Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@18:51:19 GMT

نقش تغذیه در پیشگیری و تشدید میگرن

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۴۴۶۶۵

نقش تغذیه در پیشگیری و تشدید میگرن

ایسنا/فارس یک کارشناس ارشد تغذیه بالینی در شیراز گفت: نقش تغذیه و رژیم غذایی در پیشگیری از ابتلا، بروز یا تشدید و درمان بیماری‌های مختلف، جزو موضوعات مورد مطالعه در نهادهای علمی جهان بوده و متخصصان در مواجهه با بیماران، همراه با تجویزهای دارویی، توصیه‌های غذایی نیز ارائه می‌دهند. میگرن نیز جزو بیماری‌هایی است که نقش تغذیه در آن مطالعه و اثبات شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راضیه حسینی یکشنبه ۲۶ در کارگاه آموزشی پیرامون تاثیر تغذیه بر بیماری میگرن، گفت: واژه میگرن از لفظ یونانی Hemicrain به معنی نیمی از سر گرفته شده است اما این کلمه ریشه در زبان مصری دارد.

او توضیح داد: میگرن در واقع نوعی از اختلال سردرد است که با ترکیب متنوعی از تغییرات عصبی و گوارشی مشخص می شود. البته سازمان جهانی بهداشت (WHO) میگرن را از ناتوان کننده ترین بیماری های انسانی می‌داند

رژیم غذایی در میگرن

حسینی گفت: بهترین رژیم غذایی، رژیمی متعادل از همه گروه های غذایی با سبزی های فراوانست. افرادی که مبتلا به سردردهای میگرنی هستند، باید تا حد امکان از مصرف غذاهای فرآوری شده و آماده خودداری کنند. ماهی و سبزی های غنی از کلسیم و منیزیم مانند کلم، بروکلی و اسفناج برای این افراد مفید خواهد بود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در بیماران مبتلا به میگرن، وعده های غذایی به هیچ وجه نباید حذف شود، زیرا نوسان قند خون، گرسنگی و کم آبی می تواند سردرد را تشدید کند.

او اضافه کرد: البته خوب است بدانیم برخی غذاها، نوشیدنی ها و افزودنی های غذایی می تواند باعث تشدید علائم میگرن شود، بنابراین باید ضمن شناسایی این مواد غذایی، از مصرف آنها خودداری کرد. همچنین به نظر می رسد دریافت کلسیم و پتاسیم کافی نیز بتواند از تناوب سردردها بکاهد.

توصیه‌های رژیمی برای جلوگیری از بروز و تشدید میگرن

حسینی گفت: استفاده از سبزی های سرشار از کلسیم و منیزیم در کاهش اسپاسم های میگرنی موثر است. همچنین استفاده از آب سبزی هایی نظیر کلم پیچ، اسفناج و بروکلی به عنوان یک نوشیدنی مفید و آرام بخش توصیه می شود.

این کارشناس ارشد تغذیه همچنین استفاده از غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای، گندم و جو سبوس دار به دلیل دارا بودن فیبر و سرشار بودن از ویتامین ها و مواد معدنی، به جای مواد غذایی تصفیه شده مانند برنج سفید، شکر و قند، را جزو توصیه‌های تغذیه‌ای برای مبتلایان به میگرن دانست.

حسینی تاکید کرد: مصرف منابع پروتئینی مانند مرغ، خروس و بوقلمون که از دسته غذاهای کم چرب و غنی از پروتئین محسوب می‌شوند نیز توصیه می شود. اگر چه بهتر اینست که افراد مبتلا به میگرن تا حد امکان مصرف گوشت قرمز را کاهش دهند.

او خاطرنشان کرد: شواهد نشان می دهد که مصرف مواد غذایی ضد التهاب مانند زنجبیل تازه و سیر برای افرادی که از میگرن رنج می برند می تواند مفید و موثر باشد. همچنین اسیدهای چرب ضروری مثل امگا۳ موجود در انواع مغزها و ماهی ها خاصیت ضدالتهابی دارد.

حسینی گفت: مکمل هایی مثل «ریبوفلاوین»، «منیزیم» و «کوآنزیم کوکیوتن» نیز در کاهش حملات مکرر و سردردهای روزانه در افراد دچار میگرن می تواند مفید باشد؛ البته تاکید براینست که این مکمل‌ها با تجویز متخصص استفاده شده و از مصرف خودسرانه هرگونه مکمل یا دارو پرهیز شود.

عوامل غذایی تشدید کننده میگرن

این کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه برخی از مواد غذایی، تشدید کننده حملات میگرنی تشخیص داده شده است، گلوتامات، آسپارتام، آمین‌ها، مس و .. را جزو این دسته از موادغذایی دانست.

او گفت: گلوتامات معمولا در محصولات آماده (کنسروها، غذاهای یخ‌زده و فرآوری شده) به میزان زیادی وجود دارد. بنابراین باید قبل از مصرف این دسته از غذاها برچسب روی محصولات را به دقت مطالعه کرد. 

حسینی همچنین با یادآوری اینکه آسپارتام به عنوان قند جانشین در بعضی از نوشابه‌های رژیمی یا شیرین کننده های مصنوعی به کار می رود، این ماده را محرک میگرن دانست و تاکید کرد که افراد مبتلا از مصرف چنین محصولاتی امتناع کنند.

او با بیان اینکه بعضی غذاهای حاوی آمین ها، فعال کننده رگ‌ها بوده و به نظر می رسد آغازگر انقباض رگ‌های مغز باشند، گفت: «تیرامین» و «فنیل اتیل آمین» دو ماده اصلی عامل این مشکل است. اگرچه سایر آمین ها نیز امکان دارد اثرات مشابهی داشته باشد.

حسینی اضافه کرد: «تیرامین» در الکل، برخی پنیرها به ویژه پنیرهای مانده، میوه ها و سبزی های کال و فاسد، مخمرها، انواع آجیل، ماهی شور، کنسرو شاه ماهی، خامه ترش، آووکادو، سوسیس های تخمیری و گوشت های مانده یا چرب وجود دارد. «فنیل اتیل آمین» نیز در کاکائو، شکلات، پنیر و مواد غذایی حاوی این سه ماده غذایی، یافت می شود.

او، مس را از املاحی دانست که بر میگرن اثر تحریکی دارد، گفت: آجیل ها، شکلات و جوانه گندم از منابع غذایی حاوی مس به شمار می رود. پرتقال، گریپ فروت و نارنگی باید از رژیم غذایی افراد دارای میگرن حذف شود، زیرا مرکبات جذب روده ای مس را افزایش می دهد و ممکن است در فرآیند آغاز حمله های میگرن نقش داشته باشد.

این کارشناس تغذیه گفت: توجه داشته باشیم که اگر ساعات تغذیه نامرتب یا مصرف قند و شکر و کربوهیدرات ها در وعده‌های غذایی زیاد باشد، احتمال بروز سردرد و میگرن نیز بیشتر می شود.

حسینی خاطرنشان کرد که متخصصان توصیه می‌کنند که افراد مستعد ابتلا به میگرن هم سعی کنند همیشه مقداری خوراکی سالم به همراه داشته باشید تا به محض گرسنگی مصرف کنند، زیرا گرسنگی شدید نیز با تشدید میگرن همراه است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی میگرن و تغذیه اسفناج گریپ فروت سردرد پرتقال کارشناس ارشد تغذیه رژیم غذایی مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۴۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان

به گزارش خبرآنلاین ،نیازهای غذایی منحصربه‌فرد هر شخص ممکن است به میزان مصرف فعلی رژیم غذایی، سطح فعالیت، سطح استرس، ژنتیک و سابقه خانوادگی، محل زندگی و در دسترس بودن غذا بستگی داشته باشد.

ایسنا در خبری نوشت:علاوه بر این، متغیرهایی مانند مصرف الکل، مصرف کافئین و حتی سفر نیز می‌توانند در این مسئله نقش داشته باشند. به عنوان مثال، کسانی که الکل بیش از حد مصرف می‌کنند، در معرض خطر کمبود ویتامین B هستند.در ادامه تعدادی از ویتامین‌ها و مکمل‌هایی که برای سلامت مردان ضروری و ارزشمند هستند، معرفی شده‌اند:

ویتامین D

ویتامین D می‌تواند سطح تستوسترون سالم را در مردان افزایش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D عاملی برای کاهش تستوسترون است و تستوسترون پایین باعث می‌شود مردان مستعد ابتلا به انواع مشکلات سلامتی مانند کمبود خواب، کاهش انرژی و متابولیسم یا اختلالات جنسی شوند؛ در نتیجه دریافت ویتامین D بخش مهمی از سلامت مردان است.

ویتامین D هم‌چنین نقش مهمی در حفظ سلامت استخوان با افزایش جذب کلسیم دارد. علاوه بر این، ویتامین D با عملکرد خوب سیستم ایمنی مرتبط است. با این حال، بسیاری از مردان به دلیل کمتر قرار گرفتن در معرض آفتاب کافی در روز یا خوردن غذاهای غنی از ویتامین D، دچار کمبود ویتامین D هستند، بنابراین مصرف مکمل می‌تواند مفید باشد.

منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی است که برای بسیاری از عملکردهای مهم بدن، از جمله: ریکاوری عضلات، سنتز پروتئین، عملکرد اعصاب و موارد دیگر ضروری است. منیزیم در دانه کدو تنبل، دانه چیا، بادام، بادام هندی، لوبیا سیاه، موز و اسفناج یافت می‌شود.

هم‌چنین مصرف مکمل منیزیم نیز مفید است. طبق تحقیقات، مکمل‌های منیزیم می‌توانند سطح تستوسترون خون در مردان را بهبود ببخشد و سلامت عضلانی را افزایش دهد. مقدار توصیه شده مصرف منیزیم در مردان ۴۰۰ تا ۴۲۰ میلی گرم در روز (هم از رژیم غذایی و هم از مکمل) است.

امگا ۳

امگا ۳ اسیدهای چرب اشباع‌نشده چندگانه هستند که فواید متعددی برای سلامتی دارند. امگا ۳ به سلامت قلبی عروقی، سلامت مفاصل و سلامت مغز در مردان کمک می‌کند. امگا ۳ در ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین و ماهی خال مخالی به طور فراوان یافت می‌شود و در غذاهایی مانند دانه کتان، دانه چیا و گردو نیز به مقدار زیاد وجود دارد. اگر امگا ۳ کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمی‌کنید، می‌توانید از طریق مصرف مکمل امگا ۳، این کمبود را جبران کنید.

ویتامین‌های گروه B

ویتامین‌های B نقش اساسی در فرآیند تبدیل غذا به انرژی دارند. ویتامین‌های B شامل تیامین (B ۱)، ریبوفلاوین (B ۲)، نیاسین (B ۳)، اسید پانتوتنیک (B ۵)، B ۶ (پیریدوکسین)، بیوتین (B ۷)، فولات (B ۹) و B ۱۲ است. این ویتامین‌ها هم‌چنین با تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی، که برای عملکرد مغز و تنظیم خلق و خوی ضروری هستند، به داشتن یک سیستم عصبی سالم کمک می‌کنند. علاوه بر این، ویتامین‌های B ۶ و B ۱۲ برای سلامت قلب و عروق بسیار مهم هستند، زیرا به تنظیم سطح هموسیستئین و تولید گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کنند.

برخی از عوامل سبک زندگی می‌توانند بر سطوح ویتامین B در بدن تأثیر بگذارند. مصرف الکل می‌تواند جذب چندین ویتامین B را مهار کند. افزایش سطح استرس می‌تواند برخی از ویتامین‌های B، به ویژه ویتامین B ۶ را کاهش دهد. از سوی دیگر، رژیم‌های غذایی با مقادیر کم ویتامین B می‌تواند منجر به افزایش سطح استرس و خلق و خوی ضعیف شود.

برای دریافت ویتامین B کافی، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و غنی از منابع ویتامین B یک گام کلیدی است. مصرف مکمل‌های B کمپلکس که حاوی تمام ویتامین‌های گروه B است را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

زینک (فلز روی)

روی یا زینک چندین مزیت مهم برای سلامت مردان دارد. این ماده معدنی نقش مهمی در عملکرد مناسب سیستم تولید مثل مردان، از جمله تولید اسپرم، سلامت پروستات و سنتز تستوسترون ایفا می‌کند.سطح کافی روی برای حفظ سطح تستوسترون سالم، که در میل جنسی و رشد عضلات نقش دارد، بسیار مهم است. روی هم‌چنین برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی، کمک به فعال کردن آنزیم‌های دخیل در پاسخ ایمنی و ارتقای سلامت کلی مفید است.

غذاهای غنی از روی عبارتند از: گوشت گاو، آجیل، دانه‌ها، لبنیات و تخم مرغ. مردان در صورت مصرف مکمل روی، مراقب باشند که میزان مصرف آن‌ها بیش از ۴۰ میلی گرم در روز نباشد؛ زیرا مصرف بیش از حد روی می‌تواند باعث کمبود مس شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901015

دیگر خبرها

  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