Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: توافقات مهم ایران با روسیه در حوزه انرژی، درخواست کمک فوری امارات از شرکت اسرائیلی برای خرید پدافند هوایی، رایزنی‌های کره جنوبی با ایران برای پرداخت حق عضویت در سازمان ملل، دیدار نماینده ویژه آمریکا با دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس و  رایزنی‌های کمیته هماهنگی شیعیان برای تشکیل کابینه عراق از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توافقات مهم ایران با روسیه در حوزه انرژی

جواد اوجی وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: که در دیدار و نشست های متعددی که با مقامات و شرکت های توانمند نفت و انرژی روسیه داشته است توافقات و اسناد مهمی امضا شده که نتیجه آنها را مردم کشورمان بزودی خواهند دید.

 اوجی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا در مسکو ، سفرش به روسیه را یکی از پربارترین سفرهای خود اعلام کرد و افزود: تاکنون دیدارهای خوبی با وزیر انرژی و معاون نخست وزیر روسیه انجام شد و بیشتر از آن چیزی که انتظار داشتیم توافقات مهم به دست آمد.

اوجی با بیان اینکه توافق های خوبی در حوزه همکاری‌های نفت و انرژی بدست آمده است، تصریح کرد: با خیلی از شرکت های توانمند روسی در خصوص مشارکت در حوزه توسعه میادین گاز و نفت، احداث پترو پالایشگاه ها، انتقال تکنولوژی و تجهیزات فناورانه که نیاز این صنعت هست، توافقات خیلی خوبی شد و اسناد خیلی مهمی را امضا کردیم و به جرات می گویم که بزودی اثراتش را در حوزه انرژی خواهیم دید و قطعا با توجه به عزم و اراده جدی که در دولت مردان روسیه و همچنین در حوزه وزارت نفت ما وجود دارد تمام اهداف تحقق پیدا می کند.

وی تصریح کرد: از یکماه پیش برنامه جامع مشترکی را در بخش های مختلف حوزه وزارت نفت تنظیم و به طرف روس پیشنهاد دادیم و شرکت های توانمند روسی هم بسیار علاقه مندی نشان دادند.

اوجی با بیان اینکه هم کشور ما و هم روسیه در تحریم قرار داریم، افزود: هر دو کشور در ذخایر نفتی و گازی ظرفیت خیلی خوبی داریم و با این اتفاقات خوب و توافقات و اسناد مهمی که در این سفر در حوزه انرژی به امضا رسید، مردم عزیز و حوزه صنعت نفت اثرات آن را خواهند دید.

وزیر نفت که به تازگی رئیس مشترک کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و روسیه شده است، گفت: این موضوع به طرف روسی تفهیم شد که عزم و اراده جمهوری اسلامی ایران، دولت سیزدهم و حوزه نفت بر این است که ما این روابط را مستحکم و مستمر خواهیم داشت.

وی با توجه به عضویت روس ها در اوپک پلاس اظهار داشت: نظرات ایران و روسیه در اجلاس اوپک پلاس یکسان و تصمیماتی که گرفته شده مشابه هم است.

جواد اوجی وزیر نفت کشورمان و نیکلای شولگینوف وزیر انرژی روسیه که ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه را نیز به عهده دارند، عصر روز سه شنبه راه های ارتقای سطح همکاری‌های دو کشور را در زمینه اقتصادی و نفتی بررسی کردند.

درخواست کمک فوری امارات از شرکت اسرائیلی برای خرید پدافند هوایی

منابع عبری‌زبان خبر دادند که پس از عملیات اخیر صنعاء علیه ابوظبی، امارات به دنبال خرید سامانه‌های پدافند هوایی است.

پایگاه خبری شبکه «الجزیره»، بامداد روز پنجشنبه، به نقل از روزنامه عبری‌زبان «یدیعوت آحارانوت» گزارش داد که رئیس شرکت اسرائیلی «اسکای لاک» فعال در زمینه تولید پدافند هوایی خبر داده است که اماراتی‌ها درخواست کمک فوری از آن‌ها کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، امارات خواهان توسعه زرادخانه خود با استفاده از سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیلی است و طی ماه‌های اخیر، ابوظبی یکی از این سامانه‌ها را خریداری و آن را در خاک خود مستقر کرده است.

مدیرعامل شرکت اسکای لاک در این خصوص گفت که پس از حمله‌ای که این هفته انجام شد، «آن‌ها (اماراتی‌ها) اکنون از ما می‌پرسند که با چه چیزی می‌توانیم آن‌ها را در سریع‌ترین زمان ممکن با این لیست بلند سامانه‌ها مجهز کنیم».

روز دوشنبه و پس از هشدارهای مکرر صنعاء به ابوظبی درباره مداخله در امور داخلی یمن و تلاش برای تنش‌زایی در این کشور، رسانه‌های اماراتی خبر دادند که نقاطی در این کشور هدف حمله پهپادی قرار گرفته است.

این گزارش‌ در حالی منتشر شد که «محمد البخیتی» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن پیش از انجام این حمله در گفت‌و‌گو با شبکه «العربی» خبر داده بود: «معامله‌ای میان عربستان سعودی و امارات وجود دارد که به موجب آن، عربستان سعودی تمام استان‌های جنوبی یمن از جمله شبوه را به امارات تحویل می‌دهد و به ازای آن، امارات تمام ظرفیت‌های نظامی خود را همچون گذشته [در یمن] به کار خواهد گرفت».

البخیتی هشدار داده بود: «ما از اینجا به امارات توصیه می‌کنیم که به اقدامات تنش‌زای خود ادامه ندهد چراکه اگر این تنش ادامه پیدا کند، یمن مجبور به حمله به عمق خاک این کشور خواهد شد. ما در وضعیت جنگی قرار داریم».

رایزنی‌های کره جنوبی با ایران برای پرداخت حق عضویت در سازمان ملل

یک رسانه دولتی در کره جنوبی خبر داد، سئول در حال رایزنی با تهران و واشنگتن به منظور پرداخت پول حق عضویت ایران در سازمان ملل است.

بدهی کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی در دو بانک این کشور، مجموعاً به ارزش هفت میلیارد دلار است که از سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی (شهریورماه ۱۳۹۷) به بهانه تحریم‌های آمریکا پرداخت نشده است.

خبرگزاری دولتی «یونهاپ» کره جنوبی روز پنجشنبه (امروز) در گزارشی نقل از منابع دولتی این کشور خبر از رایزنی سئول با تهران و واشنگتن درباره پرداخت حق عضویت ایران در سازمان ملل از محل بدهی کره جنوبی به ایران است.

طبق این گزارش، سازمان ملل هفته گذشته به ایران و هفت کشور دیگر عضو سازمان ملل اطلاع داد که حق رای آنها به دلیل عدم پرداخت حق عضویتشان (به ارزش ۱۸.۴ میلیون دلار آمریکا) تعلیق شد.

خبرگزاری یونهاپ به نقل از منابعی که نخواستند نامشان فاش شود، ادعا کرد که سئول و تهران به دنبال استفاده از دارایی‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی برای رسیدگی به مشکل بدهی‌های معوق سازمان ملل هستند.

یک منبع دولتی کره جنوبی به یونهاپ گفت: «دولت ما در این زمینه با دولت ایران در حال رایزنی است و با آمریکا و سازمان ملل نیز در حال رایزنی است».

دیدار نماینده ویژه آمریکا با دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس

«تیم لیندرکینگ» فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن در سفری به ریاض با «نایف الحجرف» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس دیدار کرد.

الحجرف در این دیدار با نادیده گرفتن تجاوزات ائتلاف سعودی علیه یمن طی شش سال گذشته، گفت که «نقش آمریکا برای اعمال فشار بر حوثی‌ها جهت ورود به روند سیاسی مهم است».

بنابر گزارش وبگاه «الخلیج اونلاین»، در بیانیه شورای همکاری خلیج فارس آمده است که دو طرف در این دیدار تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای دستیابی به راه‌حل سیاسی در یمن را بررسی کردند.

سفر فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن به ریاض در راستای سفر منطقه‌ای او در هفته جاری با هدف فعال‌سازی روند صلح در یمن است.

الحجرف روز سه‌شنبه نیز در ریاض با «هانس گراندبرگ» فرستاده دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن دیدار و درباره تلاش‌های این سازمان برای حل بحران یمن گفت‌وگو کرد.

عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد.

این تجاوز نظامی هیچ کدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی، آواره شدن میلیون‌ها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساخت‌های این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار همراه شده است.

 رایزنی‌های کمیته هماهنگی شیعیان برای تشکیل کابینه عراق

«عمار الحکیم» رئیس ائتلاف قوی الدولة الوطنیه عراق خواستار تشکیل یک دولت متعادل در چارچوب قانون اساسی شد.

به گزارش موازین نیوز، الحکیم پس از این دیدار با صدور بیانیه‌ای گفت: امروز ما میزبان مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر بودیم و تحولات اوضاع سیاسی و واقعیت امنیتی و خدماتی در کشور را بررسی کردیم.

وی افزود: ما خواستار تشکیل دولتی متوازن مطابق با زمان‌بندی قانون اساسی و اهمیت انجام وظایف دولت بعدی در ارائه خدمات و ایجاد فرصت‌های شغلی و روبه رو شدن با بسیاری از چالش‌ها و در نظر داشتن اولویت‌ها شدیم.

رهبر جریان حکمت ملی عراق گفت: ما همچنین در خصوص تحولات وضعیت سلامت در کشور با رسیدن موج چهارم کرونا به کشور گفت‌وگو کردیم و از نخست وزیر و دولتش خواستیم که نهادهای ذیربط در زمینه اطلاع رسانی به مردم و موضوع واکسیناسیون مسئولیت‌های خود را بر عهده بگیرند.

الحکیم گفت: در خصوص مسائل امنیتی ما بر لزوم تقویت بیش از پیش تلاش‌های اطلاعاتی و تداوم عملیات پیشگیرانه تاکید کردیم و خواستار در نظر گرفتن منافع شهروندان در تصمیم گیری ها و موضع گیری‌ها شدیم.

این روزها گروه‌های سیاسی عراق با روی کار آمدن پارلمان جدید این کشور به دنبال انتخابات مهر ماه گذشته، در حال رایزنی برای تشکیل دولت آتی عراق هستند.

جریان حکمت ملی عراق یکی از گروه‌های کمیته هماهنگی(احزاب شیعی) عراق است که این روزها در حال رایزنی جدی برای تشکیل فراکسیون بزرگ‌تر از بین شیعیان در پارلمان عراق و به تبع آن تشکیل دولت آتی هستند.

یک مقام آگاه سیاسی روز چهارشنبه به موازن نیوز گفت که کمیته هماهنگی نشست جدیدی را به منظور بررسی موضوع فراکسیون بزرگ‌تر و تشکیل کابینه برگزار کرد.

این نشست در منزل «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولة القانون برگزار شد و مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق هم در آن حضور داشت.

کاظم الحیدری عضو ائتلاف دولة القانون نیز امروز تاکید کرد که یکی از محورهای اصلی رایزنی کمیته هماهنگی با جریان صدر تاکید بر لزوم حفظ حاکمیت کشور و حفظ الحشد الشعبی است.

وی تاکید کرد که اگر در این خصوص توافقی صورت نگیرد، کمیته هماهنگی جریان اپوزیسیون تشکیل خواهد داد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین عربستان اسرائیل امارات مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس درخواست کمک فوری پرداخت حق عضویت کمیته هماهنگی شرکت اسرائیلی حوزه انرژی سازمان ملل حال رایزنی پدافند هوایی ویژه آمریکا توافقات مهم برای تشکیل سامانه ها نخست وزیر کره جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۱۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌ و سامانه‌های کشف و شناسایی در پدافند

فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: نیروی پدافند هوایی ارتش توانسته‌ با اتکا به توان و دانش متخصصان داخلی و با حرکت بر روی لبه‌ فناوری‌های مدرن، به ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌ها و سامانه‌های کشف و شناسایی، اطلاعاتی، فاوایی و پدافندی دست پیدا کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، امیر سرتیپ علیرضا صباحی‌فرد‌ فرمانده‌ نیروی پدافند هوایی ارتش در بیست و ششمین دوره‌ عملی هیئت معارف جنگ، در جمع اساتید، پیشکسوتان و دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش در شهرستان دزفول‌ اظهار کرد: پیروزی قاطع و چشم‌گیر نیروهای مسلح کشور در عملیات «وعده صادق»، بار دیگر ضمن گرم کردن قلوب مسلمین جهان به رهبری خردمندانه‌ فرمانده‌ معظم کل قوا (مدظله‌العالی) نشان از تحقق وعده الهی در خصوص لزوم حسن‌ظن و توکل به اراده‌ پیروزمندانه‌ الهی بود.

وی افزود: مردم متدین، ولایی و قدرشناس جمهوری اسلامی، با انجام این عملیات، احساس غرور کرده و این امر بار دیگر نشان از اهمیت و نقش محوری و کلیدی نیروی پدافند هوایی ارتش در تأمین آرامش و امنیت آسمان کشور و پایگاه‌های زمینی در سرتاسر کشور در طی انجام عملیات مذکور و پس از آن است.

فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، با بیان اینکه این عملیات، نخستین رویارویی مستقیم نیروهای مسلح ایران با رژیم نحس صهیونیستی ‌است، تأکید کرد: شکست غرور و شوکت پوشالین و دروغین رژیم منحوس صهیونیستی در نخستین رویایی مستقیم این رژیم با نیروهای مؤمن جمهوری اسلامی ایران، نشان داد که نه‌ تنها این رژیم قادر به پیش بردن هیچ هدفی نیست، بلکه از ضعف مفرط این رژیم در برابر آمادگی بی‌مانند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در دفع هرگونه تعرض به خاک کشور و حریم امن آسمان سرزمین ایران، پرده برداشت.

فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در بخش دیگری از سخنان خود، در توضیح دلایل بروز جنگ تحمیلی، بیان کرد: تغییر نظام سیاسی از رژیم پهلوی به جمهوری اسلامی، درگیر شدن ارتش در برخی مناطق مرزی و غائله‌های پیرامونی، انتقام‌جویی آمریکا از ملت ایران و نهایتاً جاه‌طلبی‌های صدام و ماجراجویی رژیم بعث عراق در خصوص قرارداد 1975 الجزایر، از جمله مواردی بودند که به بروز جنگ هشت ساله علیه کشورمان منتهی شد.

وی در خصوص توانایی نیروی پدافند در دوران دفاع مقدس، تصریح کرد: در آغاز جنگ تحمیلی، نیروی پدافند هوایی تنها به برخی سامانه‌های وقت دسترسی داشت ولی با وجود این امر، این نیرو توانست با توکل به خداوند منان و اتکا به توانایی‌های جوانان خود، تمامی عملیات‌های دوران هشت سال جنگ تحمیلی را زیر چتر عملیاتی و پدافندی خود قرار داده و اجازه‌ اشغال حتی یک وجب از خاک پاک میهن اسلامی را به دشمنان خود نداد.

امیر سرتیپ صباحی‌فرد ادامه داد: با آغاز جنگ‌ تحمیلی، دکترین نیروی پدافند هوایی از دفاع هوایی محدود از برخی سایت‌ها و پایگاه‌ها به حضور در نوک پیکان حملات تغییر یافت. به همین دلیل این نیرو، توانست در طی دوران هشت سال جنگ تحمیلی، بیش از یک میلیون و 250 هزار رصد هوایی را به ثبت برساند و در فرایند سرنگون‌سازی بیش از 650 فروند هواپیماهای جنگی دشمن مشارکت فعال داشته باشد.

وی افزود: پاسداری از صدور نفت از جزیره‌ خارک به عنوان مبدأ اصلی صدور نفت کشور و ممانعت از انسداد خطوط هوایی و بسته‌ شدن فرودگاه‌های کشور، از جمله دیگر مواردی بود که نیروی پدافند هوایی ارتش در طی هشت سال دفاع مقدس به انجام آن‌ها مبادرت ورزید.

امیر سرتیپ صباحی‌فرد با بیان اینکه رهبری مدبرانه‌ امام خمینی (ره) و ایثار و ابتکار عمل رزمندگان نیروی پدافند در طی هشت سال جنگ تحمیلی، از جمله عوامل پیروزی نظام جمهوری اسلامی ایران بر دشمن بعثی بود، خاطرنشان کرد: با فراگیری درس‌ها و تجربیاتی که در دوران هشت سال دفاع مقدس به دست آمده است، فرهنگ ایثار، شهادت، ابتکار عمل و خلاقیت سرلوحه‌ تمامی کارکنان پایور و وظیفه‌ نیروی پدافند هوایی ارتش قرار گرفته است.

فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با تاکید بر اینکه اتکا به توان و دانش متخصصان داخلی و حرکت بر روی لبه‌ فناوری‌های بومی‌سازی شده، راهبرد ارتش برای مقابله با تهدیدات مدرن است، گفت: نیروی پدافند هوایی ارتش توانسته‌ با اتکا به توان و دانش متخصصان داخلی و با حرکت بر روی لبه‌ فناوری‌های مدرن، به ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌ها و سامانه‌های کشف و شناسایی، اطلاعاتی، فاوایی و پدافندی دست پیدا کند تا هرگونه نگاه چپ و خطا به کشور و حریم زمینی و آسمانی آن را در نطفه خفه کرده و قلب سیاه دشمنان این آب و خاک را نشان گیرد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌ و سامانه‌های کشف و شناسایی در پدافند
  • بررسی روند تقویت همکاری‌های دوجانبه ایران و آژانس در دیدار گروسی با اسلامی
  • رایزنی گروسی و امیر عبداللهیان در تهران
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطاء می‌شود
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد | ادعای اولیه چگونه نقش بر آب شد؟
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • پیشنهادات امیرعبداللهیان به دبیرکل سازمان همکاری اسلامی
  • امیرعبداللهیان با دبیزکل سازمان همکاری‌های اسلامی دیدار کرد