Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@03:49:58 GMT

جایگاه چین در نظم نوین جهانی

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۳۹۳۱۴

آمریکا و غرب به خوبی دریافته‎اند که در حال واگذاری قافیه رقابت به چین در زمینه‌های مختلف هستند. خبرگزاری میزان – آمریکا و چین به شکلی فزاینده درگیر رقابت‌های جدی اقتصادی و ژئوپلتیکی هستند و این رقابت در مسیر تشدید قرار دارد؛ این امر از روند رو به رشد چین در موضوع‌های مختلف نشات می‌گیرد.   آمریکا و چین در سال ۲۰۲۱ به وضوح دریافتند که رقابتشان به نقطه اوجی رسیده که زمینه‌های تجاری، دفاعی، سایبری و سیاسی آن‌ها را در برگرفته و سبب افزایش سوءظن‌ها و تضاد‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، در ماه نوامبر طی کنفرانسی تلفنی با «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین تلاش کرد تا رقابت از کنترل خارج شده با چین در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا، را به حیطه مدیریت در بیاورد.   آمریکا که از تلاش خود برای «به انزوا کشاندن چین» در زمینه‌های مختلف سودی نبرده بود، اکنون به سمت مذاکره با چین سوق یافته است.   دلیل تلاش «بایدن» در این زمینه نیز گذشته از این که به حرکت رو به جلوی چین، بازمی گردد، متاثر از نگرانی وی از نتیجه انتخابات میان دوره‌ای ۲۰۲۲ کنگره و شکست دموکرات‌ها در برابر جمهوریخواهان است. بیشتر بخوانید: هشدار چین به آمریکا جایگاه چین در راهبرد سیاست خارجی آمریکا مهم‌ترین دلایل کوتاه آمدن آمریکا در برابر چین را می‌توان به شکل زیر فهرست کرد:   - از منظر اقتصادی، چین بیش از هر زمان دیگری از نظر قدرت اقتصادی به آمریکا نزدیک شده است و همین امر رقابت میان دو کشور را تشدید کرده است.   رشد اقتصادی چین در حالی ادامه دارد که تلاش‌های واشنگتن برای کاهش کسری تجاری آمریکا با چین موفق نبوده است.   در عین حال، سه سال شیوع «کرونا»، جنگ تجاری و اختلال در عرضه و مهاجرت خطوط تولید آمریکا به چین را که به از دست دادن توانایی‌های صنعتی و تولیدی این کشور منجر شده، به دنبال داشته است.   - واردات آمریکا از چین همچنان در حال افزایش است؛ این رقم با وجود جنگ تجاری از سال ۲۰۱۸ تاکنون همچنان در مسیر رشد بوده است؛ چین در حال حاضر چهار برابر خرید از آمریکا به این کشور می‌فروشد.   با توجه به مزیت هزینه تولید سیستماتیک چین و عزم پکن برای جایگزینی واردات محصولات مبتنی بر فناوری آمریکا سبب می‌شود تا احتمال کاهش کسری تجاری آمریکا در رابطه با چین همچنان دست نیافتنی باشد.   - پیشرفت‌های چین در زمینه‌های فناوری موشکی، هسته‌ای و هوش مصنوعی به زعم ناظران بین المللی می‌تواند تغییر عمیقی در موازنه جهانی قدرت نظامی شود که هم اکنون در جریان است.   - چین چالشی بزرگ برای برتری نظامی غرب محسوب می‌شود؛ چین در حال حاضر از آمریکا پیشی گرفته و به بزرگ‌ترین نیروی دریایی جهان تبدیل شده است.   - هوش مصنوعی و فناوری سایبری را باید یکی از مهم‌ترین جنبه‌های اقدامات آمریکا در قبال چین دانست؛ زیرا پکن کاملا به توسعه جنگ هوشمند یا روش‌های نظامی مبتنی بر فناوری متعهد است.   گزارش‌ها حاکی از این است که چین احتمالا در حال حاضر از هوش مصنوعی در رباتیک نظامی و سیستم‌های هدایت موشکی و همچنین هواپیما‌ها و زیردریایی‌های بدون سرنشین استفاده می‌کند.   انتهای پیام/ برچسب ها: تحولات بین الملل آمریکا چین

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا تحولات بین الملل آمریکا چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۹۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمشیربازی انتخابی زون آسیا| پایان کار شمشیربازان ایران بدون کسب سهمیه

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نجمه سازنچیان آخرین نماینده ایران در رقابت‌های شمشیربازی انتخابی زون آسیا بود که در اسلحه سابر زنان با حریفان خود رقابت کرد.
 
رقابت‌های این اسلحه با حضور ۱۰ شمشیرباز برگزار شد. سازنچیان مرحله مقدماتی را بدون باخت و با ۴ پیروزی به پایان رساند و وارد جمع ۸ بازیکن برتر شد.او در این مرحله با «ورونیکا واسیلوا» از استرالیا دیدار کرد و با نتیجه ۱۵ به ۱۱ باخت.

با برگزاری دیدار‌های اسلحه سابر زنان و انجام دیدار‌های نجمه سازنچیان در این اسلحه، پرونده نمایندگان ایران در مسابقات شمشیربازی انتخابی زون آسیا بسته شد.  

در چارچوب این مسابقات امروز ریحانه رضایی در اسلحه اپه از مرحله مقدماتی صعود کرد اما در مرحله یک هشتم نهایی باخت و با کسب جایگاه نهم در میان ۱۶ شمشیرباز به کار خود پایان داد. در اسلحه فلوره هم علی امینی هم با ۲ برد، ۴ باخت و عدم صعود از مرحله مقدماتی به کار خود  پایان داد. جایگاه چهاردهم در میان ۱۶ شمشیرباز شرکت کننده در رده بندی نهایی در اختیار امینی قرار گرفت.
 
همچنین روز گذشته محمد اسماعیلی در اسلحه اپه تا مرحله نیمه نهایی پیش رفت، اما در نهایت موفق به کسب سهمیه نشد، اما به جایگاه سوم مشترک دست یافت. زهرا کارگر هم در اسلحه فلوره موفق به صعود از دور گروهی نشد. او در میان ۱۴ شرکت کننده در رقابت‌های اسلحه فلوره در جایگاه ۱۲ ایستاد.  

بدین ترتیب شمشیربازی ایران با سهمیه تیمی که توسط تیم ملی اسلحه سابر مردان به دست آورده است در بازی‌های المپیک پاریس شرکت خواهد کرد. این سهمیه تنها سهمیه تیمی است که تا به امروز ورزش ایران برای المپیک به دست آورده است. به واسطه این سهمیه شمشیربازی ایران در بخش انفرادی هم ۳ نماینده خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • شمشیربازی انتخابی زون آسیا| پایان کار شمشیربازان ایران بدون کسب سهمیه
  • مظفری در جایگاه پنجم رقابت ماده ۸۰۰ متر قرار گرفت
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • آرامکو عربستان شریک تجاری فیفا در جام جهانی ۲۰۲۶
  • مانا حسینی در جایگاه هفتم پرتاب نیزه
  • پایان رقابت‌های فوتبال روستایی شهرستان مریوان
  • روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • جام جهانی پاراتیراندازی | تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد
  • نشان نقره تیم تپانچه بادی مختلط ایران در جام جهانی پاراتیراندازی