Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا،  سعید خطیب زاده در نشست خبری در مورد آخرین تحولات مرتبط با مذاکرات ایران با ۱+۴ در وین اظهار داشت: آنچه امروز در وین امروز شاهدش هستیم، پیشرفت گفتگوها در مسیر درست است. ما در چهار حوزه که اسنادی برای گفت و گو و مذاکرات داریم، پیشرفت های خوبی داشتیم. در برخی اسناد میزان اختلافات کمتر شده و پرانتزها کمتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی اضافه کرد: موفقیت بزرگ این بود که بسیاری از ایده هایی که جمهوری اسلامی از جمله در حوزه تضامین مطرح کرده بود، تبدیل به کلمات شدند. مهم این است که همه اطراف مذاکرات در وین پذیرفته‌اند که نباید آنچه در سال‌های گذشته با  خروج غیرقانونی ایالات متحده اتفاق افتاد، تکرار شود. لذا اصل اینکه تضامین باید اندیشیده شود مورد توافق همه بوده است.

 سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: ما ایده‌های کاملا اجرایی و عملیاتی را با واقع‌نگری در وین ارائه کردیم و فکر می‌کنیم ایده‌های ما امکان گفت و گو را در حوزه تضامین فراهم آورد. البته طبیعی است که ما در فضای رسانه آنچه در پشت درهای بسته مذاکره می‌شود را مجدد مذاکره نمی کنیم.

 خطیب زاده تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در وین هست برای اینکه توافقی پایدار و قابل اتکا به دست‌آید و برای همین هم مسیر اخذ تضامین مسیر بسیار مهمی است.

 وی همچنین در خصوص اظهارات اخیر رابرت مالی درباره پیش شرط مذاکرات گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچ پیش شرطی را از روز اول نپذیرفته است. طرح این موضوعات اگر برای مصارف داخلی و رسانه باشد از آن عبور می کند وگرنه پیام و قطعی آن همواره این بود که مذاکرات به اندازه کافی پیچیده است و نباید با اظهارات پیچیده، آن را پیچیده‌تر کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره اتباع زندانی در دو کشور اظهار کرد: در خصوص وضعیت اتباع جمهوری اسلامی ایران در ایالات متحده ما از روز اول به خاطر موضوعیت انسانی این داستان نگرانی‌های خود را مطرح کردیم . چه به صورت مستقیم چه غیر مستقیم.

 وی اضافه کرد: این موضوع چه پیش از این مذاکرات و چه همراه با این مذاکرات در دستور کار ما بوده ولی طبیعی است که دو مسیر مختلف هست. اگر ایالات متحده به توافقاتی که از قبل هم انجام داده بود،  پایبند باشد این موضوع انسانی در کمترین زمان قابل حل است.

خطیب زاده یادآورشد: برخلاف اتباع ما که در ایالات متحده به بهانه واهی دور زدن تحریم‌های غیرقانونی فراسرزمینی و غیر موجه ایالات متحده بر ضد مردم ایران گروگان گرفته شده اند و امروز برخی از آنها در شرایط غیر انسانی نگهداری می‌شوند. برخلاف آنها کسانی که در ایران زندانی هستند قوه قضائیه کاملاً اتهاماتشان را اعلام کرده و جرائمی مرتکب شدند که در دادگاه صالحه مراحل آن طی شده است.

 سخنگوی وزارت خارجه  گفت: آماده تبادل زندانیان با آمریکا هستیم. اگر ایالات متحده به توافقاتی که از قبل هم انجام داده بود پایبند باشد این موضوع در کمترین زمان قابل حل است. اتباع ایرانی در آمریکا به دلایل واهی در زندان هستند ولی اتباع آمریکایی اتهاماتشان در ایران اثبات شده است.  اگر اراده در طرف مقابل باشد در هر دو مسیر که از هم جدا هستند [مذاکرات وین و تبادل زندانیان] می‌توانیم به توافقی پایدار برسیم.

 سخنگوی وزارت امور خارجه بار دیگر تاکید کرد: این دو مسیری است که از هم جداست ولی اگر اراده در طرف مقابل باشد در هر دو مسیر این امکان را داریم در کمترین زمان ممکن به توافق قابل پایدار برسیم و قابل اتکا برسیم.

وی همچنین در مورد پیشنهاد رابرت مالی در مورد مذاکرات وین و شروع به کار شرکت‌های آمریکایی در تهران گفت: برجام به خوبی نشان می‌دهد که این آمریکا بود که تمامی شرکت‌ها و کمپانی‌های آمریکایی را تحریم کرده که وارد ایران نشوند و اگر خواهان حضور شرکتها در ایران هستند، تحریم شرکت‌های خود و تحریم های اولیه را بردارند. این تصمیم یک طرفه است که باید خودشان بگیرند و ربطی به ایران ندارد.

خطیب‌زاده همچنین در مورد توافق موقت که از سوی برخی از رسانه‌ها مطرح شد، گفت: ایران به دنبال توافق پایدار و قابل اتکا است و چیزی را کمتر از آن نمی پذیرد.کیفیت توافق برای ما مهم هست و نه چیزی کمتر و نه چیزی بیشتر.

وی تاکید کرد: توافق موقت هیچ وقت در دستور کار ایران نبوده است و ما ضرورت جدی برای رسیدن برای توافق کیفی و محتوایی داریم و امیدوارم واشنگتن این ضرورت را متوجه شده باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در مورد تحولات اخیر یمن افزود: آنچه که در یمن اتفاق می‌افتد، تراژدی انسانی است. ایران همواره در کنار مردم یمن است تا صدای آن‌ها به گوش مردم جهان برسد و همواره تلاش کردیم تا به فرایند گفت و گوهای یمنی- یمنی کمک کنیم.

خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره رزمایش چین، ایران و روسیه اظهار کرد: هدف رزمایش مرکب که با شرکت واحدهای مختلف نیروهای ایران و واحدهای متناظر از چین و روسیه، برگزار شد، صلح و ثبات در منطقه بود و مسیر تعاملات ایران با روسیه و چین در حال گسترش است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد ایجاد چالش‌ها توسط آمریکا در وین گفت: در حوزه راستی آزمایی پیشرفت های بیشتری نسبت به تضامین بوده است. موضوعات بسیار مهمی در مورد راستی آزمایی باقی مانده است و باید تصمیمات اساسی در این خصوص گرفته شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درخصوص عکس منتشر شده توسط اولیانوف در مورد پیشرفت مذاکرات وین گفت:مذاکرات در مسیر مشخص و گفت‌وگو های روشن و دستور کار دقیق در حال انجام است. اگر طرف مقابل اراده لازم را از خودش نشان بدهد گفت‌وگوها در زمان خودش به نتیجه می‌رسد.

خطیب زاده همچنین در مورد گفت وگو های بین افغانی گفت: ایران موافق گفت‌وگوهای بین الافغانی بوده است و تهران به طور جدی به دنبال این است که گفت‌وگوها به نفع مردم افغانستان باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری در مورد حق رای ایران در سازمان ملل و بدهی کره جنوبی گفت: بدهی کره جنوبی به ایران همچنان پرداخت نشده است و باقی مانده است، آنچه که در حال اتفاق افتادن است پول مردم ایران است که نزد بانک‌های کره در امانت هست. از طرفی بخشی از پول ما از طریق کره جنوبی به دلیل شرایط اضطراری به سازمان ملل منتقل شده است.

وی همچنین در مورد گفت و گوهای ایران و عربستان گفت: دیپلمات‌های ایران برای نخستین بار پس از چند سال برای شرکت در نشست آتی سازمان همکاری اسلامی در عربستان به سر می‌برند و تمرکز امروز ما بازگشایی نمایندگی ایران در این سازمان است.

کد خبر 652344 برچسب‌ها سعید خطیب زاده هسته‌ای - برجام خبر ویژه مذاکرات وین سخنگوی وزارت خارجه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سعید خطیب زاده هسته ای برجام خبر ویژه مذاکرات وین سخنگوی وزارت خارجه سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در مورد جمهوری اسلامی سخنگوی وزارت ایالات متحده مذاکرات وین خطیب زاده دو مسیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۹۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: آماده تبادل ظرفیت‌ها با کشورهای آفریقایی هستیم

رئیس جمهور بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکارهای تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال‌سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، در حاشیه دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا «کیلم دو تامبلا» نخست وزیر بورکینافاسو با سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کرد.

رئیس جمهور در این دیدار، توسعه روابط با قاره آفریقا را از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی در تعامل با کشورهای آفریقایی منافع متقابل ملت ایران و ملت‌های آفریقایی را دنبال می‌کند، بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکارهای تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال‌سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد.

رئیسی در ادامه به ظرفیت‌های بسیار خوب و پیشرفت‌های چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و انرژی و علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در قاره آفریقا برای توسعه و پیشرفت، آماده همکاری، تعامل و تبادل این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها با کشورهای آفریقایی از جمله بورکینافاسو است و اطمینان داریم توسعه این روابط به نفع ملت‌های دو کشور خواهد بود.

نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار ضمن تبریک برگزاری موفق اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا به دکتر رئیسی و همچنین محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، ایران و مردمانش را صاحب تمدنی بزرگ توصیف و بر علاقمندی کشورش برای توسعه هر چه بیشتر روابط با ملت ایران به عنوان پدیدآورندگان این تمدن بزرگ تاکید کرد.

کیلم دو تامبلا با اشاره به تلاش رسانه‌های غربی برای ارائه تصویری نادرست و مخدوش از جمهوری اسلامی ایران افزود: بر خلاف تبلیغات غربی‌ها ایران کشوری مستقل، در حال توسعه و پیشرفته است که بر جذابیت‌های این کشور برای توسعه و تقویت روابط در همه زمینه‌ها با آن افزوده است.

نخست وزیر بورکینافاسو همچنین بر علاقمندی کشورش برای گسترش همکاری‌ها و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های زیرساختی، ارتباطاتی، معادن، کشاورزی، دامپروری، حمل و نقل، علمی و فرهنگی، دانش‌بنیان و انرژی تاکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمله به رفح دور اما نزدیک!
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • رئیسی: آماده تبادل ظرفیت‌ها با کشورهای آفریقایی هستیم
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • آماده تبادل ظرفیت‌ و توانمندی‌های ایران با آفریقا هستیم
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس | قطر و مصر هم ضمانت کردند؛ پایان جنگ نزدیک است؟
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه