Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ بررسی متوسط میزان مصرف برنج ایرانی در میان ثروتمندان به نسبت ضعیف‌ترین قشر جامعه و دهک‌های هزینه‌ای در بازه سال‌های 95 تا 99 ‌نشان می‌دهد‌ مصرف برنج ایرانی در مناطق شهری و روستایی رویه متفاوتی دارد، در برخی مناطق روستایی به دلیل کشت برنج و مصرف آن توسط خانوار و برآورد هزینه آن به قیمت بازاری، مصرف برنج ایرانی وجود دارد؛‌ اما در مناطق شهری خانوار این محصولات را باید خریداری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* ثروتمندان 17 برابر بیشتر از فقرا برنج ایرانی خوردند

براساس داده‌های مرکز آمار، نسبت هزینه دهک دهم (ثروتمندترین) به دهک اول (فقیرترین) در مناطق شهری در سال 95 حدود 22 برابر بوده که در سال 99 به 17 برابر رسیده است. در مناطق روستایی این نسبت از 87 برابر در سال 95 به 64 برابر در سال 99 رسیده است.

به عبارت دیگر ثروتمندان مناطق شهری به نسبت فقرا  حدود 17 برابر بیشتر برای خرید برنج هزینه کرده‌اند که البته نسبت به سال 95، روند کاهشی دارد.

 

* سیر تدریجی افزایش مصرف برنج ایرانی میان دهک یک تا 9

طبق نمودار ارائه شده در مناطق شهری برای سال 99، مصرف دهک دهم به نسبت دهک نهم به طور معناداری رشد دارد. درحالی که روند مصرف دیگر دهک‌ها منطقی به نظر می‌رسد و افزایش تدریجی دارد. همچنین این نسبت برای مناطق روستایی جهش قابل ملاحظه‌ای داشت و هزینه خرید حدود 1.5 میلیون تومان به 4.5 میلیون تومان افزایش یافت.

سال 99 در مناطق شهری دهک اول برای مصرف برنج ایرانی حدود 200 هزار تومان هزینه کرده در حالی که دهک دهم بیش از 3 میلیون و 200 هزار تومان سهم داشته که نسبت آن 16.6 برابر است.

در همین سال نسبت گفته شده برای مناطق روستایی 63.5 برابر شد. به عبارت دیگر فقیرترین دهک روستایی حدود 69 هزار تومان و ثروتمندترین دهک 4 میلیون و 360 هزار تومان برای برنج ایرانی هزینه کرده‌اند.

 

* وضعیت مصرف برنج خارجی میان دهک‌ها

در ادامه روند تغییرات هزینه برنج خارجی را در دهک‌های هزینه‌ای برای سالهای 95 الی 99 نشان می‌دهد.

در مناطق شهری هزینه برنج خارجی در دهک دهم به نسبت هزینه این کالا در دهک اول در دوره مورد بررسی گاهی کمتر از یک است که خود نشان دهنده عدم تمایل خانوارهای پر درآمد به مصرف برنج خارجی نسبت به خانوارهای کم درآمد است که البته این گونه خانوارها نیازی هم به استفاده از این کالا در سبد خود ندارند.

در مناطق روستایی نسبت هزینه برنج خارجی یک خانوار پردرآمد به نسبت هزینه این کالا برای یک
خانوار کم درآمد بین 4 تا 6 برابر است که به نسبت برنج ایرانی رقم بسیار پایینی است.
نمودارها نیز گویای روند تغییرات در هزینه این کالا در دهک‌های هزینه‌ایی هستند.

 

 

برعکس ثروتمندترین خانوارهای شهری که سهم مصرف برنج خارجی آنها نسبت به دیگر دهک‌ها کمتر است، در خانوار روستایی دهک‌های بالای درآمدی برای خوردن این کالا بیشتر از دهک‌های پایین هزینه کرده‌اند.

 

 

نتایج طرح آمارگیری نشان می‌دهد فاصله هزینه یک سال خانوار شهری برای مصرف برنج خارجی میان دهک ثروتمند و دهک فقیر نزدیک به 0.8 برابر است. این نسبت به خانوارهای روستایی 5.2 برابر محاسبه شد.

به گزارش فارس در مجموع یک خانوار ضعیف شهری برای خرید برنج ایرانی و خارجی در سال 99، بالغ بر 715 هزار تومان هزینه کرده در حالی که سهم ثروتمندترین حدود 3 میلیون 650 هزار تومان بوده است که به وضوح سطح معیشت و قدرت خرید را در این قلم کالا نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: برنج ایرانی برنج خارجی ثروتمند فقرا مرکز آمار دهک درآمدی دهک هزینه ای مصرف برنج ایرانی مصرف برنج خارجی مناطق روستایی مناطق شهری هزینه کرده نسبت هزینه هزار تومان دهک دهم 17 برابر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۰۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد

احد وظیفه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار از ابتدای سال زراعی تاکنون مجموع بارش های کشور نسبت به دوره نرمال ۱۳ تا ۱۴ درصد کمتر است.

به گفته او، علی رغم شرایط مساعد بارش نسبت به دوره نرمال، اما در استان های قزوین، البرز، تهران و خراسان رضوی بیشترین کم بارشی را داریم.

وظیفه ادامه داد: در مناطق جنوبی خوزستان، فارس، بوشهر و هرمزگان برداشت غلات در جریان است، از این رو به سبب بارش های سیل آسا به کشاورزان توصیه می شود که نسبت به انتقال غلات به انبارها اقدام کنند.

رئیس مرکز خشکسالی افزود: کشاورزان با مراجعه به کارشناسان اقدامات داشت را انجام دهند که بهترین خروجی را داشته باشند.

به گفته او، با توجه به کاهش منابع آبی ناشی از برداشت بی رویه سفره های زیرزمینی به کشاورزان توصیه می شود که در روزهای بارندگی یک تا ۲ نوبت آبیاری را به تاخیر بیندازند که این امر می تواند کمکی به آبیاری هر منطقه باشد‌.

این مقام مسئول افزود: با توجه به بارش های اخیر در حوزه غرب و جنوب غرب، بخشی از کم بارشی های اخیر در حوزه کشاورزی جبران شد.

وظیفه گفت: با توجه به کاهش بارش و بحران آب در برخی مناطق از جمله تهران، سمنان و خراسان رضوی، مدیریت آب شرب، صنعت و کشاورزی باید در دستور کار قرار بگیرد چراکه مدیریت آب شرب در این مناطق ضروری است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد
  • خودداری از مصرف خودسرانه هرگونه قارچ خود رو در طبیعت
  • ساخت تونل عمودی 1.5 برابر برج میلاد توسط ایرانی‌ها(فیلم)
  • کسب رتبه اول اداره کل راهداری و حمل و نقل در زمینه درآمد طی پارسال
  • نظارت میدانی رئیس قوه قضاییه در بازدید از بندر شهید رجایی
  • ساخت تونل عمودی 1.5 برابر برج میلاد توسط ایرانی‌ها
  • دستاورد جدیدی که سرعت اینترنت را 20 برابر می‌کند!
  • پیش‌بینی هزینه ۴۰۰ میلیارد ریالی جهت توسعه مناطق حاشیه شهر
  • دهقانی فیروز آبادی: حجم قرارداد‌های بار اول در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۴.۸ برابر شد + فیلم