Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا،  سید محمد مقیمی روز دوشنبه در آیین نکوداشت میلاد حضرت فاطمه سلام‌ الله‌ علیها، گرامیداشت روز زن و تجلیل از مقام والای مادر در دانشگاه تهران، با طرح این سوال که چرا بانوان نمی توانند همانند آقایان به مشاغل کلیدی دست پیدا کنند، اظهار داشت: این بحث از دیدگاه اسلامی و علمی قابل بررسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دیدگاه اسلام وقتی در خصوص جایگاه زن مروری می کنیم می‌بینیم قرآن از زنان فراوانی یاد کرده است که نقطه عطف تاریخ شده‌اند. بعد از نزول قرآن نیز تاریخ اسلام نشان می‌دهد زنان بزرگی همچون حضرت زینب و حضرت معصومه جایگاه والایی داشتند.

وی تاکید کرد: دین اسلام از مشارکت اسلامی زنان دفاع و بر آن افتخار می‌کند. همچنان که زنان ما منشا تحولات بزرگ در تاریخ بوده‌اند و اگر برخی مغرضانه اعلام می‌کنند اسلام رویکرد مثبتی به زنان ندارد این پاسخ در قرآن داده شده است.

مقیمی ادامه داد: از منظر علمی نیز این موضوع قابل بررسی است که آیا بدون توجه به صلاحیت‌ها می‌توانیم مشارکت و پست‌های مدیریتی زنان را ارتقاء دهیم. در این زمینه مطالعات علمی زیادی صورت گرفته است. یک مطالعه تأکید می‌کند هر شغلی باید براساس شخصیت به افراد واگذار شود و نمی‌توانیم بدون توجه به آن شغلی را به افراد واگذار کنیم. در این تقسیم‌بندی یک شخصیت شهودی و منطقی وجود دارد که یک شخصیت رقابتی و مردسالار است. در شخصیت دوم حالت عاطفی منطبق با مشاغلی نظیر معلمی، تدریس، روشنگری و نظایر آن مطرح می‌شود.

رییس دانشگاه تهران اضافه کرد: وقتی صحبت از کارایی مدیریتی می‌کنیم برای ما فرقی نمی‌کند آن فرد آقا یا خانم باشد، اما مشاغل مختلف شخصیت‌های مختلفی را می‌طلبد و رقابت مخاطره جزیی از کارهای مدیریتی است که از نظر علمی باید نوع فرهنگ و شخصیت افراد در مشاغلی که عهده‌دار می‌شوند در نظر گرفته شود. وقتی صحبت از شایستگی در انتخاب مدیران باشد فرقی نمی‌کند آن مدیر زن یا مرد است. اگرچه اعتراف می‌کنم  فرصت‌های ورود شخصیت‌ها و فرهنگ‌ها برای کسب مشاغل مختلف را در جامعه از زنان گرفتیم و کمتر به زنان فرصت داده‌ایم. اگرچه در نظام جمهوری اسلامی این فضا ایجاد شده است و یکی از معیارهای توسعه، توسعه جنسیتی عنوان شده است.

مقیمی با بیان اینکه ‌در چند روز اخیر مدیران خانم در سطوح مختلف مدیریتی عالی و میانی دانشگاه تهران داشتیم و نرخ مشارکت زنان در پست‌های مدیریتی تا دو ماه آینده نیز بالاتر خواهد رفت، اظهار داشت: اما باید توجه داشته باشیم در انتصاب مدیران زن نباید افراط یا تفریط کنیم. نباید این گونه باشد که فقط برای بالا بردن آمار مشارکت زنان، نرخ انتصاب مدیران زن را افزایش دهیم؛ چرا که این موضوع خدمت به جایگاه مدیران زنان نخواهد بود. اگر این انتصابات ناموفق از کار دربیاید تجربه‌ای برای آینده خواهد شد که مدیران بعدی در این زمینه با محافظه‌کاری عمل کنند بلکه باید در این زمینه صلاحیت‌های افراد در نظر گرفته شود و فقط بحث مشارکت زنان را به بحث‌های مدیریتی خلاصه نکنیم.

آیین نکوداشت میلاد حضرت فاطمه سلام‌ الله‌ علیها، گرامیداشت روز زن و تجلیل از مقام والای مادر که در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد. 

در ادامه این مراسم از شماری از بانوان خیر دانشگاه تهران تقدیر و تعدادی از بانوان هیات علمی و کارکنان منتخب دانشگاه تهران در حوزه‌های علمی، فرهنگی و کارآفرینی معرفی شدند.

برچسب‌ها حقوق زنان دانشگاه تهران سید ‌محمد مقیمی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حقوق زنان دانشگاه تهران سید محمد مقیمی حقوق زنان دانشگاه تهران سید محمد مقیمی دانشگاه تهران مشارکت زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۷۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟

ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است.

از تعداد فوت های ثبت شده در سال ۱۴۰۲، ۵۵/۶ درصد مرد و۴۴/۴ درصد زن بوده‌اند.

تسنیم در خبری نوشت: در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵/۶ درصد و زنان ۴۴/۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر ۵۶/۶ درصد برای مردان و ۴۳/۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمارهای ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند.

بر اساس این گزارش در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با تعداد ۴۱۸ هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت شده، ۵/۶ درصد افزایش داشته است.

دیگر خبرها

  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • واکنش رییس دانشگاه تهران به سرکوب اعتراضات دانشجویان آمریکایی
  • حمایت اساتید دانشگاه در آمریکا از دانشجویان حامی فلسطین
  • واکنش وزارت ورزش به تغییرات مدیریتی در استقلال و پرسپولیس
  • همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران برگزار شد
  • افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا به اقدامات اسرائیل علیه غزه/ رییس مجلس نمایندگان آمریکا رییس دانشگاه کلمبیا را تهدید کرد
  • رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم
  • افزایش تولیدات علمی و فرهنگی دانشگاه در راستای تحقق شعار سال
  • دیدار طهرانچی با رئیس، مدیران و کارکنان مرکز جذب و امور هیئت‌علمی