Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب به نقل از فارس، منابع آگاه و ویژه مصری اطلاعاتی در خصوص پشت پرده سفر «محمود السیسی» از مقامات سرویس اطلاعات مصر و فرزند «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور این کشور در رأس یک هیئت امنیتی به فلسطین اشغالی در روز یکشنبه پیش ارائه کردند.

به نوشته «العربی الجدید»، بر اساس اطلاعات موجود، پسر رئیس‌جمهور مصر در رأس یک هیئت امنیتی از این کشور وارد فلسطین اشغالی شد تا طی نشست با مقامات مسئول امنیتی رژیم صهیونیستی در خصوص چندین پرونده مشترک میان دو طرف رایزنی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مرد شماره یک نظارت بر پرونده روابط با تل‌آویو در مصر

به گفته این منابع، فرزند السیسی که دارای نفوذ بالایی در داخل سرویس حاکمیتی مصر است، در این سفر تنها نبود و با هیئتی از مقامات مسئول دو پرونده اسرائیلی و فلسطینی، با یک هواپیمای خصوصی متعلق به سرویس اطلاعاتی مصر وارد فلسطین اشغالی شد.

به گفته این منابع، پس از آن‌که رئیس جمهور مصر سرلشکر «ایمن بدیع» را به عنوان رئیس کمیته مربوط به پرونده لیبی، منصوب کرد، پسر او به مرد شماره یک نظارت بر پرونده روابط با اسرائیل تبدیل شد.

سفر برنامه‌ریزی شده فرزند السیسی به فلسطین اشغالی

به گفته منابع آگاه مذکور، این نخستین بار نیست که محمود السیسی که یکی از مسئولان ارشد در پرونده روابط میان مصر و اسرائیل است،در قالب ماموریت کاری به فلسطین اشغالی سفر می‌کند بلکه در سفر پیشین سرتیپ «عباس کامل» رئیس سرویس اطلاعات مصر به اسرائیل، او را همراهی کرده بود. سفر روز یکشنبه پیش نیز کاملا برنامه‌ریزی شده بود و یک سفر ناگهانی نبود.

این منابع فاش کردند که دوره کنونی شاهد افزایش تماس‌ها و ارتباطات بین مقامات سرویس اطلاعاتی مصر و همتایان آن‌ها در سرزمین‌های اشغالی فلسطین به منظور دستیابی به تفاهم در خصوص اعمال اصلاحات در برخی موارد مرتبط با معاهده کمپ‌دیوید پیش از نشست کمیته مشترک نظامی بین دو کشور است.

بنا بر این گزارش، مصر برنامه‌هایی برای ایجاد یک منطقه صنعتی در شمال سینا در نزدیکی مرز با نوار غزه دارد. در دستور کار نشست اخیر پس السیسی با مقامات صهیونیست، علاوه بر تکمیل رایزنی‌ها برای اصلاح موارد توافقنامه امضا شده بین دو کشور، تحرکات مصری‌ها در پرونده بازسازی غزه که تحت نظارت یکی از شرکت‌های مصری وابسته به سرویس اطلاعاتی این کشور است نیز بررسی شد. امری که در چارچوب طرح ابتکاری رئیس جمهور مصر پس از پایان جنگ ماه می رژیم صهیونیستی در نوار غزه ارائه شده بود.

زمینه‌سازی محمود السیسی در اسرائیل برای نشست چهارجانبه اطلاعاتی

به گفته منابع مذکور، از جمله پرونده‌های مطرح در نشست اخیر هیئت مصری با صهیونیست‌ها، آماده‌سازی برای برگزاری نشست چهارجانبه در سطح روسای دستگاه‌های اطلاعاتی مصر، اردن، اسرائیل و فلسطین به منظور احیای روند مذاکرات رسمی بین صهیونیست‌ها و فلسطینی‌ها بود.

بر اساس این گزارش، سفر محمود السیسی به فلسطین اشغالی پس از دیدار رئیس‌جمهور مصر و «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در شهر شرم‌الشیخ در حاشیه همایش اخیر جوانان جهان و نیز رایزنی‌های مصری – اردنی طی روزهای گذشته به منظور هماهنگی تلاش‌ها برای این نشست چهارجانبه صورت می‌گیرد.

ماجرای اعمال تغییرات در پیمان کمپ دیوید

مصر و رژیم صهیونیستی در نوامبر گذشته از تعدیل و اصلاح برخی بندهای توافق کمپ دیوید که در سال 1979 میان دو طرف امضا شده بود، در راستای تقویت امنیت طبق تحولات و تغییرات موجود خبر دادند. 

به گفته منابه آگاه، اکثر تغییراتی که قرار است در این پیمان اعمال شود، مربوط به مفاد امنیتی و برای کنترل مناطق بیشتر و تقویت حضور در این مناطق است  که منطقه مرزی با نوار غزه و سیناء سهم عمده‌‌ای از آن خواهند داشت.هر دو طرف تمایل دارند که حضور نیروهای امنیتی خود به‌ویژه در منطقه مصری «رفح» را افزایش دهند و با رایزنی‌های دوجانبه که تمام آن با نظارت دولت آمریکا انجام می‌شود، هر گونه مانعی را که در مسیر این توافق قرار دارد، از میان بردارند.

این منابع می‌گویند که قاهره بر تغییرات امنیتی که قرار است در مفاد پیمان کمپ دیوید اعمال شود، بسیار پافشاری دارد به‌ویژه که این تغییرات را به اوضاع میدانی نسبتا آرام در نوار غزه و امکان دست‌یابی به توافقی طولانی‌مدت برای آتش‌بس که شاید تا بیش از ده سال به طول بیانجامد، گره می‌زند.

مصر نخستین کشور عربی بود که پس از جنگ‌های کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، در سال ۱۹۷۹ با انعقاد پیمان کمپ دیوید با تل‌آویو صلح کرد و این رژیم را به رسمیت شناخت.

در دسامبر ۱۹۷۸ «جیمی کارتر» رئیس‌جمهور وقت آمریکا از «انور سادات» رئیس‌جمهوری وقت مصر، «مناخیم بگین» رئیس‌ وقت اسرائیل، دعوت کرد تا به کمپ دیوید بیایند که در ۱۰۰ کیلومتری واشنگتن قرار دارد. رهبران سه طرف به مدت ۱۳ روز با یکدیگر گفت‌وگو کردند و در نهایت قرارداد صلحی را امضا کردند که به  پیمان صلح کمپ دیوید معروف شد. در ماه نوامبر همان سال، سادات و بگین برای مشارکت در این امر، جایزه صلح نوبل دریافت کردند. 

توافقنامه کمپ دیوید دارای بندهای فاجعه باری بود که براساس آن طرف مصری بسیاری از حقوق خود را از دست داد و قرار شد تا تعداد سربازان خود را در صحرای سینا کاهش دهد، همچنین این توافقنامه دارای بندی سری بود که طی آن مصر باید از هر گونه همکاری نظامی با دیگر کشورهای عربی علیه اسراییل خودداری می کرد، در عین این که سادات ملزم بود با اسرائیل برای شناسایی پایگاه های مقاومت فلسطین همکاری کرده و به مبادله اطلاعات امنیتی با دستگاه اطلاعاتی اسرائیلی بپردازد.

در توافقنامه دوم که میان سادات و کارتر به امضا رسید قرار شد تا ٥٠٠٠ نیروی نظامی و فنی آمریکا برای همکاری با نیروهای نظامی مصر وارد این کشور شوند و در قبال آن آمریکا از حکومت انور سادات حمایت و پشتیبانی کند. پیرو توافقنامه سومی که بین آمریکا و رژیم صهیونیستی به امضا رسید، دو طرف مصری و اسرائیلی برای پیگیری مذاکرات برای امضای یک توافقنامه دفاعی مشترک، به توافق رسیدند.

پیشتر منابع رسانه‌ای فاش کرده بودند که اصلاحات پیشنهادی در  توافق کمپ دیوید، با هدف آماده کردن شرایط در شمال سینا و مناطق مرزی برای نقش جدید مورد انتظار مصر در قبال نوار غزه است که شامل تعامل با افزایش تعداد مسافران از طریق گذرگاه مرزی رفح ، آماده‌سازی زیرساختی که بتواند مراحل جدید را تطبیق دهد، از جمله اقامتگاه‌های موقت برای فلسطینی‌هایی که از طریق این گذرگاه تردد می‌کنند و نیز شبکه حمل‌ونقل و جاده‌های ایمن و نظارت شده، که مستلزم ایجاد تعدیل‌های ظریف در برخی از مفاد توافق است.

به گفته این منابع، بین قاهره و تل آویو در خصوص نوار غزه تفاهم و اجماع متقابل وجود دارد، زیرا مصر می خواهد نفوذ خود را در این پرونده به حداکثر برساند زیرا این یکی از پرونده‌هایی است که مرکز ثقل رژیم مصر مقابل آمریکا به شمار می‌رود.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: عبدالفتاح السیسی اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین اشغالی رژیم صهیونیستی رئیس جمهور مصر سرویس اطلاعات محمود السیسی کمپ دیوید نوار غزه دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۷۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم

  به همین دلیل بود که پس ازحمله رژیم اسرائیل به مکان دیپلماتیک ایران که درنقض آشکار حقوق بین‌الملل و بند۲ منشور ملل متحد صورت گرفت، جمهوری اسلامی با بهره‌گیری ازحق ذاتی دفاع ازخود مبتنی بر ماده۵۱ منشور ملل متحد به آن پاسخ داد و اعلام کرد ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد متعهد است اما دربه‌کارگیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین‌الملل درهنگام ضرورت تردید نخواهد کرد؛مسأله‌ای که برخی ازآن به عنوان بهانه غرب برای اعمال تحریم‌های ظالمانه جدید علیه ایران نام برده‌اند، موضوعی که می‌توان فرامتن آن را در شکست نظامی و سیاسی آمریکا و اروپا در دو جبهه جنگ اوکراین و غزه نیز بررسی کرد.آمریکا و متحدان اروپایی‌اش به بهانه تحولات اخیر منطقه که پیروزی ایران را در برابر رژیم صهیونیستی به دنبال داشته، باردیگر به ریسمان پوسیده تحریم آویزان شده‌اند و در نهایت پارلمان اروپا پنجشنبه هفته گذشته قطعنامه‌ای را علیه کشورمان تصویب کرده که در آن، حمله پهپادی و موشکی بی‌سابقه ایران به اسرائیل در اوایل ماه جاری را محکوم کرده، خواستار اعمال تحریم‌های بیشتر علیه نهادهای ایرانی شده است!این قطعنامه هرچند الزام‌آور نیست اما به‌خوبی نشان می‌دهد کشورهای اروپایی می‌خواهندشکست خودرا درجنگ‌هایی که به‌راه انداخته‌اند، ازاین طریق پنهان کنند.این قطعنامه که با اکثریت آرا یعنی۳۵۷رای موافق و۲۰رای مخالف به تصویب رسیده،عملیات وعده صادق ایران به اسرائیل،همچنین حملات انجام‌شده توسط حزب‌ا... لبنان و حوثی‌ها در یمن را قبل وحین این تهاجم محکوم و نقش تهران را در آنچه بی‌ثبات‌سازی خاورمیانه از طریق «شبکه‌ای از عوامل غیردولتی» می‌خواند، مذمت می‌کند.
   
شکل‌گیری نظم نوین منطقه
این اتهام‌زنی‌ها درحالی است که به اذعان صاحب‌نظران غربی، حمله ایران به اسرائیل، عملا نظم نوینی را در منطقه شکل داده که براساس آن، گروه‌های مقاومت در محور تحولات قرار می‌گیرند.این قطعنامه که در جلسه نهایی پیش از انتخابات آتی اروپا به تصویب رسید، تکرار تقاضای قبلی برای قرار دادن سپاه‌پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی شناخته‌شده اتحادیه اروپا را در خود دارد و همچنین خواستار اضافه شدن کل حزب‌ا... به این فهرست شده است.
   
تحریم پوششی برای مخفی کردن شکست
اما این فقط اروپایی‌ها نیستند که شکست خود در برابر تهران را با سیاست تحریم می‌پوشانند. آمریکا نیز تحریم‌های بیشتری علیه ایران صادر کرده که فروش پهپادها و کالاهای ایرانی ازجمله استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین را هدف قرار می‌دهد.همزمان، انگلیس نیز شش نام جدید مربوط به افراد و سازمان‌های بخش دفاعی جمهوری اسلامی را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرده است.در بیانیه روز پنجشنبه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد جزئیات این تحریم‌های جدید آمده است: «آمریکا امروز تحریم‌هایی علیه ۱۶نهاد و هشت فرد وضع می‌کند، همچنین پنج کشتی و یک هواپیما را به عنوان دارایی‌های مسدودشده شناسایی می‌کند که تجارت غیرقانونی و فروش هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) در حمایت از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران و توسعه و تدارکات پهپاد رژیم را تسهیل کرده است.»
وزارت خارجه انگلیس هم می‌گوید شش نفر را در ارتباط با تولید هواپیماهای بدون سرنشین ایران در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است. کانادا هم همراه با دیگر بازندگان تحولات اخیر، به راهبرد تحریم علیه ایران پیوسته هرچند به گفته کارشناسان، حجم بالای تحریم‌های اعمالی علیه کشورمان در سال‌های قبل، اقتصاد ایران را در برابر این استراتژی واکسینه کرده است.
   
سقوط دلار همزمان با تحریم‌های جدید
رویترز گزارش داده که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه اخیر خود به‌دنبال توافق درخصوص این موضوع بودند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند.این البته اولین بار نیست که اتحادیه اروپا درصدد تحریم ایران برآمده و پیش از این نیز تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.اما آنچه صاحب‌نظران در آمریکا و اروپا به‌خوبی آن را دریافته‌اند، این است که تحریم دیگر ترسی را در ایران ایجاد نمی‌کند و حتی دلالان دلار که از هر فرصتی برای افزایش مصنوعی نرخ ارز استفاده می‌کنند هم اهمیتی به چنین خبرهایی نمی‌دهند. به طور مثال همزمان با قطعنامه پارلمان اروپا و تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا، نرخ دلار در کشورمان کاهش پیدا کرد. دلیل این بی‌توجهی‌ها این است که غرب پیش از این بارها از حربه تحریم علیه کشورمان بهره جسته و اقتصاد ایران در چهار دهه گذشته به‌تدریج خود را با واقعیت تحریم تطبیق داده و راه‌های دور زدن آن را فراگرفته است.
   
پروپاگاندای غربی تنها فشنگ در خشاب
رسیدن ایران به رشد اقتصادی مثبت در سال‌های اخیر گواه آن است که ایران از شوک تحریم‌های حداکثری بیرون آمده و حالا دیگر تحریمی نمانده که آمریکا و اروپا با تکیه بر آن بر ایران فشاری مضاعف ایجاد کنند.صاحب‌نظران غربی پیش از این بارها به سیاستگذاران خود گفته بودند که کشش تحریم‌ها برای اثرگذاری بر رفتار کشورها محدود است و تحریم‌های بلندمدت بر هیچ کشوری اثر ماندگار نگذاشته است.نگاهی به رفتار کشورهایی مانند کوبا یا کره‌شمالی نشان می‌دهد حتی این کشورها با ظرفیت داخلی بسیار محدودتر نسبت به ایران یا روسیه، سال‌هاست به تحریم‌های غرب عادت کرده و سیاست‌های خود را متناسب با این تحریم‌ها تنظیم کرده‌اند.به این ترتیب به‌خوبی می‌شود دریافت که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر کشورمان ابزاری در اختیار ندارند و پس از قدرت‌نمایی دفاعی اخیر کشورمان، حالا این کشورها می‌دانند که به‌جز تبلیغات رسانه‌ای، تیری در تفنگ‌های خود برای شلیک به جمهوری اسلامی ندارند.

دیگر خبرها

  • دانشجوی آمریکایی: بزرگترین تهدید جهان اسرائیل و آمریکاست
  • تعهد دوباره بایدن به امنیت رژیم اسرائیل
  • رئیس‌جمهور: سرکوب اعتراضات ضدصهیونیستی رسوایی دیگری برای مدعیان آزادی بیان و تمدن غرب است/ سرکوب حامیان فلسطین چهره بی‌روتوش غرب را نمایان کرد/ گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • حد نصاب تازه «جو بایدن» کمترین میزان محبوبیت رئیس جمهور در ۷۰ سال اخیر
  • پشت پرده ساخت اسکله روی هزاران تن آوار خانه‌های فلسطینیان
  • رییس‌جمهور فرانسه به آلمان می‌رود
  • پرچم فلسطین بر گردن اولین رئیس جمهور آمریکا! | عکس
  • جمیله علم الهدی خطاب به غربی ها: به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم