Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@22:34:51 GMT

مهمترین علائم و نشانه های افسردگی

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۴۲۶۹۴

خبرگزاری آریا- همه ی ما با اختلال افسردگی آشنا هستیم و به دفعات، در مورد بهترین راه های درمان و نحوه ی مقابله با آن، مطالبی خوانده یا شنیده ایم. در اینجا،  میخواهیم به بررسی این مطلب بپردازیم که آیا مشاوره آنلاین روانشناسی، می تواند راهی برای تسریع در درمان اختلال افسردگی باشد؟! حقیقت این است که با وجود همه ی پیشرفت ها و تحقیقات فراوانی که در حوزه ی روانشناسی انسان صورت گرفته، ما هنوز چیز زیادی در اینباره نمی دانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از افراد وقتی صحبت از مشاوره حضوری و وقت گرفتن از مطب روانشناس و متخصص می شود، این کار را به دلایلی به تعویق می اندازند. زمان بر بودن پروسه رفت و آمد و معطلی در مطب دکتر از یک سو و استرس و احساس ناخوشایند مراجعه حضوری و چشم در چشم شدن با پزشک از سوی دیگر از مهم ترین دلایل مراجعان برای عدم حضور در مطب پزشک است. اما این روزها با پیشرفت تکنولوژی، سامانه های مشاوره روانشناسی آنلاین این مسئله را حل نموده اند. در ادامه این مقاله با مزایای مشاوره روانشناسی آنلاین بیشتر آشنا خواهید شد.

مشاوره آنلاین روانشناسی روشی مناسب برای تسریع در درمان اختلالات روانی از جمله افسردگی می باشد.

مهم ترین بخش مشاوره حضوری تعامل روانشناس متخصص با مراجعه کننده است که این شرایط در مشاوره های روانشناسی آنلاین که به صورت ویدیویی برگزار می شود نیز فراهم است. با اینحال اگر این موقعیت نیز برای شما خوشایند نیست، می توانید از فرصت مشاوره روانشناسی تلفنی یا مشاوره رایگان در واتس آپ استفاده کنید. در ادامه به معرفی اختلال افسردگی و مهمترین نشانه های بروز آن در افراد می پردازیم. در صورت وجود نشانه های زیر پیشنهاد میکنیم حتماً به یک مشاور متخصص مراجعه نمایید.

از علائم فیزیکی افسردگی چه می دانید؟

بسیاری بر این باورند که افسردگی یک بیماری فیزیکی نیز محسوب می شود؛ که البته این عقیده پُر بیراه نیست، چراکه محققان معتقدند این اختلال یک بیماری خُلقی ـ روانی است که علاوه بر تاثیر آن بر مغز و کارکرد آن، بر فیزیک و جسم فرد نیز می تواند اثر سویی داشته باشد و هر چه علائم جسمی دردناک در فرد بدتر باشد، بیماری افسردگی فرد شدیدتر است.

اما از سوی دیگر و البته از زاویه دید دیگر نیز می توان گفت افسردگی ‌های طولانی مدت می تواند آسیب‌ های جدی به مغز انسان بزند، احتمال حمله قلبی را زیاد ‌کند، سیستم دفاعی بدن را بسیار ضعیف ‌کند، حتی منشاء خیلی از سرطان ‌ها می ‌تواند بشود، و به همین دلیل نیاز است که هر چه زودتر تشخیص و درمان شود.

علائم و نشانه های فیزیکی بیماری افسردگی

به طور کلی علائم فیزیکی و جسمانی افسردگی با سطح قابل توجهی از اختلال عملکرد در این بیماران همراه است. در واقع بیمارانی که با شمار زیادی از علائم جسمی مراجعه می کنند ممکن است بیشتر از بیمارانی که تنها با یک یا دو علامت فیزیکی مراجعه می کنند، به اختلالات خلقی ـ روانی مبتلا شوند.

افسردگی ‌های طولانی مدت می تواند آسیب‌ های جدی به مغز انسان بزند و احتمال حمله قلبی را زیاد ‌کند.

دانستن هر یک از این نشانه ها در همان مراحل ابتدایی می تواند گامی باشد در تسریع بهبودی و درمان افسردگی فرد که می تواند برداشته شود. برخی از این نشانه ها بدین شرح است:

9 مورد از مهمترین نشانه های بیماری افسردگی: سردرد:

سردرد از جمله دردهایی است که می تواند علل بسیار زیادی داشته باشد و نشانه بیماری خاصی باشد. این درد می تواند نشانه‌ افسردگی نیز باشد.

تقریبا سردرد در افسردگی دردی شایع محسوب می شود. اگر قبلاً سردردهای میگرنی داشته‌اید، ممکن است در این زمان بدتر به نظر برسند.

تحقیقات نشان داده است افراد افسرده معمولا سردردشان صبح‌ها و عصرها شدیدتر می شود.

کمردرد و دردهای عضلانی و مفاصل:

کسانی که دچار افسردگی شده اند معمولا تمایل زیادی به ورزش‌کردن ندارند و کمتر به رژیم غذایی خود و چیزی که می خورند، توجه دارند. توجه کمِ افرادِ افسرده به وضعیت بدنیِ خود منجر به دردهای فیزیکی بیشتری در آنها می شود؛ از جمله دردهای در ناحیه‌ی کمر و عضلات و مفاصل.

درد قفسه سینه:

درد در ناحیه قفسه سینه می تواند نشانه ای از بیماری های جدی مانند بیماری های قلبی، معده، ریه یا سایر مشکلات باشد، اما این درد می تواند نشانه افسردگی نیز باشد.

اگر این درد را احساس کردید، هرگز درمان آن را به تعویق نیندازید. اگر پزشک‌ شما تشخیص داد که درد در قفسه‌ی سینه تان ناشی از حمله‌ی قلبی یا معده و یا ریه تان نیست، از او درباره ارتباط این درد با افسردگی بپرسید.

مشکلات گوارشی:

اگر بخواهید شفاف تر درباره این مشکل بدانید باید گفت احساس بیقراری یا حالت تهوع و یا حتی اسهال یا یبوست نشانه ای از اختلال افسردگی محسوب می شود. افسردگی می‌تواند موجب عادت‌های غذایی غیرعادی شود. کارشناسان معتقد هستند ارتباط قوی بین اختلالات خوردن و افسردگی وجود دارد. اخیرا هم مطالعات زیادی پیرامون ارتباط باکتری‌های روده و سلامت روان صورت گرفته است.

برخی مشکلات افراد در سیستم گوارش شان همچون زخم معده، در اثر اضطراب و استرس و حتی افسردگی تشدید می‌شوند. مضاف بر اینکه از دست دادن اشتها یا پرخوری نیز می توان از نشانه های فیزیکی افسردگی قلمداد کرد.

لازم به ذکر است بیماری های گوارشی در افرادی که از افسردگی و اضطراب رنج می برند، به‌ویژه در کودکان و نوجوانان بسیار متداول است.

کسلی و خستگی:

مهم نیست چقدر می خوابید، با این حال ممکن است، احساس خستگی یا بی حوصلگی داشته باشید و بلند شدن از رختخواب در صبح، کاری بس سخت و طاقت فرسا باشد؛ در نتیجه باید گفت بی ‌انرژی بودن نیز از علائم افسردگی به حساب می آید.

مشکلات خواب:

بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی دچار اختلال در خواب می شوند؛ یا خیلی زود از خواب بیدار می شوند یا وقتی به رختخواب می روند، نمی توانند بخوابند! برخی دیگر ممکن است بسیار بیشتر از حد معمول بخوابند .

تحقیقات نشان داده است حدود یک ‌سوم افرادی که افسردگی دارند، بیش از حد معمول می‌خوابند.

مشکلات پوستی:

هورمون هایی در بدن وجود دارند که در اثر اضطراب و استرس، ترشح می شوند و همین امر موجب می شود پوست شما دچار آسیب شود. در حقیقت باید گفت افسردگی با افزایش سطح هورمون استرس "کورتیزول" ارتباطی تنگاتنگ دارد و به همین دلیل مشاهده مشکلات پوستی در افراد افسرده امری دور از انتظار نیست.

طبق گزارشی که اخیرا منتشر شده است حدود 30 درصد از بیماران افسرده مشکلات پوستی دارند.

مشکلات دهانی:

شاید جالب باشد بدانید افسردگی حتی می تواند بر سلامت دهان افراد تاثیرگذار باشد؛ چراکه این اتفاق نتیجه عدم توجه به مراقبت از خود در افراد افسرده است.

مشکلات چشمی یا کاهش بینایی:

آیا احساس می کنید که دنیا تیره و تار می بینید؟ یک مطالعه تحقیقاتی در سال 2010 در آلمان نشان می دهد که بیماری افسردگی می تواند بینایی فرد را تحت تأثیر خود قرار دهد. این مطالعه که روی 80 نفر آزمایش شد نشان داد افراد افسرده سخت می توانند تفاوتی میان سیاه و سفید قائل شوند که محققان از آن مشکل به عنوان "درک کنتراست" نام می برند.

سرگیجه یا سبکی سر، تغییر در چرخه قاعدگی زنان، اختلالات حرکتی و کندی در حرکت از موارد دیگری است که می توان آنها را از نشانه های افسردگی نام برد.

سخن پایانی

علائم افسردگی می تواند پیچیده باشد و میان افراد بسیار متفاوت باشد. اگر افسرده اید، ممکن است علاوه بر احساس غمگینی و ناامیدی، از برخی علائم جسمی و فیزیکی این بیماری نیز رنج ببرید. خوب است درباره علائم فیزیکی با پزشک خود صحبت کنید. فکر نکنید که این دردها خود به خود از بین می روند!

مطالعات متعدد نشان داده است بیماران مبتلا به افسردگی که پس از درمان همچنان دارای علائم و نشانه های فیزیکی هستند، احتمال بازگشت و عود افسردگی در آنها بیشتری نیز است. در واقع، میزان عود در افرادی که پس از بهبودی، علائم دارند، 3 برابر بیشتر از افرادی است که علائم ندارند.

پس اگر هر یک از علائم فیزیکی را برای مدت طولانی تجربه می کنید، با پزشک خود در میان بگذارید و از او بخواهید برای بررسی بیشتر غربالگری افسردگی و اضطراب انجام دهد.

جلسات مشاوره آنلاین روانشناسی می تواند درپلتفرم های مختلفی برگزار شود. ممکن است شما با واتس آپ راحت باشید یا ترجیح بدهید از مشاوره روانشناسی تلفنی یا متنی استفاده کنید. خوشبختانه این امکان در سامانه مرکز مشاوره روانشناسی کلینیک تراپیا کاملاً فراهم است و شما می توانید از هر گزینه ای که برایتان مناسب تر است، استفاده کنید.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نوجوانی افسردگی علائم افسردگی روانشناسی مشاوره روانشناسی بیماری افسردگی اختلال افسردگی افراد افسرده علائم فیزیکی نشانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۲۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بیشتر مردم امیدوارند که عزیزانشان از آنها به نیکی یاد کنند و طبیعی است که گهگاه نگران فراموش شدنشان باشند. اما برای برخی، ترس از فراموش شدن یا نادیده گرفته شدن را می توان به عنوان یک فوبیا در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید: تله فوبیا یا اضطراب تلفن چیست؟

آتازاگورافوبیا ترس غیرعادی از به یاد ماندن است. همچنین می تواند شامل ترس از فراموش کردن کسی یا چیزی باشد. اگر ترس شما شامل فراموش شدن توسط یک فرد یا گروه اجتماعی خاص باشد، ممکن است بخشی از یک نوع فوبیای اجتماعی در نظر گرفته شود.

این مقاله به ویژگی‌های ترس از فراموشی و همچنین علل، علائم و گزینه‌های درمانی این فوبیا می‌پردازد.

تعریف ترس از فراموش شدن

آتازاگورافوبیا ترس شدید یا غیرمنطقی از فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی است؛ همچنین ممکن است شامل ترس از نادیده گرفته شدن یا جایگزین شدن باشد.

در برخی موارد، این وضعیت را می توان بخشی از فوبیای اجتماعی در نظر گرفت. تخمین زده می شود که ۱۵ میلیون آمریکایی با یک فوبیای اجتماعی زندگی می کنند. فوبیای اجتماعی زمانی است که ترس غیرمنطقی از قضاوت یا طرد شدن در یک موقعیت اجتماعی خاص دارید.

افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا ممکن است اضطراب، استرس، یا وحشت ناتوان کننده ای را تجربه کنند که فقط به این فکر می کنند که فراموش می شوند. شما همچنین ممکن است علائم فیزیکی اضطراب مانند حالت تهوع، ضربان قلب سریع یا حتی یک حمله پانیک تمام عیار را هنگام مواجهه با ترس خود تجربه کنید.

ترس از فراموش شدن نیز ممکن است با نگرانی های خاص در مورد از دست دادن حافظه، مانند ترس از ابتلا به بیماری آلزایمر یا زوال عقل مرتبط باشد. این ترس ممکن است در حین مراقبت از فردی با این وضعیت ایجاد شود.


علائم آتازاگورافوبیا چیست؟

مانند بسیاری از فوبیاها، ترس از فراموشی می تواند با علائم روحی و جسمی همراه باشد. افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا اگر واقعاً در یک موقعیت اجتماعی فراموش شوند یا نادیده گرفته شوند، یا زمانی که با فکر فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی مواجه شوند، ممکن است علائمی خاص را تجربه کنند.

علائم آتازاگورافوبیا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ترس و اضطراب بیمارگونه زمانی که نادیده گرفته می شوند یا فراموش می شوند یا درک می کنند که ممکن است فراموش شوند.

دلهره و اضطراب شدید فقط به فکر فراموش شدن

اضطراب شدیدی که با خطر واقعی فراموش شدن تناسب ندارد

تجربه احساس فاجعه یا عذاب قریب الوقوع در مواجهه با موقعیتی که نگرانی از دست دادن حافظه یا فراموش نشدن را برمی انگیزد.

حالت تهوع یا ناراحتی شکمی

مشکل در خوابیدن

اجتناب از موقعیت‌های اجتماعی که در آن‌ها احتمال فراموشی یا نادیده گرفته شدن وجود دارد

درد ناشی از تنش در نواحی خاصی از بدن

وحشت زدگی

علل آتازاگورافوبیا چیست؟

فوبیا باعث واکنش استرس فرد می شود که به عنوان پاسخ جنگ یا گریز نیز شناخته می شود. دلایل متعددی وجود دارد که این پاسخ استرس ممکن است با ترس از فراموش شدن ایجاد شود، از جمله:

ژنتیک: ژن‌های خاصی که توسط والدین بیولوژیکی منتقل می‌شوند نقش مهمی در فوبیا و سایر اختلالات اضطرابی دارند.

تجربه یادگیری مشاهده شده: اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر از همین موضوع می ترسد، ممکن است فرد یاد گرفته باشد که از فراموش شدن بترسد.

تجربه یادگیری مستقیم: سابقه تروما یا تجربه آسیب زا مانند فراموش شدن، پشت سر گذاشتن یا رها شدن یا از دست دادن والدین یا مراقب می تواند به ترس از فراموش شدن کمک کند.

تجربه یادگیری اطلاعاتی: قرار گرفتن در معرض افرادی که حافظه خود را از دست می دهند، مانند مراقبت از فرد مبتلا به زوال عقل یا آلزایمر، ممکن است منجر به ایجاد ترس از فراموشی شود.

آتازاگورافوبیا چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص آتازاگورافوبیا، یک متخصص سلامت روان به ویرایش پنجم « راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی » (DSM-۵)، کتابچه راهنمای رسمی انجمن روان‌پزشکی آمریکا مراجعه می‌کند.

DSM-۵ آتازاگورافوبیا را به عنوان یک وضعیت سلامت روان نمی شناسد، اما این وضعیت ممکن است به عنوان یک فوبیا خاص واجد شرایط باشد.

این راهنما از معیارهای تشخیصی زیر برای تشخیص فوبیای خاص استفاده می کند:

ترس پایدار است و بیش از شش ماه ادامه دارد.

از ترس به طور فعال اجتناب می شود و تقریباً همیشه باعث اضطراب فوری می شود.

ترس با خطر واقعی موقعیت تناسبی ندارد.

ترس باعث اختلال قابل توجهی در زمینه های اساسی عملکرد، از جمله عملکرد اجتماعی و شغلی می شود.

آتازاگورافوبیا چگونه درمان می شود؟

گزینه های درمانی مختلفی وجود دارد که می تواند به بیمارانی که فوبیا دارند کمک کند. یک متخصص مراقبت های روان یک برنامه درمانی بر اساس علائمی که ارائه می دهید ایجاد می کند.

برخی از گزینه های درمانی مورد استفاده برای رفع ترس از فراموشی ممکن است عبارتند از:

درمان شناختی رفتاری (CBT): این یک نوع گفتگو درمانی است که شامل تغییر افکار و رفتارهای فرد می شود. این به افراد کمک می کند تا یاد بگیرند که الگوهای تفکر ناسازگار (مشکل ساز) و رفتارهای مرتبط با فوبیای خاص خود را بهتر شناسایی و تغییر دهند. CBT یک درمان خط اول برای اختلالات اضطرابی در نظر گرفته می شود.

مواجهه درمانی: این درمان برای سال ها درمان اولیه برای فوبیا بوده است. به طور کلی شامل قرار دادن تدریجی یک فرد در معرض فوبیا به روشی ایمن برای کاهش اجتناب و کاهش ترس در طول زمان است.

میانجیگری ذهن آگاهی: این یک نوع تمرین مراقبه است که بر حضور کامل در لحظه فعلی تمرکز دارد. می تواند به شما در مدیریت سطوح اضطراب و ترس کمک کند.

دارو: گاهی اوقات از داروها برای کاهش علائم اضطراب که بخشی از فوبیا هستند، یا اگر همزمان علائم افسردگی یا یک اختلال اضطرابی اضافی وجود داشته باشد، استفاده می شود. داروها ممکن است شامل داروهای ضد اضطراب یا ضد افسردگی باشند.

خلاصه

ترس از فراموش شدن را آتازاگورافوبیا می نامند؛ وقتی فردی به این وضعیت مبتلا می شود، ترس شدیدی از فراموش شدن یا به یاد نیاوردن کسی یا چیزی وجود دارد. گزینه های درمانی مانند تکنیک های ذهن آگاهی، درمان شناختی رفتاری و دارو وجود دارد. کار با یک متخصص مراقبت های روان دارای مجوز می تواند به شما در مدیریت این وضعیت کمک کند.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228756 برچسب‌ها روان شناسی

دیگر خبرها

  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • تپش؛ روایت مهمترین حوادث روز
  • شوق و هیجان 15 هزارنفری برای فرار از افسردگی
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • مهمترین عامل سقط جنین در کشور عوامل فرهنگی است
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند