Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@00:54:49 GMT

محله‌ات را فالـو کـن !

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۴۵۲۴۸

محله‌ات را فالـو کـن !

همشهری آنلاین _ سحر جعفریان:  «این خانه متروک، پاتوق معتادان و اراذل و اوباش شده»، «آسفالت خیابان ناهمواری زیاد دارد»، «کارت ملی من گمشده»، «هفته آینده، خانه حاج عباس آقا مراسم نذری برپاست»، «تا ۳ روز دیگر، بوستان افتتاح می‌شود»، «فردا، ورزش همگانی در میدان قدیمی محله برگزار می‌شود». کمی کمتر از یک دهه می‌شود که بسیاری از اطلاع‌رسانی‌ها و اخبار و رویدادهای محلی را رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی محلی پوشش می‌دهند؛ شبکه‌هایی که در مختصات یک محله یا منطقه شهری ابتدا با حدود ۱۰۰ عضو کارشان را شروع کردند و سپس این فعالیت‌ها گسترده‌تر شد؛ اتفاقی که این روزها در قالب فعالیت بیش از ۳۰ شبکه و کانال مجازی محلی در محله‌های مختلف تهران شاهدش هستیم و آثار مثبت آن را نمی‌توان کتمان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش به کمیت و کیفیت تأثیر شبکه‌های مجازی محلی بر معضلات مناطق ۲۲‌گانه پرداخته‌ایم.

راه‌اندازی مجمع رسانه‌های محلی تهران

معضل قدیمی توقف خودروهای سنگین در محله حکیمیه که اغلب مالکان آن خودروها از ساکنان محله نیز هستند، موضوعی است که شبکه مجازی محلی «حکیمیه‌نیوز» به درخواست اهالی در صدد پیگیری آن است. «سید حامد حجازی»، مدیر این شبکه مجازی محلی، می‌گوید: «از سال ۱۳۹۴ که شبکه راه‌اندازی شد تاکنون بیش از هزار موضوع محلی را پیگیری کرده‌ایم و اغلب آنها به نتایج مورد انتظار اهالی رسیده است. روزانه به‌طور میانگین ۱۰۰ پیام از اهالی دریافت می‌کنیم؛ از بهسازی پل بزرگ روی نهر در خیابان نور تا جانمایی مناسب برای ساخت مرکز بازپروری از جمله اقدامات اخیر بوده که با پیگیری شبکه مجازی حکیمیه به نتیجه رسیده‌اند. راه‌اندازی مجمع رسانه‌های محلی تهران، همسو با فعالیت شبکه‌های مجازی محلی، نیز اتفاق خوبی به شمار می‌آید.»
 

مطالبه‌گری محلی از طریق یک ظرفیت مجازی

«تهرانسرنیوز» نیز با توجه به قدمت اندک محله‌های منطقه ۲۱ نسبت به سایر محله‌های تهران، از سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده است و با بیش از ۲۰ هزار مخاطب محلی به کار خود ادامه می‌دهد. «سید جمال اسماعیل‌زاده»، مدیر این شبکه محلی، می‌گوید: «تاکنون بیش از ۴۰۰ مطالبه اهالی را با انتقال به مسئولان شهری پیگیری و رفع کرده‌ایم که این می‌تواند هم ظرفیت مثبت شبکه‌های مجازی و محلی را نمایان کند و هم وحدت محلی پدید آورد؛ وحدتی که در نهایت، سطح کیفیت رفاه منطقه را ارتقا می‌بخشد.» اسماعیل‌زاده می‌افزاید: «موضوع مطالبه‌گری محلی با کارکرد این رسانه‌ها در مسیر درستی قرار گرفت و به مدد آن توانستیم بهترین پاسخ را در کمترین زمان از مسئولان شهری دریافت کنیم. معضلات محله تهرانسر در دسته‌بندی‌های مختلف از معضلات محیط‌زیستی تا عمران و ساخت‌وساز و از مشکل قانونی سندهای ۱۳ هزار خانه مسکونی این محله تا برپایی گلریزان‌های مجازی را در همین شبکه مجازی پیگیری کرده‌ایم که تعدادی به نتیجه رسیده‌اند و تعدادی دیگر نیز در شرف اثربخشی هستند.» 
 

تأثیرگذاری ۷۰‌درصدی

۷۰‌درصد معضلات محله نازی‌آباد به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین محله‌های منطقه ۱۶ و البته پایتخت، از سال ۱۳۹۵ به کمک شبکه مجازی «نازی‌آبادگرام» و تعامل اهالی با این شبکه شناسایی، پیگیری و رفع شده است. این مطالب را «امین پاکزاد» مدیر شبکه مجازی نازی‌آبادگرام بیان می‌کند و ادامه می‌دهد: «سال ۱۳۹۵ با هدف شناسایی و معرفی مفاخر و مشاهیر محله نازی‌آباد، فعالیت این شبکه را با چند نفر از دوستان علاقه‌مند شروع کردم. به مرور زمان تصمیم گرفتیم آنچه را در محله اتفاق می‌افتد و برای اهالی جالب است، در قالب خبر اطلاع‌رسانی کنیم. در این مرحله، هدف‌گذاری ما در چارچوب هویت محلی و تعلق خاطر اهالی متمرکز بود.» پاکزاد ادامه می‌دهد: «اخباری را که از طریق اهالی برایمان ارسال می‌شود، ابتدا صحت‌سنجی می‌کنیم و بعد از انتشار، پیگیرشان هستیم. جلوگیری از قطع بیشتر درختان محدوده مجتمع کوی پلیس در جریان فعالیت‌های عمرانی یک پاساژ تجاری بزرگ از مهم‌ترین مواردی بود که طی سال‌های اخیر با اطلاع‌رسانی شبکه نازی‌آبادگرام بررسی شد و به سرانجام رسید. در حال حاضر نیز پیگیر خواسته هزار و ۵۰۰ نفر از اهالی مبنی بر اصلاح هندسی و ترافیک میدان قدیمی بازار دوم و جمع‌آوری کهنه‌فروشان و معتادان از محدوده آن هستیم.»
 

از پیگیری مشکلات تا رونق کسب و کارهای محلی

۳۰ هزار نفر از اهالی در محله فلاح، شبکه‌های مجازی «فلاح‌اوشاخلاری» را دنبال می‌کنند. «مهدی ثنایی» مدیر این شبکه مجازی محلی می‌گوید: «این شبکه سال ۱۳۹۴ کار خود را شروع کرده و تاکنون برای ۷۸۰ معضل محلی یا پاسخ دریافت کرده یا به روند حل و فصل آنها سرعت ‌بخشیده است. به‌عنوان مثال، قطعی ۳ هفته‌ای روشنایی بوستان گل گندم را در کمتر از ۱۲ ساعت پیگیری کردیم و به نتیجه رساندیم. از سویی روزانه به‌طور میانگین برای ۱۵ نفر در محدوده محله، کاریابی می‌کنیم و اشتغالزایی انجام می‌دهیم، آن هم با کمترین هزینه. استارت‌آپ محلی فلاح‌شاپ را راه انداخته‌ایم. برای بنگاه‌های اقتصادی خانگی (بانوان سرپرست خانواده) همسو با شعار اقتصاد مقاومتی، بازار کار و فرصت‌های شغلی فراهم کرده‌ایم. بسیاری از نوجوانان و جوانان محله را که کمترین توجه را به مسائل شهری پیرامون خود داشتند، با استفاده از راهکارهای مناسب به هویت محلی علاقه‌مند کرده‌ایم و باعث ایجاد تعامل، مودت و سرمایه اجتماعی شده‌ایم.»

«بنفشه مهری»، فعال و پژوهشگر اجتماعی

بومی‌سازی و حمایت از  شبکه‌های مجازی محلی

گستره تبادل اطلاعات در فضاهای مجازی محلی از آن زمان که رویکرد محله‌محوری در بیان و حل معضلات اولویت یافته، برای اهالی جذابیت پیدا کرده است. «بنفشه مهری»، فعال و پژوهشگر اجتماعی، ضمن بیان این مطلب می‌گوید: «بومی‌سازی این شبکه‌های مویرگی و حمایت از آنها می‌تواند مشارکت آگاهانه اهالی، افزایش سرمایه‌های اجتماعی، ایجاد سهولت در روند رفع مشکلات، توسعه محله‌ای و بهینه‌سازی مدیریت شهری را به همراه داشته باشد. اینها را می‌توان از جمله مزیت‌های حداقلی اثربخشی کارکردهای شبکه‌های مجازی محلی دانست.»

کد خبر 650488 برچسب‌ها محله همشهری محله اعتیاد - معتاد فضاى مجازى

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله همشهری محله اعتیاد معتاد فضاى مجازى شبکه های مجازی محلی شبکه مجازی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۵۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایتخت دوباره خبرساز شد؛ حواشی جدید سریال پرتماشاگر تلویزیون

آفتاب‌‌نیوز :

دو خبر بار دیگر «پایتخت» را به صدرِ اخبار آورد. ابتدا خبری بود که مثلِ همیشه از درونِ گمانه‌زنی‌ها بیرون آمد؛ «پایتخت۷» وارد مرحله پیش‌تولید شده و بازیگران از مردادماه مقابل دوربین خواهند رفت. اول آنکه سارا و نیکا به عنوان دختران نقی معمولی در این سریال حضور نخواهند داشت و ثانیاً سریال برای نوروز ۱۴۰۴ آماده خواهد شد. این نکات هم در رایزنی‌های رسانه‌ای آمده است.

اگرچه پیشتر گروه عوامل پایتخت برای پیدا کردن دو دختر دوقلو برای بازی در این سریال، فراخوان اعلام کرده بودند. شاید گمانه حضور نداشتن دختران نقی معمولی (سارا و نیکا) با این فراخوان جدّی‌تر شده باشد. البته خبر شروعِ پیش‌تولید سریال و تولید در مردادماه را نه مدیران تلویزیون و نه عوامل «پایتخت» تأیید نکرده‌اند. اما در عین حال پیگیری، مذاکره و رسیدن به یک طرح و فیلمنامه درست نکته‌ای بوده که مدیران سیما و سیمافیلم به آن اشاره داشته‌اند.

خبر دیگری که برای «پایتخت» در شبکه‌های اجتماعی، حواشی‌ای ایجاد کرد؛ حذف این سریال از کنداکتور شبکه آی‌فیلم است. خبری مبنی بر شروع پخش «پژمان» رسانه‌ای شد که بعد از «پایتخت۵» این سریال روی آنتن خواهد رفت. پیگیری‌های خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد تلویزیون به دنبال پخش فصل ششم «پایتخت» نیست؛ همان فصلی که آغازِ حواشیِ گروه پایتخت با تلویزیون بود و چند قسمت پایانی هم به سختی و با پیگیری‌های مداوم ساخته و روی آنتن رفت. اما به هر ترتیب تلویزیون تصمیمی برای پخش این فصل ندارد و بعد از پایان فصل پنجم، سریال «پژمان» را از شبکه آی‌فیلم پخش خواهد کرد.

فصل ششم سریال پایتخت به جز پخش اولیه خود در نوروز ۱۳۹۹ هیچگاه به شکل کامل بازپخش نداشت و تنها تکرار آن همان خلاصه شش قسمتی بود که شبکه یک در شب نوروز سال ۱۴۰۰ روانه آنتن کرد. باید دید سرانجام ساخت فصل جدید «پایتخت» به دور از این گمانه‌زنی‌های گهگاه به کجا خواهد رسید؟ آیا بنابر پیگیری‌های متعدد اهالی رسانه و پاسخ همیشگی مدیران تلویزیون به پیگیری برای ساخت سریال در ۱۴۰۳، این سریال امسال به تولید خواهد رسید؟ به نوروز ۱۴۰۴ می‌رسد و یا در زمانی دیگر تولید و پخش خواهد شد؟

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • خداحافظی شوکه کننده سلنا گومز با ۴۲۹ میلیون کاربر
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • آرزو‌های شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ /دروازه ری در انتظار لباس نو
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • ستاره زن شبکه‌های مجازی به ضرب گلوله کشته شد
  • حواشی جدید و پرحاشیه سریال پایتخت
  • پایتخت دوباره خبرساز شد؛ حواشی جدید سریال پرتماشاگر تلویزیون
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • آنچه در پی صدور مجوز اکتشاف معدن سرچهان رخ می‌دهد
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو