Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس از اختصاص اعتبارات مصوب دولت برای جبران خسارت سیل در جنوب فارس خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، در پی وقوع سیل در دی ماه در جنوب استان فارس بسیاری از منازل، زمین‌های کشاورزی، دام‌ها، راه‌های مواصلاتی و معابری شهری و روستایی آسیب دید و تخریب شد همچنین وقوع سیل و آبگرفتگی معابر و بارش‌های سیل آسا در مناطق جنوبی فارس علاوه بر خسارت‌های مالی به منازل، تاسیسات و راه‌های مواصلاتی سبب آسیب‌دیدگی افراد و جان باختن 5 نفر نیز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

براساس آمار رسمی اعلام شده از سوی استانداری فارس سیل اخیر در جنوب استان فارس بیش از 500 میلیارد تومان به بخش کشاورزی و بالغ بر  1300  میلیارد تومان به بخش‌های زیر بنایی و  زیرساخت‌های آب، برق، گاز و مخابرات خسارت وارد کرد.

همچنین هزار و‌380 واحد مسکونی شهری و‌ روستایی در سیل تخریب شده و نیازمند بازسازی و احیا هستند و در این راستا وعده ارائه تسهیلات تعمیر و بازسازی و اسکان موقت، از طریق بنیاد مسکن داده و قرار شد که دولت نیز بخشی از مصالح ساختمانی را به صورت رایگان در اختیار مردم سیل‌زده قرار دهد. 

608 میلیارد تومان برای زیرساخت‌ها

در همین راستا خلیل عبداللهی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: روز گذشته جلسه ستاد مدیریت بحران استان فارس در شهرستان لارستان با حضور مدیر کل بحران استان، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان و فرمانداران شهرستان‌های لارستان، لامرد، خنج، گراش، اوز، مهر با موضوع ابلاغ اعتبارات مصوبه هیئت دولت تشکیل شد.

وی با بیان اینکه در این جلسه وضعیت و رفع مشکلات دستگاه‌ها در خدمت‌رسانی به مناطق سیل زده جنوب استان بررسی شد، گفت: بر این اساس اعتبارات دولت برای جبران خسارت سیل در جنوب فارس مصوب و ابلاغ شده که در این جلسه به آن رسیدگی شد. 

عبداللهی با بیان جزئیات این مصوبات افزود: 608 میلیارد تومان برای جبران خسارت و بازسازی زیرساخت‌ها اختصاص پیدا کرده که در شهرستان‌های سیل‌زده هزینه می‌شود همچنین 158 میلیارد تومان نیز برای ساخت و مقاوم‌سازی مسکن اختصاص داده شده است. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس بیان کرد: تسهیلات برای ساخت مسکن هم در نقاط شهری و هم روستایی تعلق می‌گیرد که بر این اساس برای مسکن شهری 5 به صورت 5 درصد و برای مسکن روستایی به صورت 4 درصد محاسبه می‌شود. 

20 هزار میلیارد تومان برای جبران خسارت به بخش کشاورزی

وی با بیان اینکه در سیل اخیر کشاورزی جنوب نیز آسیب جدی دیده است، عنوان کرد: در این راستا و برای جبران خسارت به بخش کشاورزی امهال وام‌های کشاورزی به مدت 3 سال مصوب شده است و علاوه بر آن نیز 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات با سود 4 درصد برای کشاورزان این منطقه در نظر گرفته شده است. 

عبداللهی درباره آخرین وضعیت شهر بیرم نیز تصریح کرد: شهر در ثبات است و کمک‌ها برای بازگشت زندگی مردم به وضعیت قبل از سیل ادامه دارد، تلاش همه استان بر این است که خسارت سیل هر چه سریع‌تر جبران شود. 

 میزان خسارت در شهر "بیرم" بیش از دیگر شهرها و روستا بود؛ به گونه‌ای که حسین حسین‌زاده نماینده مردم لارستان در مجلس آنچه در بیرم رخ داده را یک فاجعه دانست.حسین‌زاده معتقد است که همه دستگاه‌ها و نهادها باید تلاش کنند درد مردم کاهش یابد و امیدواریم که مصوبات سفرهای مسئولان کشوری هرچه سریعتر اجرایی و عملی شود.

این وضعیت موجب شد تا وزیر کشور نیز برای شنیدن صدای مردم بیرم به این منطقه سفر کند که وحیدی پس از حضور چندساعته در بیرم به مردم گفت که نگران نباشند و خسارت‌ها جبران می‌شود، وزیر کشور نیز وعده‌هایی برای جبران خسارت به این منطقه داد. 

برای بیرم؛ همه پای کار آمدند 

علاوه بر اعتبارات مصوب دولت دیگر دستگاه‌ها و نهادها نیز در جبران خسارت سیل مشارکت کردند؛ از جمله محمد ترکمانه، مدیرعامل بنیاد برکت نیز ضمن بازدید از این منطقه قول‌هایی به مردم داد که اهم آنها عبارتند از: اهدای دام و لوازم خانگی به بخشی زیادی از آسیب‌دیدگان، اعطای 50 میلیارد تومان تسهیلات به پروژه‌های اشتغال‌زایی، تعمیر مدارس و مشارکت در بازسازی منازل،  تامین بخشی از هزینه اختصاص سی‌تی‌اسکن به بیرم و خودرو آتش‌نشانی به درز و سایبان، اختصاص 500 میلیون تومان به شهرداری بیرم برای بازسازی زیرساخت‌ها، تامین جهیزیه کامل نوعروسان در مناطق سیل‌زده، اهدای مخازن آب روستایی و شهری و در اختیار گذاشتن ماشین‌آلات برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و ساخت سیل‌بند.

همچنین در ادامه این روند  اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صبح چهارشنبه  به منظور بازدید از مناطق سیل‌زده جنوب فارس و اتخاذ تصمیمات لازم برای کمک‌رسانی به سیل‌زدگان برای تعمیر و بازسازی منازل مسکونی به لارستان رفت. 

نیکزاد پس از بازدید از نقاط سیل‌زده گفت: با توجه به خسارت ایجادشده پیشنهادی مبنی بر ارائه 200 میلیون تومان وام، 30 میلیون تومان کمک بلاعوض، 20 میلیون تومان کمک معیشتی و 20 میلیون تومان به منظور اسکان موقت به هر خانوار به هیئت دولت داده شده که درصورت تایید و تصویب اجرایی خواهد شد.

رئیس بنیاد مسکن همچنین خاطرنشان کرد: کار بازسازی منازل که از چند روز پیش آغاز شده با فوریت انجام می‌شود و درباره آواربرداری و معابر نیز اقدامات لازم انجام شود.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس: ضعف زیرساخت و تجهیزات خسارت سیل را در بلوچستان دوچندان کرد

خسارت سیل به خط لوله انتقال خوراک پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس خسارت سیل به مناطق "رودبار جنوب" استان کرمان به روایت تصویر

بنیاد مستضعفان و کمیسیون عمران مجلس نیز برای جبران خسارت سیل پای کار آمدند.در همین راستا محمود رضایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس از بررسی مناطق سیل‌زده استان در کمیسیون عمران مجلس و پرداخت تسهیلات 200 میلیون تومانی برای بازسازی واحدهای تخریب شده از سیل خبر داد.

وی ضمن ارائه گزارشی از جلسه با کمیسیون عمران و ارائه آخرین وضعیت جنوب فارس به نمایندگان عضو این کمیسیون گفت: تاکید کمیسیون عمران مجلس برای تعریف بخشی از بودجه 1401 برای تامین هزینه مقاوم‌سازی بناهای فرسوده بود که در این راستا مقرر شد در استان فارس اعتبارات بیشتری جهت مقاوم‌سازی و ساخت بناهای تخریب شده از سیل پرداخت شود.

انتهای پیام/424 /ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برای جبران خسارت سیل مدیریت بحران استان استانداری فارس اعتبارات مصوب میلیارد تومان کمیسیون عمران مناطق سیل زده میلیون تومان زیرساخت ها استان فارس جنوب فارس دستگاه ها تخریب شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۵۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی ایران / رگبار شدید باران در ۲۴ استان

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سازمان هواشناسی با صدور نارنجی‌رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی آورده است: وقوع رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک و رخداد تگرگ سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در ایلام، کرمانشاه، شمال خوزستان و غرب لرستان، چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) در کرمانشاه، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، جنوب و غرب اصفهان، نیمه جنوبی فارس و بوشهر، پنج‌شنبه (۱۳ اردیبهشت) در خوزستان، لرستان، نیمه غربی کردستان، کرمانشاه، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، بوشهر، فارس، هرمزگان، نیمه غربی کرمان، یزد و جنوب مرکزی و جمعه (۱۴ اردیبهشت) در اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، نیمه غربی سمنان و ارتفاعات و دامنه استان‌های البرز و تهران پیش‌بینی می‌شود.

بیشتر بخوانید: هواشناسی ایران / احتمال طغیان رودخانه‌ها و سیلاب در ۱۴ استان کشور

در این شرایط جوی لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی دور از انتظار نیست.

سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ دیگری آورده است: وزش باد شدید با بیشینه سرعت ۳۲ نات و بیشینه ارتفاع موج در مناطق ساحلی ۱ تا ۲ متر و در مناطق دور از ساحل بیش از ۲ متر سه‌شنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر در خلیج فارس، چهارشنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر و هرمزگان در خلیج فارس و پنج‌شنبه در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان پیش‌بینی می‌شود.

بر اثر این مخاطره جوی اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی، خطر غرق‌شدن شناورها به‌ویژه شناورهای سبک و نیمه‌ سنگین، خطر غرق‌شدن شناگران در مناطق تحت تأثیر وجود دارد. به توصیه سازمان هواشناسی اجتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا، اتخاذ تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هرگونه خسارت احتمالی دردستور کار قرار گیرد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد رنگ با اشاره به تداوم فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی در برخی استان‌ها آورده است: وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک و احتمال تگرگ سه‌شنبه در خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمه غربی کردستان، جنوب غرب آذربایجان غربی، شمال غرب فارس و غرب اصفهان، چهارشنبه در جنوب آذربایجان غربی، کردستان، همدان، نیمه جنوبی مرکزی، نیمه غربی اصفهان، فارس، نیمه غربی کرمان، غرب و شمال هرمزگان و نیمه غربی یزد و پنج‌شنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، اصفهان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سمنان، سیستان و بلوچستان، تهران، قم، قزوین، همدان، زنجان و مرکزی پیش‌بینی می‌شود.

حاکمیت این شرایط جوی جمعه در تهران، البرز، قزوین، سمنان، قم، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، گیلان، مازندران و گلستان و شنبه در اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان، خوزستان، غرب اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، سمنان، تهران، البرز، قزوین و زنجان دور از انتظار نیست.

در این وضعیت آب و هوایی احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد.

سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش توصیه می‌کند.

در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229033 برچسب‌ها هواشناسی

دیگر خبرها

  • تسهیلات لازم برای جبران خسارت مردم امامزاده ابراهیم(ع) شفت تامین می‌شود
  • هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی؛ احتمال خسارت به محصولات کشاورزی
  • خسارت ۱۰۰۰ میلیاردی بارش‌های اخیر به بخش کشاورزی جنوب کرمان
  • خسارت جبران ناپذیر در کم توجهی به امر نماز
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • تخصیص ۸۹ درصد اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به ایلام در حوزه راه
  • هواشناسی ایران / رگبار شدید باران در ۲۴ استان
  • جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ مصوب شد
  • جبران خسارت‌های سیل به روستای قطرم بافق
  • تغییرات بودجه شهرداری تهران در این دو سال | اعتبارات نسبت به دو سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است