Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، نور لامپ ال‌ای‌دی می‌ریخت بر سیب و پرتقال و انار و رنگ‌ِ زرد و نارنجی و قرمز را پخش می‌کرد بر چهره‌اش. چند تار موی سفید ریخته بر پیشانی‌اش را زیر روسری هُل داد، از طبقات انباشته از میوه فاصله گرفت و به سمت قفسه‌ی گوجه‌فرنگی‌ها رفت. چندتایی گوجه‌فرنگی برداشت، بر پیشخوان مغازه میوه‌فروشی گذاشت و با تکانی به سر تایید کرد که خریدش همین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به قصد پرسیدن سوال به میوه‌فروشی محله رفته بودم. می‌خواستم از وضعیت بازار، قیمت میوه‌ها‌ و قدرت خرید مردم بپرسم اما با دیدن صحنه‌ای که غم پاشیده بود بر پس‌زمینه‌اش، کلمات در ذهنم پژمردند و حرف به حرف در قلبم فروریختند. بانوی میانسال که از در کرکره‌ای مغازه بیرون ‌رفت، با خود، شاید هم با ما به زمزمه‌ای آرام گفت: «نوه‌ام سالاد می‌خواست برای او بود» و من به جای تمامی حلقه‌های اصلی و فرعی تولید و توزیع میوه که بار سنگین گرانی را بر شانه‌های این سپید موی سنگین‌تر کرده‌اند، شرمسار شدم. خجالت کشیدم از او که امروز به چین‌های عمیق اطراف چشمها و لبهایش افزوده شد.

خرید صیفی‌جات به جای میوه

آقای ظاهری در منطقه زیتون‌کارمندی مغازه میوه‌فروشی دارد. او می‌گو‌ید: «قدرت خرید مردم آنقدر کاهش پیدا کرده است که به جای میوه، به خرید صیفی‌جات روآورده‌اند. وقتی مردم قادر به خرید میوه نباشند ما هم ورشکست می‌شویم. من ماشینم را فروختم و از این و آن قرض کردم تا مغازه‌ام سرپا باشد اما هیچ اتفاق مثبتی در کسب و کارم نیفتاد. می‌بینید؟! کمر خم کرده‌ایم. وضع دیگر هم‌صنفی‌هایم نیز همین است.»

او که میوه و صیفی‌جات مغازه‌اش را از میدان میوه و تره‌بار الغدیر تهیه می‌کند، ادامه داد: «معضل گرانی میوه را واسطه‌ها پیچیده‌تر کرده‌اند. برای تکمیل اجناس مغازه مجبوریم با قیمتی بیشتر از آنها خرید کنیم حالا شما حساب کن چقدر باید بکشیم روی این جنس که مردم بخرند؟ خدا شاهد است کمتر از 30 درصد می‌کشیم اما باز هم مردم نمی‌خرند».

 

بار میوه‌های لوکس در انحصار واسطه‌ای خاص

آقای ناصری در محله کیانپارس سوپر میوه دارد. او با بیان اینکه برای خریدن میوه‌های درجه یک مجبوریم از دلال‌های میوه که تعداشان کم هم نیست خرید کنیم، می‌گو‌ید: کسانی که به میدان الغدیر می‌روند زیاد این افراد را دیده‌اند. مثلا امروز تمامی بار خرمالو دست فلان واسطه است و بی‌شک فردا بار نارنگی شیراز دست بهمان واسطه است. البته دلالی و واسطه‌گری در تمامی اصناف وجود دارد اما باید کنترل شود.

او می‌گوید: واسطه‌گری سبب می‌شود چندین قیمت در بازار بچرخد و هر کس زور بیشتری دارد،  بالاتر بفروشد. مشکل دیگر میدان الغدیر تخلف در ساعت فروش است.

ناصری ادامه می‌دهد: بر اساس قانون ساعت فروش از یک شب است اما گاه از ساعت 8 یا 9 شب فروش به افراد خاصی انجام می‌شود که اتحادیه میوه و تره بار و مسئولین مربوطه باید جلوی این کار را بگیرند.

از اهواز که بیرون بروی قیمت نصف می‌شود

خانم یونسی برای خرید میوه آمده و از قیمت‌ها شاکی است. او گفت: گاهی پیش می‌آید که در طول روز به سه مغازه میوه‌فروشی سر می‌زنم و می‌بینم که مثلا یک کیلو سیب با سه قیمت به فروش می‌رسد. کافی است از اهواز و استان خوزستان خارج شوی. قیمت میوه و سبزی‌جات نصف می‌شود.

نقش غرفه‌داران در تعیین قیمت میوه

آقای نعیمی در کوی گلستان فروشنده میوه و صیفی‌جات است و هر روز خود به میدان الغدیر می‌رود تا میوه و صیفی‌جات مورد نیازش را بخرد برای فروش به مردم. از او می‌پرسم: آیا پیش آمده که روزی یک نوع خاص از اقلامی که می‌فروشید نایاب شود؟

آقای نعیمی می‌گوید:«معمولا وقتی قیمت مصوب پایین باشد غرفه‌داران زیر بارِ فروش نمی‌روند و در نتیجه آن میوه به دست دلالان می‌رسد. ما هم از واسطه‌ها و دلالان با قیمتی بالاتر می‌خریم و متناسب با قیمت خرید به مردم می‌فروشیم.»

