Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشت‌نیوز، تحقیقات و مطالعات علمی نشان می‌دهد نه تنها اعتقاد به حذف همه چربی‌ها از رژیم غذایی برای کاهش وزن ریشه علمی ندارد و می‌تواند باعث صدمه‌های جبران ناپذیری به سلامتی فرد شود، بلکه برای کاهش وزن باید چربی نیز مصرف کرد.

کالری دریافتی

یکی از علت‌های افزایش وزن، دریافت کالری بیش از نیاز روزانه بدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کالری از طریق هر ماده غذایی که وارد بدن شود، تبدیل به بافت چربی می‌شود، در بدن ذخیره شده و باعث افزایش وزن می‌شود. مصرف بیش از حد غلات، حبوبات و حتی میوه‌های شیرین می‌تواند باعث افزایش وزن و چاقی شود.

پس راه حل کاهش وزن، حذف چربی‌ها نیست، بلکه کاهش کل کالری دریافتی روزانه است. این کاهش کالری نباید باعث حذف هیچ یک از گروه‌های اصلی غذایی شامل پروتئین‌ها، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها شود. به طور کلی در هر رژیم غذایی ۲۵ تا ۳۰ درصد کالری دریافتی روزانه باید از چربی‌های مفید تامین شود.

نقش چربی‌ها در سیر شدن

علت دیگر نقش چربی‌ها در سیر شدن است‏، هر یک از ما ممکن است این موضوع را تجربه کرده باشیم که برای سیر شدن با غذاهای فاقد چربی، باید حجم بیشتری از این غذاها را مصرف کرد. علت این موضوع این است که ورود چربی‌ها به معده، باعث ترشح هورمونی به نام لپتین (Leptin) از بافت‌های چربی بدن به داخل خون می‌شود. این هورمون از طریق جریان خون به مغز می‌رسد و با اثر بر مرکز کنترل گرسنگی و اشتها در هیپوتالاموس (Hypothalamus)، پیام سیر شدن و توقف خوردن را صادر می‌کند.

پس اگر چربی‌های مفید در غذا وجود داشته باشند و غذا به آرامی میل شود تا فرصت کافی برای عملکرد هورمون لپتین وجود داشته باشد، فرد زودتر سیر شده و دست از غذا خوردن می‌کشد.

از سوی دیگر از آنجا که چربی‌ها دیرتر از پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها هضم شده و غذاهای حاوی چربی دیرتر از معده تخلیه می‌شوند، احساس گرسنگی نیز با مصرف غذاهای حاوی چربی دیرتر به وجود می‌آید. برعکس، با حذف چربی‌ها از غذا، فرد به سرعت گرسنه می‌شود و ممکن است برای جبران این گرسنگی کالری بیشتری را با مصرف مواد نشاسته‌ای و قندها و میان وعده‌ها وارد بدنش کند.

ویتامین‌های محلول در چربی

ویتامین‌های مهم A، D، E و K در آب حل نشده و محلول در چربی هستند. یعنی همه‌ منابع طبیعی جانوری و گیاهی این ویتامین‌ها باید چربی داشته باشند تا این ویتامین‌ها در آن‌ها حل شده و به بدن ما برسند. با حذف کامل چربی‌ها از رژیم غذایی، بدن تقریبا از جذب این ویتامین‌ها محروم می‌شود که می‌تواند باعث کمبود این ویتامین‌ها و مشکلات جبران ناپذیری شود.

باید توجه داشت که حتی وقتی این ویتامین‌ها به صورت قرص‌های مکمل نیز مصرف می‌شوند، برای این که بالاترین میزان جذب را در دستگاه گوارش داشته باشند، باید به همراه غذاهای چرب مصرف شوند.

نقش محافظتی و حرارتی

از سوی دیگر چربی‌ها نقش مهمی در ساختمان دیواره سلول‌های بدن دارند. بدون وجود چربی‌ها، دیواره سلول‌ها کامل نمی‌شود و رشد و تقسیم سلول‌ها متوقف می‌شود. چربی‌ها همچنین نقش ضربه گیر و محافظ را در برخی از نقاط بدن ایفا می‌کنند. مثلا در ناحیه باسن برای سهولت در نشستن، وجود بافت چربی الزامی است.

دیگر عملکرد مهم چربی‌ها، جلوگیری از از دست دادن حرارت به خصوص در مناطق سرد و در فصل سرماست. افرادی که با رژیم‌های سنگین بیشتر بافت چربی بدن خود را از دست می‌دهند، به محض احساس سرما به سرعت دچار لرزش عضلات بدن می‌شوند. این افراد در مقابل گرسنگی نیز بسیار ضعیف می‌شوند و در صورت دریافت نکردن غذا در هنگام گرسنگی بدنشان شروع به لرزش می‌کنند.

نقش هورمونی چربی‌ها

همچنین کلسترول در ساختمان هورمون‌های مهم جنسی شامل استروژن، پروژسترون و تستوسترون و هورمون کورتیزول (که در پاسخ طبیعی به استرس ترشح می‌شود) به کار رفته و بدن برای ساخت این هورمون‌ها به کلسترول نیاز دارد.

تامین انرژی

چربی‌ها نقش ذخیره‌ای در تامین انرژی بدن به خصوص برای کار و فعالیت مداوم و نیز ورزش‌های سنگین دارند. حذف کامل چربی‌ها، باعث کاهش قابلیت بدن برای فعالیت طولانی و انجام بسیاری از ورزش‌ها می‌شود.

به طور خلاصه می‌توان گفت چربی‌ها فوائد فراوانی برای بدن دارند و حذف آن‌ها از رژیم غذایی نه‌تنها هیچ پشتوانه علمی ندارد، بلکه ممکن است صدمات زیادی به بدن وارد کند. تنها چربی‌های موسوم به ترانس (Trans Fats) باید از رژیم غذایی حذف شوند و چربی‌های اشباع شده (Saturated Fats) نیز باید به حداقل ممکن برسند. چربی‌های غیر اشباع (Unsaturated Fats) که معمولا حالت مایع دارند (مانند روغن زیتون)، باید در رژیم غذایی گنجانده شوند.

درباره لبنیات نیز در صورت نیاز می‌توان از انواعی که چربی کمتری دارند استفاده کرد. ماهی‌های چرب مانند سالمون که دارای چربی‌های مفید و اسید چرب امگا ۳ هستند، تخم مرغ (در افرادی که کلسترول خون آن‌ها در حد نرمال است) و منابع گیاهی حاوی چربی‌های مفید مانند گردو، زیتون و آووکادو، منابع خوبی برای تامین نیاز روزانه ما به چربی‌ها هستند.

کد خبر 650679 برچسب‌ها پروتئین ویتامین‌ چربی روغن خبر مهم زيتون - روغن زيتون رژیم غذایی کالری چربی امگا سه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پروتئین ویتامین چربی روغن خبر مهم زيتون روغن زيتون رژیم غذایی کالری ویتامین ها رژیم غذایی چربی های مفید کاهش وزن چربی ها سیر شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۹۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند

آفتاب‌‌نیوز :

کاهش فشار خون با سیر ما در این مقاله به موضوع کاهش فشار خون با سیر و نحوه مصرف سیر با این هدف می‌پردازیم.

فشار خون بالا از اصلی‌ترین عوامل بیماری‌های قلبی و عروقی است. یکی از روش‌های اولیه کنترل فشار خون بالا شامل تغییر در رژیم غذایی است. طبق گفته محققان بهداشت اضافه کردن سیر به رژیم غذایی می‌تواند فشار خون را به میزان متوسطی کاهش دهد.

سیر نقش مهمی در رژیم غذایی و همچنین دارویی تاریخ بشر داشته است و در فهرست فروش برتر ده گیاهان دارویی در بین مردم قرار گرفته است. این گیاه دارویی بیش از ۵۰۰۰ سال است که برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود و گزارشات کمی در مورد عوارض جانبی وجود دارد.

سیر (Allium sativum) سبزی‌ای است که از زمان‌های قدیم به‌عنوان یک داروی طبیعی برای کاهش فشار خون مورد استفاده قرار می‌گرفته است. طرفداران این روش درمانی بر این باورند که مصرف سیر به عنوان غذا یا مصرف عصاره سیر به شکل مکمل‌های غذایی می‌تواند به درمان فشار خون بالا یا جلوگیری از ایجاد فشار خون بالا کمک کند. در واقع، برخی از مطالعات گزارش می‌دهند که این دارو به اندازه دارو‌های استاندارد کاهش فشار خون موثر است، حتی با عوارض جانبی بسیار کمتر.

تصور می‌شود که سیر ممکن است تا حدی با تحریک تولید اکسید نیتریک (ترکیبی که نقش کلیدی در گشاد شدن رگ‌های خونی شما دارد) به کاهش فشار خون کمک کند. مروری بر چندین کارآزمایی بالینی نشان داده است که سیر باعث کاهش فشار خون سیستولیک و یا دیاستولیک می‌شود و اثر مفیدی در کنترل فشار خون بالا بالا دارد.

خواص کاهش فشار خون سیر با تولید سولفید هیدروژن و محتوای آلیسین آزاد شده از آلیین و آنزیم آلیناز مرتبط است. طبق یک تحقیق جدید، مکمل‌های سیر ممکن است فشار خون را به همان اندازه موثر کاهش دهند که برخی از دارو‌های مورد استفاده برای درمان فشار خون بالا می‌توانند.

مکمل با فرآورده‌های سیر ممکن است گزینه درمانی جایگزین یا مکمل قابل قبولی برای فشار خون بالا باشد. علاوه بر این، کارشناسان معتقدند که خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی سیر نیز ممکن است به توانایی آن در کاهش یا جلوگیری از افزایش فشار خون کمک کند.

سیر دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی طبیعی است. به کاهش کلسترول کمک می‌کند، از سرطان و چندین بیماری قلبی عروقی پیشگیری می‌کند و به طور همزمان به عنوان رقیق کننده خون عمل می‌کند. حتی می‌تواند ورم معده را درمان کند.

سیر حاوی ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین است که یکی از مفیدترین دارو‌های طبیعی فشار خون بالا است. آلیناز آنزیمی است که هنگام خرد کردن یا جویدن سیر خام آزاد می‌شود. سپس تحت یک سری واکنش‌ها قرار می‌گیرد و در نتیجه آلیسین تشکیل می‌شود. نحوه مصرف سیر برای کاهش فشار خون عبارتست از:

سیر خام: خوردن سیر تازه و خام یکی از دارو‌های گیاهی برای کنترل فشار خون بالا است. جویدن سیر خام آلیناز را برای آزادسازی حداکثر آلیسین فعال می‌کند. برای افزایش بهره‌مندی از خواص آن باید سیر طی یک تا دو ساعت پس از فعال شدن آلیسین مصرف شود. برای کنترل فشار خون می‌توانید این غذا را به طور منظم بخورید.

پودر سیر: گنجاندن سیر در رژیم غذایی روزانه می‌تواند فشار خون شما را کاهش دهد. حدود ۶۰۰ تا ۹۰۰ میلی گرم پودر سیر می‌تواند فشار خون را در حدود ۹ تا ۱۲ درصد کاهش دهد. دوز ۶۰۰ میلی گرم پودر سیر حاوی ۳.۶ میلی گرم آلیسین و ۹۰۰ میلی گرم حاوی ۵.۴ میلی گرم آلیسین است.

سالاد: همچنین می‌توانید ورقه‌های نازک سیر را مستقیماً به سالاد‌های مورد علاقه خود اضافه کنید. سیر خام خرد شده نیز گزینه خوبی برای تهیه سالاد‌های خوشمزه و در عین حال سالم است. این سالاد سیر رنده شده را بخشی از رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید و دیگر گیاهان گران قیمت برای فشار خون بالا را فراموش کنید.

ترکیب شیر و سیر: این نوشیدنی به عنوان دارو عمل می‌کند و برای سلامت کلی بدن شما نیز مفید است. برای تهیه این نوشیدنی به ده تا دوازده حبه سیر پوست کنده و خرد شده نیاز دارید. حبه‌های سیر را به شیر گرم اضافه کنید. حتی می‌توانید برای نتیجه بهتر یک قاشق غذا خوری عسل به نوشیدنی اضافه کنید.

یکی از درمان‌های خانگی توصیه شده برای کنترل فشار خون ترکیب ماست و سیر است. ماست و سیر باعث کاهش میزان چربی تجمع یافته در عروق و مسدود شدن آن‌ها می‌شود، در نتیجه مانع از افزایش فشار خون و همچنین گرفتگی رگ‌ها و حملات قلبی خواهد شد. بالا بودن سطح کلسترول مضر نیز یکی از علل گرفتگی شریان‌ها و افزایش فشار خون است، در این مورد نیز ماست و سیر با تاثیر مثبت در کاهش میزان کلسترل، به کنترل فشار خون کمک می‌کند.

برای تهیه مخلوط ماست و سیر باید سیر له یا رنده شده را با ماست اضافه کرد و برای داشتن طعم بهتر مقداری نعناع به آن افزود. این پیش غذا باید برای مدتی با معده خالی میل شود تا خواص تغذیه‌ای آن به طور کامل دریافت شود.

فشار خون بالا کنترل نشده علاوه بر افزایش خطر بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی، می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند آسیب کلیه، از دست دادن بینایی و حتی اختلال حافظه مرتبط شود. مسئله عوارض جانبی بر محبوبیت دار‌های طبیعی برای کاهش فشار خون نسبت به دارو‌های شیمیایی می‌افزاید.

از طرف دیگر با اینکه افزایش مصرف سیر ممکن است به بهبود سلامت و محافظت بدن در برابر فشار خون بالا کمک کند، مکمل‌های سیر نباید جایگزین مراقبت استاندارد فشار خون بالا استفاده شوند. هرچند سیر در مقادیر معمولی موجود در غذا احتمالاً برای اکثر افراد بی خطر است، اما مصرف بیش از حد آن عوارض جانبی متعددی (از جمله سوزش سر دل، حالت تهوع و اسهال) ایجاد می‌کند. همچنین افراد مبتلا به اختلالات خونریزی و زنان باردار یا شیرده نباید سیر مصرف کنند.

از آنجایی که سیر ممکن است لخته شدن خون را کندتر کند، مصرف آن همراه با دارو‌های رقیق کننده خون نیز می‌تواند خطر عوارض جانبی مانند خونریزی و کبودی را افزایش دهد. اگر قصد کاهش فشار خون با سیر را دارید، حتما قبل از شروع رژیم درمانی خود با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: عصرایران

دیگر خبرها

  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • کلید اصلی کاهش وزن مشخص شد!
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • شیوه‌ای مناسب برای کاهش وزن