Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ مدیریت شهری شیراز با حضور در منطقه سیل‌زده بیرم و اعزام تجهیزات به خدمات‌رسانی این منطقه پرداختند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، با وجود گذشت 2 هفته از ورود سامانه بارشی که منجر  به بروز سیل و سیلاب در مناطق جنوبی استان به ویژه شهر بیرم لارستان شد اما آثار سیل بر زندگی مردم این منطقه همچنان جاری است، آثاری که پای بسیاری از مسئولان کشوری را به این نقطه از استان فارس باز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در پی وقوع سیل در جنوب استان فارس بسیاری از منازل، زمین‌های کشاورزی، دام‌ها، راه‌های مواصلاتی و معابری شهری و روستایی آسیب دید و تخریب شد. میزان خسارت در شهر "بیرم" بیش از دیگر شهرها و روستا بود؛ به گونه‌ای که حسین حسین‌زاده نماینده مردم لارستان در مجلس آنچه در بیرم رخ داده را یک فاجعه دانست.

حسین‌زاده معتقد است که همه دستگاه‌ها و نهادها باید تلاش کنند درد مردم کاهش یابد و امیدواریم که مصوبات سفرهای مسئولان کشوری هرچه سریعتر اجرایی و عملی شود.

عزم ملی برای جبران خسارت سیل در جنوب فارس

این وضعیت موجب شد تا وزیر کشور نیز برای شنیدن صدای مردم بیرم به این منطقه سفر کند که وحیدی پس از حضور چندساعته در بیرم به مردم گفت که نگران نباشند و خسارت‌ها جبران می‌شود.وزیر کشور نیز وعده‌هایی برای جبران خسارت به این منطقه داد و این روزها مردم امیدوارند که گفته وزیر محقق شود.

پس از این دیدار محمد ترکمانه، مدیرعامل بنیاد برکت به بیرم رفته و ضمن بازدید از این منطقه قول‌هایی به مردم داد که اهم آنها عبارتند از: اهدای دام و لوازم خانگی به بخشی زیادی از آسیب‌دیدگان، اعطای 50 میلیارد تومان تسهیلات به پروژه‌های اشتغال‌زایی، تعمیر مدارس و مشارکت در بازسازی منازل،  تامین بخشی از هزینه اختصاص سی‌تی‌اسکن به بیرم و خودرو آتش‌نشانی به درز و سایبان، اختصاص 500 میلیون تومان به شهرداری بیرم برای بازسازی زیرساخت‌ها، تامین جهیزیه کامل نوعروسان در مناطق سیل‌زده، اهدای مخازن آب روستایی و شهری و در اختیار گذاشتن ماشین‌آلات برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و ساخت سیل‌بند.

همچنین در ادامه این روند  اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صبح چهارشنبه  به منظور بازدید از مناطق سیل‌زده جنوب فارس و اتخاذ تصمیمات لازم برای کمک‌رسانی به سیل‌زدگان برای تعمیر و بازسازی منازل مسکونی، وارد فرودگاه لارستان می‌شود. 

بنیاد مستضعفان و کمیسیون عمران مجلس نیز برای جبران خسارت سیل پای کار آمدند.در همین راستا محمود رضایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس از بررسی مناطق سیل‌زده استان در کمیسیون عمران مجلس و پرداخت تسهیلات 200 میلیون تومانی برای بازسازی واحدهای تخریب شده از سیل خبر داد.

پای بودجه 1401 نیز به خسارت سیل باز شد

وی ضمن ارائه گزارشی از جلسه با کمیسیون عمران و ارائه آخرین وضعیت جنوب فارس به نمایندگان عضو این کمیسیون گفت: تاکید کمیسیون عمران مجلس برای تعریف بخشی از بودجه 1401 برای تامین هزینه مقاوم‌سازی بناهای فرسوده بود که در این راستا مقرر شد در استان فارس اعتبارات بیشتری جهت مقاوم‌سازی و ساخت بناهای تخریب شده از سیل پرداخت شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس از افزایش وام روستایی برای بازسازی واحدهای خسارت‌دیده از سیل به 200 میلیون تومان خبر داد و افزود: بر این اساس پیشنهاد شده است تا به واحدهای تخریبی، تسهیلاتی معادل 200 میلیون تومان با بازپرداخت 20 ساله و با سود چهار درصد همراه با 70 میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت شود. 

به گفته رضایی کمک‌های بلا عوض در اختیار روستاییانی که سرپناه آنان تخریب شده و تا زمان ساخت بنا، مجبور به زندگی در مکان دیگری هستند قرار می‌گیرد. وی همچنین از وعده کمک‌های بلا عوض برخی نهادها از جمله بنیاد مستضعفان خبر داد و گفت: این بنیاد عهده‌دار تامین سیمان مورد نیاز ساخت و ساز واحدهای تخریبی و تحویل این سیمان به بنیاد مسکن شد. 

خدمت‌رسانی مستمر گروه‌های جهادی در مناطق سیل‌زده

در این میان گروه‌های جهادی نیز پای ثابت خدمت‌رسانی به مردم هستند. اسماعیل قزل‌سفلی، رئیس بسیج سازندگی استان فارس نیز درباره حضور گروه‌های جهادی در مناطق سیل‌زده اظهارداشت: قرارگاه جهادی خدمت‌رسانی در جنوب فارس برای ساماندهی خدمات گروه‌های جهادی تشکیل شد.

وی با بیان اینکه 80 گروه جهادی در شهرستان‌های جنوبی استان پای کار آمدند گفت: با توجه به طغیان رودخانه‌ها و ایجاد سیل خدمات‌رسانی همچنان ادامه دارد و اقداماتی چون تخلیه آب و گل از واحد‌های مسکونی، تجاری، مغازه‌ها، معابر، ادارات، مدارس و مساجد توسط جهادگران انجام شد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی بیان کرد: گروه‌های جهادی به استعداد 1200 نفر در این مدت مشغول امدادرسانی در مناطق سیل زده جنوب فارس بودند و سازمان بسیج سازندگی با همکاری گروه‌های جهادی این آمادگی را دارد تا در مناطقی که دچار آسیب بیشتری شدند با کمک دستگاه‌ها اقدام به ساخت یا ترمیم مسکن سیل‌زدگان کند.

قزل‌سفلی با اشاره به خسارت اعلام شده افزود: طبق برآوردهای انجام شده بیش از 2 هزار منزل مسکونی خسارت و بیش از 8 هزار نفر آسیب دیده‌اند و بیش از 2200 خانوار هم درگیر این مشکل شده بودند که همه اینها علاوه بر خسارت به تاسیسات و راه‌های مواصلاتی است.

مدیریت شهری شیراز در بیرم؛ تجهیزات شهرداری به منطقه اعزام شد

در ادامه خدمت‌رسانی به مناطق سیل‌زده مجموعه مدیریت شهری شیراز نیز بازدیدی میدانی از این شهر داشته و برای کمک به مردم این شهر اعلام آمادگی کردند.

سید احسان اصنافی شهردار شیراز که به همراه علی اکبر سلطانی و سیده مریم حسینی از اعضای شورای شهر شیراز در بخش بیرم شهرستان لار  حاضر شدند، در این باره اظهارداشت: بخشی از تجهیزات مدیریت بحران شهرداری شیراز برای امدادرسانی به این منطقه اعزام شده است.

وی با اشاره به جزئیات امدادرسانی گفت: 14 دستگاه ماشین‌آلات سنگین و اکیپ‌های مدیریت بحران شامل دو دستگاه لودر، دو دستگاه بولدوزر، دو دستگاه بیل مکانیکی، 6 دستگاه کامیون و دو دستگاه بابکت در منطقه برای امدادرسانی و خدمت به شهروندان این شهر حضور دارند.

اصنافی همچنین به اقدامات انجام شده توسط شهرداری شیرا اشاره کرد و افزود: لایروبی مسیل‌ها، ایجاد خاکریزها برای آمادگی در برابر سیلاب‌های آتی، پاکسازی سطح شهر، آواربرداری منازل تخریب شده و جمع‌آوری گل و لای معابر از جمله اقداماتی است که توسط شهرداری شیراز در دست انجام است.

شهردار شیراز با بیان اینکه حجم خسارت‌ها در بیرم بالا است، بیان کرد: جبران این خسارات نیازمند عزمی ملی و تخصیص بودجه مناسب است.

علی‌اکبر سلطانی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در باره این بازدید میدانی گفت: استانداری فارس به شهرداری شیراز برای تخصیص امکانات جهت سیل بیرم تکلیف کرده بود.

وی با بیان اینکه بخشی از امکانات شهرداری شیراز برای تسریع عملیات امدادرسانی به شهر و مردم بیرم به این بخش گسیل شده است، گفت: شهرداری شیراز در بخش ایمن‌سازی نیز اقداماتی انجام می‌دهد و چنانچه شهرداری شیراز برای خدمت بیشتر نیازمند مصوبه‌ای باشد، نیز اقدامات لازم انجام می‌شود.

سیده مریم حسینی رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه‌نشینی و رفع محرومیت مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این بازدید میدانی گفت: به مردم بیرم این نوید را می‌دهم که مردم استان فارس در کنار آنها هستند و برای رسیدن وضعیت مردم به شرایط مناسب از هیچ کمکی دریغ نخواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: از روز جمعه 17 دی ماه ماشین‌آلات و تجهیزات شهرداری شیراز به بیرم اعزام شدن و با توجه به وضعیت و شرایط این منطقه، تا چند روز دیگر نیز شاهد حضور تجهیزات و ماشین.آلات در بیرم خواهیم بود.

عبدالله زارع، شهردار بیرم نیز در حاشیه بازدید شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز گفت: پس از سفر وزیر کشور و استاندار فارس و هماهنگی‌های انجام شده با شهرداری شیراز، بلافاصله ماشین‌آلات و تجهیزات مدیریت بحران شهرداری شیراز اعزام و مستقر شدند.

وی افزود: لایروبی رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پاکسازی معابر، خاکریزی و ایجاد سیل بند برای جلوگیری از سیل‌های آتی از جمله اقداماتی است که شهرداری شیراز برای امدادرسانی و همیاری با مردم بیرم انجام داده است.

روح‌الله بامداد بخشدار بیرم نیز در بازدید میدانی شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز از این منطقه سیل‌زده گفت: بیشترین حجم تجهیزات و ماشین‌آلات اعزام شده به بیرم متعلق به شهرداری شیراز بود و چنانچه امدادرسانی این مجموعه نبود به مشکلات زیادی برمی‌خوردیم.

بخشدار بیرم افزود: هم اکنون با حضور شهرداری شیراز، اقدامات اولیه انجام شده و در حال مقاوم‌سازی هستیم.

خسارت سیل در استان فارس

بنا بر این گزارش تخریب بیش از هزار و 100 واحد مسکونی  در مناطق جنوبی استان در پی بارندگی‌های اخیر  رخ داده است که در همین راستا بیش از 500 چادر برای اسکان موقت مردم سیل زده جنوب استان توزیع شده است. 

در برخی از نقاط جنوب استان میزان بارش‌ها به 200 میلی‌متر رسیده که در این نقاط به ویژه در شهر بیرم خسارت بسیاری را بر جای گذاشته است. 

اکثر پل‌ها تخریب شده یا در آستانه تخریب است و براساس آمار مسکن و شهرسازی در مسکن شهری 306 واحد تخریب کامل و در روستایی 229 واحد تخریب کامل شده است.

کمیته امداد: واریز یک ماه مستمری فوق العاده برای سیل‌زدگان جنوب کشوراستاندار سیستان و بلوچستان: با دست خالی و بدون امکانات به مقابله با سیلاب رفتیمخسارت 19000 میلیاردی سیل به زیرساخت‌های بلوچستان/ 4000 خانه تعمیر و بازسازی می‌شود100 گروه‌ جهادی به مناطق سیل‌زده استان هرمزگان خدمات‌رسانی کردندگزارش میدانی تسنیم از مناطق سیل‌زده بلوچستان| خسارت سنگین سیل به زیرساخت‌ها/ پایان خدمت‌رسانی در عمده مناطق‌تسهیلات 200 میلیون تومانی برای بازسازی واحدهای تخریب شده از سیل "بیرم" اعطا می‌شود

همچنین 432 واحد معیشتی نیز تخریب و آسیب‌دیده و مغازه‌ها و مکان‌های کسب و کار مردم هم آسیب جدی دیده است و برابر با همین آمار نیز نیاز به تعمیرات اساسی دارد و این نشان‌دهنده این است که منطقه بیرم آسیب جدی دیده است.

در بارندگی‌های اخیر استان فارس 25 شهر درگیر سیل شدند و خسارت‌های عمده‌ای ایجاد شده است.

انتهای پیام/424/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای اسلامی شهر شیراز شهرداری شیراز برای جبران خسارت مناطق سیل زده 200 میلیون تومان گروه های جهادی کمیسیون عمران واحدهای تخریب برای بازسازی ماشین آلات خدمت رسانی استان فارس مردم بیرم انجام شده جنوب فارس خسارت سیل دو دستگاه سیل زدگان تخریب شده تخریب شد انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۸۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده است.

ابراهیم رودسرابی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به تنوع کیفی منابع آب و خاک در شهرستان، تک کشتی محصول پسته را تهدیدی برای بهره‌برداران عنوان کرد و افزود: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت دار از جمله پسته، انگور، زعفران، گندم و جو، زیره، هندوانه بذری، خربزه و پنبه و ... است که با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان به عملکرد مناسبی از محصولات مذکور رسید.

وی به اقدامات بسیار خوب مدیریت در زمینه کشت انگور با روش‌های نوین اشاره و اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۴ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توسعه باغات انگور در مناطق مستعد شهرستان هزینه شده است، به طوری که تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار باغ انگور با روش‌های نوین در شهرستان احداث شده است و تلاش می‌شود این سطح در سال جاری به دو برابر افزایش یابد.

رودسرابی در ادامه گفت: کیفیت منابع آب و خاک در مناطق مختلف شهرستان ایجاب می‌نماید که کشاورزان با بهره‌گیری از نظرات مشاوران تخصصی و رعایت اصول فنی نسبت به انتخاب نوع محصول در هر منطقه اقدام نمایند تا به بهره‌وری حداکثری از منابع مذکور دست یابند.

افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی از برنامه‌های اصلی

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به اینکه قبل از هرگونه کشت محصولات زراعی و باغی، ابتدا باید نسبت به انجام آزمایش‌های آب و خاک آن منطقه اقدام نمود، اضافه کرد: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده و تغییر این رویه از اهداف و برنامه‌های مهم مدیریت است.

وی در ادامه افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی را از برنامه‌های اصلی جهاد کشاورزی این شهرستان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش سالانه هزینه تولید محصولات کشاورزی، تنها راه برون رفت از این وضعیت افزایش تولید در واحد سطح از طریق استفاده از فناوری و دانش نوین در بخش کشاورزی است.

رودسرابی خاطرنشان کرد: ارتقاء دانش فنی و تجربی کشاورزان، افزایش بهره‌وری آب از طریق اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، افزایش ضریب مکانیزاسیون و مدیریت علمی مزارع و باغات از مهمترین برنامه‌های مدیریت جهاد کشاورزی در سال جاری خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب همچنین با اشاره به اینکه شهرستان به لحاظ سطح زیر کشت پسته در استان رتبه دوم را بعد از مه ولات دارا است، تصریح کرد: شهرستان خوشاب ۱۳ هزار هکتار باغ پسته دارد که سال گذشته ۷۰۰۰ تن پسته خشک از باغات شهرستان برداشت شده است.

وی ارقام غالب پسته کشت شده در خوشاب را شامل فندقی، کله قوچی، اکبری، بادامی سفید، اوحدی و عباسعلی اعلام کرد و گفت: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت‌دار است که همه ساله این محصولات گردش مالی خوبی را برای شهرستان به ارمغان می‌آورند.

نگرانی از پایین بودن میانگین تولید محصولات کشاورزی و باغی

وی با ابراز نگرانی از پایین بودن میانگین تولید محصولات کشاورزی و باغی در واحد سطح، به ویژه پسته به عنوان اصلی‌ترین محصول شهرستان ادامه داد: صادراتی بودن این محصول و برنامه‌ریزی هدفمند کشورهای رقیب در زمینه توسعه کمی و بازار مصرف محصول پسته، تهدیدی جدی بر آینده پسته کشور خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب تنها راه مقابله با این تهدید را افزایش میزان تولید محصول در واحد سطح دانست که باغداران باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

وی بر ادامه آموزش و ترویج هدفمند در زمینه مدیریت علمی مزارع و باغات شهرستان به ویژه در زمینه محصول پسته تأکید کرد و گفت: خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ با اجرای چندین همایش هدفمند و بازدیدهای داخل و خارج استانی، زمینه تغییر نگرش باغداران را نسبت به نحوه مدیریت باغات خود ایجاد کرده و امیدواریم با ادامه این روند، شاهد جهش تولید در بخش کشاورزی شهرستان باشیم.

افزایش تولید مستلزم وجود تشکل‌های تخصصی و قوی

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب برنامه‌ریزی برای افزایش تولید را مستلزم وجود تشکل‌های تخصصی و قوی دانست و افزود: ایجاد، توسعه و تقویت تشکل‌ها از جمله شرکت‌های تعاونی کشاورزان و دامداران، انجمن پسته شهرستان، شرکت‌های خدمات مکانیزه و شرکت‌های فنی و مشاوره‌ای، به صورت ویژه مورد توجه و پیگیری قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه جهش تولید با مشارکت مردم را اولویت اول مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب در سال جدید دانست و گفت: با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ توسط مقام معظم رهبری امسال استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و مشارکت‌های مردمی در پیشبرد اهداف بخش کشاورزی شهرستان و به ویژه جهش تولید، به صورت ویژه مورد توجه قرار خواهد گرفت.

رودسرابی از استقرار سه مرکز جهاد کشاورزی غیر دولتی در شهرستان و در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: استفاده از توان علمی فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی، بهبود کیفیت و کمیت خدمت‌رسانی به ویژه در بخش‌های سه گانه و مشارکت بخش خصوصی در تحقق اهداف و برنامه‌های بخش کشاورزی شهرستان از دلایل شروع فعالیت مراکز مذکور است.

ضرورت تسریع در صدور مجوزها و ارائه به موقع تسهیلات

وی حمایت همه جانبه از ایجاد و توسعه شرکت‌های خصوصی وابسته به بخش کشاورزی را یکی از عوامل تحقق شعار سال برشمرد و عنوان کرد: شرکت‌های تعاونی تولید، تعاونی روستایی و ...می‌توانند نقش بسیار مؤثری در جهش تولید محصولات از طریق ارائه خدمات تخصصی و تأمین نهاده‌های مورد نیاز تولید اعضای خود داشته باشند که در همین راستا تمامی امور مربوط به تأمین و توزیع نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان و دامداران شهرستان به شرکت‌های مذکور واگذار شده است.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به تجربه بسیار موفق مدیریت در اجرای برنامه‌های آموزشی، ترویجی با استفاده از مشارکت بهره‌برداران و شرکت‌های خصوصی فعال در حوزه کشاورزی گفت: این روند در سال جاری تقویت و زمینه حضور و مشارکت کشاورزان و بخش خصوصی در برنامه‌های ترویجی شهرستان بیش از پیش فراهم خواهد شد.

وی رفع موانع تولید را پیش نیاز مشارکت مردم در جهش تولید دانست و افزود: تسریع در صدور مجوزها، ارائه به موقع تسهیلات و پیگیری مستمر رفع موانع مربوط به سرمایه‌گذاری در شهرستان، از اولویت‌های مدیریت در سال ۱۴۰۳ خواهد بود.

سلطان‌آباد، مرکز شهرستان ۳۸ هزار نفری خوشاب در ۱۷۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

این شهرستان مرکب از بخش های مرکزی، مشکان و نوده انقلاب، دارای ۷۰ روستا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار هواشناسی برای ۱۳ استان
  • سامانه بارشی جان دوباره می‌گیرد / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟
  • مسابقات فوتسال دانش آموزان ابتدایی جنوب فارس
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • بسیج همراه مردم در جبران خسارت های سیل
  • بیشترین خسارت سیل به راه‌های مواصلاتی خراسان جنوبی
  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است
  • بیشترین خسارت سیل به راههای مواصلاتی خراسان جنوبی
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد