Web Analytics Made Easy - Statcounter

گیاه بنفشه فواید بسیاری دارد و خواص درمانی آن بسیار عالی است، در ادامه با خواص دارویی گیاه بنفشه در روایت امام رضا و طب اسلامی آشنا می شوید.

به گزارش برنا؛ گیاهان داروئی در درمان بسیار از بیماریها کاربرد دارند. گیاه بنفشه یکی از گیاهان دارویی است که دارای خواص فراوانی برای درمان انواع بیماری ها و زیبایی پوست و مو است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه که سابقه تاریخی چندین هزار ساله دارد ، با شاخه‌ های بسیار باریک که از یک ریشه روئیده میشوند و برگ بنفشه شبیه به برگ انار و حنا است. گیاه بنفشه از زمان های قدیم مورد توجه حکیمان و طبیبان بوده و در روایات اهل بیت علیهم السلام هم برای جایگاه درمانی و دارویی آن مطالب فراوانی آمده است.

خواص درمانی گیاه بنفشه : 1. درمان سر درد

گیاه بنفشه دارای خواص فراوانی است که از آن در روایت های اسلامی به عنوان بهترین گیاه واز روغن بنفشه به عنوان بهترین روغن یاد می شود.

در حدیثی در باب خواص گیاه بنفشه از امام صادق علیه السلام آمده است :بنفشه ، مِهتر همه روغن های شماست حکایت بنفشه در میان روغن ها ، حکایت ما در میان مردم است و بنفشه ، خوب روغنی است ! درد را از سر و چشمان می بَرَد. روغن بنفشه جای سوختگی و زخم را از بین می برد ، سینیوزیت و سردرد را درمان می کند.

برای جلوگیری از ابتلا به سردرد امام رضا (ع) روش های مختلفی را ارائه نمودند . روزی یکی از خدمتکاران ایشان دچار سردرد و تب شد ،امام رضا علیه السلام درخواست کاسنی کردند و فرمود: آن را آرد کنید. سپس آن را روی آتش گذاشت و روغنی به آن اضافه کرد و ضمادی درست کرد و بعد آن را بر سرش گذاشت و بعد فرمود:این یعنی (کاسنی و روغن بنفشه )تب را از بین می برد ، برای سردرد مفید است و آن را از بین می برد.

2. دوستی مطمئن برای پوست

روغن بنفشه برای داشتن پوستی شاداب بسیار مفید است زیرا پوست را تقویت می کند ، چین و چروک پوست را از بین می برد و خشکی پوست را درمان می کند و سبب نرم کننده گی پوست می شود.

إمام رضا علیه‌السلام در این باره می فرماید:إذا أرَدتَ ألاّ یَظهَرَ فی بَدَنِکَ بَثرَةٌ ولا غَیرُها ، فَابدَأ عِندَ دُخولِ الحَمّامِ بِدُهنِ بَدَنِکَ ، بِدُهنِ البَنَفسَجِ ؛ اگر می‌خواهی که در بدنت جوش و جز آن رُخ ننماید ، هنگام در آمدن به حمّام ، چرب کردن بدن خود را به روغن بنفشه ، آغاز کن.

3. روغنی برای ماساژ

همه قسمت های گیاه بنفشه به خصوص ریشه بنفشه ماده ای به نام وبولین است ، همچنین گیاه بنفشه دارای موسپلاژ، اسید سالیسیلیک ، ماده رنگی ، ملوم ، قلند ایرون ، اسید مالیک و ویولین می باشد.

امام رضا (ع)درباره روغن مالی بدن با استفاده از روغن های گرم مانند روغن خیری (شب بو) و سایرروغن ها با طبیعت گرم می فرماید:ادهنوا بالبنفسج فانه بارد فی الصیف و حار فی الشتاء؛ با روغن بنفشه خود را خوشبو کنید زیرا در تابستان سرد و در زمستان گرم است.

روغن بنفشه خواص زیبایی فراوانی مانند درمان موخوره و تقویت ابرو دارد و همچنین برای گرفتگی و خشکی بینی، آفتاب سوختگی بسیار مفید می باشد. امام رضا علیه السلام :هر کس می خواهد که لب هایش نترکد و از آن ناسور 1 بیرون نزند ، به ابروهای خود ، روغن بمالد.

 

4. روغن برتر

امروزه خواص روغن بنفشه برای زیبایی پوست و ماساژ پوست با آن بر همگان مشهود است . اگر روغن بنفشه را بر سینه بمالید برای رفع تنگی نفس، رفع سرفه و رفع خشونت سینه بسیار موثر است. امام رضا (ع) آن را روغن بنفشه را در میان روغن ها و عطرهای گیاهی بهترین می داند. در این زمینه امام رضا (ع) از پدر بزرگوار خویش به نقل از امام صادق(ع) می فرماید:دعا ابی بدهن فادهن به ، وقال :ادهن ، قلت :قد ادهنت ، قال :إنه البنفسج ، قلت :وما فضل البنفسج ؟ فقال :حدثنی أبی ، عن آبائه (علیهم السلام) قال :قال رسول الله (صلی الله علیه وآله) :فضل البنفسج علی الأدهان کفضل الإسلام علی سائر الأدیان؛ پدرم عطری طلبید و سر وروی خود را با آن بیالایید. عرض کردم:این چه بود؟ فرمود:روغن گل بنفشه. گفتم:آن چه خوبی ای دارد؟ فرمود:پدرم از جدم حسن و او از پدرش علی (ع) حدیث کرد که رسول خدا (ص) فرمود:برتری روغن بنفشه بر سایر عطرها و روغنها مانند برتری اسلام بر سائر ادیان است.

امام باقرعلیه السلام فرمود:اگر مردم می دانستند در بنفشه چه خاصیتی است و چه دردهای بسیاری را درمان می کند، آن را جرعه جرعه می نوشیدند.

خواص بنفشه در طب سنتی

• مزاج بنفشه سرد و تر است و درجه آن هم پایین است یعنی داروی نسبتا ضعیفی است که عارضه و خطری ندارد پس خیلی از افراد با مزاج های گوناگون می توانند از آن استفاده کنند.

• روغن بنفشه از بهترین روغن های موجود در طب سنتی است که خواص بنفشه را دارد و ماندگاری آن طولانی است طبع آن خنک است، خواب آور می باشد.

• روغن بنفشه برای افرادی که به دلیل حرارت مزاج یا حرارت فصل و اقلیم دچار خشکی نسبی مغز و کم خوابی و بی خوابی می شوند، مفید است. یک ساعت مانده به زمان خواب یک قطره روغن بنفشه در بینی بچکانید و ماساژ داده تا جذب مخاط شود و اثراتش به مغز برسد.

• ماساژ روغن بنفشه روی پیشانی، شقیقه ها، پشت گوش ها یا روی گونه ها سبب رطوبت بخشی موضعی به مغز و آرامش و بهبود خواب می شود.

• روغن بنفشه برای فکر و خیال و مالیخولیا مفید است .

• مالیدن روغن بنفشه به سر و صورت ، درد و التهابات چشم ناشی از گرمی را کاهش می دهد.

• برای درمان آبریزش بینی یا خلط ته حلقی روغن بنفشه مفید است.

• روغن بنفشه برای بهبود سردردهای ناشی از گرمی نیز مفید است.

• مربای بنفشه یا شربت بنفشه سرفه های ناشی از گرمی و خشکی را درمان می کند و سبب انعطاف پذیر و نرم شدن ریه و مجاری هوایی می شود.

• روغن بنفشه برای نرم کردن پوست، اعضاء، مفاصل، عضلات و حتی مو و ناخن ها و مژه ها و…. مفید است و افرادی که به دلیل مزاج گرم و یا بدن خشک دارای پوست خشک هستند می توانند با ماساژ روغن بنفشه به بدن به پوست را مرطوب کنند.

• پس از شستشوی بدن و قبل از خروج از حمام هفته ای 1 بارتا 2 بار به جای کرم برای پوست دست و صورت و… از روغن بنفشه استفاده کنید .

• بنفشه ملین است ومصرف آن همراه با شیرخشت مسهل فوری است.

• دم کرده بنفشه برای افرادی که اسهال های خونی ناشی از گرمی و صفرا دارند نیز مفید است.

• بنفشه تب را نیز پایین می آورد و می توان سر و صورت و پیشانی شخص تب دار را با روغن بنفشه ماساژ داد و یا در آبی که شخص را با آن پاشویه و بدن شویه می کنید گیاه بنفشه ریخت تا تب کاهش یابد.همچنین مصرف صاف کرده مخلوط مقداری گل بنفشه و آب خنک همراه با گلاب برای کاهش تب مفید است.

• برای درمان خارش های پوست می توان از محلول بنفشه (صاف شده بنفشه در آب)، اسپری کردن محلول به پوست و مالیدن روغن بنفشه به بدن استفاده نمود.

• برای سوزش مقعد ناشی از شقاق و بواسیر نشستن داخل محلول بنفشه مفید است همچنین اگر دچار سوزش مجاری ادرار و واژن به دلیل خشکی مجاری و التهاب مجرای تناسلی هستید در این محلول بنشینید.

مقدار و طریقه مصرف گل بنفشه شربت بنفشه

برای تهیه شربت گل بنفشه ، یک قاشق غذاخوری گل بنفشه خشک شده را در یک لیوان آب خنک بریزید و اجازه دهید 20 دقیقه بماند تا رنگ آب به آبی یا بنفش تغییر کند، سپس آن را صاف کرده وبنوشید. همچنین می توانید 4 تا 20 گرم گیاه کامل بنفشه را در 250 گرم آب خیس کنید و 12 ساعت خیس دهید سپس با کمی شیر و قند مخلوط کنید و بجوشانید تا به یک سوم کاهش یابد.

دم کرده بنفشه:

50 گرم از گل تازه بنفشه یا 5 گرم از گل بنفشه خشک را دریک لیترآب دم کنید اما برای کاهش نیافتن اثر آن نگذارید زیاد جوشانده شود.

روغن بنفشه:

150 گرم گل بنفشه را در 450 گرم روغن کنجد کمی حرارت دهیدو اجازه دهید چند روز همان گونه بماند. بعداز چند روز صاف کرده و سپس همین مقدار گل بنفشه به آن می افزاییم و کمی حرارت داده ، این عمل را آن قدر تکرار کنید تا روغن کاملا رنگ و بوی بنفشه را بگیرد.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: درمان پوست مو اهل بیت علیهم السلام امام صادق امام رضا چین و چروک طبیعت زمستان زیبایی خشونت پدر طب طب سنتی مغز شیر قند امام رضا درمان طب سنتی گیاه درد خشکی پوست روغن بنفشه سر درد گل بنفشه بین می برد روغن بنفشه روغن بنفشه علیه السلام گیاه بنفشه گل بنفشه امام رضا روغن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۲۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: به گفته متخصصان، پوست موز بسیار مغذی و سرشار از فواید است. در این مطلب به برخی از فواید پوست موز نگاهی انداخته‌ایم.

خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد: مشخص شده که پوست موز سرشار از پلی فنول‌ها، کاروتنوئیدها و سایر آنتی اکسیدان‌ها است که از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد سرطان زا محافظت می‌کند. مصرف بیشتر پوست موز می تواند سطح آنتی اکسیدان را افزایش داده و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

افسردگی را کاهش می‌دهد: ویتامین B۶ و محتوای بالای تریپتوفان موز می‌تواند به بهبود برخی از علائم افسردگی و سایر اختلالات خلقی کمک کند.

کلسترول را کاهش می‌دهد: پوست موز دارای فیبرهای محلول و نامحلول است که باعث کاهش کلسترول و جلوگیری از چسبیدن کلسترول به دیواره رگ ها می‌شود. این خاصیت پوست موز به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.

برای چشمان خوب است: پوست موز برای چشم مفید است و احتمال ابتلا به آب مروارید را کاهش می‌دهد. گفته می‌شود قرار دادن آن روی چشم به کاهش پف کردگی کمک می‌کند. همچنین، لایه برداری با موز به روشن شدن حلقه‌های تیره زیر چشم و کاهش ظاهر خطوط ریز کمک می‌کند.

یبوست را برطرف می‌کند: موز سرشار از فیبر است و به حرکات منظم روده کمک می‌کند. فیبر به رشد باکتری‌های خوب در روده کمک کرده که باعث تقویت هضم می‌شود و روده را سالم نگه می دارد.

دندان‌ها را درخشان می‌کند: به گفته متخصصان، مالیدن پوست موز به دندان‌ها یک دقیقه در روز به مدت یک هفته می‌تواند به درخشندگی دندان کمک کند. موز سرشار از پتاسیم و منیزیم است و در صورت تماس با دندان مواد معدنی آن جذب مینا شده و دندان‌ها را سفید می‌کند.

جوش‌ها را درمان می‌کند: اگر از جوش‌های روی صورت‌تان خسته شده‌اید و این جوش‌ها شما را اذیت می‌کنند، به سادگی شروع به مالیدن پوست موز روی صورت خود کنید و در عرض یک هفته تفاوت را مشاهده کنید. پوست موزبه کاهش التهاب در پوست کمک می‌کنند و همچنین سرشار از فنولیک است که مملو مواد ضد میکروبی برای درمان جوش و آکنه است.

درد را کاهش می‌دهد: بر اساس نتایج مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، پوست موز سرشار از ترکیبات فعال زیستی مانند کاروتنوئیدها و پلی فنول‌ها است. پوست موز همچنین سرشار از خواص ضد التهابی است و به کاهش درد بدن کمک می‌کند.

از پوست در برابر اشعه فرا بنفش محافظت می‌کند: پوست موز سرشار از ترکیبات زیست فعال مانند فنولیک‌ها، فلاونوئیدها، تانن‌ها، کاروتنوئیدها و آلکالوئیدها است که به جلوگیری از رادیکال‌های آزاد و همچنین محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید:

با خواص بی نظیر و جادویی موز آشنا شوید | موز چاق کننده است؟ خواص ویژه موز سیاه شده که نمی دانستید | چرا موزهای ظاهرا خراب خاصیت بیشتری دارند؟!

کد خبر 847529 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها خواص مواد غذایی مواد غذایی خبر مهم رژیم غذایی موز

دیگر خبرها

  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • کرم معجزه
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!
  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی
  • انواع روغن‌های گیاهی؛ گنجینه ای از خواص و کاربردها
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند