Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، بعد از 2 شکست خفت‌بار رژیم صهیونیستی از مقاومت لبنان در سال‌های 2000 و 2006 واشنگتن و تل‌آویو به هرگونه روش نظامی و غیرنظامی برای تضعیف حزب‌الله متوسل شدند که هیچ‌یک نتیجه نداشت.

هرج‌ومرج خلاق آمریکا در لبنان با ابزار تروریسم

انتقال تروریسم به لبنان و تکرار سناریوی بحران سوریه در لبنان از جمله برنامه‌های آمریکا و اسرائیل ضد لبنان و حزب‌الله بود تا از تروریست‌ها به‌عنوان نیروهای نیابتی خود علیه مقاومت لبنان استفاده کنند، در واقع تلاش برای ورود تروریسم به لبنان بخشی از پروژه آمریکا موسوم به «هرج‌ومرج خلاق در خاورمیانه» بود تا با این روش لبنان را به ویرانی و هرج‌ومرج بکشاند و در نهایت بتواند از آشفتگی اوضاع این کشور برای تضعیف یا نابودی مقاومت سوءاستفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیراً هم‌زمان با نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی لبنان، بُعد جدیدی از طرح آمریکا ضد حزب‌الله افشا شده است. علاوه بر کمپین‌هایی که آمریکا و عربستان و سایر دشمنان حزب‌الله با هدف تخریب چهره مقاومت در آستانه انتخابات پارلمانی لبنان به‌راه انداخته‌اند، برخی منابع آگاه لبنانی فاش کردند که طرحی برای ترویج افراط گرایی و پیوستن جوانان لبنانی به گروه‌های افراطی با هدف ضربه زدن به حزب‌الله طراحی شده است.

افزایش پدیده فقر و بیکاری میان جوانان لبنانی و همچنین شرایط نامساعدی که خارجی‌های مقیم این کشور از جمله آوارگان سوری دارند عرصه مناسبی را برای آمریکا جهت تحریک این افراد ضد حزب‌الله فراهم کرده است. اطلاعات فاش‌شده نشان می‌دهد که اغلب این گروه از جوانان توسط حزب «سمیر جعجع» هدایت می‌شوند و آمریکا در تلاش برای تشکیل ائتلاف‌های افراطی از طریق آن‌هاست.

پشت‌پرده تمایل جوانان لبنانی برای پیوستن به داعش

در این میان هر زمان که سیگنال‌هایی از بازگشت داعش به عراق و سوریه مطرح می‌شود سیاستمداران لبنانی زنگ خطر را در این کشور به صدا در می‌آورند. طی چند ماه گذشته مشخص شد که تحولاتی با ماهیت امنیتی در ارتباط با تردد شمار قابل‌توجهی از جوانان طرابلس و منطقه شمالی لبنان به‌سمت سوریه و عراق رخ داده است و سپس سرویس‌های امنیتی در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که این جوانان به داعش پیوسته‌اند.

چندی قبل تعدادی از خانواده‌ها در مناطق شمالی لبنان به سرویس‌های امنیتی مراجعه کرده گزارش دادند که فرزندانشان مدتی قبل ناپدید شده و سپس با آنها تماس گرفته اعلام کردند که در عراق به گروه تروریستی ـ تکفیری داعش پیوسته‌اند. گزارش‌ها حاکی از آن است که این افراد به‌شکل مرتب برای خانواده‌های خود پول می‌فرستند.

منابع آگاه لبنانی گزارش دادند که طی چند ماه گذشته 35 جوان لبنانی به عضویت داعش درآمده‌اند، اما نیروهای امنیتی شعبه اطلاعات ارتش این کشور تأکید می‌کنند که این تعداد نزدیک به 70 نفر است. در نهایت طی هفته‌های گذشته یک جلسه هماهنگی میان سرویس‌های امنیتی درباره این پرونده تشکیل و نهایتاً مشخص شد 60 تن از جوانان لبنانی اخیراً از طریق ترکیه به عراق رفته و به داعش پیوسته‌اند.

در این جلسه همچنین مشخص شد که سرویس‌های امنیتی لبنان حدود 3 ماه قبل تماس‌های تلفنی مربوط به حضور برخی از جوانان لبنانی در منطقه خاصی از عراق را زیر نظر داشتند و بعد از هماهنگی با سرویس‌های امنیتی عراق نمایندگانی از این کشور به بیروت آمدند و بعد از تبادل اطلاعات مشخص شد این جوانان که برای پیوستن به داعش وارد عراق شده‌اند در خارج از مناطق تحت کنترل ارتش و نیروهای امنیتی عراق هستند.

همکاری دستگاه‌های امنیتی لبنان به‌رهبری یگان اطلاعات نیروهای امنیت داخلی با سرویس‌های امنیتی عراق برای پیگیری پرونده این جوانان لبنانی و دستگیری آنها در حال انجام است. اطلاعات نشان می‌دهد که برخی از آنها در کرکوک مستقر شده‌اند. منابع عراقی گزارش دادند ممکن است این جوانان در مناطق کوهستانی باشند که دسترسی نیروهای امنیتی به آنها دشوار است و همچنین احتمال دارد برخی از این افراد همراه با عناصر داعش در مناطقی در غرب عراق فعالیت داشته باشند.

همچنین اطلاعات نشان می‌دهد که انتقال این جوانان لبنانی از طریق ترکیه صورت نگرفته است بلکه بیشتر آنها توسط قاچاقچیان سوری که به‌ازای انتقال هر فرد از لبنان به عراق تا سقف 1500 دلار دریافت می‌کردند، به عراق منتقل شده‌اند، همچنین بعد از تحقیقات مشخص شد که شماری از این افراد قبلاً به‌اتهام همکاری با داعش در لبنان دستگیر و سپس آزاد شده بودند و لبنان را به‌مقصد سوریه و عراق با هدف پیوستن دوباره به داعش ترک کرده‌اند.

در مرزهای لبنان و سوریه چه‌خبر است؟

منابع آگاه اعلام کردند که برخی از این افراد بعد از آزادی از زندان با عناصر داعش تماس گرفته‌اند و سپس سازوکار انتقال دوباره آنها به سوریه و عراق از طریق قاچاقچیان لبنانی و سوری فراهم شده است. این افراد که پیش از این به‌جرم همکاری با داعش در زندان به‌سر می‌بردند اعتراف کرده بودند که مهمترین انگیزه آنها برای پیوستن به داعش پول است؛ زیرا این گروه تروریستی ماهیانه بیش از 2000 دلار به آنها حقوق می‌دهد و آنها می‌توانند این پول‌ها را برای خانواده‌هایشان در لبنان بفرستند.

همچنین هفته گذشته شماری از خانواده‌های مناطق فقیرنشین طرابلس و روستاهای ناحیه عکار به سرویس‌های امنیتی مراجعه کرده مدعی شدند که فرزندانشان به‌دلیل مشارکت در تحرکات آشوبگرانه و درگیری با نیروهای ارتش تحت تعقیب هستند و به همین دلیل ناپدید شده‌اند، اما بعد از تحقیقات مشخص شد که این افراد با هدف پیوستن به داعش به عراق رفته‌اند.

از طرف دیگر دستگاه‌های امنیتی لبنان در حال پیگیری پرونده حساس‌تری در رابطه با قاچاق سلاح‌های انفرادی در مناطق مختلف لبنان هستند. منابع امنیتی لبنان گزارش دادند که عملیات این قاچاق‌ها توسط برخی تاجران صورت می‌گیرد که در خطوط قاچاق با سوریه کار می‌کنند و مقادیر زیادی مسلسل، آرپی‌جی، خمپاره‌های کوچک و سایر سلاح‌های سبک و متوسط را در مناطق نامعلومی پنهان کرده‌اند.

اطلاعات نشان می‌دهد منبع این تسلیحات، گروه‌های تروریستی هستند که در داخل خاک سوریه فعالیت می‌کردند، علاوه بر آن قاچاق تسلیحات در لبنان طی 6 ماه گذشته به‌شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است و مشخص نیست که این سلاح‌ها کجا ذخیره می‌شوند. منابع امنیتی گزارش دادند، مناطقی به‌طول ده‌ها کیلومتر در امتداد مرزهای شرقی و جنوبی لبنان با سوریه وجود دارد که تحت کنترل دقیق نیستند و قاچاقچیان از همین موضوع سوءاستفاده می‌کنند.

واشنگتن چگونه از تروریسم برای اجرای پروژه جدید خود در لبنان استفاده می‌کند؟

با افزایش سطح تنش‌های سیاسی داخلی در لبنان خطر پروژه جدید آمریکا با سوءاستفاده از جوانان لبنانی که در تلاش برای پیوستن به گروه‌های تروریستی و مشخصاً داعش هستند بیشتر می‌شود؛ به‌ویژه اینکه ممکن است نهادهای امنیتی لبنان خطر مسلح بودن برخی افراد را نادیده بگیرند و این موضوع را در سایه شرایط متشنج لبنان و احتمال بروز درگیری داخلی طبیعی بدانند. ناظران هشدار می‌دهند که اکنون مسئله اصلی صرفاً مربوط به هرج‌ومرج داخلی در لبنان نیست بلکه خطری به‌نام تروریسم، لبنان را تهدید می‌کند.

علاوه بر آن شرایط آشفته لبنان این امکان را برای گروه‌های افراطی مذکور فراهم می‌کند تا بعد از انجام تحرکات تروریستی در لبنان، این اقدامات را به معترضان لبنانی و به‌شکل ویژه طرفداران مقاومت نسبت دهند. برخی کارشناسان حتی درباره یک توطئه خطرناکتر هشدار می‌دهند مبنی بر اینکه ممکن است این گروه‌های افراطی بخواهند سلاح خود را با سلاح مقاومت در لبنان مقایسه کنند.

در چنین شرایطی بیش از همه، ارتش و نهادهای امنیتی لبنان وظیفه دارند در برابر هرگونه رفتار مشکوکی هوشیار باشند و بدانند توطئه‌های آمریکا در لبنان صرفاً حزب‌الله را هدف قرار نمی‌دهد و در صورت سهل‌انگاری مسئولان مربوطه، بهای سنگینی به همه لبنانی‌ها تحمیل خواهد کرد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1125441 برچسب‌ها لبنان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: لبنان سرویس های امنیتی امنیتی لبنان پیوستن به داعش برای پیوستن جوانان لبنانی گزارش دادند نشان می دهد خانواده ها مشخص شد هرج ومرج حزب الله شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۰۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایوان: چین بعد از بازگشت بلینکن تحرکات نظامی خود را از سر گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، وزارت دفاع تایوان مدعی شد که پس از خروج آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از چین و بازگشت به واشنگتن، پکن تحرکات نظامی خود را حوالی جزیره تایوان از سر گرفته است.

وزارت دفاع تایوان مدعی شد که چین امروز با ۲۲ هواپیمای نظامی از جمله جنگنده‌های سوخو-۳۰ حوالی تنگه تایوان تردد داشته و ۱۲ فروند از این جنگنده‌ها نیز از «خط میانه» عبور کرده‌اند.

این خط فرضی زمانی مرز غیررسمی بین چین و تایوان محسوب می‌شد که هیچکدام از طرفین حق عبور از آن را نداشتند اما نیروی هوایی چین با اشاره به اقدامات تحریک‌آمیز جدایی‌طلبان تایوان، تردد نظامی از این منطقه را تشدید کرده است. چین تاکید کرده است که این خط فرضی را به رسمیت نمی‌شناسد.

آمریکا به‌رغم اینکه با جزیره تایوان روابط دیپلماتیک رسمی ندارد اما بزرگ‌ترین و مهم‌ترین حامی بین‌المللی این جزیره محسوب می‌شود. بلینکن در سفر به چین بدون اشاره به تبادل تسلیحاتی بین واشنگتن و تایوان، مدعی شد که حفظ صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان، «اهمیت حیاتی» دارد!

چین جزیره تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند و هرگونه روابط سیاسی سطح بالای سایر کشورها با این جزیره خودمختار به ویژه فروش سلاح از واشنگتن به آن را نقض اصل «چین واحد» تلقی می‌کند. «لای چینگ‌ته» رییس تازه‌منتخب جزیره تایوان، ۲۰ ماه مه در انتخابات پیروز شد. پکن این فرد را عنصری جدایی‌طلب و خطرناک توصیف کرده است.

کد خبر 6089788

دیگر خبرها

  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • تایوان: چین بعد از بازگشت بلینکن تحرکات نظامی خود را از سر گرفت
  • دستور مهم رئیسی؛ تخصیص ۳میلیون یورو برای دیوارکشی مرزهای ایران | اعلام جزئیات جدید از انسداد مرزها؛ اولویت‌ با کدام مرزهاست؟
  • پشت پرده حملات تروریستی در ایران و روسیه
  • (ویدئو) تشییع پیکر مادر و دختر لبنانی
  • تشدید تدابیر امنیتی در آستانه مسابقات قهرمانی اروپا در آلمان
  • پشت پرده تربیت فیزیوتراپیست در دوره‌های کوتاه مدت
  • پشت پرده تربیت نیروی فیزیوتراپی در دوره‌های کوتاه مدت
  • احداث مرکز بستر درمانی شهر مارگون به همت خیر لبنانی