Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، ایجاد اشتغال پایدار روستایی عنوان طرحی است که دولت با هدف توسعه، جلوگیری از مهاجرت روستاها و اشتغال پایدار طی سال های گذشته در این مناطق کشور و به تبع آن استان کرمان کلید زد، در این زمینه ۵۸۸ میلیارد تومان اعتبار و تسهیلات ارزان‌قیمت به چهار هزار و ۴۵ پروژه پرداخت شد که بر اساس موفقیت این طرح ها طی یک هدفگذاری بایستی ۹ هزار و ۲۰۰ فرصت جدید شغلی در مناطق روستایی استان ایجاد شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای این طرح ها به طور قطع تاثیر بسیاری در اهداف غایی خود از جمله اشتغال پایدار در مناطق روستایی و جلوگیری از مهاجرت داشته لذا سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان به عنوان یکی از نهادهای مهم و اثرگذار در ارائه این تسهیلات به منظور بررسی ابعاد موفقیت طرح و بررسی اینکه آیا این پروژه ها توانسته اهداف مدنظر را محقق کند، طرح تمام شماری در این زمینه را اجرایی کرده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با بیان اینکه چهار هزار و ۴۵ پروژه اشتغال پایدار روستایی با هدف اشتغالزایی برای ۹ هزار و ۲۰۰ نفر در استان اجرا شد، می‌گوید: طرح تمام شماری برای نظارت و رصد این طرح ها در دستور کار دولت قرار گرفته است.

مهرداد محمدی سلیمانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عنوان کرد: عملیات اجرایی طرح تمام‌شماری تسهیلات اشتغال پایدار روستایی این روزها با همکاری فرمانداران، معاونان برنامه ریزی فرمانداری ها و دستگاه های مرتبط همچون کمیته امداد امام خمینی(ره)، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و صنعت، معدن و تجارت آغاز شده است.

سلیمانی افزود: ماموران ناظر در این طرح علاوه بر بررسی مکان اجرای طرح‌ها، میزان اشتغالزایی و بیمه شدگان را ارزیابی و اثرگذاری اعتبارات و میزان دریافت تسهیلات و انتظارات از آن را نیز پیگیری و رصد می کنند.

وی تاکید کرد: همچنین پیشرفت فیزیکی و انجام تعهدات طرفین و انحرافات در این بررسی ها سنجیده و دلایل محقق نشدن پروژه ها نیز رصد می شود.

جزییات و فرآیند تمام‌شماری

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان عنوان کرد: براین اساس چهار هزار و ۴۵ طرح اشتغال پایدار روستایی در ۲۳ شهرستان تمام‌شماری و سرشماری می شود و اکنون مراحل آن در حال اجراست.

سلیمانی بیان داشت: این طرح پیمایش بسیاری دارد زیرا نمونه ها در اکثر روستاهای استان پهناور کرمان پراکنده هستند که فرایند اجرایی کار را با چالش هایی روبه رو می کند اما خوشبختانه تا این لحظه با دستورات استاندار کرمان و هماهنگی فرمانداران مشکلی وجود نداشته است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: با وجود نتایج خروجی در آینده طرح مشکلات رفع می‌شود که در این حوزه برای رده های اداری ۵۰ نیرو فعالیت می کنند که ۲۰ نفر آنان را از نیروهای بومی استفاده کردیم که پیش بینی می شود یک ماهه با مراجعات حضوری به سرانجام برسد.

وی اظهارداشت: متوسط ۲۰۰ پرسشنامه برای هر آمارگیر وجود دارد، برخی شهرستان ها از جمله کرمان، رفسنجان، سیرجان و بافت به علت تعداد پروژه ها چند مامور دارند که کار نظارت بر طرح ماموران سرشماری را انجام می دهند.

به گفته سلیمانی پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی عمدتا از سوی بانک های کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون، صندوق کارافرینی امید پرداخت می شود.

اجرای طرح منظومه های روستایی در ۱۷۰۰ روستای کرمان 

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: ردپای طرح اشتغال پایدار روستایی از قانون برنامه ششم است که در این عرصه دولت با بهره گیری از تسهیلات بانکی و سرمایه‌گذاری، برنامه توسعه اشتغال روستایی را اجرا می کند.

وی عنوان کرد: هدف گذاری هرسال طرح اشتغال پایدار روستایی اجرای سالانه در پنج هزار روستا برای کشور بود و سهم استان کرمان در این بخش ۳۱۳ روستا می شد که این طرح پس از چهار سال در بیش از سهمیه (حدود هزار و ۲۵۰ روستا) به میزان یکهزار و ۷۰۰ روستا در قالب منظومه روستایی انجام شد.

سلیمانی همچنین افزود: بخشی از طرح اشتغال پایدار روستایی از محل اعطای تسهیلات بانکی محقق می شود و در همین زمینه توسعه و اشتغال پایدار با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی نیز در نیمه دوم سال ۹۶ به تصویب هیات وزیران رسید و به استان ها ابلاغ شد.

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان تصریح کرد: قانون حمایت از توسعه اشتغال در مناطق روستایی هدف و توجه به این مناطق با نگاه تحقق اشتغال پایدار بوده است.

پرداخت ۹۳ درصد اعتبارات اشتغال پایدار روستایی در استان

وی گفت: ۹۳ درصد از سهمیه تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در این استان پرداخت شده و این درحالی است که ۱۰۰ درصد سهمیه استان به بانک‌ها معرفی شده‌اند. 

وی با اشاره به اجرای طرح تمام‌شماری واحدهای دریافت کننده تسهیلات اشتغال پایدار روستایی با استفاده از منابع صندوق توسعه روستایی افزود: پس از ابلاغ کشور، سهمیه استان کرمان بر اساس این قانون ۴.۶۸ درصد از کل منابع این بخش در کشور اختصاص یافت که معادل ۶۴۲ میلیارد تومان اعتبار مربوط به سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ می شود.

محمدی سلیمانی اظهارداشت: تاکنون از این میزان اعتبار ۵۸۸ میلیارد تومان توسط بانک‌ها پرداخت شده و درخواست پرداخت ۶۲ میلیارد تومان نیز در بانک‌ها در حال بررسی است که عمده اعتبار باقی مانده را متقاضیانی تشکیل داده اند که نتوانستند تعهد و وثیقه خود را ارائه کنند لذا افراد دیگری جایگزین و به بانک معرفی شده اند.

وی ادامه داد: در این بخش فعالیت هایی همچون کشاورزی، گلخانه ها، شیلات، خدمات تجاری صنایع تبدیلی و تکمیلی، منابع طبیعی و سایر فعالیت های مرتبط، فعالیت معدنی در مقیاس خرد و بخش خدمات از جمله ارتباطات، اصناف، آموزش، گردشگری، حمل و نقل، انبارداری، بیمه، بازیافت و انرژی تجدیدپذیر و نیز صنایع دستی در قانون توسعه و در ایجاد اشتغال پایدار روستایی - عشایری مورد توجه قرار دارد که تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر نیز می تواند از این محل تامین اعتبار شود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: این قانون ویژگی خاصی داشت از جمله اینکه نرخ سود تسهیلات روستایی عشایری در مناطق مرزی چهار و مابقی مناطق ۶ درصد است، درحالی که اکنون به صورت معمول نرخ سود با نرخ ۱۸ درصد در دیگر تسهیلات بانکی لحاظ می شود. نرخ تسهیلات بانکی سرمایه در گردش نیز ۱۰ درصد اعلام شد که واحدهای روستایی و شهرهای با جمعیت زیر ۱۰ هزار نفر می توانستند از آن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون چهار هزار و ۴۵ پروژه از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در استان کرمان استفاده کرده اند افزود: توزیع دستگاهی این تسهیلات نشان می‌دهد ۲ هزار و ۲۶۶ پروژه مربوط به نهادهای حمایتی برابر با ۵۳.۳ درصد کل تعداد طرح های استان است که پس از آن جهاد کشاورزی با ۹۱۹ پروژه و میراث فرهنگی با ۳۰۴ پروژه بودند.

محمدی سلیمانی یادآور شد: پروژه های یاد شده ابتدا از سهمیه بندی شهرستان ها و سپس از محل تسهیلات استانی بهره مند شدند.

وی ابراز داشت: طرحی نظارتی کمیته فنی و نظارتی نیز در این خصوص در مراحل ابتدایی طرح با دریافت گزارش ها جلساتی را تشکیل و پروژه های مشکل دار را بررسی می کرد که در تمام مراحل طرح در استان اجرا شد.

وی افزود: اما پس از اینکه طرح به انتهای کار خود رسید لزوم کسب اطلاعات کاملی از نحوه پیاده سازی آن وجود داشت و اینکه آیا طرح به اهداف خود رسیده یا خیر؛ لذا طرح تمام شماری از واحدهای دریافت کننده تسهیلات اشتغال روستایی در دستور کار قرار گرفت و در استان ها اجرایی شده که این طرح در واقع اقدامی برای آسیب شناسی است که انحرافات و اهداف در آن مورد بررسی قرار گرفت.

برچسب‌ها سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان کرمان اشتغال زایی توسعه روستایی دولت بانک ها اشتغال پایدار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان کرمان اشتغال زایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان کرمان اشتغال زایی توسعه روستایی دولت بانک ها اشتغال پایدار تسهیلات اشتغال پایدار روستایی طرح اشتغال پایدار روستایی اشتغال پایدار روستایی چهار هزار و ۴۵ تسهیلات بانکی میلیارد تومان پروژه ها بانک ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۸۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانمندسازی مددجویان راهبرد اصلی کمیته امداد است

مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل گفت: رویکرد اشتغال و توانمندسازی کمیته امداد مانعی در برابر تولید فقر است و در این باب باید نگاه درست و واقع بینانه داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، علیرضا حسین نژاد در نشست با منتخب مردم مشگین شهر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ۴۴ هزار خانوار در اوج مناعت طبع و عزت شایسته تحت حمایت کمیته امداد استان اردبیل هستند که در این راستا تلاش می‌کنیم تا در بخشها و حوزه‌های مختلف در حد وسع و توان کمک حال و یاریگر این خانواده‌ها باشیم.

وی افزود: همه ساله بخشی از این مددجویان با تولید اشتغال و کار شایسته و دریافت تسهیلات بانکی از چرخه حمایت مستقیم خارج می‌شوند که در این راستا سال گذشته خودکفایی ۲۰۰۰ نفری مددجویان کمیته امداد استان را شاهد بودیم.

حسین نژاد بیان: کرد پرداخت تسهیلات بانکی برای مددجویان معرفی شده دارای طرح اشتغالزایی در قالب تبصره ۱۸ در حال پرداخت است که انتظار می‌رود بانک‌های عامل تا نیمه اول امسال به تمام تعهدات خود در حوزه پرداخت تسهیلات کم بهره همتی مضاعف داشته باشند.

مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل بیان کرد: اشتغال تولید شده برای مددجویان کمیته امداد از جنس اشتغال مولد و پایدار است و با کمترین انحراف همه تسهیلات در مسیر اشتغال مددجویان پرداخت شده است.

وی خاطرنشان کرد: در کنار بحث اشتغال و توانمندسازی مددجویان ساخت مسکن با همت خیران و نهادهای حمایتی و انقلابی در حال انجام است تا هیچ مددجوی فاقد سرپناه در روستاها نداشته باشیم.

حسین نژاد از منتخب مردم مشگین شهر در مجلس به خاطر نگاه ویژه به رفع مشکلات و آسیب‌های مددجویان تحت حمایت کمیته امداد قدردانی کرد و گفت: امیدواریم مجلس دوازدهم مجلس حامی محرومان و نیازمندان بوده و با قوانین کارآمد به رفع فقر در کشور بیش از گذشته کمک کند.

کد خبر 748132

دیگر خبرها

  • تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت
  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • پرداخت ۶۰درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • شهرهای مولد در سواحل نقش مهمی در تقویت معیشت خانوارها دارد
  • طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان اجرا می‌شود
  • توانمندسازی مددجویان راهبرد اصلی کمیته امداد است
  • پرداخت بیش از ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • پرداخت ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • انعقاد قرارداد ۲۰۰ میلیارد تومانی برای آسفالت و روکش راه‌های رفسنجان