Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: با احداث خط لوله انتقال فرآورده نفتی مسیر رفسنجان – مشهد (تابش) یک کریدور حیاتی انتقال فرآورده در شرق کشور فعال خواهد شد.

به گزارش «انرژی امروز» از شانا، جلیل سالاری روز شنبه (۲۵ دی‌ماه) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی مسیر رفسنجان، بیرجند، تربت حیدریه، مشهد، موسوم به خط لوله تابش (تأمین بازار انرژی شرق) بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و بانک ملت در جمع خبرنگاران افزود: این خط لوله یکی از طرح‌های مهمی است که در حوزه پالایش و پخش امروز بین بانک ملت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی امضا an که ظرفیت بسیار مناسبی به ویژه در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی برای کشور ایجاد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر این که نگاه ما در صنعت پالایش حرکت به سمت سودمحوری به جای سوخت‌محوری است، بیان کرد: در حوزه انتقال فرآورده‌های نفتی ظرفیت‌ بسیاری برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور وجود دارد که شرکت ملی پالایش و پخش تلاش دارد در حوزه نقل و انتقال فرآورده به سمت بهینه‌سازی مصرف سوخت حرکت کند و جایگزینی خطوط لوله با حمل و نقل زمینی در این زمینه در دستور کار قرار گرفته است.

معاون وزیر نفت در امور پالایش تصریح کرد: تفاوت هزینه انتقال فرآورده از طریق خط لوله و حمل زمینی ۱ به ۶ است که این رقم عدد بزرگی به شمار می‌آید و تلاش می‌کنیم، با جایگزینی حمل از طریق خط لوله با حمل جاده‌ای، افزون بر صرفه‌جویی در مصرف سوخت، امنیت انتقال انرژی را نیز در کشور محقق کنیم.

سالاری با اشاره به قیمت یارانه‌ای سوخت در کشور گفت: قیمت یارانه‌ای سوخت در ایران و اختلاف قیمت قابل توجه آن با کشورهای همسایه، زمینه‌ساز افزایش قاچاق از مرزهای کشور می‌شود که با انتقال فرآورده از طریق خطوط لوله در شرق کشور، عملا چالش قاچاق سوخت در این منطقه که مسیر مهمی برای قاچاق است، برطرف خواهد شد.

خروج از مرکزیت و تنوع بخشی به خطوط انتقال فرآورده

وی از دیگر دلایل طراحی این پروژه را ختم شدن همه خطوط حیاتی انتقال فرآورده کشور به ری و تمرکز در این منطقه اعلام کرد و گفت: ۵۰ درصد سوخت مصرفی در نیمه شمالی کشور مصرف از طریق کریدور ری تأمین می‌شود که این موضوع ممکن است در مواقع بحرانی، تأمین امنیت انرژی کشور را با مخاطره روبه‌رو کند، بنابراین با راه‌اندازی این خط افزون بر تأمین استانداردهای پدافند غیرعامل در کشور، این تمرکز در خطوط از بین می‌رود و تنوع‌بخشی‌ در زمینه انتقال فرآورده در کشور رخ خواهد داد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با تأکید بر اینکه با احداث این خط، یک کریدور حیاتی در شرق کشور سر برخواهد آورد، گفت: افزون بر آن ما در بحث مشتقات نفتی، تعهدهایی به کشورهای همجوار داریم که سوختی که عرضه می‌شود، باید حداقل استانداردهای ملی را داشته باشد که در این بخش نیز، نگاه ما در طراحی این خط، هم نگاه صادراتی و هم مصارف داخلی بوده است.

سالاری با اشاره به این که با راه‌اندازی این خط، ۶۰۰ کیلومتر از مسیر انتقال فرآورده از مسیرهای پیشین کاسته می‌شود، گفت: افزون بر بحث مدیریت و کاهش مصرف انرژی، با احداث این خط، روزانه ۱۱ میلیارد تومان صرفه‌جویی در کشور محقق می‌شود.

حذف واسطه‌گری و حضور مستمر در بازارهای انرژی شرق

وی تأمین پایدار سوخت زمستانی در نقاط شرقی کشور در نیمه دوم سال را از دیگر مزایای این پروژه برشمرد و گفت: همچنین با این جانشینی که اتفاق می‌افتد، می‌توانیم در بازارهای انرژی شرق کشور حضور مستمر داشته باشیم و واسطه‌گری نیز حذف می‌شود؛ افزون بر آن مشتری مداری محقق شده و از قیمت فرآورده و بازار همسو با منافع ملی به درستی محافظت می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با تأکید بر اینکه خط لوله تابش حتی می‌تواند در آینده به زمینه‌ای برای توسعه زنجیره پائین‌دستی صنایع پتروشیمی تبدیل شود، گفت: همچنین اثرگذاری احداث خط لوله جدید تابش بر مراودات انرژی ما با کشورهای مستقل همسو (CIS) با توجه به اختلاف قیمت خلیج فارس و دریای مدیترانه از دیگر مزایای این پروژه است.

جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران

سالاری افزود: امیدواریم با دریافت مجوزهای لازم، مناقصه این پروژه به‌زودی برگزار و پیمانکار آن انتخاب شود؛ برآورد ما برای سرمایه‌گذاری در این طرح، ۳۰۰ میلیون یوروست که در یک بازه زمانی سه تا چهار ساله اجرایی خواهد شد.

وی همچنین با تأکید بر این که در زنجیره‌های بعدی این پروژه می‌توانیم از سرمایه‌گذار خارجی نیز استفاده کنیم، گفت: تعرفه انتقال این خط برای بخش خصوصی هم جذاب است و با توجه به اینکه ابتدا و انتهای آن در اختیار دولت است، مسیر انتقال و مدیریت مسیر انتقال می‌تواند از طریق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی انجام شود.

معاون وزیر نفت در امور پالایش گفت: در اجرای این پروژه از بیشترین ظرفیت ساخت داخل به‌ویژه در بخش تجهیزات و پیمانکاران داخلی بهره‌مند خواهیم شد و امیدواریم شرکت‌های داخلی نیز با تأمین به موقع تجهیزات و کالای موردنیاز پروژه، سبب تسریع در پیشرفت پروژه شوند.

برچسب هاخط لوله انتقال فرآورده خط لوله انتقال فرآورده نفتی مسیر رفسنجان - مشهد (تابش) شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران (NIORDC)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: خط لوله انتقال فرآورده شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران NIORDC آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران خط لوله انتقال فرآورده شرق کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۵۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم نامه اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور گفت: این طرح در استان بین شهرداری بیرجند و شرکت ارتباطات شاتل به عنوان شرکت مجری با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان به امضا رسید و تا شهریور به بهره برداری می‌رسد.
روحانی نژاد با بیان اینکه اجرای فیبر نوری پیش نیاز هر شهر هوشمند است افزود: این طرح امکان استفاده شهروندان از اینترنت پرسرعت خانگی و فناوری‌های نوین، ارتقای کیفیت عملکرد و کاهش هزینه‌ها و مصرف بهینه منابع را فراهم می‌کند.
استاندار نیز گفت: از ابتدای دولت سیزدهم ۳۵۳ روستای ۲۰ خانوار استان از اینترنت پر سرعت بهره‌مند شدند.
وی افزود: سعی ما در استان این است تا علاوه بر مرکز استان در سایر شهرستان‌ها هم این طرح سریع‌تر اجرایی شود و مردم از آن بهره‌مند شوند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی نیز گفت: براساس این تفاهم‌نامه شبکه فیبر نوری به طول بیش از ۱۰۰ کیلومتر شامل خیابان‌های اصلی، فرعی و کوچه‌ها اجرا خواهد شد و بستر اتصال ۶۵ هزار پورت برای استفاده مشترکین خانگی و تجاری در بیرجند فراهم خواهد شد.
شهردار بیرجند هم گفت: تمام توان خود را در راستای خدمات ارتباطی مطلوب به شهروندان بکار گرفته ایم.
رئیس هیات مدیره شاتل هم با اشاره به هزینه هزار میلیارد ریال در زمینه اجرای این طرح گفت: خراسان جنوبی سی امین استان در زمینه اجرای این طرح در سطح کشور است.

همچنین عملیات اجرایی طرح فیبر رسانی به منازل و کسب و کار‌ها در بیرجند با حضور معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و استاندار خراسان جنوبی در بلوار پاسداران این شهر آغاز شد.

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم نامه طرح فیبر نوری در بیرجند
  • امضای تفاهم‌نامه اجرای طرح فیبر نوری در شهر بیرجند
  • امضای تفاهم نامه اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها
  • امضای تفاهم نامه امنیتی میان ایران و روسیه
  • امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه
  • امضای اسناد و تفاهم‌نامه‌های مشترک میان ایران و سریلانکا
  • امضای تفاهم نامه همکاری حوزه هنری و اداره کل تعاون خراسان رضوی
  • تمرکز ایران برای تبدیل شدن به بازیگر اصلی گازی منطقه/ از تمدید قرارداد گاز عراق تا تکمیل ساخت خط لوله صلح
  • خط لوله گاز ، مهم‌ترین طرح ایران و پاکستان در حوزه انرژی
  • روز پرکار دانشگاه آزاد کرمانشاه با امضای ۲ تفاهم‌نامه همکاری