به ریاست ولی عهد، تعدادی از بزرگان خاندان سلطنتی و مقامات و شخصیت های اقتصادی مشهور را به اتهام فساد تحت تعقیب قرار داد.
وی دارایی های آنها را توقیف کرده و برای جلوگیری از فرار آنها هواپیماهای شخصی شان را توقیف کرد و نظارت بر فرودگاه ها را هم بیشتر کرد.
سپس متهمان را در هتل "ریتز کارلتون"، در ریاض بازداشت کرده و سایر مهمانان این هتل را بیرون کرده و خدمات رزو هتل را متوقف کرده و همه خطوط تلفن را هم قطع کرد. و به این ترتیب همه مقدمات را برای رسیدن به قدرت فراهم کرد.
شاهزاده بسمه کیست؟
شاهزاده بسمه 58 ساله، کوچکترین دختر ملک سعود، دومین پادشاه عربستان است.
او اغلب زندگی خود را در لندن سپری کرده و گفته می شود هر از گاهی مقالاتی را درباره حکومت عربستان برای رسانه ها می نوشت؛ این حرکت به خصوص از سوی زنان سلطنتی بعید است.
این شاهزاده – که هفته پیش با دخترش آزاد شد - هیچ پست حکومتی نداشته است و از جمله فعالان و مخالفان برجسته سعودی و از افرادی است که با قدرت گرفتن محمد بن سلمان، زندانی شده یا تحت اقامت اجباری قرار گرفته است.
پلیس شاهزاده بسمه و دختر سی ساله اش را در خانه شان در شهر جده دستگیر کرد. یک منبع حقوقی گفته است که این دو زن به ارتکاب جرایم متهم شده و در زندان الحائر نزدیک ریاض زندانی شدند. اما هیچ اتهام رسمی به آنها وارد نشده است.
برخی روزنامه های عربی علت آزادی شاهزاده بسمه را این دانسته اند که بن‌سلمان، خود متوجه شدت خفقانی که در داخل خاندان سلطنتی ایجاد کرده و میزان خطر تشکیل ائتلاف سیاسی در میان مخالفان شده است. این در حالی است که روزنامه آمریکایی (New York Times) گفته است شاهزاده بسمه پنج شنبه گذشته همراه با دخترش به خانه برگشته اند اما هنوز معلوم نیست که آیا اجازه خروج از عربستان را دارند یا نه. گفتنی است این موضوع خیلی مهم است زیرا این شاهزاده به خاطر بیماری قلبی نیاز به مراقبت های پزشکی دارد.
گامی برای کاهش فشار
آزادی بسمه گواهی است بر اینکه بن سلمان برای کاهش خفقان سعی می کند دل پسر عموها را به دست آورد مخصوصا که بسمه از جمله اعضای روشنفکر خاندان سلطنتی است که برای بهبود اوضاع وخیم زنان در این کشور تلاش می کند.
البته برخی گزارش ها حکایت از آن دارد که بسمه روابط قوی با محمد بن نایف، پسر عمو و ولی عهد سابق عربستان دارد و گاهی در مواضع خود از دفاع از حقوق زنان فراتر رفته و مباحث سیاسی را پیگیری می کند، وی علنا محالفت خود را با سرکوب مخالفان و قبضه قدرت توسط بن سلمان اعلام کرده و خواستار توقف جنگ یمن شده است.
وی نیز مثل بسیاری از اقوام خود، فریب خورده است و بن سلمان او را هم برای دیدار فراخوانده بود اما به جای قصر خود از او در زندان حائر پذیرایی کرد. او بیش از یک ماه بدون اینکه از کسی از جایش خبر داشته باشد، ناپدید شده بود و تا قبل از آوریل همان سال نتوانسته بود با خانواده اش تماس بگیرد و بنا به گفته وکیلش حتی از خدمات درمانی هم محروم شده بود.
تعداد زیاد زندانیان اندیشه
زندان‌های عربستان همچنان پر است از زندانیان اندیشه و شماری از چهره های سرشناس این کشور از جمله فرزندان ملک عبد الله، پادشاه سابق این کشور در بازداشت به سر می برند و هر از گاهی اطلاعات فاش می شود با این مضمون که برخی زندانیان مورد بدرفتاری قرار گرفته اند. یکی از زندانیان محمد بن نایف، وزیر کشور پیشین است که بن سلمان در سال 2017 او را کنار زده و خود جانشین او شد. وی پس از کنار زدن بن نایف او را تا مارس 2020 تحت اقامت اجباری قرار داد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: عربستان سعودی خاندان سلطنتی شاهزاده بسمه بن سلمان محمد بن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۴۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!

عربستان سعودی در اولین سال ریخت و پاش عجیبش در فوتبال با «86 درصد» ضرر مواجه شد.

به گزارش فارس؛ «ضرر 600 میلیون یورویی عربستان از ولخرجی در فوتبال!» این گزارش امروز (یکشنبه) سایت کورا اسپورت عربی از هزینه‌های عجیب بن سلمان، ولیعهد عربستان در فوتبال این کشور و بدون درآمدزایی است.

عربستان 700 میلیون یورو در نقل و انتقالات هزینه کرده و در آستانه پایان فصل مشخص شده که تنها 100 میلیون یورو درآمد داشته این بدین معناست که سعودی‌ها بیش از ارزش 3 لیگ بزرگ فوتبال آسیا یعنی ژاپن(288 میلیون یورو)، لیگ کره جنوبی( 158 میلیون یورو) و لیگ ایران(121 میلیون یورو) پول حیف و میل کردند.

الهلال با ارزش 241 میلیون یورو گران ترین تیم تاریخ فوتبال آسیا است. ریخت و پاش سعودی‌ها برای این تیم شهر ریاض دقیقا 2 برابر ارزش لیگ ایران( 121 میلیون یورو) است.

الهلال به عنوان نماینده اصلی پروژه بن سلمان در فوتبال هفته گذشته مغلوب العین امارات در نیمه نهایی شد و از راه یابی به فینال لیگ قهرمانان آسیا بازماند.

شبکه حدث الریاضیه امارات با تمسخر سعودی‌ها گزارش می‌دهد که «الهلال بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال یعنی نیمار را داشت ولی این بازیکن 100 میلیون یورویی از اول فصل تماشاگر ویژه الهلال بود»!

بر اساس گزارش کورا اسپورت، عربستان سعودی در اولین سال سرمایه گذاری خود روی فوتبال تقریبا «86 درصد ضرر» را متحمل شده که این ضرر باورنکردنی است.

لیگ عربستان در تابستان گذشته بیش از 700 میلیون یورو هزینه کرد و ارزش خود را به 933 میلیون یورو رساند تا گران ترین لیگ آسیا لقب بگیرد.

سعودی‌ها مسیری را طی می‌کنند که چینی‌ها 10 سال پیش رفتند و با هزینه‌های نجومی ستارگان فوتبال را به سوپر لیگ چین کشاندند ولی بعد از 5 سال این پروژه با ورشکستگی مواجه شد.

ولید بن الفراج، کارشناس مشهور فوتبال عربستان در توجیه باخت تیم متمول سعودی می گوید که الهلال با «25 درصد قوایش مقابل العین بازی کرد و شکست خورد و نباید این یک بازی را نشان دهنده شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان دانست».

اما در مقابل ذیاب البلوشی، کارشناس سایت مشهور الکوره، می‌گوید که هزینه‌های زیاد عربستان در فوتبال باعث نمی‌شود تا بتواند خیلی زود به موفقیت برسد و از طرفی بسیاری از «استعدادهای فوتبال عربستان» به خاطر حضور بازیکنان خارجی زیاد در لیگ «نابود می شوند» و در «بلندمدت تیم ملی عربستان ضربه می خورد».

نشریه کیکر آلمان گزارش می دهد که بوندس لیگا به عنوان سرآمد لیگ‌های معتبر دنیا در زمینه هزینه و درآمد می‌تواند الگویی برای تمام لیگ‌ها باشد. هزینه‌های هنگفت در فوتبال «باید با مدیریت درست انجام شود» در غیر این صورت با «شکست بزرگ اقتصادی» مواجه خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: لیگ فوتبال عربستان در جام ملت‌ها تعطیل نمی‌شود جوردن هندرسون: اشتباه کردم به عربستان رفتم

دیگر خبرها

  • عکس جالب کاظم نوربخش سلمان سریال «نون خ»
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • شاهکار کین؛ شاهزاده هری در آستانه شکستن رکورد بمب‌افکن در بایرن مونیخ
  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • این سکانس خلیل و سلمان در سریال نون خ پربازدید شد | ویدئو
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • (عکس) اولین حضور مهدی فضائلی در یک مراسم بعد از حملات تندروها به او بخاطر توئیتش
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • اقامتگاه ییلاقی پادشاهان قاجار و پهلوی اینجاست