Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@02:31:39 GMT

برگزاری کنفرانس نظم منطقه‌ای در خاورمیانه

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۷۹۱۵۲

برگزاری کنفرانس نظم منطقه‌ای در خاورمیانه

اولین کنفرانس دوسالانه بین‌المللی "نظم منطقه ای و ساختار اجتماعی در خاورمیانه: از نظریه تا عمل" در روزهای ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ از سوی انجمن علوم سیاسی ایران برگزار می‌شود.

مسعود موسوی شفایی عضو هیات مدیره انجمن علوم سیاسی ایران در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهداف و ضرورت‌های برگزاری این کنفرانس، اظهار کرد: بانی اصلی این کنفرانس دوسالانه بین‌المللی کمیته روابط بین‌الملل انجمن علوم سیاسی ایران است که ایده آن را دکتر مهدی زیبایی مطرح کردند و با موافقت انجمن علوم سیاسی، مقدمات برگزاری آن و اخذ مجوز از وزارت علوم انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه دانشگاه کشور هم به عنوان حامیان اصلی این کنفرانس محسوب می‌شوند که شامل دانشگاه‌های تربیت مدرس، علامه طباطبایی و خوارزمی است. البته انجمن‌های علمی دیگری از جمله خانه اندیشمندان علوم انسانی، انجمن ژئوپلتیک ایران، انجمن مطالعات صلح ایران هم در این کنفرانس همکاری دارند.

دبیر علمی این کنفرانس افزود: ما در آستانه برگزاری پیش‌همایش‌های این کنفرانس هستیم که در پنج محور اصلی کنفرانس انجام خواهند شد. هدف از برگزاری این کنفرانس هم بررسی تحولات اجتماعی - سیاسی خاورمیانه در دهه اخیر است که بسیار پرشتاب بوده‌اند. از لحاظ محتوایی هم همایش هم سطح داخلی و تحولات اجتماعی این جوامع را در نظر می‌گیرد و هم سطح بین‌المللی و منطقه و هردو سطح را از منظرهای مختلف اقتصاد سیاسی، جامعه‌شناسی سیاسی و مطالعات امنیتی مورد بررسی قرار می‌دهد.

همچنین مهدی زیبایی دبیر کمیته روابط بین ­الملل انجمن علوم سیاسی ایران با تاکید بر اینکه ورود سویه جدید کرونا به کشور تصمیم‌گیری نهایی در زمینه چگونه برگزارشدن این کنفرانس را با اماواگرهایی مواجه کرده است، گفت: الان مبنای برگزاری این کنفرانس در هر دو حالت حضوری و مجازی قرار دارد و باید دید شرایط کشور تا آن زمان به چه صورت خواهد شد. اما سخنرانان کلیدی ما برای این کنفرانس آرشین ادیب مقدم از دانشگاه لندن، استفن استتر از دانشگاه بُندِسوِر مونیخ و آینار ویگن از دانشگاه اسلو هستند.

دبیر اجرایی این کنفرانس با اشاره به محورهای آن، یادآور شد: نقش جدید هویت فراملی اسلامی در خاورمیانه، اقتصاد سیاسی خاورمیانه در پرتو فشارهای بین­ المللی، بازتعریف روابط میان دولت و شهروند خاورمیانه ­ای، جایگاه خاورمیانه در روابط بین ­الملل نظری، خاورمیانه، عرصه نقش ­آفرینی بازیگران منطقه­ ای و جایگاه و نقش بازیگران فرامنطقه ­ای در خاورمیانه، محورهای شش‌گانه ارائه مقالات برای این نشست هستند.

غلامعلی نیستانی عضو هیئت علمی دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی نیز در زمینه برگزاری این کنفرانس اظهار کرد: ما در دفتر مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی برای اینکه با انجمن‌های علمی ارتباط داشته باشیم تلاش می‌کنیم حلقه وصل این انجمن‌ها با مراکز رسانه‌ای باشیم و از نتایج این کنفرانس‌ها بهره‌مند شویم. جهاد دانشگاهی چون با مجموعه دانشگاه‌ها و دانشجویان و استادان دانشگاه در ارتباط بوده است، این روند را ادامه داده‌ایم و تلاش می‌کنیم برای معرفی و همکاری با این انجمن‌های علمی و نشست‌هایشان از همه ظرفیت‌ها و توانمندی جهاد دانشگاهی در این زمینه استفاده کنیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه کنفرانس بین المللی نظم امنیتی خاورمیانه مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه انجمن علوم سیاسی ایران برگزاری این کنفرانس جهاد دانشگاهی انجمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۹۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس


به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس؛ رئیس پژوهشکده مطالعات مکران دانشگاه هرمزگان و دبیر کنفرانس گفت: این کنفرانس با محور‌های تبارشناسی، حفاظت و تنوع زیستی، ژنتیک و زیست فناوری، زیست شناسی، بوم شناسی و جغرافیایی زیستی، تکثیر و پرورش، فیزیولوژی و تغذیه، تکنولوژی صید، مدیریت صید و ارزیابی، توسعه پایدار، اقتصاد دریامحور، فرآوری محصولات شیلاتی، ایمنی غذایی، ماهیان زینتی و بهداشت و بیماری‌ها است.
یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران از صبح امروز آغاز شده است و تا فردا پنج شنبه ششم اردیبهشت ادامه دارد.
ایمان سوری نژاد افزود: در این کنفرانس دو روزه نشست‌های تخصصی پرورش ماهی در قفس، تولید، اشتغال پایدار جوامع محلی، امنیت غذایی، بازمهندسی ساختار استخر‌های پرورش میگو به منظور ارتقای مدیریت بهداشتی مزارع و بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان نیز برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه پژوهشکده مطالعاتی مکران در سیریک راه اندازی می‌شود، گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس هماهنگی بین جوامع علمی و دانشگاهی با تولید کنندگان و بهره وران است.
سوری نژاد افزود: در پژوهشکده مکران ظرفیت‌های منطقه برای افزایش و جهش تولید بررسی می‌شود.
رئیس انجمن ماهی شناسی ایران نیز با اشاره به اینکه تنوع زیستی ماهیان در خلیج فارس بین هشتصد تا ۹۰۰ گونه است، گفت: همچنین در دریایی عمان بیش از هزار و ۵۰ نوع تنوع زیستی ماهیان وجود دارد.
سهیل یکدلی با بیان اینکه ۳۰۰ نوع تنوع زیستی ماهیان در آب‌های داخلی ایران وجود دارد، افزود: هرمزگان بعلت همجواری با سواحل سهم قابل توجهی در این تنوع زیستی دارد.
وی گفت: انجمن ماهی شناسی ایران همراستا با سیاست‌های کلی نظام مبنی بر توسعه دریامحور، این کنفرانس‌ها را برای به حداقل رساندن آسیب‌های محیط زیست برگزار می‌کند.
رئیس انجمن ماهی شناسی ایران با اشاره به اینکه، پرورش ماهی در قفس به حفظ زیست بوم دریایی کمک می‌کند، افزود: صید کوسه ماهی‌ها یک خطر برای این گونه از ماهیان است.
یکدلی گفت: پرورش ماهی تیلاپیلا در هرمزگان موجب انقراض و جایگزین ماهیان بومی هرمزگان می‌شود و به ماهیان زیست بوم استان ضرر‌های غیرقابل جبرانی وارد می‌کند.
نماینده مردم بندرعباس، حاجی آباد و قشم در شورای اسلامی نیز گفت: از ۱۳ شهرستان هرمزگان، ۹ شهرستان ساحلی است که این نشان از ظرفیت‌های بالا در زمینه‌های دریامحور، تجارت و گردشگری دریایی و صیادی این استان دارد.
احمد مرادی با بیان اینکه صید و صیادی تقریبا صد درصد مردمی است، افزود: در برنامه پنجم و ششم توسعه به مساله زیست بوم منطقه توجه شده است که به اشتغال و ماندگاری جمعیت در سواحل و جزایر کمک می‌کند.

بیشتربخوانید:ممنوعیت صید برخی آبزیان در آب‌های هرمزگان
وی گفت: تکلیف قانونی دولت در برنامه ششم پرورش ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس است که در بهترین حالت ۲۰ هزار تن تولید شده است.
رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان هم گفت: دریامحوری یکی از پایه‌های رونق اقتصادی است و بخش خصوصی در زمینه آبزیان فعالیت‌های خوبی داشته است.
محمدرضا صفا افزود: برای حفظ ذخیره گاه آبزیان طرح‌های پرورش ماهی در قفس و ساخت مکان‌های ذخیره سازی و لاروگیری صورت گرفته است.

دیگر خبرها

  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران به‌میزبانی رفسنجان برگزار می‌شود
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران در رفسنجان برگزار می‌شود
  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • اقدام تاثیرگذار دانشگاه محقق اردبیلی در برگزاری کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک