Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/بوشهر تخلف در ساخت و سازها از ضوابط و استانداردهای کیفی، فنی و شهرسازی در ایران و استان بوشهر حقیقتی ریشه دار است که همسو با افزایش و رشد شهرنشینی و به‌دنبال آن نیاز بیشتر به ساختمان‌های بلند مرتبه و افزایش تراکم ساختمانی در حال شد است.

از این رو مدیریت شهری به‌دنبال بهینه‌سازی و افزایش پایداری شهرها با چالش‌های زیادی روبه‌رو است که یکی از این مهمترین آنها تخلفات در زمینه ساخت و ساز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به هزینه بالای مصالح ساختمانی و هزینه تمام شده ساختمان‌ها بیشتر مالکان و سازندگان، برای افزایش کارایی یا صرفه اقتصادی هنگام احداث بنا کارهایی انجام می‌دهند که خلاف قانون است؛ تخلفاتی همچون احداث بنا بدون گرفتن پروانه ساختمانی از شهرداری، تجاوز به حریم معابر، تبدیل یا تغییر کاربری، احداث بناهای غیر مستحکم، ارتفاع و تراکم،تامین نکردن پارکینگ مورد نیاز یا کسری پارکینگ.

در این خصوص البته قوانین بازدارنده‌ای مثل کمیسیون ماده ۱۰۰ به عنوان مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمانی هم موفق نشده است نقش بازدارنده‌ای در مقابل تخلف‌های ساختمانی ایفا کند و متخلفان ساختمانی یا به اصطلاح بساز و بفروش‌ها با آگاهی کامل از اینکه این اقدامات با صدور رای جریمه همراه است باز هم تخلفات ساختمانی را انجام می‌دهند چرا که می‌دانند با پرداخت یک حداقل جریمه در برابر تخلف انجام شده، سود بیشتری به دست می‌آورند.

به گزارش ایسنا، در گوش و کنار خود را که نگاه کنیم می‌بینیم که به ندرت شهرداری‌ها دستور تخریب یا تعطیلی ساخت و سازهای غیر قانونی را می‌دهند.

تخلف را می‌شناسم اما انجامش می‌دهم

یکی از فعالان حوزه ساختمانی یا در اصطلاح عامیانه بساز بفروش‌ها در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به خوبی می‌دانم که هرگونه احداث تراس بالکن و یا پیش آمدگی چه در داخل ملک و چه در معابر عمومی در صورتی که مغایر یا بدون پروانه ساختمانی باشد، تخلف ساختمانی است و جزو زیر بنای ملک محاسبه شده و مرجع رسیدگی به این تخلف کمیسیون ماده ۱۰۰ است اما حاضرم جریمه را بپردازم در عوض بنا احداثی چند برابر بیشتر از مبلغ جریمه قیمت پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه تا به‌حال بارها برای ساخت‌و سازهایم از سوی شهرداری جریمه‌شده‌ام، افزود: شهرداری سخت‌گیری چندانی نسبت به این تخلفات ندارد چون درآمدهای حاصل از تخلفات ساختمانی برای آنها به عنوان یکی از منابع درآمد است.

به گزارش ایسنا، فلسفه وجودی «کمیسیون ماده ۱۰۰» در طول سال‌ها از جلوگیری در برابر تخلفات ساختمانی به دکانی برای کسب درآمد از تخلفات ساختمانی تغییر داده است به طوری که شاهد گسترش این پدیده در سراسر استان هستیم.

مگر تخلف با پول خریداری می‌شود؟

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی ۷ مرداد ۱۳۹۹ در جلسه شورای عالی حفظ حقوق بیت المال گفته بود با طرح این پرسش که مگر تخلف با پول خریداری می‌شود؟ گفته بود که از قوانینی که باید حتما اصلاح شود همین ماده ۱۰۰ است، زیرا این موضوع در کشور باب تخلف را ایجاد می‌کند و این ماده باید حتما اصلاح شود و نباید منبع کمبود درآمد شهرداری‌ها باشد.

وی با اشاره به شوراهای شهر نیز اظهار کرد: ما معتقدیم در شوراهای شهر اقدامات خوبی انجام و خدمات خوبی ارائه شده است، اما تخلفات بسیاری هم داشته‌اند که ریشه در ساختار دارد. چرا ما باید مجبور باشیم با شهردار و شورای شهر لواسان برخورد کنیم؟ اگر ساختارها دقیق باشد مجبور نمی‌شویم کاری کنیم، آقایان می‌بینند بستر تخلف باز است و تخلف می‌کنند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی که در آن زمان رئیس قوه قضایه بود، تأکید کرده بود که من مشکل را در ساختار می‌بینم، لذا باید ساختارها تغییر کنند تا بستر لغزش از بین برود.

تعرفه جریمه‌های ساختمانی به‌صورت محلی تعیین می‌شود

مدیرکل شهری و شوراهای استانداری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کمیسیون ماده ۱۰۰ تکلیف ساخت‌وسازهای غیرمجاز را مشخص کرده است، در این کمیسیون اضافه بنا، ساخت بدون پروانه و یا خارج از حریم شهر تخلف است و متخلف باید جریمه آن را بپردازد.

هوشنگ رستم پور اضافه کرد: بازنگری نشدن این قانون سبب شده است تا خاطیان حاضر باشند در ازای پرداخت جریمه اقدامات مورد نظر خود را انجام دهند.

وی با بیان اینکه شیوه عملکرد و برخورد نهادهای مدیریتی به ویژه شهرداری‌ها در موضوع تخلفات ساختمانی نشان دهنده وجود ضعف در قانون است، بیان کرد: شدت وقوع تخلف ساختمانی در شهرهای کشور به خصوصیات حقوقی، اجتماعی، اقتصادی فرهنگی و نحوه مدیریت شهری وابسته است.

مدیرکل شهری و شوراهای استانداری با بیان اینکه تعرفه جریمه‌ها به‌صورت محلی تعیین می‌شود، تصریح کرد: میزان جریمه در هر شهر بسته به مقتضیات محلی متفاوت است. اکنون برای رفع این مشکل افزایش میزان جریمه به همت شهرداری‌ها و با همکاری شوراها اسلامی باید انجام بگیرد و تعرفه به شکلی انجام شود که برای سازنده بنا مقرون به‌صرفه نباشد که خلافی را در این خصوص انجام دهد. 

رستم‌پور بابیان اینکه این مشکل در سراسر کشور وجود دارد، افزود: نظارت بیشتر و منسجم‌تر شهرداری و سازمان نظام مهندسی در ساخت و سازها باعث کاهش تخلفات ساختمانی در شهرها خواهد شد.

کاهش صدور پروانه‌های ساخت و ساز

مرکز آمار ایران گزارشی درباره وضعیت ساخت و ساز و تعداد پروانه‌های صادر شده در شهرداری‌های کشور منتشر کرده است. این آمار گواه آن است که تابستان امسال، ٣٢ هزار و ١٣٦ پروانه ساختمانی از سوی شهرداری‌های کشور صادرشده که نسبت به فصل بهار حدود ۱۴.۹ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۳۹.۴ درصد کاهش داشته است.

از کل پروانه‌های صادرشده در شهرداری‌های کشور، ٢ هزار و ٤٩٢ پروانه یعنی ۷.۸ درصد مربوط به افزایش بنا و ٢٩ هزار و ٦٤٤ پروانه ۹۲.۲ درصد مربوط به احداث ساختمان بوده است. به این ترتیب پروانه‌های صادرشده برای احداث ساختمان نسبت به فصل گذشته ۱۴.۷ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۴۰.۱ درصد کاهش داشته است.

از امروز شروع کنیم

برخی کارشناسان بر این باورند که باید با فرهنگ سازی و گفتمان اجتماعی باورهای نهادینه شده در میان مردم و حتی برخی کارکنان شهرداری و دیگر دوایر دولتی اصلاح شود که این کار سخت و دشواری است. به‌حتم ضربه‌های که یک شهر از تخلفات ساخت و ساز می‌خورد، سال‌ها زمان و هزینه برای جبرانش باید صرف کرد؛ اما اگر حالا شروع کنیم و جلوی تخلفات ساخت و ساز را بگیریم، دیر نیست.

وابستگی نداشتن درآمدی شهرداری‌ها از بخش تخلفات ساختمانی، برخورد قاطع مهندسان ناظر با تخلفات ساختمانی و نظارت دقیق در ساخت و سازهای شهری، تغییر حکم کمیسیون ماده ۱۰۰ از جریمه مالی به حکم تخریب برای آن دسته از تخلفات ساختمانی که تخریب آن ضروری است، استفاده از متخصصان در کادر شهرداری‌ها و به روز کردن قوانین ساخت و سازها مطابق با نیازهای جامعه از اقداماتی است که می‌تواند در کاهش و یا جلوگیری از تخلفات ساختمانی در شهرها تاثیر گذار باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ساخت و ساز تخلفات ساختمانی کمیسیون ماده ۱۰۰ تخلفات ساخت نسبت به فصل شهرداری ها ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۳۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخراج کنندگان غیر مجاز رمزارز ۱۰۰ برابر نرخ انرژی را باید جریمه پرداخت کنند+ فیلم

مدیرعامل توانیر با اشاره به ساعت فعالیت استخراج‌کنندگان مجاز رمزارز در ایام گرم سال، از جریمه ۱۰۰ برابری فعالان غیر مجاز این بخش در تابستان پیش رو خبر داد.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «مصطفی رجبی مشهدی» مدیرعامل توانیر در حاشیه آیین رونمایی از کمپین انرژی در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار بازارنیوز پیرامون برنامه این شرکت برای مصرف برق ماینر‌های رمز ارز در فصل گرم سال گفت:برای کسانی که به صورت مجاز فعالیت استخراج رمز ارز را دنبال می‌کنند، پیش‌بینی می‌کنیم که از ساعت دو بامداد تا ۹ صبح که ساعت بار حداقل است، بتوانند فعالیت خود را داشته باشند. اما برای کسانی که در واقع به صورت غیر مجاز از شبکه برق استفاده می‌کنند، جرایم سنگینی پیش‌بینی شده است.


مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: اگر ماینر‌هایی کشف شود، ضبط شده و تقدیم مقامات قضائی کشور می‌شود. بر اساس قوانین جدید، این ماینر‌ها امحا خواهند شد و جرایم سنگین بیش از ۱۰۰ برابر قیمت انرژی برای متخلفان پیش‌بینی شده است.


وی با تاکید بر این نکته که استفاده غیر مجاز از ماینر روند برق‌رسانی به مشترکان را مختل خواهد کرد، افزود: از همین جا از هموطنان می‌خواهم از طریق سامانه برق من، ماینر‌های غیر مجاز را گزارش دهند.


مشروح گفته‌های رجبی مشهدی را در کلیپ زیر مشاهده کنید؛

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: ماینر غیر مجاز ، رمز ارز ، توانیر ، صنعت برق ، مصرف برق ، رجبی مشهدی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9s

دیگر خبرها

  • صدور پروانه‌های ساختمانی از طریق درگاه ملی مجوز‌ها در صورت عدم رعایت مدت سه ماه
  • متخلفان تعزیراتی در آذربایجان‌غربی ۸.۳ میلیارد ریال جریمه شدند
  • متخلفان‌تعزیراتی در آذربایجان‌غربی ۸.۳ میلیارد ریال جریمه شدند
  • جریمه میلیاردی برای قاچاقچی آرد در قزوین
  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین
  • جریمه میلیونی شرکت خدماتی حمل کالا در قزوین 
  • جریمه یک واحد صنفی قصابی به دلیل گرانفروشی
  • برخورد با تخلف ساکن رانندگان هوشمند می‌شود
  • استخراج کنندگان غیر مجاز رمزارز ۱۰۰ برابر نرخ انرژی را باید جریمه پرداخت کنند+ فیلم
  • شهرداری سنندج برابر قانون با تخلفات ساختمانی برخورد کند