Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، مراودات مرزی ایران و پاکستان به عنوان دو همسایه و کشور اسلامی طی یکسال گذشته با پیشرفت قابل توجهی همراه بود. افتتاح دومین و سومین گذرگاه رسمی به ترتیب در مرز ریمدان در آذرماه ۹۹ و مرز پیشین در اردیبهشت ۱۴۰۰ میان دو کشور و تلاش برای تاسیس بازارچه‌های مشترک مرزی نوید توسعه تجارت دوجانبه به ویژه بهبود وضعیت زندگی مرزنشینان دو کشور ایران و پاکستان را می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متعاقب دیدار اواسط آذرماه امسال «سید محمدعلی حسینی» سفیر کشورمان در اسلام‌آباد با ریاست سازمان درآمدهای ملی پاکستان پیرامون تقویت زیرساخت‌های مرزی و توسعه گمرکات، نشست بلندپایه‌ای به ریاست رئیس جمهوری پاکستان روزهای اخیر در شهر بندری «گوادر» برگزار و طی آن تصمیمات جدیدی از سوی مسوولان پاکستانی برای روان‌سازی تجارت با ایران و تقویت زیرساخت‌های مرزی برای مراودات بهتر با همسایگان اتخاذ شد.

پیرامون این جلسه، رئیس سازمان درآمدهای ملی پاکستان نیز طی بازدید از گذرگاه مرزی گبد در مجاورت مرز ریمدان ایران، در جریان فعالیت‌های گمرکی و تجارت میان دو کشور قرار گرفت.

«محمد اشفاق احمد» طی سفر به دومین گذرگاه رسمی پاکستان با ایران، با مسوولان ذی ربط و تجار بومی درباره همکاری‌های دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران، ارزیابی اقلام صادراتی و وارداتی از طریق مسیرهای زمینی، ایجاد کانال بانکی با ایران، مسائل مربوط به صدور گواهی قرنطینه گیاهان و حیوانات، راه‌های افزایش صادرات و توسعه زیرساخت‌های مرزی را مورد بررسی قرار داد.

وی اطمینان داد که پیگیری چالش‌های پیش روی تجار پاکستان در مرزهای زمینی و توسعه روابط با ایران در دستور کار دولت اسلام‌آباد قرار دارد و هماهنگی‌های لازم با وزارتخانه‌های ذینفع پاکستان برای رفع مشکلات در حوزه تجارت مرزی انجام خواهد شد.

توسعه مراودات مرزی میان پسابندر و بندر جیوانی در ایالت بلوچستان

رئیس سازمان‌های درآمدهای ملی پاکستان در ادامه به همراه روسا و اعضای اتاق‌های بازرگانی کویته و گوادر از منطقه ساحلی «جیوانی» واقع در ۶۰ کیلومتری بندر گوادر و ۱۱۰ کیلومتری بندر چابهار ایران، بازدید و راهکاری‌های توسعه مراودات تجاری میان دو همسایه از طریق دریا را بررسی کرد.

وی افزود: دولت پاکستان درحال بررسی افتتاح رسمی بندر جیوانی و توسعه فعالیت‌های آن در راستای ارتباط با پسابندر شهر ساحلی در ایران است و از این طریق مسیر صادرات و وادرات نیز همواره خواهد شد.

بندر جیوانی که در خلیج گوادر در غرب پاکستان واقع شده است، از نظر دریایی اهمیت بسیار زیادی دارد. نزدیک به تنگه هرمز، خلیج فارس و خلیج عمان است که همگی مسیرهای مهم کشتیرانی هستند.

دولت پاکستان در تلاش برای جذب سرمایه گذاری خارجی جهت پیشبرد برنامه‌هایی برای راه‌اندازی واحدهای حفاری دریایی و تقویت تأسیسات ماهیگیری در این بندر است. امکانات موجود شامل کارخانه‌های انجماد ماهی در نزدیکی بندر می‌باشد. مردم محلی در جیوانی عمدتاً به فروش محصولات دریایی به شهرهای بزرگتر برای صادرات به خارج وابسته هستند.

پسابندر نیز با توجه به موقعیت مهم و استراتژیک گمرک آن در سالهای قبل از انقلاب فعال بوده و بومیان و اهالی بلوچستان از این مرز دریایی دام سبک و سنگین، انواع کالاهایی مورد نیاز و مواد غذایی و ماهی را به کشور پاکستان و کشورهای عربی صادر و یا وارد می کردند و رونق خوبی در بحث اشتغال داشت.

گفتنی است، تصمیمات اخیر سازمان درآمدهای ملی پاکستان به عنوان یک نهاد پیشرو در پیگیری و مدیریت امور مالی، گمرکات و توسعه مرزهای این کشور، در راستای توسعه شناسایی راه‌های گشایش نقاط مرزی جدید با ایران و تسهیل تجارت و ترخیص کالا در گمرک انجام می‌شود.

«فدا حسین دشتی» رئیس اتاق بازرگانی و صنایع کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان با استقبال از دستور کار جدید این کشور در توسعه گذرگاه‌های مرزی و بررسی نحوه همکاری میان پسابندر ایران و بندر جیوانی بلوچستان، از دولت اسلام‌آباد خواست تا با توجه به موقعیت خاص ژئوپلیتیک بلوچستان توجه ویژه‌ای به رفع مشکلات جامعه تجار این استان و تسهیل همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.

اواسط آبانماه امسال نهمین نشست کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان به میزبانی کشورمان با سفر رسمی «عبدالرزاق داوود» مشاور نخست وزیر پاکستان در امور بازرگانی و سرمایه گذاری به تهران برگزار شد.

در جریان این نشست تفاهم نامه‌ای نیز میان اتاق بازرگانی و صنعت کویته با اتاق بازرگانی زاهدان با حضور «فدا حسین دشتی» و «محمد ایوف مریانی» رئیس و نائب رئیس اتاق کویته امضا شد.

پیش‌تر فدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنعت پاکستان که یک نهاد عالی در امور اقتصادی-تجاری این کشور محسوب می‌شود با استقبال از مرحله جدید در همکاری‌های تجاری تهران-اسلام‌آباد، بر لزوم رویکرد سازنده دولت پاکستان از جمله بانک مرکزی این کشور برای کمک به تحقق دستیابی به اهداف مشترک تجاری تاکید کرد.


انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: ایران پاکستان گذرگاههای مرزی دولت پاکستان اسلام آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۰۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم

رییس اتاق بازرگانی ایران گفت:اتاق ایران برنامه های متنوعی برای افزایش ناوگان حمل و نقل، تسهیل تبادلات مالی با چین دارد. - اخبار اقتصادی -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم صمد حسن‌زاده عصر امروز در همایش ایران و چین همزمان با برگزاری ششمین همایش توانمندی‌های ایران (ایران اکسپو 2024)، اظهار داشت: اتاق ایران در بیشتر زمینه‌های فناوری معدنی و تجاری، نفت و گاز، تجهیزات پزشکی و محصولات دانش بنیان، فولاد و خدمات فنی و مهندسی، حوزه گردشگری و سایر موارد آماده همکاری بیشتر بین دو کشور است.

وی افزود: برنامه اتاق ایران برای توسعه تجاری بین دو کشور ایران و چین و تسهیل در صادرات با افزایش ناوگان حمل و نقل، تسهیل تبادلات مالی با راهکارهای متنوع است، ضمن اینکه حضور هیات‌های تجاری برای اجرای قراردادهای مشارکتی و رفع برخی موانع تعرفه‌ای و استاندارد کالاها و ضمانت‌های تجاری در دو کشور صورت گرفته است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه اتاق بازرگانی ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی میزبان مقامات تجاری از کشور چین است، گفت: باید از توانمندی‌ها و توسعه اقتصادی بین ایران و چین بهره‌گیری کرد و در همین راستا از ظرفیت‌های موجود برای توسعه مناسبات بین دو کشور استفاده کرد.

حسن‌زاده اضافه کرد: چین با حجم 30 میلیارد دلار نخستین شریک تجاری ایران است که این حجم تجارت را می‌توانیم به 50 میلیارد دلار افزایش دهیم.

وی با اشاره به این که ایران شریک چین در خاورمیانه بوده است، گفت: اتاق ایران با سابقه 120 سال نقش سیاست‌گذاری و راهبردی در تجارت و بازرگانی دارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاکید کرد: در زمینه‌های مشترک آماده توسعه همکاری ایران و چین هستیم؛ اولویت برنامه‌های اتاق بازرگانی توسعه و تقویت مناسبات تجاری با چین است تا دو کشور بتوانند از پتانسیل بخش خصوصی استفاده کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی/ روان سازی امور گمرکی زائران اربعین حسینی
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • بندر امام خمینی ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی دارد
  • وعده ریل پایه شدن بندر چابهار در آینده‌ ای نزدیک
  • تکذیب مسدود شدن گذرگاه های فراه و نیمروز
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد