Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@07:04:10 GMT

برندسازی یکی از نیازهای بزرگ تجارت خارجی است

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۵۳۹۶۰

برندسازی یکی از نیازهای بزرگ تجارت خارجی است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان گفت: برند یکی از اصول تجارت خارجی است. امروز علت بروز برخی مشکلات در تولید و صادرات کالای باکیفیت و بی‌کیفیت به کشورهایی همچون تاجیکستان، ترکمنستان، قرقیزستان و ازبکستان صاحب برند نبودن کالای صادرکنندگان است. اگر کالاها صاحب برند باشد، هرگز کالای غیرمرغوبی صادر نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدحسین روشنک صبح امروز، ۲۷ دی، در همایش تقویت همکاری ایران و تاجیکستان در خصوص الزامات تجارت خارجی ایران اظهار کرد: اولین الزام برای تجارت خارجی اقتصاد رقابت‌پذیر است ایران هم باید اقتصادی رقابت‌پذیر داشته باشد تا بتواند با کشورهای هدف و رقیب رقابت کند. اگر امروز کشور چین اقتصاد دنیا را تحت تاثیر قرار داده، به دلیل وجود همین اقتصاد رقابت‌پذیر است.

وی افزود: دومین الزام تولید صادرات محور است. برای مثال می‌توان باز هم به چین اشاره کرد که برخی از کالاهای تولیدی آن مخصوص صادرات و توزیع آن‌ در کشور خودشان ممنوع است. الزام سوم نیز ظرفیت اضافی تولید است. وقتی در بازار داخلی کالایی قوی و دارای درآمد بالاست، آنگاه تولیدکننده دلیلی برای صادرات ندارد.

رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان عنوان کرد: الزام دیگر تجارت خارجی تشکیل سازمان مستقل مدیریت تجارت خارجی است. چندین سال است که با این مشکل مواجه‌ایم زیرا سازمان صنعت، معدن و تجارت به دلیل تنظیم بازار داخلی و تولید در حوزه مدیریت خارجی اقتصادی چه در عرصه واردات و چه صادرات موفق نبوده است.

وی ادامه داد: دیپلماسی تجاری نیز یکی دیگر از الزامات تجارت خارجی است. وزارت امور خارجه باید مانند وزارت خارجه کشورهای کره و چین که سفرای آن‌ها ابتدا سفیر اقتصادی هستند، عمل کند. اینکه سفرای ما پای کار اقتصاد کشور باشند از هر اقدامی برای تجارت خارجی مفیدتر است. نقشی که سفارتخانه‌های ما می‌توانند در عرصه واردات و تجارت داشته باشند، از سازمان و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز بالاتر است. بخش خصوصی نیز باید در حوزه تجارت خارجی پای کار و حاضر باشد.

رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان تصریح کرد: زیرساخت‌های قوی نیز مهمترین بخش الزامات تجارت خارجی است. کشور ایران در حمل‌ونقل ریلی و جاده‌ای با مشکلات متعددی روبه‌رو است. به عنوان مثال در حوزه واردات کامیون مشکلاتی وجود دارد، در حالی‌ که  وجود این مورد برای تجارت واجب است.

روشنک افزود: برای خراسان رضوی برنامه توسعه صادراتی با الزام رسیدن به سرانه سالانه ۵۰۰ دلار داشتیم که متاسفانه به آن نرسیده‌ایم. البته شاید قسمتی از عوامل نرسیدن به این سرانه تحریم‌ها باشد.

خراسان رضوی چهارمین هدف صادراتی تاجیکستان بعد از افغانستان، ترکمنستان و عراق است

در ادامه، سعید صیفی، مدیر نمایشگاه بین‌المللی مشهد، در خصوص برگزاری ششمین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان اظهار کرد: اقتصاد تاجیکستان در سال گذشته ۴.۵ درصد رشد داشته است. ایران طی ۳۰ سال روابط با تاجیکستان استقلال این کشور را به رسمیت شناخته و ۲ کشور با بهره‌گیری از اشتراکات عمیق تاریخی، تمدنی، زبانی و فرهنگی توانسته‌اند به سطح بالایی از مناسبات در عرصه‌های دوجانبه بین‌المللی و منطقه‌ای دست یابند. 

وی افزود: اکثر اقلام صادراتی ایران به کشور تاجیکستان در حوزه مصالح ساختمانی شامل کاشی و سرامیک، انواع رنگ، لوله و پروفیل، ورقه‌های شیشه‌ای است. همچنین انواع شوینده‌ها، مواد غذایی، شیرخشک و دارو نیز شامل اقلام صادراتی به این کشور است.

مدیر نمایشگاه بین‌المللی مشهد عنوان کرد: خراسان رضوی چهارمین هدف صادراتی تاجیکستان بعد از افغانستان، ترکمنستان و عراق است. همچنین از جمله اقلام وارداتی تاجیکستان به ایران نیز می‌توان به مواد اولیه و واسطه‌ای برای بخش تولید مانند پنبه، پیله کرم ابریشم، کاغذ و مقوا و... اشاره کرد. علاوه بر این ایران با داشتن بیش از ۶۸ نوع ماده معدنی و تاجیکستان با برخورداری از بیش از ۴۰ نوع ماده معدنی و فلز گران‌بها در دنیا بی‌نظیر هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی ایران و تاجیکستان تجارت خارجی صادارت برندسازی رشد اقتصادي ایران و تاجیکستان تجارت خارجی خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۳۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد

خسرو سرایی مدیر کل ترانزیت، لجستیک  سازمان بناد رو دریانوردی با بیان اینکه علاقمندی تاجیکستان برای سرمایه گذاری لجستیکی در بندر چابهار یکی موفقیت‌های سرمایه گذاری بین المللی در ایران رویکرد مهمی محسوب می‌شود  گفت: بندر چابهار باتوجه به موقعیت استراتژیکی که دارد بسیاری از کشور‌ها ازجمله تاجیکستان به دنبال آن است که با ورود و همکاری با این بندر بتواند  در زنجیره ارزش جهانی این بندر  ورود پیدا کند.

وی افزود: کشور ما در واقع پل ترانزیتی هست بین شرق و غرب شمال و جنوب بالعکس و این به آن معنی است که اگر در چهار راهی توقفی صورت گیرد و مقررات دست وپاگیری  به تصویب برسد باعث می‌شود که سایر کشور‌ها از این فرصت سو استفاده کنند چراکه ما در حال حاضر در دنیای رقابت هستیم و بسیاری از کشور‌های همسایه در حال بندرسازی هستند که می‌توانند این فرصت ترانزیت را از ایران بگیرند، اما توجه به موقعیت استراتژیک ایران و بنادر در بین سایر کشور‌ها بسیار حائز اهمیت است.

سرایی افزود: موقعیت منحصر به فرد بندر چابهار و ورود هندوستان برای سرمایه گذاری در این بندر باعث شده که هم کشور افغانستان و هم کشور روسیه برای ورود به این بندر و سرمایه گذاری در آن اقبال نشان دهند.

گفتنی است تفاهم‌نامه همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان در بخش حمل‌ونقل بین‌المللی و ترانزیتی از طریق بندر چابهار میان علی‌اکبر صفایی؛ معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشورمان و شایسته مرادزاده معاون وزیر حمل‌ونقل جمهوری تاجیکستان امضا شد.

این تفاهم‌نامه با هدف توسعه همکاری‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و ترانزیت چندوجهی بین دو کشور به امضا رسید.هیئت جمهوری تاجیکستان به سرپرستی معاون وزیر حمل‌ونقل این کشور در سفر به تهران پس از ملاقات با مقامات ارشد سازمان بنادر و دریانوردی از زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های ترانزیتی بندر چابهار نیز بازدید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • محصولات تولیدی عشایر مغان برندسازی شود
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور