Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر علمی دومین دوره جایزه داستان حماسی در گفت‌وگویی ضمن اشاره به جزئیات برگزاری این جایزه، به اهداف و جوایز آن نیز اشاره کرد.

به گزارش قدس آنلاین، فراخوان دومین دوره جایزه داستان حماسی و مراسم افتتاحیه این رویداد، مهر ماه امسال در محل آرامگاه فردوسی مشهد، برگزار شد و علاقه‌مندان به این حوزه تا نیمه بهمن‌ماه فرصت دارند تا آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جایزه ملی داستان حماسی تلاش دارد فرصتی باشد برای سوق دادن توجه نویسندگان به سمت ادبیات بومی و استفاده از المان‌ها و اسطوره‌های ایرانی. این جایزه با محوریت حماسه‌های بومی و اقتباس از متون اصیل ایرانی برگزار می‌شود. سعید تشکری، دبیر علمی دومین جایزه داستان حماسی، در همین رابطه درباره به چرایی برگزاری این جایزه اشاره کرد و گفت: ما در این جایزه از معیارهای ادبی جدا نیستیم و مواردی مانند داستان قوی، دراماتیک بودن، داشتن نمونه‌های ملی و هدایت خرده‌فرهنگ‌ها به سمت گرایش ملی مورد توجه ما خواهد بود. ما دنبال لهجه نیستیم، اما دنبال اقلیم هستیم و بر همین اساس موضوع خیزش‌های مردمی را در بوم جست‌وجو می‌کنیم.

ضرورت برگزاری جایزه داستان حماسی

وی با بیان اینکه مبنای جایزه حماسی هر کشوری بر هم‌افزایی و تولید نویسندگان پیرامون حماسه است، افزود: حماسه‌های مکتوب و منظوم داریم؛ مثل شاهنامه فردوسی، ایلیاد و ادیسه هومر و ... در کشور ما نیز حماسه‌ها اغلب بر دو محور عاشورایی و پهلوانی شکل گرفته‌اند که در هر دو مورد ما از یک آبشخور تغذیه می‌کنیم. این موضوعات را می‌توانیم از اقوام و خرده‌فرهنگ‌ها دریابیم. ضرورت برگزاری این جایزه بازنشانی حماسه در قالب اثر ادبی است.

نقش جایزه داستان حماسی برای نویسندگان جوان و پیشکسوت

دبیر علمی دومین دوره جایزه ادبیات حماسی با تأکید بر تقویت ادبیات بومی یادآور شد: بدیهی است که نویسندگان ما باید یک چهارچوب رفتاری داشته باشند؛ به این معنا که در جریان داستان‌نویسی کشور نقش پیشبردی داشته باشند؛ از این منظر سعی ما بر این بوده که این جایزه هم نقش پیشبردی داشته باشد. در مورد نویسندگان جوان، این جایزه آنها را به سمتی می‌برد که داستان‌های نوین بنویسند. اما برای نویسندگان حرفه‌ای، جایزه داستان حماسی محلی است تا در یک رقابت فرهنگی شرکت کنند و انگیزه بگیرند. در هر صورت رقابت سالم و تولید، مهم‌ترین اهداف این رویداد است. محتوای مطلوب ما چیزی به نام حماسه است و حماسه همیشه مورد توجه نویسندگان بوده است. هر جایزه‌ای در ایران فرصتی است برای وحدت فکری نویسندگان و نزدیک کردن افکار برای تولید آثار باکیفیت.

تفاوت دوره اول و دوم

تشکری با اشاره به تفاوت‌های دوره اول با دوره دوم جایزه ادبیات حماسی اضافه کرد: در دوره اول ما طرح می‌گرفتیم و برگزیدگان رمان‌های خود را می‌نوشتند. اما در دوره دوم، داستان‌نویسی مستقل کوتاه داریم و داستان‌های شاهنامه و رمان هم بخش‌های مجزایی را تشکیل می‌دهند. ۱۴ طرحی که به دفتر جشنواره ارسال شد، ما را سر شوق آورد و به‌جز پنج اثر برگزیده که به چاپ رسیدند، واقعاً آثار فاخری بودند که مورد اقبال واقع شدند.