لزوم کوتاه کردن مسیر فروش میوه در میدان الغدیر

سید محمد جواد رضوی رییس کمیسیون تحقیق، نظارت و بازرسی شورای شهر اهواز در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار فارس در اهواز با بیان اینکه باید دست واسطه‌ها از میدان میوه‌و‌تره‌بار الغدیر کوتاه شود، اظهار کرد: ما در مجموعه شورای شهر تلاش می‌کنیم تا واسطه‌گری در میدان الغدیر از بین برود و باری که وارد میدان می‌شود فقط توسط صاحبان غرفه‌ها در اختیار میوه‌فروش‌های شهر قرار بگیرد.

وی افزود: انجام این کار زمان‌بر است و ممکن است با سرعتی که مد‌نظر داریم انجام نشود. البته باید به این نکته هم توجه شود که شورای شهر در قیمت‌گذاری میوه‌ و ‌تره‌بار نقشی ندارد اما با نظارت بیشتر باید کاری کنیم که در راستای رفاه حال مردم مسیر فروش کوتاه‌تر شود.

کاسبان عافیت‌طلب به واسطه‌گری دامن می‌زنند

اصغر یاوری دبیر اتحادیه بارفروشان میدان میوه و تره‌بار الغدیر معتقد است کاسبان عافیت‌طلب به واسطه‌گری دامن می‌زنند. وی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: در میدان الغدیر فقط بارفروش‌های صاحب پروانه کسب، اجازه فعالیت دارند اما گاهی برخی کاسب‌های عافیت‌طلب به جای اینکه خود به صورت مستقیم برای خرید میوه و صیفی‌جات مراجعه کنند، واسطه می‌فرستند و مسلما باید دستمزدی هم به واسطه‌ها پرداخت کنند.

وی با بیان اینکه عرضه میوه در میدان الغدیر بر اساس نرخ‌نامه انجام می‌شود، گفت: تمامی کسانی که در این میدان شاغل هستند موظفند نرخ‌نامه‌‌ای را که توسط اتحادیه بارفروشان، اتحادیه خرده فروشان، سازمان صمت، جهاد کشاورزی، سازمان تعزیرات و بازرسی هر هفته یکبار تصویب می‌شوند، رعایت کنند.

یاوری اضافه کرد: تولید کننده میوه استان‌هایی نظیر تهران، اصفهان و شیراز هستند و وقتی این میوه به اهواز برسد به ناچار  هزینه حمل بار نیز به قیمت میوه اضافه می‌شود.

تشکیل 495 پرونده از تخلفات میادین میوه‌و تر‌ه‌بار در استان

بهرام جباری معاون بازرسی و نظارت سازمان صمت خوزستان با اظهار اینکه عرضه میوه‌ و ‌تره‌بار در استان خوزستان به صورت ویژه دنبال می‌شود در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: طی سال گذشته 27 هزار واحد از میادین میوه و تره‌بار استان مورد بررسی قرار گرفت و 495 پرونده تخلف به ارزش چهار میلیارد ریال تشکیل و به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شد.

وی با تاکید بر اینکه واحدهای متخلف در صورت تکرار تخلف پلمب می‌شوند، افزود: همچنین بر اساس شکایات مردمی 6 هزار و 500 واحد خرد نیز مورد بررسی قرار گرفت و 519 پرونده تخلف به ارزش 1 میلیارد و 493 میلیون ریال به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شد که این تخلف‌ها شامل گران‌فروشی، کم‌فروشی، عدم درج قیمت و عدم صدور فاکتور بود.

جباری با اشاره به عدم وجود آماری رسمی از تعداد واسطه‌هایی که در میدان الغدیر فعالیت دارند، گفت: در سال 98 دادگستری برای فعالیت این افراد محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ای ایجاد کرد. خریداران میوه و کاسبان نیز در صورت برخورد با چنین افرادی باید شکایت خود را به صورت مکتوب ما اعلام کنند تا توسط بازرسان ما که در میدان مستقر هستند، مورد رسیدگی قرار بگیرد.

 

وصول 439 گزارش از میدان میوه و تره‌بار الغدیر

نعمت‌الله بیرانوندی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان خوزستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار کرد: از ابتدای سال تا پایان دی‌ماه 439 فقره گزارش در مورد میدان میوه و تره‌بار به سازمان تعزیرات واصل شده است که 421 فقره از آنها رسیدگی و بقیه نیز در حال رسیدگی هستند.

وی افزود: فرآیند رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در میدان میوه و تره‌بار الغدیر مانند سایر پرونده‌های مربوط به کالاهای اساسی و مایحتاج مردم است و با وصول گزارش بلافاصله گزارش ثبت و تبدیل به پرونده می‌شود و ضمن ارجاع به شعبه‌، متهم احضار و ظرف پنج روز رای مربوطه صادر می‌شود.

بیرانوندی با بیان اینکه گزارش‌ها به صورت ماهانه به سازمان تعزیرات ارسال می‌شود گفت: پس از وصول گزارش و ثبت آن ظرف مدت پنج روز پس از ابلاغ احضاریه، رای صادر می‌شود.

سهم خواهی برای فروش میوه در اهواز

عبدالرضا جمالی‌پور رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره‌بار اهواز طی ماه‌های گذشته اظهار داشت که اهواز گرانترین میوه کشور را دارد و این قشر مرفه هستند که ۷۰ درصد میوه کلانشهر را خریداری می‌کنند. این دلالان میوه‌های با کیفیت را به برخی کسبه می‌فروشند و به آنها می‌گویند با قیمت بالاتری به فروش برسانید و سهم ما را هم بدهید.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، میدان میوه و تره‌بار الغدیر دارای 132 غرفه است و بر اساس آمارهای رسمی 180 نفر از پروانه کار برای فعالیت در این میدان برخوردار هستند که در حال حاضر 1500 نفر به صورت ثابت و بیش از 10 هزار به صورت شناور در این میدان اشتغال دارند.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: میوه و تره بار الغدیر گرانی میوه دلال میوه میدان میوه و تره بار الغدیر سازمان تعزیرات میدان الغدیر میوه و صیفی جات گو با خبرنگار میوه فروشی قیمت میوه میوه فروش واسطه گری واسطه ها بر اساس میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۰۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت مجلس ؛ به مردم زمین رایگان بدهید | زمین اگر برای خود مردم باشد ماشین و طلای خودشان را می‌فروشند تا زمین‌شان را بسازند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره روند ساخت مسکن در کشور گفت: یک مقداری با آن تعدادی که برای ساخت مسکن در کشور مطرح شده فاصله داریم البته فوت وزیر سابق راه و شهرسازی هم در این زمینه بی‌تاثیر نبود همچنین یک مقداری هم بر روی شیوه کار مسئله پیش آمد که الان حل شده، اما تنها چیزی که باقی مانده، همکاری بانک‌ها است.

وی اظهار کرد: اگر بانک‌ها بیایند و سهم خود را بدهند جهش خیلی خوبی در ساخت مسکن به‌وجود خواهد آمد.

عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: بانک مرکزی و شورای عالی مسکن گام‌هایی را برداشته‌اند و میزان وامشان قبلا صفر بود، اما الان وامشان بین ۱۵، ۱۶ و ۱۷ درصد است البته بانک‌های خصوصی میزان وامشان صفر است و در این زمینه باید کاری انجام شود، چون اگر وامی نباشد اصلا کاری انجام نمی‌شود.

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس تصریح کرد: می‌توان تا آنجایی که امکان‌پذیر است زمین را به مردم بدهیم و به‌جای آن وام ندهیم البته قبلا هم این کار انجام می‌شده است لذا از این سیاست وزارت راه استقبال می‌کنیم تا در شهرهایی که امکانش وجود دارد زمین رایگان بدهند تا مردم خود خانه بسازند و شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم را محقق کنیم.

شاکری اظهار کرد: زمین اگر برای فرد باشد مردم شده باشد که ماشین و طلای خود را بفروشند این کار را می‌کنند تا خانه خود را بسازند و در آن زندگی کنند بنابراین باید این امر در اولویت اول باشد، چون در همکاری نکردن بانک‌ها دادن زمین رایگان به مردم برای اینکه خودشان ذیل نظارت شهرداری‌ها و نظام مهندسی اقدام به ساخت‌وساز کنند بهترین کار است.

عضو کمیسیون عمران مجلس بیان‌کرد: فاصله آورده مردم و تسهیلات بانکی با قیمت تمام شده معنادار است و اگر فکری برای آن نکنیم مردم باز گرفتار می‌شوند یعنی یک جایی می‌گویند برویم آن را به دلال‌ها بفروشیم یا اینکه نرخ سود را در ۱۸ درصد نگه داریم، چون تعدادی از مردم نمی‌توانند از آن استفاده کنند بنابراین اهدای زمین رایگان به مردم و آمدن بانک‌ها برای انجام کار سرعت ساخت‌وساز را بالا می‌برد.

وی تاکید کرد: به نظرم تصمیمات درستی اتخاذ شده و باید با سرعت کار را جلو ببریم همچنین به ازای تخریب یک واحد فرسوده حداقل می‌توان سه واحد ساخت لذا باید برای بافت‌های فرسوده فکری کرد تا بخشی از مشکلات شهرهای بزرگ حل شود.

کد خبر 847870 برچسب‌ها نهضت ملی مسکن قیمت مسکن و زمین خبر ویژه مسکن - وام مسکن مسکن اجاره مسکن - مصالح ساختمانی مسکن - آپارتمان‌ نشینی

دیگر خبرها

  • قیمت انواع میوه یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • حمایت مجلس ؛ به مردم زمین رایگان بدهید | زمین اگر برای خود مردم باشد ماشین و طلای خودشان را می‌فروشند تا زمین‌شان را بسازند
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد
  • قیمت انواع سبزیجات برگی و غیربرگی در میادین میوه و تره‌بار
  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • نرخ مصوب انواع میوه؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشیده!