Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@20:46:48 GMT

لزوم بهبود فرآیندهای توسعه شهری

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۳۹۱۳۰

لزوم بهبود فرآیندهای توسعه شهری

عضو هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان گفت: شورای شهر فقط حاکم شهرداری نیست، بلکه حاکم شهر است، اما متأسفانه بسیاری از شاخصه‌های توسعه در شهر زمین می‌ماند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سعید فتحی امروز _چهارشنبه ۶ بهمن ماه_ در گردهمایی اعضای باشگاه شهراندیشان که با هدف ارائه پیشنهادها و ایده‌ها پیرامون لایحه بودجه ۱۴۰۱ شهرداری اصفهان با حضور متخصصان، صاحبان اندیشه و اساتید دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: نگاه من به بودجه عدد و رقمی نیست و نگاه جامع‌تری به نظام حاکمیت شهری دارم؛ در این راستا شایسته است نظام نظارتی شورا بر شهر و شهرداری چارچوب و قاعده بهتری پیدا کند و در این دوره این مهم محقق شود تا امید بهتری به بهبود در فرایند توسعه شهری داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نگاه شهرداری به موضوع آلودگی هوا تنها در حوزه حمل‌ونقل است که باید اصلاح شود، افزود: سهام‌دارانی داریم که سود این آلودگی را می‌برند، اما هزینه آلودگی را مردم می‌دهند که باید توجه داشت تمرکز به بخش حمل‌ونقل بحث آلودگی را رفع نخواهد کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه امیدواریم اکنون‌که شورای شهر متفاوتی داریم شاهد اتفاقات متفاوتی در شهر باشیم، تصریح کرد: برنامه ۱۴۰۵ اهداف، سیاست‌ها و مأموریت‌های خوبی دارد، اما با توجه به شاخصه‌های توسعه شهری ناقص است و نیاز به اصلاح دارد.

فتحی تأکید کرد: نقدی که همواره داشته‌ام این است که شورای شهر فقط حاکم شهرداری نیست، بلکه حاکم شهر است، اما متأسفانه بسیاری از شاخصه‌های توسعه در شهر زمین می‌ماند.

وی با اشاره به اینکه به فیزیک شهر فکر کردیم اما فراموش کرده‌ایم اصل شهروندان هستند و فرع آن کالبد و فیزیک شهر است، ادامه داد: در بودجه نیاز به اولویت‌بندی داریم، باید ببینیم فعالیت‌ها و برنامه‌ها چقدر به هدف کلان کمک می‌کند و به همان‌قدر اعتبار و بودجه گرفته شود.

فتحی عنوان کرد: نظام جامع حاکمیت شهری مستلزم آن است که برنامه‌ها متحول شود تا سپس بودجه بتواند اثری در داخل شهر بگذارد وگرنه روال چون قبل است.

وی با تأکید بر اینکه بودجه بسیار به جزئیات پرداخته که این دست و پای ما را در شرایط پر ریسک و پر نوسان اقتصادی می‌بندد، ادامه داد: همه شاخص‌های ما درگیر نوسان است و در شرایط نوسان نمی‌شود همه‌چیز را دقیق محاسبه کرد، اما باید شفاف‌سازی انجام شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان پیشنهاد بهره‌مندی از ابزار و عقود اسلامی در موضوع قطار شهری را ارائه کرد و گفت: می‌توان به‌صورت خصوصی و یا با انتشار عمومی بعضی از ایستگاه‌های مترو را فروخت و بعد دوباره آنها را اجاره به‌شرط تملیک کنید که در ادامه درآمد حاصله را می‌توان برای ساخت ایستگاه‌های جدید قطار شهری هزینه کرد؛ البته این موضوع در قابل یک ایده است و باید چکش‌کاری شود، اما این سوال هم مطرح است چرا بخش خصوصی برای ساخت ایستگاه مترو به میدان نمی‌آید که باید توسط مدیریت شهری بررسی شود.

وی بر توسعه استارتاپ های شهری تأکید کرد و ادامه داد: شهرداری باید با اختصاص بودجه اتفاقات متفاوتی را با کمک شرکت‌های خصوصی در زمینه استارتاپ های شهری در روند توسعه شهری رقم بزند.

فتحی در پایان متذکر شد: در رابطه با حقوق و دستمزد کارکنان، شهرداری نیم‌نگاهی به ستاد جهادی شهید باکری که در سازمان امور استخدامی کشور راه‌اندازی شده، داشته باشد.

کد خبر 551466

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر باشگاه شهراندیشان مدیریت شهری شهروند شهرداری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق توسعه شهری حاکم شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۹۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ مالیات‌ها نقش مهمی در پیشبرد توسعه اقتصادی، فراهم کردن منابع ضروری برای عملیات دولتی، پروژه‌های زیربنایی و طرح‌های رفاه عمومی ایفا می‌کنند. مالیات به عنوان منبع اصلی درآمد دولت، در تامین مالی منابع بودجه، حمایت از پروژه‌های استراتژیک دولت و تضمین دسترسی عادلانه به زیرساخت‌های ضروری برای شهروندان ایرانی نقش اساسی دارند.

با توجه به اینکه بیش از ۶۰ درصد از درآمد‌های بودجه کشور از منابع پایدار با محوریت مالیات به دست می‌آید، مالیات نه تنها برای تأمین مالی وزارتخانه‌های دولتی ضروری است، بلکه برای رفع کسری بودجه، تسویه بدهی‌ها و ارتقای رشد اقتصادی نیز ضروری است.

تامین مالی بودجه ایران از طریق مالیات برای تسهیل منابع پایدار، رفع کمبود‌های بودجه و هدایت سرمایه گذاری در کشور حیاتی است. با کاهش اتکا به صادرات نفت و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، مالیات‌ها نقش کلیدی در ارتقای ثبات اقتصادی، حمایت از سرمایه گذاری پایدار و تحریک رشد در بخش‌های مختلف ایفا می‌کنند. از طریق سیاست‌های استراتژیک مالیاتی و جمع‌آوری کارآمد درآمد، دولت می‌تواند پایداری مالی را افزایش دهد، فرصت‌هایی برای توسعه اقتصادی ایجاد کند و محیطی مساعد برای سرمایه‌گذاری و ایجاد شغل ایجاد کند.

علاوه بر مالیات سهم دولت، سازمان امور مالیاتی مالیات‌هایی را که تأثیر مستقیم بر توسعه و زیرساخت‌های منطقه‌ای دارد، جمع آوری می‌کند. یکی از نمونه‌های قابل توجه سهم شهرداری از مالیات بر ارزش افزوده است که به توسعه شهری و پروژه‌های زیرساختی منطقه‌ای در سراسر کشور کمک می‌کند.

سهم ۴ درصدی مالیات بر ارزش افزوده اختصاص یافته به شهرداری‌ها بالغ بر ۱۳۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ تخصیص یافته است که در جهت سرمایه گذاری در شهر‌ها و ارتقای زیرساخت‌های منطقه‌ای در نظر گرفته شده است. این تخصیص اعتبار مزایای محسوسی دارد که از جمله می‌توان به تکمیل کمربندی شهر قزوین با ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد که نشان از تاثیر مثبت مالیات بر توسعه شهری و ارتقای زیرساخت‌ها دارد.

علاوه بر این، مالیات‌ها با حمایت از خدمات ضروری، ترویج سرمایه گذاری و تقویت رشد فراگیر به عنوان محرک توسعه اقتصادی عمل می‌کنند. با تخصیص درآمد‌های مالیاتی به حوزه‌های حیاتی مانند مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و پرورش و زیرساخت‌ها، دولت رفاه عمومی را بهبود بخشیده است، استاندارد‌های زندگی را بالاتر برده است و فرصت‌هایی برای پیشرفت اجتماعی-اقتصادی ایجاد کرده است. سیاست‌های مالیاتی که توسعه پایدار، تخصیص عادلانه منابع و مدیریت کارآمد درآمد را در اولویت قرار می‌دهند، نقش مهمی در تضمین رفاه بلندمدت و ثبات اقتصادی برای کشور دارند.

در پایان، مالیات محور اصلی توسعه اقتصادی کشور است. مالیات با تأمین بودجه موردنیاز دولت، تامین مالی پروژه‌های زیربنایی و طرح‌های رفاه عمومی، نقش اساسی در پیشبرد توسعه اقتصادی ایران ایفا می‌کند. با استفاده از درآمد‌های مالیاتی برای سهم دولت جهت رفع کسری بودجه، سهم شهرداری‌ها جهت حمایت از توسعه منطقه‌ای و سهم بهداشت در جهت زیرساخت‌ها و یارانه‌های حوزه بهداشت دولت می‌تواند رشد اقتصادی را بهبود ببخشد، رفاه اجتماعی را با توسعه همگون منطقه‌ای افزایش دهد و فرصت‌هایی برای توسعه پایدار متوازن ایجاد کند. از طریق سیاست‌های مالیاتی استراتژیک، جمع‌آوری کارآمد درآمد و تخصیص شفاف منابع، ایران می‌تواند از قدرت مالیات‌ها برای ایجاد اقتصاد مقاومتی، تقویت خدمات عمومی و ترویج رشد فراگیر برای همه شهروندان استفاده کند.

 

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • بررسی محدوده، ارتفاعات و کاربری‌های شهر اصفهان در طرح جامع
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • لزوم تکمیل طرح مدرن فاضلاب شهری هشترود
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • پرداخت ۲۰۰ میلیاردتومان مالیات و حق آلایندگی به شهرداری های استان