Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل - رامین حسین آبادیان: سال ۲۰۱۱، سال شروع بحران سوریه بود. کشورهای غربی به سرکردگی ایالات متحده آمریکا با حمایت از تروریسم در سوریه تصور می‌کردند که در طول یک مدت زمان بسیار کوتاه قادر به سرنگون کردن دولت قانونی در این کشور هستند. حتی برخی مقامات غربی نیز اعلام کردند که دولت دمشق طی چند روز و یا چند هفته از قدرت ساقط خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، ورود متحدان سوریه به این کشور موجب تغییر در معادلات شد. جمهوری اسلامی ایران به عنوان متحد و همپیمان اصلی سوریه از همان دوران ابتدایی آغاز بحران نقش آفرینی خود در این کشور را کلید زد. در واقع، این گفتمان مقاومت اسلامی بود که موجب شد تا جمهوری اسلامی ایران وارد سوریه شود. حزب الله لبنان نیز به دلیل همین گفتمان مقاومت اسلامی به مبارزه با تروریسم تکفیری در خاک سوریه پرداخت.

جمهوری اسلامی ایران به دلیل گفتمان مقاومت اسلامی و روسیه به دلیل داشتن منافع مشترک با «دمشق» وارد سوریه شدند در این میان، روسیه نیز از جمله طرف‌هایی محسوب می‌شود که در کنار متحدان سوریه، وارد این کشور شد. ورود روسیه به سوریه به دلیل وجود منافع مشترک میان «مسکو» و «دمشق» اتفاق افتاد. به عبارت بهتر، همین اشتراکات منافع بود که پای روس‌ها را به سوریه باز کرد. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که ورود روس‌ها به سوریه پس از درخواست رسمی دولت دمشق، اتفاق افتاد.

از همین روی، برخلاف آنچه که آمریکا، کشورهای غربی و نیز تعدادی از کشورهای عربی اعلام می‌کنند، حضور روسیه در سوریه کاملاً قانونی و بر اساس قوانین بین المللی است. از آنجایی که روس‌ها بنا بر درخواست رسمی دولت سوریه وارد این کشور شده‌اند، حضورشان در آنجا از نظر قوانین بین المللی مشروع و قانونی است.

با ورود روسیه به سوریه مثلث قدرت در این کشور تکمیل شد. همکاری نیروهای مقاومت سوری، جمهوری اسلامی ایران و روسیه در نبرد با تروریسم موجب شد تا این مثلث قدرتمند دستاوردهای میدانی متعددی را در برابر محور آمریکایی - صهیونیستی محقق سازند. در حقیقت، قدرت مثلث مذکور، تروریست‌های تحت الحمایه ایالات متحده آمریکا و دیگر کشورهای غربی را به شدت به چالش کشید.

استراتژی «ایجاد اختلاف میان تهران و مسکو» در اتاق‌های فکر آمریکایی و غربی طراحی و مسئولیت اجرای آن به رژیم صهیونیستی واگذار شد. در این میان، نمی‌توان از نقش آفرینی حزب الله لبنان به عنوان یکی دیگر از قطب‌های قدرت در نبرد با تروریسم در سوریه، به سادگی عبور کرد. حزب الله لبنان نیز دوشادوش نیروهای مقاومت سوری در نبرد علیه تروریست‌های تکفیری مشارکت داشت و اکنون نیز به دلیل همین مشارکت، سهم مهم و غیر قابل انکاری را در تحقق پیروزی‌های میدانی نصیب خود کرده است.

بر اساس آنچه که گفته شد، فارغ از حمایت‌های متحدان اصلی سوریه یعنی جمهوری اسلامی ایران و حزب الله، حضور روسیه در سوریه نیز در طول سال‌های گذشته تأثیرگذار بوده است.

پیوند تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران و روسیه در سوریه موجب شد تا اتاق‌های فکر در آمریکا، کشورهای غربی و نیز در رژیم صهیونیستی فعال شوند. در اتاق‌های فکر مذکور، استراتژی ایجاد شکاف میان تهران و مسکو طراحی و مسئولیت اجرای آن نیز به صهیونیست‌ها واگذار شد.

صهیونیست‌ها برای اجرای مأموریتی که توسط اتاق‌های فکر آمریکایی - غربی به آنها سپرده شده بود تمامی بازوان رسانه‌ای و تبلیغاتی خود را فعال کردند. در وهله اول، مقامات رژیم صهیونیستی اینگونه القا کردند روسیه با ایالات متحده آمریکا بر سر اخراج ایران از سوریه به توافق رسیده است. صهیونیست‌ها این شائبه را مطرح کردند که روسیه به ایران برای ترک خاک سوریه فشار وارد می‌آورد و در ازای آن، امتیازاتی را طبق توافقات قبلی از ایالات متحده آمریکا دریافت می‌کند.

شائبه دیگری که صهیونیست‌ها برای اختلاف افکنی میان تهران و مسکو مطرح کردند این بود که هماهنگی‌ها میان طرف‌های ایرانی و روسی در پرونده سوریه قطع شده است و دو طرف به صورت جداگانه و بدون هماهنگی با یکدیگر به نقش آفرینی در این کشور ادامه می‌دهند. این درحالی است که اگر چنین مسأله ای صحت داشت و صفوف متحدان در سوریه دچار تشتت و چند دستگی شده بود، عملاً تروریسم در این کشور شکست نمی‌خورد.

صهیونیست‌ها با فعال‌سازی بنگاه‌های رسانه‌ای و بوق‌های تبلیغاتی خود تلاش فراوانی برای القای وجود اختلاف میان ایران و روسیه در سوریه کردند اما تیرشان به سنگ خورد از جمله دیگر شبهاتی که در صحنه سوریه مطرح شد و هدف آن ایجاد تفرقه میان جمهوری اسلامی ایران و روسیه بود، می‌توان به مسأله بازسازی سوریه اشاره کرد. بوق‌های تبلیغاتی و بنگاه‌های رسانه‌ای رژیم صهیونیستی اینگونه به افکار عمومی القا کردند که سهم ایران از بازسازی سوریه بسیار ناچیز است و روس‌ها بازار بازسازی سوریه را قبضه کرده اند! با این حال، سفرهای متعدد چند هفته اخیر مسئولان اقتصادی و صنعتی ایران به سوریه و امضای توافقنامه‌های بزرگ در زمینه بازسازی این کشور، به تمامی شایعات و شبهات مطرح شده توسط صهیونیست‌ها پایان داد.

واقعیت این است که بخشی از منافع روسیه در تقویت جغرافیای ایران و روسیه نهفته است. بنابراین، واضح است که تبلیغات رژیم صهیونیستی برای القای وجود اختلاف میان تهران و مسکو در پرونده سوریه نادرست است. شاید ایران و روسیه در جریان نبرد با تروریسم در سوریه در طول سال‌های گذشته در برخی موارد با یکدیگر به اختلافات تاکتیکی برخورد کرده باشند اما هیچگاه سطح این اختلافاتِ موردی به اختلافات راهبردی ارتقا نیافته است.

بنابراین، برخلاف تمامی شایعات برای اختلاف افکنی میان مسکو و تهران، صحنه سوریه یکی از بزرگترین صحنه‌هایی است که در طول سالیان گذشته اوج همکاری‌های تهران و مسکو در آنجا به منصه ظهور رسید.

کد خبر 5403532 رامین حسین آبادیان

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران روسیه ولادیمیر پوتین سیدابراهیم رئیسی رژیم صهیونیستی حزب الله لبنان سوریه مسکو شهر تهران روسیه ایالات متحده امریکا عراق اوکراین فلسطین رژیم صهیونیستی مسکو امارات متحده عربی ناتو عربستان سعودی واشنگتن سرگئی لاوروف جنگ 2015 یمن ایران جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده آمریکا میان تهران و مسکو ایران و روسیه رژیم صهیونیستی روسیه در سوریه کشورهای غربی اتاق های فکر صهیونیست ها حزب الله روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۱۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای دو توافقنامه همکاری میان وزرای دفاع روسیه و قرقیزستان

وزیر دفاع روسیه در سفر به آستانه برای شرکت در نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای با همتای قرقیزستانی خود دو توافقنامه همکاری امضا کرد.

به گزارش ایسنا، وزارت دفاع روسیه، امروز(جمعه) اعلام کرد که "سرگئی شویگو" وزیر دفاع این کشور و "باکتیبک بکبولوتوف" همتای قرقیزستانی خود دو توافقنامه همکاری امضا کردند.

خبرگزاری اسپوتنیک در این باره گزارش داد که شویگو، امروز برای شرکت در نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای وارد آستانه شد و دیداری کاری با بکبولوتوف داشت.

در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: این دو توافقنامه بین وزارت‌خانه‌های دو کشور در زمینه تبادل اطلاعات و تعامل و همکاری در حوزه کاوش و ارزیابی تشعشع و محیط شیمیایی و بیولوژیکی انجام شد.

وزرای دفاع دو کشور همچنین درباره مسائل مرتبط با همکاری نظامی و چشم‌انداز ترسیم‌شده همکاری‌های بیشتر گفت‌وگو کردند.

شویگو در این دیدار  گفت: در شرایط نظامی-سیاسی فعلی، همکاری بین کشورهای ما عامل مهمی در حفظ ثبات و امنیت در آسیای مرکزی و منطقه به طور کلی است. ما در چارچوب دوجانبه و در سازمان همکاری شانگهایی و کشورهای مستقل متحدالمنافع و سازمان پیمان امنیت جمعی تعامل نزدیکی داریم. برنامه توسعه شراکت راهبردی بین روسیه و قرقیزستان در حوزه دفاعی را، ثابت قدم اجرا می‌کنیم.

به گفته وزیر دفاع روسیه، قرقیزستان همواره  یکی از شرکای راهبردی و متحدی قابل اطمینان برای روسیه بوده است و این دو کشور در حال بروزرسانی و اصلاح قوانین خود در زمینه همکاری‌های نظامی هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟
  • روسیه: آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • روسیه : آماده گسترش همکاری‌ های نظامی با ایران هستیم
  • وزیر دفاع روسیه: آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • امضای دو توافقنامه همکاری میان وزرای دفاع روسیه و قرقیزستان