Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنتونی بلینکن گفته‌ است که اگر آمریکا قوای خود را از افغانستان خارج نمی‌کرد، طالبان حملات خود را علیه قوای ائتلاف و مراکز استان‌ها از سر می‌گرفتند. به همین دلیل از نظر او خروج از افغانستان یک «ضرورت مطلق» بود

به گزارش ایسنا به نقل از افق نیوز، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در یک سخنرانی در واشنگتن، بار دیگر به صراحت از خروج کامل قوای آمریکا از افغانستان دفاع کرد و گفت:‌ اگر فراتر از ضرب‌الاجل [در افغانستان] باقی می‌ماندیم، دو چیز رخ می‌داد: یکی طالبان حملات تهاجی خود را علیه ما و قوای متحدین ما از سر می‌گرفت و مجبور می‌شدیم از خود دفاع کنیم که می‌کردیم؛ اما نه با سه هزار نیرو.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوم اینکه طالبان تعهد کرده‌بود از حملات تهاجمی بزرگ بر مراکز استاهای پرجمعیت اجتناب کند؛ اما بر اساس این توافق، طالبان می‌توانستند در سایر مناطق افغانستان به حملات‌شان ادامه دهند و این دومین پیامد عدم خروج قوای خارجی از افغانستان بود.

بلینکن با استناد به اظهارات وزیر دفاع آمریکا گفت که اگر قوای ایالات متحده بار دیگر هدف حملات قرار می‌گرفتند، واشنگتن مجبور می‌شد تا برای مدت زمانی نامحدود، ده‌ها هزار نیروی خود را مجددا به افغانستان اعزام کند.

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد میراثی که از اداره قبلی آمریکا به دولت بایدن در افغانستان باقی مانده‌بود،‌ گزینه «بین حفظ وضع موجود با سه هزار نیرو و ترک آن کشور نبود؛ بلکه انتخاب بین ترک کامل افغانستان و یا تکرار جنگ بود».

این مقام ارشد آمریکایی بار دیگر از تصمیم خروج کامل قوای ایالات متحده از افغانستان دفاع کرد و گفت که ادامه حضور نظامی آمریکا در آن کشور پایان روشنی نداشت و آنچه انجام شد «یک ضرورت مطلق بود».

آقای بلینکن گفت: «ما توافقی را از اداره پیشین [امریکا] به میراث گرفته‌بودیم که ایالات متحده را ملزم می‌کرد تا ماه مه سال گذشته افغانستان را ترک کند.

وی افزود: «در عوض طالبان تعهد کرده‌بودند که از آغاز توافق تا ماه مه ۲۰۲۱، به قوای آمریکا و ائتلاف حمله نکنند».

پایان حضور نظامی آمریکا در افغانستان پس از ۲۰ سال، خروجی بحث‌برانگیز بود که همچنان آماج انتقادهای سنگین است و دولت بایدن تحت فشار شدید قرار دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزارت امور خارجه آمریکا آنتونی بلینکن استراتژی خروج از افغانستان طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۶۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام ارشد حماس: بلینکن وزیر خارجه اسرائیل است نه آمریکا

رئیس اداره سیاسی حماس در خارج سامی ابوزهری امروز چهارشنبه، اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا را تلاشی برای اعمال فشار بر حماس و تبرئه رژیم اشغالگر دانست.

به گزارش مشرق، رئیس اداره سیاسی جنبش حماس در خارج، اظهارات وزیر خارجه آمریکا آنتونی بلینکن مبنی بر اینکه «حماس مانع دستیابی به توافق آتش‌بس و تبادل اسرا است» را تکذیب کرد.

سامی ابوزهری در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز تصریح کرد که «چنین اظهاراتی از بلینکن بعید نیست زیرا معروف است که وی بیشتر وزیر خارجه اسرائیل است نه آمریکا». این اظهارات برای اعمال فشار بر حماس و تبرئه رژیم اشغالگر طرح می‌شود.

وی تاکید کرد که حماس هنوز در حال بررسی آخرین پیشنهاد ارائه شده در باره آتش‌بس است و این نخست‌وزیر رژیم اشغالگر بنیامین نتانیاهو است که مانع دستیابی به توافق می‌شود.

این در حالی است که یک منبع بلندپایه مصری در گفت‌وگو با شبکه خبری «القاهره» از تداوم تلاش‌ها برای دستیابی به آتش‌بس در فضایی مثبت و تداوم رایزنی‌های دولت مصر با طرف‌های مختلف برای رفع اختلافات میان طرفین خبر می‌دهد.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • ادعای بلینکن: تنها مانع بین ساکنان غزه و آتش‌بس، حماس است
  • بلینکن: کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، سرمایه‌گذاری در آمریکا است
  • ادعای بلینکن: تنها مانع بین ساکن غزه و آتش‌بس، حماس است
  • بلینکن: حمله به رفح خسارتی فراتر از انتظار به همراه دارد
  • بلینکن: منتظر موافقت حماس با آتش‌بس هستیم
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بلینکن وزیر خارجه اسرائیل است نه آمریکا
  • حماس: بلینکن وزیر خارجه اسرائیل است نه آمریکا
  • لاپید: نتانیاهو هیچ بهانه‌ای برای رد توافق تبادل اسرا ندارد
  • مقام ارشد حماس: بلینکن وزیر خارجه اسرائیل است نه آمریکا