Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-اخیراً با همه گیری سویه جدیدی از ویروس کرونا به نام امیکرون حدس و گمان های بسیاری بر پایان این دوران هم گیری برای بشریت تقویت شده است
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از اسپوتنیک، برای نخستین بار در دسامبر 2019 اولین ابتلا به کرونا ویروس در ووهان چین شناسایی شد و اکنون جهان بیش از دو سال است که درگیر همه گیری ویروس کرونا شده و تبعات این همه گیری بر سیستم آموزشی، سیستم بهداشت و درمان، اقتصاد جهان و معیشت انسان ها قابل توجه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آقای دکتر مجید مختاری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، فوق تخصص ریه و عضو کمیته علمی کشوری کووید 19 در این رابطه به خبرنگار اسپوتنیک چنین گفت:
چیزی که در سویه امیکرون مهم است شرایط اپیدمیولوژیک و واکسیناسیون در کشور ما است، در ایران واکسیناسیون دیرتر آغاز شد و اکنون بالای 70 درصد جامعه به طور کامل واکسینه هستند و و شاید 8 تا 9 درصد جامعه واکسینه نشدند که آماری بسیار رضایت بخش است.
ممکن است یکی از دلایلی که ما امیکرون را مانند آمریکا و انگلستان، در ایران نمی بینیم دیر آغاز شدن واکسیناسیون در ایران است که باعث شده کماکان افراد در برابر ویروس کرونا مصون باشند و ایمنی به ویژه در افراد با ریسک بالا کماکان وجود داشته باشد، حتی اگر عنوان کنیم کیت های تشخیص امیکرون به تعدادی نیست که بتوانیم به واسطه آن تمامی مبتلایان به سویه ی امیکرون را شناسایی کنیم اما ما بیماران را در بیمارستانها مشاهده می کنیم و بر اساس مشاهدات عینی می توانیم اعلام کنیم که ابتلا به امیکرون مانند سویه های دیگر وسیع نیست.
همچنین حداقل 75 درصد ایران با ویروس کرونا به نوعی در تماس بودند و جمعیت بالایی به صورت طبیعی آنتی بادی دارند.
وی در ادامه افزود:
البته که علائم سویه امیکرون خفیف تر از دیگر سویه ها است در نتیجه افراد بدون مراجعه به بیمارستان پس از چند روز بهبود پیدا می کنند و احتمال ابتلا به کرونا را نمی دهند در نتیجه این افراد در آمار کرونا قرار نمی گیرند، اما باید توجه داشت اجرای پروتکل های بهداشتی در هیچ سویه ای تفاوت ندارد اگر شیوه نامه ها و پروتکل های بهداشتی را در ارتباط با استفاده از ماسک، فاصله اجتماعی، عدم تردد های بیهوده، عدم تجمعات و شستشوی دستها را انجام دهیم تفاوتی ندارد چه سویه ای باشد.
با وجود اینکه سویه امیکرون سرایت پذیری و انتشار بالایی دارد اما خوشبختانه این سویه تمایل چندانی به قسمتهای تحتانی ریه نشان نمیدهد و بیماری زایی شدید و کشنده که از سویه های دیگر مانند دلتا مشاهده می‌کنیم در امیکرون قابل مشاهده و پیگیری نیست، باید به این نکته توجه داشت که سویه دلتا کماکان ما را رها نکرده و به جز برخی کشور ها نظیر آمریکا، آفریقای جنوبی و کشور های اروپایی نظیر انگلستان کماکان سویه دلتا بازیگری بسیار مهم است.
آقای دکتر مجید مختاری ضمن تاکید بر این نکته که هنوز هیچ شواهد علمی مبنی بر پایان کرونا با سویه امیکرون وجود ندارد بیان کرد:
جامعه بین المللی از ابتدای آغاز امیکرون این موضوع را مطرح کردند که دو حالت برای کرونا وجود دارد یا امیکرون و دلتا در تمامی دنیا قالب میشود و تبدیل به نوعی واکسیناسیون طبیعی برای کشور های فقیر آفریقایی که نتوانستند واکسن را به میزان لازم تهیه کنند میشود اما این موضوع به شرطی است که امیکرون در مرز ها و در طول زمان تغییر رفتار ندهد و جهش هایی که به وجود می آید جهش هایی نباشند که کشندگی ویروس کرونا را افزایش دهد، اما این تنها یک احتمال است و نه مردم، نه مقامات نباید به این احتمال بسنده کنند البته این احتمال از لحاظ علمی کاملاً وجود دارد همان طور که این احتمال وجود دارد که دوباره سویه ی دلتا غالب شود یا جهش جدیدی با کشندگی بالا رخ دهد.
قطعاً نباید سپر های خود را پایین بیاوریم به امید اینکه امیکرون پایان پاندمی کرونا خواهد بود این یک تئوری امیدوارکننده است ولی هنوز شهود علمی قطعی برای این نظریه نداریم.
عضو کمیته علمی کشوری کووید 19 همچنین اظهار داشت:
ما نمی توانیم پیش بینی کنیم که شرایط شیوع امیکرون به چه شکل خواهد بود ممکن است ما دو مرحله شیوع امیکرون در کشور داشته باشیم باید تمام گزینه‌ ها را مد نظر قرار دهیم در حال حاضر به نظر می رسد رعایت پروتکل های بهداشتی و واکسیناسیون با توجه به شرایط فعلی امیکرون در ایران کفایت میکند و در حال حاضر نیاز به بستن جامعه احساس نمی شود اما ما باید آماده باشیم که اگر شرایط شکل دیگری به خود بگیرد از تمام امکانات موجود استفاده شود.
آقای دکتر مجید مختاری در پایان پیشگیری را ارجح بر درمان عنوان کرد و رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی را ضروری دانست.

پیش بینی بیل گیتس از احتمال شیوع یک سویه بسیار مسری کرونا
بیل گیتس، موسس مایکروسافت درباره احتمال ظهور یک نوع جدید و عفونی تر از ویروس کرونا اظهار نظر کرد.
 به گفته این میلیاردر، ظهور یک نوع مسری تر از کووید-19 در سال 2022 بعید است. او در توییتر نوشت: "ظهور سویه مسری تر بعید است، اما ما شگفتی های زیادی را در طول همه گیری تجربه کرده ایم".
به گفته گیتس، به دلیل سویه امیکرون، بسیاری از افراد حداقل برای سال آینده مصونیت پیدا کرده اند. وی گفت: "ممکن است برای مدتی مجبور باشیم هر سال واکسن کروناویروس را بزنیم".
پیش از این، گیتس پیش‌بینی کرده بود که پس از فروکش کردن موج سویه امیکرون، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان کاهش خواهد یافت. به عقیده وی، همزمان با موج سویه امیکرون، سیستم های مراقبت های بهداشتی در کشورهای مختلف با مشکل مواجه خواهند شد. به گفته این میلیاردر، شدیدترین موارد این بیماری در بین شهروندان واکسینه نشده مشاهده خواهد شد. با این حال، گیتس کاهش شیوع کرونا را پس از موج امیکرون پیش بینی کرد.

آیا جهان از مرحله اپیدمی کرونا خارج می‌شود؟
 آژانس دارویی اروپا پیش‌بینی کرد که با ظهور سویه اُمیکرون، ممکن است بیماری کووید19 از مرحله همه‌گیری خارج و به یک بیماری بوم‌گیر تبدیل شود که می‌توان زندگی با آن را آموخت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آژانس دارویی اروپا دیروز 11 ژانویه (21 دی ماه) اعلام کرد: هرچند که کووید19 هنوز در مرحله همه‌گیری جهانی (پاندمی) است اما ظهور سویه اُمیکرون این احتمال را تقویت کرد که بیماری وارد مرحله بوم‌گیر مسری (اندمی) شود که بشر می‌تواند زندگی با آن را بیاموزد.
این نهاد اتحادیه اروپا که مسئولیت تنظیم مقررات، ارزیابی و نظارت بر داروی‌های شیمیایی را به عهده دارد همچنین طرح احتمالی تزریق دز چهارم را مورد تردید قرار داد و اعلام کرد: تزریق دزهای مکرر یک راهبرد «پایدار» نیست.
مارکو کاوالری مسئول بخش راهبر واکسن آژانس دارویی اروپا در آمستردام اعلام کرد: هیچکس دقیقا نمی داند چه زمانی به انتهای تونل می رسیم اما سرانجام خواهیم رسید.
وی در نشستی خبری افزود: با افازیش ایمنی جمعیتی و نیز با ظهور سویه اُمیکرون، ایمنی طبیعی بیشتری نسبت به واکسن به وجود می آید و ما با سرعت بیشتری به سمت مرحله بوم‌گیری این بیماری می رویم.
وی تاکید کرد: فراموش نکنیم که هنوز در مرحله همه گیری جهانی قرار داریم.

لزوم کند کردن آهنگ تزریق دز یادآور
آژانس دارویی اروپا که شعبه اروپایی سازمان جهانی بهداشت است، تاکید کرد که هنوز نمی‌توان ویروس کرونا را ویروس بوم‌گیر مانند سرماخوردگی تلقی کرد.
کاترین اسمال وود مسئول وضعیت اورژانسی این آژانس عنوان کرد: ما هنوز با ویروسی مواجه هستیم که به سرعت تحول می یابد و چالش‌های جدیدی ایجاد می‌کند. بنابراین ما مطمئناً در نقطه ای نیستیم که بتوانیم آن را بوم‌گیر توصیف کنیم.
مسئول بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت دیروز پیش‌بینی کرد که بیش از نیمی از مردم اروپا ظرف 6 تا هشت هفته آتی به سویه اومیکرون ویروس کرونا آلوده شوند.
این نهاد نیز تاکید کرد که مبارزه با کووید-19 با تزریق دزهای یادآور مکرر راهبرد معتبری نیست.
کاوالری در این باره گفت: نخست آنکه راهبرد تزریق دز یادآور هر چهار ماه یکبار می تواند ما را با مشکل پاسخ ایمنی مواجه کند. هم ممکن است مردم نیز از این وضعیت خسته شوند.
وی با اشاره به برنامه تزریق واکسن آنفولانزا پیش از آغاز فصل زمستان، افزود: کشورها باید مشابه این برنامه به فکر افزایش فاصله میان دزهای یادآور باشند.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است: سرعت انتقال در سویه اُمیکرون بیش از سایر انواع دیگر ویرس کروناست اما مطالعات نشان می دهند که خطر بستری شدن در بیمارستان در این نوع یک سوم تا نصف خطر بستری در سویه دلتاست

سازمان جهانی بهداشت: تا دو ماه دیگر اومیکرون نیمی از شهروندان اروپایی را آلوده می‌کند 
به گزارش یورونیوز،دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در اروپا می گوید در صورتی که وضعیت ابتلا به بیماری کووید-19 در شرایط کنونی باقی بماند، تا دو ماه دیگر نیمی از شهروندان کشورهای اروپایی مبتلا به این بیماری با سویه اومیکرون می شوند.
هشدار این سازمان درست در روزی داده می شود که دو سال پیش کووید-19 رسما اولین قربانی را در چین گرفت. یازدهم ژانویه سال 2020، پکن رسما اعلام کرد که اولین نفر در شهر ووهان، کانون اولیه پیدایش ویروس کرونا، پس از ابتلا به ویروس کرونا جان باخته است.
هانس کلوگه، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت روز سه‌شنبه با شرکت در یک نشست خبری گفت که «سویه جدید ویروس کرونا، اومیکرون، بسیار راحت‌تر از سویه‌های دیگر حتی روی افرادی که پیش‌تر دچار کووید-19 شده و یا واکسن زده‌اند منتقل می‌شود.»
کلوگه در این نشست خبری تاکید کرد که « تا10 ژانویه، 26 کشور اروپایی گزارش دادند که بیش از یک درصد از جمعیت آنها هر هفته به کووید-19 مبتلا می‌شود.»
وی افزود: «اکنون 50 کشور موارد ابتلا به اومیکرون را گزارش کرده‌اند و می‌گویند که اومیکرون به سرعت به ویروس غالب در اروپای غربی تبدیل شده و اکنون در منطقه بالکان در حال گسترش است.»
آمارها در اروپا نشان می‌دهد که سویه اومیکرون ویروس کرونا در هفت روز گذشته جان بیش از 20 هزار نفر را گرفته است که در مقایسه با سویه پیشین کرونا، «دلتا»، درصد مرگباری بسیار پایین تری دارد.
همزمان شرکت دارویی فایزر اعلام کرده است که تنها در ماه مارس، بهار آینده، واکسن ویژه مبارزه با اومیکرون در همکاری با شرکت آلمانی بیونتک وارد بازار می شود.
تاکنون همه گیری کووید-19 جان بیش از 5 میلیون و پانصد هزار نفر از ساکنان زمین را گرفته است و خبرگزاری فرانسه می‌گوید منابعی در دست دارد که نشان می‌دهد شمار قربانیان در جهان دو و یا حتی سه برابر بیش از آمار رسمی است

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کرونا واکسن اروپا چین اومیکرون سازمان جهانی بهداشت آژانس دارویی اروپا پروتکل های بهداشتی سویه ا میکرون سویه امیکرون پیش بینی ویروس کرونا ظهور سویه همه گیری سویه ها کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۳۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد

 دکتر طاهره افتخار می افزاید: این ویروس از تماس جنسی و یا تماس های خیلی نزدیک سرایت می کند و ماندگاری بیشتری نسبت به دیگر ویروس ها دارد.

وی توضیح می دهد: ویروس اچ پی وی به مواد شوینده نیز مقاومت نشان داده و در مواردی حتی پزشکان از لمس صورت خود با دست آلوده به این ویروس مبتلا شده اند. بنابراین ممکن است این ویروس از راه غیر جنسی هم انتقال یافته و برای مثال در فردی از طریق نشستن در جایی مرطوب و جایگزین شدن فردی دیگر در آن مکان نیز انتقال یابد؛ اما شایع ترین راه انتقال این ویروس از طریق مقاربت است.

دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان

این پزشک متخصص زنان و زایمان درباره سن مبتلایان به ویروس اچ پی وی می گوید: بیشترین بیماران سنین ۲۳ تا ۳۰سال هستند که در این باره تفاوتی بین جنسیت وجود ندارد بنابراین ممکن است هم دختران و هم پسران را مبتلا کند.

وی بیان می کند: دلایلی مانند مصرف سیگار یا مصرف قرص های پیشگیری از بارداری، خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی را افزایش می دهد؛ اما در افراد زیر ۳۰سال چنانچه فرد رفتار پر خطر نداشته و زندگی، ورزش و تغذیه سالم داشته باشد خود به خود ممکن است این ویروس از بین برود.

افتخار تصریح می کند: ویروس اچ پی وی مانند ویروس تبخال از بین نمی رود و برای همیشه در بدن باقی می ماند بنابراین تشخیص زودهنگام آن در پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم بسیار اهمیت دارد.

همه ویروس ها ریسک سرطان ندارند

وی ادامه می دهد: یکی از شایع ترین علل سرطان دهانه رحم، ویروس اچ پی وی است. هر زگیل در هر جای بدن ممکن است به سبب وجود ویروس اچ پی وی به وجود آید اما همه این ویروس ها ریسک سرطان ندارند و تنها تعدادی از آن ها مانند زگیل تناسلی پر خطرند که شانس ابتلا به سرطان ها را بیشتر می کند.

این پزشک متخصص زنان می افزاید: شایع ترین سرطان های ناشی از ویروس اچ پی وی، سرطان دهانه رحم، واژن، مقعد و قسمت خارجی ناحیه تناسلی است و در برخی موارد، ممکن است حلق و حنجره را نیز درگیر کند.

وی با اظهار تأسف اذعان می دارد: شیوع ویروس اچ پی وی تنها مختص جوامع غربی نیست بلکه متأسفانه بین جوانان جامعه ایران، تعداد مبتلایان به این ویروس بسیار است که یکی از علل آن، وجود رفتارهای پر خطر و کنترل نشده در جامعه است.

افتخار درباره راه های پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم می گوید: افرادی که روابط پر خطر نداشته و ارتباط شان محدود به کانون خانواده است به صورت مداوم نیاز به تست پاپ اسمیر ندارند اما کسانی که محدودیتی در رابط جنسی ندارند بسیار بیشتر از دیگران در خطر ابتلا قرار می گیرند. 

واکسن گارداسیل مطمئن تر است یا پاپیلوگارد؟

وی بر لزوم تزریق واکسن برای کودکان و جوانان تأکید می کند و ادامه می دهد: یکی از راه های ایمن سازی در برابر ویروس اچ پی وی، تزریق واکسن خارجی گارداسیل است. البته از آنجایی که این واکسن گران است و چندان اعتمادی به تاریخ مصرفش نیست، بهتر است از مشابه ایرانی آن به نام پاپیلوگارد استفاده کرد.

افتخار تصریح می کند: در واقع این واکسن ها از عملکرد و ماهیت یکسانی برخوردارند و تفاوت عمده آن ها در کشور سازنده واکسن می باشد. علاوه بر این واکسن پاپیلوگارد هم ارزان تر از گارداسیل است و هم عامل ۷۰درصد از سرطان هایی که مربوط به ویروس اچ پی وی است را پشتیبانی می کند بنابراین نگرانی در این باره وجود ندارد.

وی درباره سن تزریق این واکسن در دختران و پسران می گوید: این واکسن برای هر جنسیتی می تواند از سن ۹ تا ۴۵ سالگی تزریق شود.

این پزشک متخصص زنان، زایمان و نازایی به جوانان توصیه می کند: پرهیز از رفتارهای پرخطر بهترین راه مصون ماندن در برابر ویروس اچ پی وی است تا سلامتی را در تمام طول عمر خود به همراه داشته و به انواع بیماری ها از جمله زگیل تناسلی و ... مبتلا نشوند. چراکه انجام رفتارهای پر خطر علاوه بر تهدید ابتلا به این ویروس، سبب ابتلا به ایدز، هپاتیتB، هپاتیتC و بسیاری از بیماری های خطرناک دیگر می شود.

افتخار درباره نقش ورزش در پیشگیری یا بهبود سرطان های مربوط به زنان می گوید: چنانچه ویروس اچ پی وی وارد بدن سالم شود، سیستم ایمنی بدن به ویژه در سنین جوانی می تواند آن را تا حدود زیادی از بین ببرد. بنابراین ورزش در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است.

وی درباره بهترین روش های تشخیص زود هنگام سرطان دهانه رحم تصریح می کند: بهترین روش های تشخیص این نوع بیماری استفاده از تست های غربالگری همچون آزمایش پاپ اسمیر، سونوگرافی های زنان و معاینات سالانه است چراکه این ویروس مانند ویروس تبخال در بدن می ماند و قابل رؤیت نیست. بنابراین انجام آزمایش های پی در پی و منظم در تشخیص زودرس و درمان به موقع بسیار مؤثر خواهد بود.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!