بخش‌بندی جوایز

بخش دیگر صحبت‌های تشکری به جوایز این دوره اختصاص داشت. او در این رابطه گفت: ما جوایز را بر این مبنا طراحی نکرده‌ایم که با نگاه کلیشه‌ای به ماجرا نگاه کنیم. مطمئن باشید در این میان اگر اثری ارسال شود که به اعتلای جایزه کمک کند، حتماً تجدید نظر خواهیم کرد و حتی شاید جوایز بیشتری در نظر بگیریم. این جشنواره تا زمانی که داستان به دست ما می‌رسد، فعالیت خودش را به جهت فکری ادامه خواهد داد تا بهترین آثار مورد تقدیر قرار گیرند. ضمن این‌که من جدا کردن بخش پیشکسوتان از جوانان را اصلا درک نمی‌کنم و رقابت تنگاتنگ همه گروه‌ها را، مثل همه جشنواره‌های دنیا، امری مطلوب می‌بینم.

نقش جایزه داستان حماسی در ترویج حماسه‌های بومی

این نویسنده با بیان اینکه بوم محیط زندگی یک ملت است و فرهنگ یک جریان‌سازی ملی، افزود: ما شاهنامه‌های بومی مختلفی به زبان‌های مختلف داریم که ناشی از تنوع خرده‌فرهنگ‌هاست و خرده‌فرهنگ‌ها هم هویت ملی را می‌سازند. مثال‌های زیادی در این باره وجود دارد و نویسندگان می‌توانند اقلیم‌ها و بوم خودشان را در آثارشان منعکس کنند. بهتر است نویسندگان از فضای انتزاعی فاصله بگیرند و به بوم‌های خودشان توجه کنند. ما به دنبال داستان با همین مؤلفه‌ها هستیم و اصلاً آثار شعاری مد نظرمان نیست.  

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سعید تشکری جایزه داستان حماسی دومین دوره جایزه خرده فرهنگ ها حماسه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۳۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از ۱۰۰ استاد در نخستین دوره اعطای جایزه شیخ مفید

مراسم تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور همزمان با روز بزرگداشت مقام معلم با سخنرانی رئیس بنیاد ملی نخبگان، شامگاه امروز در تهران برگزار می شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مراسم تقدیر از 100 استاد شاگردپرور همزمان با روز بزرگداشت مقام معلم با سخنرانی دهقانی فیروزآبادی؛ رئیس بنیاد ملی نخبگان، شامگاه امروز در تهران برگزار می شود.

هدف از برگزاری مراسم تقدیر از 100 استاد شاگردپرور، تقدیر از استادانی است که در راستای فرهنگ شاگردپروری اهتمام داشته و به نوعی در کنار مسئله آموزش به امر تربیت و پرورش هم توجه ویژه داشته‌اند.

بنیاد ملی نخبگان از تشکیل "هسته‌های استادمحور علمی و فرهنگی" پشتیبانی می‌کند + شیوه‌نامه

 این استادان در قالب یک طرح غیرفراخوانی که از شش ماه قبل آغاز شده از طریق دانشجویان دانشکده‌های برتر کشور انتخاب شده‌اند. در این راستا، از 20 هزار دانشجو از 50 دانشکده کشور اعم از دانشکده‌های فنی مهندسی، پزشکی، علوم پایه و علوم انسانی نظرسنجی شده  و نهایتاً اساتیدی که بیشترین آرا را در میان دانشجویان کسب کرده‌اند، برای تقدیر در این مراسم دعوت شده‌اند.

 این مراسم از ساعت 19 تا 21 به همت بنیاد ملی نخبگان در هتل بین‌المللی اسپیناس برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختتامیه دومین دوره لیگ فوتسال مهاجرین + فیلم
  • دومین جایزه جوانی جمعیت استان بوشهر برگزار می شود
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • بیست و دومین دوره سیر مطالعاتی بنیاد شهید مطهری برگزار می شود
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد در نخستین دوره اعطای جایزه شیخ مفید
  • حضور بیش از ۵۰۰ دانش‌آموز در «جشنواره ولاگ» فیلیمومدرسه
  • دومین نمایشگاه صنعت موسیقی برگزار می‌شود
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • بهترین فیلم های سامورایی قرن بیست و یکم؛ از The Last Ronin تا ۱۳ Assassins (+عکس)