Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@22:37:43 GMT

این بیماری ناجی شما در برابر اُمیکرون است

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۱۰۵۶۷

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد ابتلا به سرماخوردگی از شما در برابر اُمیکرون محافظت می‌کند.

به نقل از نیوز، محققان کالج امپریال لندن می‌گویند: سلول‌های ایمنی که برای مبارزه با ویروس‌های کرونای سرماخوردگی فعال می‌شود، قدرت محافظت متقاطع در برابر ویروس سارس کوو ۲ را دارد. این کشف طرحی برای نسل دوم واکسن جهانی ارائه می‌دهد که می‌تواند با سویه‌های فعلی و آینده کووید از جمله اُمیکرون مبارزه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان دریافتند ویروس‌های سرماخوردگی سلول‌های تی را تحریک می‌کنند و خطر عفونت را کاهش می‌دهند.

محققان ۵۲ نفر که در معرض ابتلا به کووید بودند را مورد بررسی قرار دادند و در نهایت آزمایش نیمی از آنان مثبت شد. افرادی که سلول‌های تی بیشتری داشتند(سلول‌های ایمنی بدن که در مغز استخوان رشد و با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند)، قبلا در معرض سایر ویروس‌های کرونا مانند سرماخوردگی قرار گرفته بودند.

محققان اظهار کردند: قرار گرفتن در معرض ویروس سارس کوو ۲ همیشه منجر به عفونت نمی‌شود و ما مشتاقیم دلیل آن را درک کنیم.

دکتر ریا کوندو، محقق این تحقیق، می‌گوید: طی این تحقیقات دریافتیم که سطوح بالای سلول‌های تی موجود در بدن که توسط بدن هنگام آلوده شدن به سایر ویروس‌های کرونای انسانی مانند سرماخوردگی ایجاد می‌شوند، می‌توانند از افراد در برابر عفونت کووید ۱۹ محافظت کنند.

سلول‌های تی و مقابله با کووید

شرکت‌کنندگان در این تحقیق با فرد مبتلا به کووید زندگی کردند. محققان چهار و هفت روز بعد از قرار گرفتن این افراد در معرض ویروس آنان را مورد آزمایش قرار دادند تا تشخیص دهند که آیا دچار عفونت شده‌اند یا خیر. همچنین نمونه‌های خون برای اندازه‌گیری میزان سلول‌های تی موجود از قبل که پروتئین‌های کووید را نیز تشخیص می‌دهند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج نشان می‌دهد سلول‌های تی به‌ طور قابل‌ت وجهی بین ۲۶ شرکت‌کننده که مبتلا به کووید ۱۹ نشده بودند در مقایسه با ۲۶ شرکت‌کننده که مبتلا به کووید ۱۹ بودند، بیشتر بود. نکته مهم این است که سلول‌های ایمنی به پروتئین‌های داخلی ویروس حمله می‌کنند. این یافته‌ها به هدف ساخت واکسن موثرتر که می‌تواند محافظت طولانی‌مدت در برابر این بیماری ایجاد کند کمک می‌کند.

محققان توضیح می‌دهند پاسخ‌های سلول تی طولانی‌تر از آنتی‌بادی‌ها(در عرض چند ماه ضعیف می‌شوند) هستند و واکسن‌های فعلی فقط پروتئین اسپای روی سطح ویروس را از بین می‌برند.

پروفسور آجیت لالوانی، محقق ارشد این تحقیق، گفت: نتایج این تحقیق واضح‌ترین شواهد را ارائه و نشان می‌دهد سلول‌های تی القا شده توسط ویروس‌های کرونای سرماخوردگی نقش محافظتی در برابر عفونت سارس کو ۲ دارد. این سلول‌های تی با حمله به پروتئین‌های درون ویروس به‌ جای پروتئین اسپایک روی سطح آن محافظت ایجاد می‌کنند.

پروتئین اسپایک تحت فشار شدید ایمنی ناشی از آنتی‌بادی حاصل از واکسن است که تکامل جهش‌یافته‌های فرار از واکسن را هدایت می‌کند. در مقابل پروتئین‌های داخلی بسیار کمتر جهش می‌کنند؛ در نتیجه آن در برابر سویه‌های مختلف از جمله اُمیکرون محافظت ایجاد می‌کنند. بنابراین واکسن‌های جدیدی که شامل این پروتئین‌های داخلی و حفاظت‌شده شوند، پاسخ‌های محافظتی گسترده‌ای از سلول‌های تی دارند که در برابر انواع فعلی و آینده سارس کوو ۲ مقاوم هستند.

واکسن کووید هوشمندتر و بهتر

طراحی واکسن‌هایی که بتوانند سلول‌های تی را فعال و پروتئین‌هایی که باعث تکثیر ویروس می‌شوند را غیرفعال کنند، کووید را خیلی زودتر متوقف می‌کند. این رویکردی متفاوت برای علم واکسن‌سازی به‌شمار می‌آید که یک لایه حفاظتی اضافی نسبت به سایر واکسن‌ها ارائه دهد.

دکتر کوندو نتیجه‌گیری کرد: اگرچه این موارد کشفی مهم است اما تنها یک نوع حفاظت است و تاکید می‌کنم هیچکس نباید به تنهایی به این موضوع تکیه کند. در عوض بهترین راه برای محافظت از خود در برابر کووید این است که به طور کامل واکسینه شوید و دوز تقویت‌کننده دریافت کنید.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین بحران در قزاقستان سقوط هواپیمای اوکراینی اخراج استقلال و پرسپولیس بیماری ناجی امیکرون مذاکرات وین بحران در قزاقستان سقوط هواپیمای اوکراینی اخراج استقلال و پرسپولیس سلول های تی برابر ا واکسن ها ا میکرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۰۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد

بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشور‌هایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از دارو‌هایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور